Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaşlar priorin şampuanı kulanın benim mevsim değişikliğinden dökülüyodu suan 2. kutusunu kullanıyorum dökülme azalmadı geçtiiiiiiii 22 milyon pğahalıda değil
tavsiye ederim

kızlar 2 haftadır placenta şampuanı kullanıyorum ve aşırı şekilde olan saç dökülmem durdu bende tavsiye üzerine almıştım ve şimdi denedim ve onaylıyorum

bende priorin aldım acayip işe yaradı hatta kirpiklerimi bile etkiledi eskisinden daha gür ve uzunlar.Demekki kişiden kişiye değişiyo hem içeriği tamamen bitkisel bi daha almayı düşünüyorum :))

benimde saçlarım çok dökülüyo sabahları tonlarca saç topluyorum yatağımdan,bi tavsiye üzerine OTOMA saç bakım yağını aldım 10ytle tamamen doğal,haftada 2kere kullanılıyo saçın diplerine sürüp 40 dkk bekletiyosun ve yıkıyosun,aldım ama düzenli kullanmadım hiç,ayda yılda bi,kullandığım zaman saçım parlak ve gür görünüyo tabi dökülmeside azalıyo sonra tekrar başlıyo buda düzenli kullanmadığımdan kaynaklanıyo,düzenli kullansam kesin işe yarar,aktarlarda satılıyo ve ucuz bişe,bence bi deneyin derim

Kızlar birde forumda bi arkadaş yazmış. Kuru mayayı suyla eritip saç diplerine sürüp 5-10 dk bekletip yıkayınca, saç dökülmesini şıp diye bi seferde kesiyormuş Çok ilginç değil mi?

Benim de saçlarım feci dökülüyodu.Bi kuaför çok basit bişey önerdi. Ablam denedi çok faydasını gördü.Şimdi ben de yapıyorum.Dökülme durmadı ama azaldı.Fakat işin ilginç yanı şakaklarımdan yeni saç çıktı. (3-4 parmak kadar uzadı)
Yapman gereken TAZE ISIRGAN otu alıp bi tencere suda haşlıyosun.Sonra süzüp dolaba koy(dışarda çabuk ekşiyo)Ve her yıkamadan sonra saçına biraz döküp durulamadan bırakıyosun.Kötü bir kokuda bırakmıyo.İnşallah sende faydasını görürsün:teselli:

arkadaşlar priorin gerçekten çok işe yarıyo tavsiye ederim ben sadece sampuannı kullandım faysdasını gördüm

canım ozaman kişiden kişiye değişiyodur çünkü ben asırı derece menun kaldım hem saclarım canlandı benim mevsimsel dökülmeydi aldım hemen ilk yıkamada etkisini gösterdi allaha şükür saç dökülmem durdu yazın tekrar alıcam

yerimseniben
Kızlar birde forumda bi arkadaş yazmış. Kuru mayayı suyla eritip saç diplerine sürüp 5-10 dk bekletip yıkayınca, saç dökülmesini şıp diye bi seferde kesiyormuş Çok ilginç değil mi?

ben daha bu gün bu formülü uyguladım su değil benim bildiğim süt kuru maya ve sütü krem kıvamına getirip saçlarıma sürdüm okadar harika olduku hep saçlarıma dokunmak istiyorum deneyin

İşte saç dökülmesine neden olabilen bazı faktörler..

Demir eksikliği: Kansızlığa bağlı, demir eksikliğine bağlı anemi saç dökülmesine neden olabilir. Ancak kendi kendinize demir içeren vitaminler almayın çünkü fazla demir de bazı hastalıklara neden olabilir. İlk olarak kan sayımı yaptırarak demir eksikliğiniz olup olmadığını öğrenin.

Tiroid: Aşırı çalışan ya da çalışmayan tiroid saç dökülmelerine neden olabillir.

Östrojen seviyesinin düşük olması: Çoğu kadın menopozdan sonra veya bu sırada saç dökülmesi sorunu yaşayabilir.

Gebelik öncesi hormon değişiklikleri: Anne adayları ilk 6 ay boyunca yaşadıkları hormonal değişimlerin sonucu saç dökülmesi sorunu yaşayabilir ancak hormonları normale döndüğünde saçlar yeniden çıkabilir.

Telogen effluvium: Uzun bir dönem içinde saçta yaygın olarak görülen incelme ve dökülmedir. Hamilelik, hastalıklar ya da stres gibi faktörler etkili olabilir.

