Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarımın seyrelmesi :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
birde bu saç olayında hastanelerde çözüme gidecek araştırma yok. mesela ben bugün dahiliye bölümüne gittim. dr a biotinime de bakmasını rica ettim. biotini onlar isteyemiyorlarmış cildiye onun tahlilini isteyebilirmiş. diyelim sen ilk baştan gittin cildiyeye tahlillerini falan herşeyini yaptı normal hepsi ama saçların dökülüyor. dr sana diyorki sen normalsin psikolojin bozuk olduğu için saçların dökülüyor. mesela kadın hastalıkları bölümünde yapılan bazı tahliller var hormonların kadınlık hormonun normalmi kadınlarda da bir miktar erkeklik hormonu oluyor bu normal düzeydemi . pko varmı bunlara kadın hastalıkları bakıyor. ordan oraya koşturuyorsun insanı hasta değilse bile zaten hasta ediyorlar

Kötü beslenmen safi tembellikten mi yoksam rapisam hehheehhee:))
:) olabilir ama benimde bazı haklı sebeplerim var baka şimdi bugüne kadar 10 gündür izinliydim iznim dışında evde pek vaktim olmuyor. zaten işte çok yoruluyorum. çok yakında iş değiştireceğim yeni işimde daha fazla zamanım olacak o zaman inşallah daha düzenli olacak :)

Bizim bir tanidigin sinav zamani saclari cok dokulmustu. Bir de cok guzeldi saclari, gür, kalin telli, canli.

Kuaforde cok ovmusler sacini, bence biraz nazar, biraz da stresten kellesmesi oldu bolum bolum.

Doktora gittiler ama onlar eczaneden serum falan aldilar. B ile baslayan bir seydi, bioxcin mi baska bir sey mi, o zamanlar unluydu, simdi nasil bilmiyorum.

Sampuan, ampul ne dersen onu kullandilar. Boya, duzlestirme, fön, jole hepsi yasakti. Sacini duzgun tokalayacak, kokleri germeden toplayacak vs. Duzgun beslenen biri sayilirdi.

Eh duzeldi zamanla. Masallah diyelim.

Ben de bir sey soyleyeyim. Burda okumustum

Bir avuc karanfili, yarim litre suda bir gun bekletip, haftada dort kez falan saclarina uyguluyorsun. Diplere degecek. Ben dipe uygulayip nazikce tariyorum. Durulamiyorum, guzel de kokuyor. Azaldi gibi biraz dokulme. Tabi tatil yuzunden sekteye ugradi azicik. Zaten hemen sonuc alinmaz.

Bu sac isi genetik, beslenme ve strese bakiyor biraz. Beslenme cok onemli cidden de arkadaslara katiliyorum.

İnsallah saclarin gurlesir canim.

Yağ da olsa saçını yoruyorsun. Bir de piyasadaki yağların çoğu yalan şu an. Beyazsa beyaz, 1 ay öyle duramaz mısın saçın canlansın diye? Saçbakımını haftada bire düşür, saçına olabildiğince az fön, maşa vs. uygula, 1 ay en azından boyama ve vücuduna e vitamini takviyesi yap Evicap 200 mg mesela. Ben saçımı boyamıyorum ama saç maskesini haftada 2'den fazla sürsem, birkaç fazla fön kullansam benimki bile dökülüyor.

Haklısın canım ben karanfilli tarifi yapmıştım daha önce böyle şeyler fayda ediyor ama söylediğin gibi genetik demek benimki bugün dr tahlil sonuçlarıma baktı kanım ilaç kullammamı gerektirecek kadar az değilmiş. Zaten saçım dökülmüyor pek ama zaten döküleceği kadar döküldü yanlsrdan kaga derim parlıyor bende genetik diye bunu kabullenmek istemiyorum.

Isırganı çay gibi demleyip, son durulama suyu yapma yöntimini denedin mi? Bir araştır bu sitede konusu vardı onun.

Son düzenleme:
Doktora gittiniz mi bilmiyorum ama içten destek almanız lazım, ben de bakımlarla-yağlarla ilgilenirim ama sizin saçlarınıza dıştan desteğin yeteceğine sanmıyorum.

