Merhabaaa öncelikle saçınız gerçekten çok bakımlı olmuş yaa çok hoşuma gitti :))
Ben uzun saç uğruna hep kırık yoluk saçlarımla dolaştım bu zamana kadar. Sürekli fön çektiğim için çok kırık saçlarım uçları bembeyaz oldu. Kırıklarım çok olduğu için yaklaşık 1 yıldır aynı boyda diyebilirim. Saçlarınızı görünce ilham geldi :)
Bakım yapmak istiyorum ama önce sormak istedim. Bakımdan önce saçlarımı kestiriyim mi zira saçımın her teli kırık. Saçlarım bel hizamda ama kestirmeye kalkarsam baya gider çnkü katlı ve kırıklarım baya var.
Kestirirsem de 16 hazirandan sonra düşünüyorum malum Lys sınavım var sinirim bozulmasın :)))
Canım ya çok güzel uzamışlar ve çok güzel görünüyorlar maşallah
canım teşekkürler...
bana kalırsa moralim bozulur diyorsan bir süre bakım yap, zaten kırıklar gidecektir zamanla..kopup
kurtulacak sağlıksız saçlardan...sonrasında kesilmesi gereken kesin yerleri kesersin...
nacizane düşüncem bu canım...
Sinameki kürünü daha çok uzatmak ve bakım için kullanıyoruz içinde bemiks ampul, isteğe bağlı evigen ampul, badem yağı ve sinameki otu var. Sinameki bir tutam alıp 1 bardak suda kaynatıyoruz ılınmasını bekliyoruz ve süzüyoruz. Süzdükten sonra içine ampulleri ve badem yağını ekliyoruz. Saçımıza sürüp ( biz en az 3 saat bekletiyoruz ) bekletin. Mümkünse sıcak olsun kafanıza koyduğunuz 2 havluyu dönüşümlü ütüleyerek başınıza koyabilirsiniz. Streçlemenizi tavsiye ederim çok sıcak tutuyor. Ve fısfıslı şişe kullanın yoksa ziyan oluyor bütün bakım. Bu sinameki kürünü 8 kür tamamladıktan sonra 2 kür ara veriyoruz. Haftada bir uyguluyoruz genel olarak bu da 8 haftaya denk geliyor 2 hafta ara şeklinde.
Sinameki kürünü ve badem yağını aktardan, ampulleri eczaneden bulabilirsiniz. Sinameki paketi 1 lira badem yağı 4-5 lira ampullerden 4-5 lira civarında.
Barcelino yağına gelirsek aktarlarda satılıyor ben daha kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum ama işe yaradığını düşünüyorum bu konuda Banu abladan bilgi isteyebilirsiniz.
Maya maskesi. Yaş maya saç dökülmelerini önlüyor ve sağlıklı uzamayı sağlıyor ve içindeki b5 vitamini saçın ana maddesi keratin oluşumunu uyarıyor. Keratin saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor. 4 çorba kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritin. Saç diplerine friksiyon yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın. Ayrıca mayayı içenlerde var içten beslenmek için o konuda da Banu ablaya koşun
Sıcak zeytinyağı bakımı ben kendim bir yerde okumuştum aklımda kaldığınca bu kürü uyguladım bal ve zeytinyağı ile yapılıyor saf zeytinyağını ısıttım kesinlikle çok değil bir kase içine koydum ve bal ile karıştırdım her zamanki gibi dayanmayıp içine badem yağı da döktüm ( favori yağımdır ) başıma sürdüm ve 2 saat bekletip yıkadım.
Karışık Yağ bakımı forumda bütün yağların açıklamasını bulabilirsiniz hangi yağ size hitap ediyorsa yarıyacağını düşünüyorsanız aktardan alın karıştırın ve başınıza sürerek bekletin yıkayın. Burda kendi kullandığım yağları söylemem gereksiz olacak çünkü her yağ herkesde farklı işe yarıyor yani bende yarar sizde yaramaz gibi.
Çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum burda bir kaç tane bakım yazdım fakat sık sık hergün ayrı ayrı bakımlar yapmanız kafa derinizi çok yoracak ve dökülmelere sebep olacaktır. Yani hafta da en fazla 2 bakım yapmanızı öneririm. Belli bir plan çerçevesinde ilerleyin. Doğadan cevabınızı alacaksınızHepimiz aldık İyi günler dilerim
Ayy cevabınız için teşekkür ederim bi deniycem böyle :)
Birde şunu merak ettim saçınıza bakım yaparken şekillendirici kullanıyor musunuz etkisine zarar veriyo mu
çok teşekkür ederim :)) bu arada badem yağının markası farkeder mi ki? ben geçen gün kaşlarım için almıştım onu kullanacağım. bir de tatlı badem yağı değil mi?
şu saç dökülme zamanı bir geçse ya gözünün içine bakıyorum saçın nerdeyse düşenleri geri alıp kafama koyacağım:122:
şu saç dökülme zamanı bir geçse ya gözünün içine bakıyorum saçın nerdeyse düşenleri geri alıp kafama koyacağım:122:
Eki Görüntüle 439485 Eki Görüntüle 439486
evet kızlar 1 mayıstan 7 hazirana en benzer açılardan çekilmiş fotomla karşılaştırdım bakın bakalım...
bu arada 2 haftalık dinlenme sürecine giriyorum bu küre başlarken kahkülümü ölçtüğümde 20 cm di şimdi 24 buçuk yani 25 aslında da biraz tam çizgiye yetişmiyor ama bu benim için çok iyi bir fark yavaş uzardı benim saçlarım hiç düzleştirmiyorum fotolarda çok net anlaşılmıyor ama artık bunalıp toplar hale geldim çok mutluyum çok... ben böyle bir sonuç beklemiyordum bakalım 2 hafta sonra yine ölçeceğim sizleri çok seviyorum
uzamış belliama saçların düz olsaydı tam olarak ne kadar uzadığını daha net görebilirdik...
Kızlar sonunda bende fotograf çektim ama 2 kere sinemaki yaptım 3 haftadırda çamterebentin kattığım şampuanımı kullanıyoum baya uzadığını hissediyorum fakat öncesinde düz saçla foto olmadığından karşılaştırma yapamıyorum ama bundan sonrası için bu fotografla yapabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?