- 7 Eylül 2011
- 617
- 2
- 96
- Konu Sahibi cimcimebenim
-
- #1.481
ben de almanya da bircok doktora gittim. banyoda avuc avuc sac geliyordu ellerime resmen. doktorlar demir eksikligi dediler hep. bir suru demir hapi yuttum. hicbir etkisi olmadi. sonra bir doktora gittim guatr varmis bende simdi o haplari kullaniyorum dökülme gittikce kesiliyor suan cok az bi dokulme var. hint yagi kullaniyor. dabur amla oil diye birsey saclara cok iyi geliyor. tavsiye ederim.
Canim sanada gecmis olsun.. Bizim bu yurt disindaki doktorlar hic bir sey bilmiyor.. yapabildikleri tek sey vitamin ve demir hapi vermeleri.. Bende hormon bozuklugu cikti.. ve pco's ama doktor genelde o hastaligin fazla sac dokmez dedi.. ve sac dokmenin neden kaynaklandigini anlamiyorum dedi.. hay ben boyle doktorabu guatr konusunu bir arastiricam.. ve bir sure sonra turkiye geliyorum ozaman orda doktora gorunmeyi dusunuyorum.. Turkiyedeki doktorlar bin kat daha iyi.. icim disim vitamin haplari, demir hapi oldu yahu..
söylemeyı unuttum.. evet canım sadece sampuanını kullanıyorum ve asla sac kremı kullanmıyorum. sac kremlerının sac dökme gıbı bı etkısı var
arkadaşlar bu doğum kontrol haplarıyla saç dökülmesini durduran ve deneyen arkadaşlar size kim önerdi bu uygulamayı sonuç aldınızmı
bazı haplar kırıldığında olumsuz bir sürü etkisi çıkıyor.gerçi yutmucaz ama değişik geldi.bu konuyu biraz açalım konuşalım.değişik ya çok şaşırdım valla bizim eczacıya bi sorayım bakayım o nediyecek
canım yaaa inş. ben deniycem bu formülünü, umut oldun şimdi bana... nasıl çoktu saçlarım toplayamazdım, şimdi ise toka sıyrılıp gidiyo,ön taraflar iyice açıldı ... çok üzülüyorum....
LÜTFEN YARDIM EDİN. SAÇLARIM ÇOK DÖKÜLÜYOR. GÜNLÜK YAKLAŞIK 200 TEL CİVARIDIR BELKİ. SABAH BİR KALKIYORUM YASTIĞIMIN ÜZERİNDE BİR SÜRÜ SAÇ TELİ VAR. NASIL ÖNLEYEBİLİRM BUNU? TOPLU MU DURSA AÇIK MI DURSA HİÇ BİLMİYORUMKIRILMASIN DİYE TOPLAMAYA ÇALIŞIYORUM. AMA ENGELLEYEMİYORUM DÖKÜLMELERİNİ İŞE YARAYACAK BİLDİĞİNİZ DOĞAL BİR KARIŞIM YADA ECZANEDEN ALABİLECEĞİM BİR İLAÇ VAR MI?
cimcimem öncelikle geçmiş olsun,benim sana öncelikli tavsiyem cildiyeye gitmen ve saçlarının dökülmesinin altındaki sebebi öğrenmen,kadınlardaki saç dökülmelerinin çoğu demir eksikliğinden oluyor ve demir eksikliği giderilmediği sürece saçların dökülmesi engellenemiyor aşağıdaki kopyaladığım yazıyı okursan ne demek istediğimi anlarsın ve sana 2 tane formül önericem sanırım birini uygulamazsın
sarımsak lapası formülünü çünkü günlerce kokmak zorunda kalacaksın sarımsak lapası çok basit saçlarına yetecek kadar sarımsağı dövüp lapa haline getiriyorsun ve saç diplerine masajla yediriyorsun,5-10 dakikalık masaj sonrası başına bir poşet geçirip sarımsağın saç derisinin içine işlemisini sağlıyorsun,yarım saat sonra saçlarını yıkayıp temizliyorsun haftada 2kez uygulaman yeterli.
Gelelim 2.formüle:3-4hafta boyunca hergün,1 avuç dolusu ince kıyılmış ısırganotu kökü 1-2 litre suda 8 saat bekletilir,bu karışım içine 4 avuç ısırganotu yaprağı eklenip kaynamaya başlayana kadar ocakta ısıtılır,kaynamaya başlar başlamaz ocağın altı kapatılıp 10 dakika üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır,10 dakikanın sonunda süzülür.Ilınınca bu karışımla saçlar 5 dakika boyunca yıkanır ve saç diplerine masaj yapılır.Saçları bu karışımla yıkamadan önce 5 dakika boyunca isveç şurubu ve ısırganotu tentürü ile dönüşümlü olarak saç diplerine masaj yapılır,daha ilk haftada saç dökülmesi durur,tedavi süresinin sonuna doğru yeni saçlar çıkmaya başlar,saç dökülmesi sona erdiğinde haftada 2kez bu formülü uygulamaya devam edersen uzun vadede dökülme önlenmiş olup saçlara esneklik ve parlaklık gelir,bu formül kepeklenmeye karşı da etkilidir.
''Saçlar sağlığın göstergesidir. Eğer parlaklıklarını yitirmiş çok yağlı, çok kuru, çok fazla dökülen saçlar için ilk önce doktora başvurmak gerekir. Saç dökülmesinin bir sürü nedenleri vardır. Saç kılı deri altındaki yağ keseciklerinin içinden çıkar. Bu keseciklere saçlara doğal parlaklık veren yağ üreten yağ bezeleri açılır. Görünen kısım çok dayanıklı olan saçın derinin altında kalan kısa kök kısmı tersine çok zayıftır. Bu temel bölüm hastalandığı zaman bu kesecikler çok çabuk bozulur ve ölür. Saçların tekrar çoğalması ancak keseciklerin içinde yeni hücrelerin oluşmasıyla ilgilidir. Kötü bakım, çok sıkı topuzlar, aralıksız örgüler, iç salgı bezlerinin çalışmasına, yara, egzama, sedef gibi saç diplerinde oluşan yaralara bağlıdır. Sinirsel şoklara, ameliyatlara, zor doğumlara, kronik hastalıklara, (şeker vs.) İltihaplı hastalıklara (frengi, tifo, verem vs gibi) Hormonlarla ilgili ciddi sıkıntılara bağlıdır. Önce hastalığın iyileşmesi gerekir. Bitkilerden yararlanarak saçların tekrar çıkması kolaylaşır. Sağlıklı bir yaşam sürün. (Alkol tütün vs sağlığınızı alır.) B1-B2-B3-B5-G vitaminleriyle vücudunuzu zenginleştirin.Saçın bakımı rengine, kalınlığına, yağlı veya kuru oluşuna göre değişir. Çok yağlı saçlar her gün, kuru saçlar haftada bir kere yıkanır. Normal bir insanın günde 20-40 tel dökülen ve 100.000-150.000 adet hiç durmadan yenilenen saçı vardır. Eğer saçlarınız fazla dökülmüyorsa endişelenmeyin. Saç uçlarınızın kırıldığını çatallaştığını, küçük ince saplarla bölündüğünü görürseniz,g enel sağlık durumunuza bakın. Kadın saçlarında görülen dökülme ve mat oluşu demir eksikliğinden kaynaklandığı bildirilmiştir. Doğal demir içeren yiyecekler yenmesi günde en az 30 dakika yürüyüş önerilmektedir.''
Cimcimem
doktora gitmeni ısrarla tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?