Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarımın seyrelmesi :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Losyon sıvı ve sürdüğümde beklettiğim için alnımda sivilce yaptı, o sebeple az kullandım, saç çıkarıyor mu bilemedim şimdi. Benim her daim minik saçlarım oldu önlerimde. Kansızlığın bir belirtisi de oymuş zaten.

canım bir kür filan öneremiycem ama yediklerine dikkat etmek en başta geliyo biliyosun. vitaminler vs vs çok etkiliyor. yediklerini göz ardı etme demek istedim, umarım en kısa zamnda dileidğin gibi olur herşey :)

kan değerlerinize baktırdınız mı? dışarıdan uygulayacağınız yolların pek etkisi olmaz. demir eksikliğiniz var mı?
ayrıca alkol, paraben,aluminyum içrmeyen doğal şampuanlar kullanın yeter. saç florası diye bir şey var dıarıdan yaptığınız her müdahale saç kimyanıza yararlı bakterilere zarar verir.

Tavsiyem keşke yapabilsem bende ama sabredemıyorum naap biliyo musun saçlarını boyamadan bir yıl doğal uzat.sabret.hatta peruk kullan istersen.sonra da dibine as a değdırtmeden doğal saöına özellikle beyazların üstüne açık sarı balyaj attırt.hem saç diplerın boyaya maruz kalmaz hem sarısın olursun hem dibin çıkınca belli olmaz hem beyazların görünmez.
Bek eyemem dersen ana saç rengine saçını boyatıp öyle de yaptırabilirsin

kirmizi et yemeniz lazim,kemik suyuna corba..bunlar tirnaklari saclari guclendirir kan degerini yukseltir.
bunun disinda banyodan sonra basinizi soguk suyla bikac kere soklayin,sac derinizde kan dolasimi hizlansin .

Saclarimi kaybediyorum bendee
Resmen avuc avuc dokuluyor..
Oyle cekmeye fln da gerek yok elimi soyle bi gezdiriyorum vee parmaklarimin arasi sacla doluyor..

Beslenme bakim su bu tabi etki ediyodur ama ben iklime de bagliyorum bu durumu..
Ogrenciyim yalniz yasiyorum ve yasadigim sehirde full nem..
Ne yuzum temiz kaliyor ne kafamda sac kaliyor..
Annenlere gidiyorum birde(onlar baska sehirde) bir hafta icinde o avuc avuc dokulen saclar nasil canlaniyor..
Nefret ediyorum nemden ne cilt guzelligim kaldi ne sac

Ya birde bisey sorim..
Bu sarimsagi nasil suruyosunuz kafaniza..
Ben denedim suremedim yediremiyorum hic sacima..

Malesef benimde saclarim cok dokuluyo isin kotusu benim sacim cok guzeldi herkez imrenirdi saclarima
Simdi oyle kotu bi durumdaki yandi dokuluyo cansiz eger bi cozum bulursaniz benide bilgilendirin
Resmen açilmaya basladi

bir kere saç diplerine yapılan bakım yağları saçların daha fazla dökülmesine sebep oluyor
zibilyon tane yağ denemiş biri olarak uzun vadede yağ bakımının kimseye iyi geldiğini duymadım..

saç boyası kullandığın için saçının dökülmesi çok normal..sonuçta 2 haftada bir kimyasal uyguluyorsun saçına.. bu kadar fazla boyamamalısın saçını..
bir taraftan kimyasal uyguluyorsun bir taraftan bakım için yağ kullanıyosun saç eminim kendinden geçiyordur..
saçın kendi yağ dengesini bozuyorsun..

ben bu yağlardan ümidi kesip içten bakım yapmaya başladığım zaman saç dökülmem azaldı..
hala bitmedi ama Allaha şükür arada baya fark var...
içeriden bol vitaminli besinlerle besle saçını.. ceviz badem fındık ye bol bol...

benimde saçım beyaz ama boyamıyorum ve alıştım artık onlarla yaşamaya..
çok rahatsız olursam senede 1 defa en fazla oda ombre yaptırıyorum diplere girmeden..
bu şekilde bile beyazlar arada kaynayıp gidiyor göze batmıyor.. deneyebilirsin..
ve şu bakımlara biran önce ara vermelisin saçını çok yormuşsun anlaşılan

Son düzenleme:
Aslında yapılabilir ama peruklu halimle insanları kandırıyor gibi hissederim. Peruk kullanıp bir türlü bırakamayan kişiler önermiyordu. Dediğin gibi saçlarım güçlenip kendine gelecekse olabilir geçici bir süre kullanılabilir

Bazi demir ve b12 eksikliği beslenme ve oral alinma ilaçlarla giderilmiyor.
Bu durumlarda özel infüzyonlar var.
Kan hastaliklarina bakan bir doktura git.

