bub bub buuu çok güzel...bu hanım kimse hiçç dertliyim tasalıyım demesin
Allah çok güzel bi hediye vermiş ona...maşallahhhhhhh
tek bi kelime söyleyebilirim : ba-yıl-dım !!
tabiri caizse çook manyak bi saç:)
maşallaaaah :)
maşallahhhh 41 kere hemde
çoooookkkkk güzel bir saç maşallah
böyle saçım olsun daha ne olsun
oyyyy oyyy MASALLAH bu ne guzellık bu ne guzellık yaa kıskandım cokkkkkkk
Sac bakiminda kullandigimiz sinameki otu hakkinda biraz bilgiye ne dersiniz:)
Sinameki genellikle sıcak bölgelerde yetişen ve yüzlerce çeşidi bulunan şifalı bir bitkidir. Peki sinameki faydaları nelerdir? Sinameki en bağırsak yumuşatıcı ve müshil olarak kullanılmakta. Az miktarda alınırsa yumuşatıcı özelliği vardır fakat fazla alınırsa ishal edebilir.
Sinamekinin Faydaları
- Soğuk yada sıcaktan dolayı çatlamış ciltlere iyi gelmekte.
- Kasları, adaleleri açar.
- Şaça olan faydası ise; saçların çıkmasını sağlar, gürleştirir.
- Bit oluşumunu önler.
- Şahtere otu ve sinameki vücutta bulunan yakıcı sıvıları yumuşatma özelliğine sahiptir.
- Safrayı ve balgamı söktürmekle beraber mafsalların en uç noktalarına kadar işler.
Sinameki Zararları Varmıdır?
Uzun süreliVİRÜS kullanımında barsak yüzeyinde villus denilen sindirime yardımcı dokuda tahribata yol açar.
Bağırsak tembelliğine yol açabilir.
Kolit ve spastik kabızlık durumunda kullanımı uygun değildir.
İlaçların emilimini olumsuz yönde etkileyebilir.
Sinamekinin fazla şekilde kullanılması potasyumu azaltarak kalp kaslarını olumsuz yönde etkileyebilir.
Sinameki bitkisi düşük yapma riski içerdiğinden hamilelikte sinameki kullanılmamalıdır.
Sinameki zayıflama çaylarının içerisinde de yer alır. Bu yüzden bu tür çay karışımlarını içmeden önce içinde hangi bitkilerin bulunduğunu kontrol ediniz.
Görüldüğü üzere sinamekiVİRÜSotu rastgele kullanılacak bir bitki değil dr tavsiyesi ile alınması gereken bir bitkidir.
(alintidir)
ekleyeyim dip fotosunu...topicimizin özelliği bu dimi arkadaşlarım...
ama boydan fotolar 1 mayısta:)))
saçlarım barcelino yağlı şuanda...bi bakın bakalım 3 martta yapılan dip boyamdan
sonra bugün itibari ile güncel dipler::
Eki Görüntüle 402506 Eki Görüntüle 402507
cnm(banu) mayayı da öneririm. sütün içine katıp gece yatarken içmeyi
aklıma geldi bikaç yıl önce denemiş ve sonuç almıştım uzamıştı saçlarım.
şimdi niye kısa diyecek olursan yıprattım salak gibi ve öyle yıpranık gezmek istemedim sarı yapmıştım da yanmadı ama az bi yıpranmaya bile dayanamadım en önemlisi sağlıklı görünmesi çünki bana göre ve kestirdim
boynumdaydı şimdi omuzlarımda çok kısa bi saçım yok yani :)
ve saçıma zaytinyağı sürsem mi diye ölçüp tatrarken aklıma maya geldi.söyleyeyim dedim.
ayda 3-4 cm uzama elde etmiştim onunla da..tekrar başlayacağım bugün.tavsiye ederim herkese
Bu arada kızlar size çok basit bir tarif vereceğim sonucundan emin olmadan yazmak istemedim.1 hafta oldu yapalı,sonuç inanılmaz..Yüzümde bebeksi bir yumuşaklık ve pürüzsüzlük var artık:)))Sütü buz kalıplarına döküp donduracak ve her gün 1 küp buzu yüzünüzde gezdirerek eriteceksiniz..Ben sabahları uyanır uyanmaz yapıyorum,hemen yıkamıyorum.Makyaj yapacağım ana kadar bekletip sonrasında yıkıyorum.Mucize isteyenlere önemle duyurulur...
Herkese merhabalar :)
Akşamdan sürdüğüm sinamekimi yıkadım sonunda:)
Yarın içinde arkadaşıma saçımın fotosunu çektiricem bugün :)
Bu arada kızlar siz bakımları yaparken saçlarınıza fön ,düzleştirme yada maşa yapıyormusunuz ?
Şampuana katınca sarımsak kokmuyor zaten ben de kullanıyorum :)
Bu arada kızlar siz bakımları yaparken saçlarınıza fön ,düzleştirme yada maşa yapıyormusunuz ?
Sarımsağı koydum çalkaladım aa ne güzel kokmayacak galiba dedim banyo yaptım kokmadı saçlarım ,2 gün sonra kusuyodum kokudan abartmıyorum o neydi öyle......Bir de üstüne başka şampuanla yıkadım saçımı 2 kez bir kez saç kremi bi de bakım kremi hala koku geçmemişti
arkadaşlarım beklenen nezle geldi...kafamı ıslak tuta tuta en sonunda şifayı kaptım...
ama pes etmek yok...nezle de olsam, burnum silemekten kıpkırmızı olsa da bu saçları uzatıcam...
aman siz dikkat edin...çekilmiyor bu mevsimde ama saçım uğruna dayanıcam....
Geçmiş olsun canımahh biz kadınlar güzelliğimiz için hasta bile düşebiliriz kim demiş erkekler daha güçlüdür diye :)))
Gülü seven dikenine katlanır...hepimiz bu uğurda yeri geliyo burnumuzu
tıkıyoruz canım arkadaşım...
sabır diyelim....
canım arkadaşım teşekkür ederim. kafamın içi uğulduyor bugün resmen.
burnum akıyooo(
ama bakım günlerimi aksatmıcam...bol bol c vitamini toıparlarım inş...
arkadaşlarım beklenen nezle geldi...kafamı ıslak tuta tuta en sonunda şifayı kaptım...
ama pes etmek yok...nezle de olsam, burnum silemekten kıpkırmızı olsa da bu saçları uzatıcam...
aman siz dikkat edin...çekilmiyor bu mevsimde ama saçım uğruna dayanıcam....
banu sana geçmiş olsun.saçın da epey uzamış
mayıs ayı saç bakım günleri ne zaman eklenir acaba arkadaşlar?sinamekiyi geçen hafta çarşamba yapmıştım.bu hafta da çarşamba yapacaktım ama uygun bir gün değilse ona göre yaparım.bikaç gün sonra veya önce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?