İlaçlar ya da tedavi: Çocu ilaç ya da tedavi saç dökülmesine neden olabilir. Eğer bu tür bir durumla karşılaştıysanız doktorunuzla konuşarak tedavinizin gözden geçirilmesini isteyebilirsiniz.

Yüksek seviyede A vitamini ya da Selenyum: Eğer ihtiyacınızdan fazla A vitamini ya da selenyum aldıysanız bu tür bir son uçla karşılaşabilirsiniz.

tam olarak ölçüsü ne süt ile mayanın? teşekkürler

saçının yoğunluğuna göre kendin karar ver kıvamı sıvı olmacacak şekilde krem gibi bir kıvam hazırlıdım yarım paket yaş mayayı azar azar süt ilave ederek istetiğim kıvama gelinceye kadar açtım aslında kuru maya diye duymuştum ama bende yaş olduğu için onunla yaptım bence ikiside aynı hiç bir fark yok

bende doktora gittim bnmde felaket dökülüyordu demir kullanmıştım ama hiçbi etkisi olmamıştı sonra bana kan testi yapıldı guatırlarına baktırılıyo onlarda saç döktürülüomuş galipa nese baktılar herşey normal dediler bana doktor çinko verdi

bazen özellikle mevsim geçişlerinde saçların fazla dökülmesi normal bir durummuş çünkü yeni saçalr çıkarken ve saç yenilenirken ölü olanlar atılıormuş bu uzun bir dönem devam ederse doktora gidilmesi gerek özellikle saç gürleştirme çabalarında bulunanlar,saç çıkarma ilaçları kullananların bir süre sonra saçlarının çok dökülmesi ve kısa bir süre sonra daha düzene girmesi yeni saç çıkdığının göstergesiymiş önemli olan da saç köklerimizden çıkan saçların olması zaten

kızlar sarımsak yagı elma sırkesı yada defne tohumu yagı bunlar dokulmeyı kesıo 2 hafta ıcınde etkısını gosterıo bu konuda ben cok sıkıntı cektım sarımsagı defneyı denedım banyoda en fazla 5 altı tel dokuldu ama kullanmayı sureklı yaprsanız cok daha ektılı saclarıda cabuq uzatıra.s.

ya kızlar 8-9 aydır yoğun bi şekilde saçlarım dökülüo doktora da gittim bi sorun yok ama hala dökülüo artık önlerden saç derilerim görünüo şakaklarım açıldı.ben 2-3 doktora gittim.en önemli dökülme nedeni stresmiş saçım dökülüo die stres yaptıkça dahada fazla dökülürmüş.stres saç kökünde daralmaya sebep olduğu için dökülme oluomuş

merhaba arkadaşlar bende kaç aydır saç dökülmesinden yakınanlardanım ve canımı sıkmaya başladı artık.bazı şampuanlar ve losyonlar kullandım ama nafile.

çam terebenti kullan dediler kullandığın şampuanın içine döküp 3 4 sefer yaptım sonra bıraktım onuda.belki devam etseydim iyi gelirdi.

sonra sarımsaği bıçak deydirmeden elinle ikiye böl ve saç köklerine sür dediler bugün onu denedim kötü kokuyo ama napayım dayandım.

sonra aktardan badem yağı hint yağı susam yağı vs bu yağların karışımını aldım birde daphne sabunu dün kullandım ama sabundan arındıramadım saçımı belkide beceremedim bilmiyorum.

polikistik over senromluyum ayrıca saçlarımda boya bunlar hep etken sanırım dökülmeye.

ablamdada polikistik over vardı ama saçlarını görsen toka tutmuyo çok fazla

merhaba arkadaşlar ben kuru mayayı ılık suyla karıştırdım ve saçıma sürdüm 20 dakika beklettim bunu haftada bir yaptım saçlarım çok dökülüyordu iyi geldi.

arkadaşlar hepinize acil şifalar diliyorum ve uzun zamandır devam eden dökülme sorunu yaşayanların bir an önce doktora gitmesini öneriyorum
arkadaşlar,dökülen saçlarının tekrar çıktığını gözlemleyen var mı?eski gür haline dönen var mı?benim saçımda genel anlamda bir incelme oldu eski gürlüğü yok ,yani mesela ısırgan otu suyu düzenli kullandım gerçekten saçlarımın bazıları geri çıktı ya da sarımsak kullandım işe yaradı diyen var mı bu anlamda sarımsak etkilidir ama saç derisini tahriş edebiliyormuş ,sarımsağı düzenli ya da çok tüketip de tesadüfen yeni saçlarının çıktığını fark eden oldu mu?
şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…