Ayrica yüksek dozda cinko (40mg) ve vit d
almani tavsiye ederim

Bende de ayrı dert var çok dökülüyor ve ayrıca sebaroik de var
Bende değer düşüklüğü yok ama stres çok fazla hayatımda nu yüzden de içerden dışardan ne kadar beslesem de fayda etmiyor

Rapisa troidlerin ne durumda? Troid rahatsızlıkları acayip saç döküyor.Bende kel kalacam yakında. Saçlarını çok sık boyama. İlla boyayacağım dersen de boyanın içine yıpratmaması için saç kremi ve zeytinyağı ekle. Bir de keçiboynuzu pekmezini her sabah kahvaltıdan önce içtim (bir tatlı kaşığı) bir süre tamamen durdurmadı ama gözle görülür farkettim yani. ve her zaman ilaç yazma gereği duyan doktor bu sefer yazmadı bile kansızlığıma. ama dikkatli kullanmak lazım şekeri biraz yükseltebiliyor.

Cnm sarimsak ile zeytin yaginin faydasını gördün mü acaba bnmde seyrek . Bu kuru yaptım bekletiyorum faydasını gördün mu

Canım fayda ediyor fakat istikrarlı olmalısın ve öyle aman aman birşey bekleme. Eğer saçlarına kimyasal uygulamazsan ve düzenli bakım yaparsan faydasını görürsün. Haftada 3-4 kez yapmalısın. Sığır iliğini de denedim sarımsaktan daha faydalı buldum fakat o da biraz çetrefilli.
Cnm sarimsak ile zeytin yaginin faydasını gördün mü acaba bnmde seyrek . Bu kuru yaptım bekletiyorum faydasını gördün mu

Haftada 3 -4 defa mi ? ben haftada 1 kere diye biliodum . Yani ben geceden sürcem sabah yicam haftada kaç kez yapayım sizce

Canım troidim normal bugün bazı tahlillerimin sonuçları çıktı. Kan düzeyimde ilaç kullanmamı gerektirecek kadar az değilmiş. Bende 10 gün öncesine kadar siyah kuru üzüm ceviz kayısı ve yumurta yemeye çalışıyordum. Faydasını gördüm. Pekmez kilo aldırır diye üzümü tercih ediyorum. Birde bakliyat yemeye dikkat ediyorum. Et yesem een kaliteli demir kaynağı ama güzel yiyebileceğim et bulamıyorum.

Bol bol masaj yapmak çok iyi geliyormuş. Hatta bir yerde okudum 1litre ılık suya 1 çorba kaşığı tuz koyup havlu ile saciniza masaj yapın diyordu. Saç deriniz kızarana kadar ya da karıncalanma hissedene kadar. Süresi sana kalmış. Masajı bırakmamak gerekirmiş.

Haftada 3 -4 defa mi ? ben haftada 1 kere diye biliodum . Yani ben geceden sürcem sabah yicam haftada kaç kez yapayım sizce
Canım amaç saç çıkarmaksa haftada 3 yapmaya çalış ama hafftada birde yapsan saçların beslenir. Birde bence taze ısırganın suyunu saça sürmek saça çok faydalı fakat tazesini bulmak zor. Aslında benim ssçım dökülmüyor yanlarım açıldı. Dün bir video izledim videoda saçınıza yağ ile bakım yaparken masajda yapın diyordu ben artık masajla beraber yağ sürücem çünkü masaj kan dolaşımını arttırıyor böylece daha iyi emilim sağlanıyor

Dün gece bende video izledim masaj yapmaya karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…