Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

bence bi an önce bir dermatologa görün dökülmenin nedenini öğrenmelisin.

arkadaşlar son 2 haftadır çok saçlarım dökülüyor. mevsimsel değişime bağlıyorum.her yıl olur bende...
ama korkmaya başladım.yıkamaya taramaya korkuyorum. tutam tutam saç geliyor. bu mevsimde saç dökülmesi yaşayan varmı acaba??? tekrar çıkarmı yerine....

benimde yaklaşık 5 aydır saçlarım çok dokuluyor ne yapacam bılmıyorum bide saçlarım çok yağlı eskidende dokuluyordu bu kadar değil acaba ne yapsam iyi gelir bu konuda bilgisi alan varsa yardım lutfen..

seni çok iyi anlıyorum canım bende 1 yılı aşkın süredir yoğun saç dökülmesiyle uğraştım o dökülen demet demet saçları görünce ağlamamk için kendimi zor tutuyordum sebebi diyet yapmamdı ve sonucu kansızlık,3 dermatolog gezdim ama insanın doktoru yine
kendisi oluyor kan ilaçları içtim o dönemlerde ve priorin çinko içtim ama priorini kendi kafama göre almıştım 4 ay içtim sabah akşam ve onun yanında ampuller bepantene,bemiks,evigen şampuanımada kattım yağlarlada karıştırıp sürdüm,beslenmemi düzelttim saç dökülmem %70 azaldı.
saçım kuruyken hala dökülür ama 2-3 tel eskisei gibi değil ,eskiden elimi attığım gibi 10 telden aşağı gelmezdi yani anlıcağın tedavi gördüm üstünden 4 ay geçti anca düzeliyor belki bir 4 ay sonra tamamen durcak dökülmesi ama burda bizim yapmamız gereken sabırlı olmak ve karamsar olmamak....a.s.

benimde saçalrım çok kötü dökülüyordu iki defa dermatoloğa gittim pantogar hap ve çinko verdi ayrıca eczaneden placenta şampuan aldım saçlarımın dökülmesi gözle görülücek şekilde azaldı eskisi gibi avuç avuş dökülmuyor olması gerektiği gibi hergün birkaç tel dökülüyor ama saçlarımın yarısını zaten kaybetmiştim (susam yağı çam terebentin yağı gibi şeyler kullandığım için oldu kesinlikle bir doktora gidin bunları yapmadan önce ben çok pişman oldum ) kaybettiğim saçalrımın tekrardan çıkmasını istiyorum pantogar sadece dökülmeyi durdurdu 2 aydır kullanıyorum belkide kısa bir süre olduğu için bi fark göremıyorum priorin hap ve şampuanı merak ediyorum kullanıpta kaybettiğim saçlarımı geri kazandım diyen varsa lütfen haber versin..

valla canım ben dökülen saçlarımın çıktığının farkındayım tepemde ufak ufak zaten ,ama priorininde etkisi vardır herelde birde dökülen saç genetik dökülme olmadığı sürece geri çıkar.

benim de saclarım dökülmeye başladı tutam tutam acaba mevsim değişikliğinden mi ki stresten mi bilmiyorum

Son düzenleme:
şampuana biraz hint yağı koyuyorum iyice çalkalıyorum.birde şampuanı sulandırmalısın.ayda 1 kez de zeytinyağı yumurta imon suyu süt karışımı sacımda 1 saat bekletiyorum sonra yıka saclarını hergun tarama ıslakken tara ve 2 gunde 1 duş al hergun saçlarını yıkarsan saç beslenmez saç kremleri kullanarak tara açılmıyorsa ne düzleştir ne jöle köpük sür bırak doğal kalsın

Canım Organicum diye bi sampuan var, eczacim vermisti, benimki mevsim degil doğum sonrasıydı hemen kesti simdi birakamiyorum belki sana da yarar

sağol cnm bu rada bugün kuaföre gittim saçlarım tiftik tiftik çok kötü çok yıpranmış dedi yoo öyle problemli değil saçın dökülen saçların çıkmaya başladığı için birde dalgalı olunca tiftik tiftik görünüyor dedi saçlar zaten enufak bişeyden hemen etkilenir ama genetik olmadığı sürece muhakka cıkar dedi cok sevindim

arkadaslarrr saç dökülmesi derken bundan kastınızz ne boyutta bir dökülmee günde 100 tele normal dıyorlarr bundan daha fazlamı dökuluyor sizlerin meela benım yıkarken 40-50 tel dökuluyo ertesı gun en fazla 10-20 tel dökluyoo bu da mı anormal sizcee ama bi ara hiç dökulmuyodu:S

seninki normal cnm bnmki nerdeyse 200 300 vardı cok şükrü boya yaradı sanırım kesitrdim ve yag bakıına devam ediyorm iki gündür 10 yada 20 tel anca dökülüyor kesitrme de 1 cm ya var ya yok çok şükür diyoprum ama yag bakımı üstüne basark söylüyorum farkjına varmıyorsunuz ama cok iyi geliyor

yağ bakımı cidden cok iyi gelıyorr ama onuda ilk yaptıgım anda temizlerken yagı yanı yıkarken işte dökülme oluyorr neyse bakalım turplu su yapıyorum su andaa belki sonra tekrar yağa dönerim

teşekkürlera.s.

arkadaslar birde benım dipten yeni çıkan ufak saçlarımdada dökülme oluyor bazen bu neden olurki dipten gelenler saglıksızmı gelıyorr acabaa zaten saç diplerim gür gerçi ama uçları cok incee bende korkuorum seyrelir diye

canım sanırım yag bakımı dökmüş bnm saclarımı zaten mevsim değişlikğinden dolayı her sene bu aylarda dökülürdü uçlarının ince olduguna bakma bnm de öyle zaten 3 4 ayda bir kırık aldırmıyormuyuz dökülenlerşin yerine geri geliyor cok şükür ya gelmeseydi?

evet dökülenlerin yerine yenileri geliyor çok şükür ama bazen dipteki ufak saçlarımda dökülüyor bakıyorum köküyle beraber ufacık saçlar oluyo bazen nasıl olurda yeni uzayan saçlar dökülür saglıksızmı uzuyolar acaba diyorum sizinde böyle oluyormu dipten yeni gelen saçlarınızdan bazılarının tararken döküldügü oluyormu

benim oluyor canım ya bende yoğun dökülmeler atlattım ama çok şükür eskisi gibi değil ama bazen ufak ufak yeni çıkan saçlarım dökülüyor ama diplerim oldukça gür..

benim oluyor canım ya bende yoğun dökülmeler atlattım ama çok şükür eskisi gibi değil ama bazen ufak ufak yeni çıkan saçlarım dökülüyor ama diplerim oldukça gür..

anladım cnm tşk ederim cvp için benımde diplerim iyide uçlar zayıf artık idare ediyos öylee napalım:)

bişey sorucam ben yine:1hug:

yag bakımı döktü demişsiniz nasıl yani koruması lazımken nasıl döktü yag bakımı anlamadım:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…