canım arkadaşım paketim geldi...
inanamıyorum ya koca bi poşet dolusu gelmiş...rendeleyip dondurucuda saklamalıyım...
bu7 akşam hemen yapayım ayy ne güzel...
arkadaşım tekrar teşekkürler, ablacın da sen de hakkınızı helal edin...
ofistekiler şok oldu....kargodan turp çıktı düşünsenize...hem de kara turp:)))))
bemiks olmadan hiç uygulamadım,eğer yapmaya başlamadıysanız bemiks alıp yarın yapın derim ben.tabi tercih sizin.bu kür zaten saç diplerine uygulanan bir kür ancak bizim saçlarımız kısa olduğu için bütün saçımıza yetiyor.saç diplerinize iyice yedirdikten sonra streç filmle sarın,üstüne de havlu ya da tülbent...biz 4 saatten az bırakmıyoruz kürü.sonrasında da rutin yıkama yapıyoruz.umarım siz de faydasını görürsünüz..
arkadaşım günaydın...teşekkür ederim...kırılarak kopmanın önüne geçince belli
oluyor saçın uzadığı...ben de o nedenle yağlıyorum napimm...uçlar da onarılsın die...
kına yapmayı nasıl istiyorum ama sarı saç olur turuncu..çok besleyici ve
koruyucu olduğunu annemden biliyorum...yaşına rağmen kuvvetli saçları vardır hep....ama
dedim ya rengimden dolayı yapamıyorum
canım neden bu kadar karamsar gördüm seni?
uzama oluyordur olmasına da az öncede yazdığım gibi kopuyor mu acaba uçlardan...
işte o zaman hiç uzamıyor gibi geliyor...
bakımlara başlamadan önce her taramada santim santim uçlardan kopuyordu..
üstüm başım kırık kırık saç oluyordu...şimdi onun önüne geçtim ve doğal olarak uzamayı da
daha rahat farkediyorum canım...
hızlanması cabası oldu bana....
kızlar iyi hoş da saçın uzaması metabolizma ile alakalı değil mi ? yani ben geçen bu konuda araştırma yaparken, bir uzman ile konuştum. bunun mümkün olmadığını söyledi bu metabolizma işiymiş. metabolizma hızlanırsa, böyle birşeyi yapan etki saçı hızlı uzatır çabuk kilo verdirir dedi, yani dıştan mümkün olamayacağını söyledi, sadece bu işle uğraşanların, e vitamini, bemix ve badem yağı gibi saçın kırılmasını engelleyecek bakımlar yaptığımızı dolaysıyla normal hızında uzayan saçımızı koruduğumuz için kırılmadan uzatabildiğimizi ve bunu saçın daha hızlı uzaması olarak algıladığımızı söyledi.
Çok çabalıyorum ama tam bi verim alamadım henüz o yüzden arada bi karamsarlık yaşıyorum 2.küre daha da umutlu başlıycam Alışma süreci belki duraklama evresiydi diye sürekli bahaneler üretiyorum Tam bi yüzüm gülemedi bi türlü İnşallah ben ve benimle aynı durumda olan herkesin yüzünü güldürecek sonuçlar alırız Baktım bugün mayısın başından beri ölçmüyorum dipleri Annemden de rica ettim önler 2 cm arkaya indikçe 2.5 enseye doğru 3 cm diye değişiyo Moral oldu biraz sanki....
kızlar iyi hoş da saçın uzaması metabolizma ile alakalı değil mi ? yani ben geçen bu konuda araştırma yaparken, bir uzman ile konuştum. bunun mümkün olmadığını söyledi bu metabolizma işiymiş. metabolizma hızlanırsa, böyle birşeyi yapan etki saçı hızlı uzatır çabuk kilo verdirir dedi, yani dıştan mümkün olamayacağını söyledi, sadece bu işle uğraşanların, e vitamini, bemix ve badem yağı gibi saçın kırılmasını engelleyecek bakımlar yaptığımızı dolaysıyla normal hızında uzayan saçımızı koruduğumuz için kırılmadan uzatabildiğimizi ve bunu saçın daha hızlı uzaması olarak algıladığımızı söyledi.
arkadaşım günaydın...teşekkür ederim...kırılarak kopmanın önüne geçince belli
oluyor saçın uzadığı...ben de o nedenle yağlıyorum napimm...uçlar da onarılsın die...
kına yapmayı nasıl istiyorum ama sarı saç olur turuncu..çok besleyici ve
koruyucu olduğunu annemden biliyorum...yaşına rağmen kuvvetli saçları vardır hep....ama
dedim ya rengimden dolayı yapamıyorum
O kadar bakim yaptim ki yine de boyali kisimlar cok yanmasindan olsa gerek banamisin demedi diplerinden uzadigini goruyorum ama bir o kadar da kopuyorlar. Sonuc yine yoluk yoluk.....
Canim senin saclarin boyali olmasina ragmen cok saglikli gorunuyor.
Kinanin saclarima verdigi olumlu etkiyi hicbir bakim kurunde bulamadim ah bir de sari rengi verse:)))
Kinali saclarimin tanimadigim insanlarin bile ilgisini cektigi zamanlari hatirliyorum:)))
Canim ben dedigim gibi 8-10 yildir saclarimi onarmak icin yapiyorum boyali saclarimin uzerine saf kinayi rahatlikla uyguladim. Renk konusuna gelince sari saclarimin uzerine de uyguladim iki asamadan sonra koyu renk elde ettim.
doğrusun arkadaşım...ancak ben sarımı çok seviyorum. zaten kırılmalar için yaptığım bakımdan da memnunum...kırılma olmadığı sürece sorun yok...nasılsa uzamayı da hızlandırdım diye düşünüyorum...röfleye rağmen kesime gerek kalmayacak derecede besledi badem yağı...
