Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • #1.441
Selam kızlar
Daha önceden bu öneri verildimi bilmiyorum fakat benim de bir önerim var. Saçlarımı yıllardır düzleştirmekten çok fazla zayıfladı ve dökülmesi çok arttı. Bu arada köpük sürdümmü kıvır kıvır olan saçlarım şu anda hiç kıvır kıvır falan değil. Çok moralim bozuldu denemediğim hiç bir yöntem de kalmadı. Yok ewfendim zeytinyağına kırılan ampuller yok badem yağı falan. Bi dönem bir servet ödeyerek aldığım kerastes bakım ürünleri. Hiç biri sonuç vermedi. Tabiki azalttığı oldu fakat gerçekten beni tatmin etmedi. Sonra tv de bi doktordan doğum kontrol hapı yöntemini duydum. Bu kutu alıyorsun ezip şampuanın içine karıştırıyorsun sonrada normal bi şekilde saçlarını yıkıyorsun. Resmen mucizeymiş. Kesildi ilk defa dökülmesi. Bundan sonra aldığım bütün şampuanların içine koyucam. Ekstra bi çabada gerektirmiyor. Tavsiye ederim

• #1.442

Çok ilginç gerçekten doğum kontrol hapının bu sonucu vermesi neye bağlı acaba yani içeriği saça iyi gelen bişey mi merak ettim

• #1.443
canım sen hangi doğm kontrol hapını ezip kattın şampuana yasmin mi diane 35mi içerkleri değişiyo ya

• #1.444
bu lanet saç dökülmesinden bıktım artık! bu sefer de saçlarım bitkisel şampuandan keçe gibi oluyo onu açmak için çabalarken dökülüyorlar morfose diye bi şampuan duydum. tanıdıgım biri kullanıyo. iyi gelmiş. siz duydunuz mu ? kuaförlerde satılıyormuş.

• #1.445
Ah bu saç dökülmesinden kimse benim kadar çekmemiştir. 2 yıl önce başladı hemde öyle böyle değil aşırı derecede yanlar, tepe bölgesi seyreldi. Tahlil yapıldı ciddi derecede çinko eksikliği çıktı hap kullandım epey yükseldi normal seviyeye geldi fakat o canım saçlarım hala aynıydı. Bakım yağı saç mezoterapisi her şeyi her şeyi kullandım olmadı. Çok ağladım üzüldüm hamile olduğumu öğrendiğim an iyice korktum o da saçı dökermiş sonuçta. Fakat düşünmemeye karar verdim ve gerçekten dökülen saçlar azcık azcıkta olsa çıkıyor :) Yani kısacası dökülmeyi tetikleyen en önemli sebep psikoloji .. bende annemi kaybettikten sonra bunu yaşadım ordan biliyorum

• #1.446
marrakesh yağına çok iyi diyorlar.emel acar da bunu kullanıyormuş saçlarına twitterda paylaşmış bu yağı kullanıyorum diye.nerden bulunabilir acaba bu ürün merak ettim.emel acarın saçları çok sağlıklı görünüyor her zaman.
ipek haklısın büyük oranda stres kaynaklı bence de saç dökülmelerinin çoğu.

• #1.447
canım sen hangi doğm kontrol hapını ezip kattın şampuana yasmin mi diane 35mi içerkleri değişiyo ya

kusura bakmayın kızlar bi kaç gündür girip yazamadım. özel bi ismi yok bu hapın istediğin bütün markaları katabiliyorsun şampuana. ben kendimde kullandığım için yasmini ezdim. zaten bi tatlı kaşığı gibi bişey çıktı anca çıka çıka. eskiden saçlarıma her dokunduğumda elimde mutlaka bi iki tel kalırdı. hele de banyodan sonra aman allahım. hertaraf saç. havlu, banyo, tarak, üstüm başım. artık hiç bi şekilde dökülmüyor çok rahat ettim.