Uzun yıllar saç dökülmesi problemi ile mücadele ettim. Ne kadar zor bir durum iyi bilirim. Cildiye, jinekoloji, endokrin bölümlerine başvurmalısınız. Kan eksikliğiniz için biraz kendinizi disipline edip uygun bir beslenme programı hazırlamalısınız. Ayrıca demir saç dökülmesi olmaması için ve yeni saç çıkması için referans değeri 70-80 üzeri olması gerekiyor. Dahiliye doktorları 40 ve civarı olduğu zamanlarda kendi branşları için yeterli sayıyorlar. Ben polikistik over, troid hastasıyım. Saçlarımın büyük bölümü dökülmüştü ve yıllardır kısa saçla idare ediyordum. Prp tedavisi+ mezoterapi, keratin ve placenta şampuan ile ilk defa omuzlarımın epey aşağısındaki bir boyda kullanıyorum saçlarımı. Yavaş yavaş eski haline geliyor. Tabi troid ve polikistik over tedavimide aksatmıyorum. Bunlara ek olarak sağlık beslenmeye çalışıyorum. Yağlı bakımlar eğer yağlı bir saç yapısına sahipseniz daha fazla dökülmesine neden olmakta.

bir uzmana görünün derim biz ne desek boş

Tiroit fonksiyon testi yaptırdınız mı hiç? Bende iyot eksikliği çıkmıştı mesela, o da sebep oluyormuş

Sac kazitma konusunda ise uc kez saclarimi kazittim. Herhangi bir faydasi olmuyor. Hatta doktorum sac yapisina bagli olarak kazitma sonrasi olumsuz etkilenen ve dahada azalan saclar oldugunuda belirtmisti. Ara ogun olarak findik, badem,ceviz,kuru uzum tuketmenizinde olumlu etkilerini gorursunuz. Umarim en kisa surede saclariniz eski sagligina kavusur.

Tiroit fonksiyon testi yaptırdınız mı hiç? Bende iyot eksikliği çıkmıştı mesela, o da sebep oluyormuş
Troid yaptırıyorum düzenli hep normal çıkıyor iyot için hiç tahlil yaptırmadım daha önce duymadım araştırayım onu

Pekmez de kan yapıyor, çayı az ve açık için.
Bir de yeşillik yiyin.
Ben de lisede takıntı yaptım dökülmesini , yıllarca uğraştım.
Üniversitede havası suyu çok temiz bir yerde okudum ve oranın suyu saçıma çok iyi geldi, İstanbul'a dönünce yine başladı dökülmeye.
Ama artık umursamıyorum, umarsadıkça daha da artıyor.
10 yıldan fazladır bu ısırgan özlü şampuanı kullanıyorum bu arada, dökülmeyi kesin önlüyor diyemem ama içine bir de çam telebenti ekleyince saça hacim vermek konusunda harika.

Saç kazıtmak bence faydalı fakat yeterli değil saçını kazıttığında balım yapmak daha kolay oluyor ve saç güçleniyor. 10 gün öncesine kadar aralarda siyah üzüm ve kayısı kurusu ile ceviz yiyordum faydasını gördüm mesela kan değerlerim ilaç kullanmamı gerektirecek kadar düşük değilmiş. Fakat tüm bunlar dökülen saçlarımı getirmiyor. Sabır gerek belkide ben bununla uğraşmaltan çok bunaldım

Ben bu şampuanı kullanmıştım yanındaki losyonda saç çıkardığını iddia ediyordu tüy şeklinde çıkarırmış. Çayı çok severim maalesef vazgeçemiyorum. Ama kan yapıcı besin tükettiğim zamanlar içmemeye çalışıyorum

Pekmez yerine kuru siyah üzümü tercih ediyorum doğal meyve şekeri olduğu için pekmezde şeker oluyor ve kilo almak istemiyorum

Ne yazikki sac dokulmesi tedavisi sabir sabir sadece yillari aliyor. Kullanmadigim vitamin takviyesi, serum, losyon , sampuan kalmadi. Yillar sonra yeni yeni sonuc aliyorum. Insallah sizde en kisa zamanda cozum bulursunuz.

Pekmez yerine kuru siyah üzümü tercih ediyorum doğal meyve şekeri olduğu için pekmezde şeker oluyor ve kilo almak istemiyorum

Benim annem kendisi yaptığı ve şeker eklemediği için aklıma o geldi. Haklısınız normal pekmezlerde şeker ilavesi kesin vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…