Bende bugün sinameki kürüne başlıyorum.
Şuan pazar ve dün gece karar verdiğim için evde bemiks ampul yok.
Badem yağı ve sinameki var.
Şimdi sinamekiyi bir çezve suya bir tutam atarak kaynattım ve süzdüm
şuanda soğumaya bıraktım.
Sonra içine bir miktar badem yağı döküp karıştırıp saçlarıma sürücem.
Doğrumu bu yöntem yanlış birşey yapmıyım.
Saçımda ne kadar süre beklemeli ve saç diplerinede sürülecekmi?
canım ben sinameke otu içindeyken soğumaya bırakıyorum çünkü
bu tür otların 5-6 dakika demlenmesi halinde işe yaradıklarını biliyorum...
ılısın sonra süzersin....
bana kalırsa da metabolizma ile evet ilgili ama bakımın da son derece önemli olduğunu düşünüyorum..
ben de bunu kanıtlamak için bu topici açtım ve sanırım tüm arkadaşlarım aynı kanıdadır..
saçımın uzamasını hızlandırdım ve bunu her an hilesiz hurdasız paylaşıyorum dostlarımla...
tabi beslenme, stres v.s de önemli ama sağlıklı saç uzar...bu bakımlarla sarı ve yoğun röfleli saçlarım
son derece sağlık ve hacim kazandı...
bir kişi fark yok dese ben bu bakımları bırakırım...
Kopması uzatma çabası aşamamı baltalıyo olabilir dediğin gibi seninle bu konuda msjlaştığımızdan beri badem yağı uyguluyorum özellikle yıkadıktan sonra kurumak üzereyken sürüp badem yağını uçlara öle tarıyorum çok azcık farketti sanki Ben en iyisi şu kan testinden sonra kendimle ilgili yorumda bulunayım içtende çok beslendiğim halbuki Onun için spor yapıyorum zaten ama yine de bi eksiklik vardır belki bilmediğim
bazem yağı çocukluğumda annemin bana uyguladığı bi yağdı...o dönem saçlarım belimden aşağı ve doğal sarı idi..
yıllar geçtikçe büyüdükçe kestim şu bu oldu derken saçlarım çocuksu doğallığını e haliyle kaybetti..
ancak o badem yağının nasıl gür yaptığını8, nasıl uzattığını hatırlıyorum...
sen de azıcık dişini sıkabilsen yıpranmış olan yerlerinden kurtulup, uzamasına katkıda bulunabilirsin canım...
kızlar turplu su yapıcam ilk kez saçıma.
siz nasıl hazırlıyosunuz turplu suyu ve nasıl uyguluyosunuz biraz bilgi verirmisiniz
canım hadi yarasın diyelim şimdiden..ben de birazdan yapıcam...
ben benim nasıl yaptığımı anlatayım uygulamak ya da uygulamamak sana kalsın:))
turpu rendeleyip 2-3 bardak suda yarım saate yakın kaynatıyorum..ılıyınca süzüp içine
bir yumurta sarısı koyuyorum...biraz badem yağı, biraz zeytinyağı ekliyorum...bu akşam bir iki yağ daha ekicem..
çünkü turp biraz kurutuyor...
saçımın önce diplerine uyguluyorum..ucuna denk getirmemeye çalıuşıyorum ama malesef ucuna da geliyor.
ben tüm bakımlarımı8 bir parça pamuk yardımı ile yapıyorum. pamuğu karışıma batırıp öyle sürüyorum diplerime
çok kolay geldi bana böyle...sprey şekli, dökme falan zor geldi beceremedim..
pamukla tampon yaparak uyguluyorum, heryerine de sürülüyor..öneriydi sadece....
sonrada bekliyorum 3-4 saat kadar...ohhh mis...sonra da sırma saç....
çok sağol canım. baktım bende forumda buldum turplu su topiğini ama sen sürekli yapıyosun deneyimli kişinin uyguladığı şeyi yapmak istedim :)
aynı söylediğin tarifi yapayım bende. uçlara neden getirmemeye çalışıyosun kurutup kırdığı için mi ?
inşallah faydası olur bakalım ilk kez yapıyorum artık devamı gelir :)
birde ben kırmızı turp bulabildim onunla yapıcam etkisi olur yinede dimi ?:44:
arkadaşım, umudum 77 arkadaşımız gönderene kadar
bende kırmızı turpla yapmıştım hep...ilk kez kara turp denicem...
evet uçları kurutup kırdığından dolayı uçlardan uzak tutmaya çalışıyorum
ama zeytin ve badem yağı bir derece koruyor.ilk turpu yaptığım zamanı anlatayım sana...
yapmadan ölçmüştüm, sabaha tekrar ölçtüğümde 2 mm uzamıştı...
hatta aless arkadaşımıza yazmıştım özelden...
kimseyi heveslendirip emin olmadan paylaşmayayım diye...
sonraında da güzel uzadı ve ben 2-3 hafta turp bulamadım...şiömdi
tekrar başlıyorum hazır sinameke kürü molasındayken yapayım:)))
arkadaşlarım...5 mayıs dip boyasından sonra bugün itibari ile güncel dipler...
8. gün 8 mm....
yanlış ölçmüş olsam bile nasıl görülüyor...
Yorumları alabilir miyim?
Eki Görüntüle 414813
Saçlarını uzadığı nasıl da belli oluyor. Maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?