• #1.448

paylaşımın için teşekkürler ama ben cok kararsızım denemekte ilaçın içeirği nedir acaba dökülmeni bukadar iyi azalttı merak ettim
ben hindistanda yakınım var orada bi kadın varmış böyle özel durumlar için bitkisel şeylerle uğrasan biraz pahalı :S ona yaglardan karısım yaptırtıp getiriyorum azalma oldu 5 kere yaptım henüz yeni ama faydasını görüyorumm kesildi diyemem kesinlikle ama azaldı gerçekten.
bide sampuanıma defne,gül ve jojoba yagı ekledim azcık oda parlaklık veriyor güzel görünüyor evde sacımı örerek kullanıyorum çünkü açık kaldıgında sürekli elim şaçlarımda psikolojik olarak canımı sıkıyor..
bende demir eksikliği var ferro sanolda kullanıyorum en büyük etken demir eksikliği zaten bide üstüne stres eklendimi kaçınılmaz son saç dökülmesi..
eger gerçekten dogum hapı işe yarıyorsa paramı yaga vermektense birazda senin tavsiyeni denemek isterim..

• #1.449
Bir kaç ay önce gittim dermatoloğa saç dökülmesi için.Kan testi yaptı tiroide falan baktı.Kanım düşükmüş.Ondanmış.İlaç verdi.Ayrıca bir karışım yazdı içinde bepanten,badem yağı faan var eczaneye yaptırdım make gibi sürüyorum sadece bitkilerden ve vitaminlerden oluşan bir de şampuan yazdı.Şu an daha az dökülüyor

• #1.450

marrakesh bir marka canım ben sülfatsız şampuanlarını kullanmıştım, ama daha sonra pahalı olduğu için, başka markanın şampuanını kullanıyorum. yağına baktım şimdi, argan ve kenevir yağının karışımıymış, saçta iyi sonuç verir ancak çok pahalı, onun yerine susam, badem, hint yağlarını karıştırıp içine bir evigen kırarasanız daha iyi olur.

• #1.451
herkese iyi akşamlar. bu dertten bende muzdaribim.son iki buçuk aydır saçlarım çoook dökülüyo.saç dökülmesini yenenler ne kullandınız neler tavsiye edersiniz.

• #1.452
bu arada arkadaşlar söylemeyi unuttum. yaklaşık 4 ay önce doğum yaptım.hamilelik boyunca saçlarım hiç dökülmedi.ama doğumdan bir ay kadar sonra dökülmeye başladı.benim gibi olanların yardımını bekliyorum..

• #1.453

Yani sonuçta doğum kontrol hapı içildiğindede yan etkisi olan bir ilaç değil. Ben bilmediğim emin olmadığım bitkisel karışım kullanmam bi kere bu yüzden hastanelik olmuştum. Olabildiğince az kullanırım böyle şeyleri. o yüzden herhanmgi bir şekilde sorun olacağını zannetmiyorum :)

• #1.454
Bide uzun zamandır yaptığım başka bir şey daha var onuda paylaşmak isterim. Dediğim gibi kızlar ben kolay kolay doğal olmayan çok fazla bişey kullanmam. MAkyaj malzemelerimi bile giderek azaltmaya çalışıyorum. Tabiki bitkisel diye her bulduğumu saçıma yüzüme kesinlikle sürmem. Olabildiğince az ürün kullanıyorum o yüzden. Örnein yüzüme tonik yerine gülsuyu sürerim, normal nemlendirici yerine sadece bepanten sürerim hücre yenileyici özelliği olduğu için. Geçtiğimiz bi iki ay içinde eski bir rimel fırçasını alıp iyice yıkayıp temizledim. İşyerinde masama da badem yağı şişesini koydum. Bütün gün günde 5-6 kere rimel sürer gibi badem yağı sürdüm kirpiklerime resmen fışkırdı. Kirpik zaten çok kolay çıkan ve bir o kadar da kolay dökülen bişey. Uzunluğu için bişey yapmıyor benim zaten uzundu kirpiklerim ama gürleşmesine çok etkili olduğunu söyleyebilirim

• #1.455
kızlar merhaba ender saraçın şu formulünü çok övüyolar ben denicem kesinlikle GEREKLİ MALZEMELER :
1/2 tatlı kaşığı susam yağı,
1/2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı,
1/2 tatlı kaşığı hint yağı
2 ampul E vitamini
2 Ampul bepanthene ampul
HAZIRLANIŞI : Bütün malzemeleri cam veya porselen bir kapta karıştırın. Eğer saçlarınız çok uzun ise ölçüleri iki katına çıkarabilirsiniz.
KULLANIM ŞEKLİ : Elde ettiğinz solüsyonu avuç içiyle saç diplerine masaj yaparak yedirin. Aşırı bastırmamaya özen gösterin. Ilık veya sıcak bir havlu ile sarın 1-2 saat sonra yumuşak bir şampuanla 1 sefer yıkayın. Eğer saçlarınız çok dökülüyor ise haftada 2-3 kez, az dökülüyorsa 1 kez uygulayabilirsiniz.

• #1.457
arkadaşlar bu doğum kontrol haplarıyla saç dökülmesini durduran ve deneyen arkadaşlar size kim önerdi bu uygulamayı sonuç aldınızmı
bazı haplar kırıldığında olumsuz bir sürü etkisi çıkıyor.gerçi yutmucaz ama değişik geldi.bu konuyu biraz açalım konuşalım.değişik ya çok şaşırdım valla bizim eczacıya bi sorayım bakayım o nediyecek

• #1.458

Ben bunu deniyorum ve herhangi bir şekildede bir yan etkisiyle karşılaşmadım. Gerçi ben doğum kontrol hapı kullandığım zaman da herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamıştım. Kaldıki bir çok konuda hormon düzenleyici olarak bu ilacı veriyorlar. Ama zaten bu kullanımda içmek kadar etkili olduğunu sanmıyorum. Normalde ben saçları aşırı derecede dökülen biriyim. Bu şekilde kullanımda tabikide 0 dökülme olmuyor illaki dökülme var saçımda. Fakat eksiye kıyaslarsak yok denecek kadar az. zaten ilacı dövdüğünüz zaman o kadar az bir miktar çıkıyor ki vucutta yan etki edicek kadar olmadığını farkedersiniz.
Bu arada kirpiklerim de badem yağından ötürü resmen fışkırdılar. Saçıma süremiyorum kirpiğime sürdüpüm gibi çünkü çok yağlanır ve sürekli yıkamak gerekir ama kirpiğime rimel sürer gibi bünde 5-6 defa sürüp akşam sadece yüzümü yıkıyorum jelle. 1 haftada sonuç aldım.
Of kadınlar ne garibiz bi taraftan tüyleri yok etmeye çalışıyoruz bi taraftan da çok çıksın istiyoruz :)

• #1.459
Merhaba,
Demir eksikliği anemisinden sonra saçlarım yine dökülüp azalmaya başladı.
4 sene önce de aynı problemi yaşamıştım ve hemen saçımı kısacık kestirip demir ilacına, doktorun önerdiği Priorin kapsül ve Eucapil ampul tedavisine başladım.
Sonuç mükemmeldi.
Şimdi yine kansızlık sıkıntısı yaşıyorum ve kan hapı ve Folik Asit kullanıyorum.
Saçım belime geliyor, oldukça azaldı.
Bu defa kısacık kestirmektense uçlarından aldıracağım sadece, hemen gidip 120 kapsüllük Priorin aldım
Cidden çok iyi geliyor. Ayrıca Ducray Anaphase şampuan aldım, dökülmeyi neredeyse tamamen durduruyor bende.
Tavsiye ederim.
Umarım 3 ayda toparlar saçlarım yine

• #1.460
canım ben bütün tahlillerimi yaptırdım hiç bişeyimde bi eksiklik yok çok şükür doktor bu sbeeple ilaç pek vermedisadece ampul verdi şampuanına kır diye
violetciğim evde vardı benim çöpe atmadıysam bende kırayım nasıl kullandın sen.kırıp saçına mı sürdün.tatlı badem yağı sürüyosun dimi bende süreyim biraz biraz
yüzüne uyguladığın jell nedir:26:

bende nivalin sarımsak ve ısrgan otlu şampuanını aldım 2-3 gün önce saçlarımı yumuşak yaptı diğer bitkisel şampuanlar gibi kazık yapmadı.içinde silikon sls yok.bide adam çok övdü hakikaten 2-3 gündür sanki saçım daha iyi gelişmelerimi yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…