Saçma bir şey mi istiyorum?

Annem emzirebilir mi bilmiyorum çünkü torba torba ilaç kullanıyor ve bunların şu an yarısını bile almıyor olması onu kötü yapıyor. Bebek doğar doğmaz devam edecek, ben almasam da o emzirmeyecek zaten.
İşte, ben de fikir sunuyorum aileme, kabul etmeseler çocukken yollasalar da olur, ben her şeye açığım :)

Benim değil de annemlerin kararı önemli. Hem buradaki bazı fikirler kafama yattı, onları annemle konuşuyoruz, okul yaşı gelince onu okutmak için de alabilirim, daha iyi olur.
Yani bu dediginiz bi nebze daha mantikli, en azindan cocuk da isteyip istemedigini dile getirebilir o zaman.

Ne mutlu sana :)

Bosuna endiselenme bence.
Annem 52 yasinda. Torunu olmadan once hergun hastaydi. Kullanmadigi ilac yoktu o kadar soyluyorum.
Hatta dalga gecerdik :)
Bir gun yanlislikla tip konferans salonuna girsen tum doktorlar ayaga kalkar
Oooo x hanim sizde mi burdaydiniz der diye :)
Oglum dogdu. O bakiyor.
Kadin sanirsin 20 yasinda.
Yasama sevinci tavan.
Ruhuna iyi geldi herseyden once.
Kipir kipir. Cunku cocuk bakmak demek hareket demek.
Harekette enerji olarak donuyor bir sekilde.

Hic bakamaz edemez diye umutsuzluga kapilma.
Bir dogsun.
Bakamaz diye dusundugun annen harikalar bile
Yaratabilir :)

Ben kardeşinizin psikolojisi büyüyünce nasıl olur onu bilemedim. Sizin elinizde büyüyünce sizi anne bilecek ama diyeceksiniz ki ben senin annen değil ablanım, baban değil enişten. Sonra acaba annemler beni istememiş ablamlar bakmış gibi bir psikolojiye bürünür mü? Bunu tramva bilirse ömrü boyu mutsuz olup sorunlar yaşayabilir çünkü. Bi uzmana danışılabilir.

Kardeşinizi, bebek ya da çocuk farketmez, illa ki alacak misiniz? Neden bu kadar ısrar? İlkokul çağı dahi olsa bu hiç ama hiç iyi bir fikir değil. Sayfaları okuyorum sözlerimden, başkalarının yazdıklarından hakikaten bir şey anlayıp anlamadığınızı görmek için ama anlamamışsınız. Bunu hakaret olarak yazmıyorum. En azından size verilen öneriler üstünden soru sorabilirdiniz. Yahut neden ve niyesini açıklamalarını isteyebilirdiniz. Ama hiçbirini yapmadınız. Siz burada kendinizi destekleyen fikirler bekliyorsunuz. Haklı haksız ya da akıllıca, saçma bir fikir olması "doğru" olacağı anlamına gelmez.

Bir insanın kardeşini elzem durumlar hariç emzirmesi bana göre iğrenç. Benim midem bulanırdı. Ve insanda bazı şeylerden tiksinme, mide bulantısı bir emniyet subabıdır bilir misiniz? Örneğin leş, insan eti yeme ya da bir canlıyı hala hayattayken yeme gibi. Bunlar sırasında öğürme bizim "insanca" yaşayabilmemiz içindir. Emin olun kardeşiniz de kendisini emzirenin siz olduğunu öğrendiğinde iğrenecektir. Ve sizden uzaklaşıp belki ömür boyu görmek istemeyecektir. Üstelik kardeşiniz erkek olursa bu daha da iğrenç bir hal alacaktır.

Bazen düşünülmeden alınan vicdani kararlar, aslında vicdansızlığın ta kendisidir. Kendi çocuğunuz için yapamayacağımız hiçbir şeyi başka bir bebek için istemeyin. Siz yalnızca ablasınız ve eşiniz de enişte. Asla ve asla anne babanın yerini tutamazsınız, bu rolü üstlenemezsiniz. Ergenlik de dahil hiçbir yaşta duygusal gelişimi, sunulan fiziksel ortam koşulları ile kıyaslayamazsınız.

Hiçbir yerde 2 yaşına kadar bakıp vereceğimi söylemedim ki :)

Sutu olmazsa, enerjisi yetmezse, mutsuz olursa gbi ihtimaller uzerinden ustelik de bebegin olasi psikolojisi goz ardi edilerek verilebilecek kadar basit bi karar oldugunu dusunmuorum.

Hiçbir yerde 2 yaşına kadar bakıp vereceğimi söylemedim ki :)

bana da saçma geldi zaten, yanlış anladım diye düşündüm ben de :)

yani benim görüşüm yazdığım şekilde, senin teklifin bana doğru gelmedi.

diğer yorumlarındaki yaşı büyüyünce alma fikri çok daha uygun bence, hem tatillerde anne-babasının yanına giderek kimlik sorunu da yaşamaz.

bir de o kadar güzel örnekler var ki ileri yaş hamileliklerde, annem bakamaz demen (elbette anneni tanıdığın için bu cümleyi kuruyorsun) bana biraz kırıcı geldi, yani anneniz açısından, sanki daha desteklemeniz gerekir diye düşünüyorum. "yaparsın edersin, sen neleri yaptın anne, hem biz de destek oluruz, ..." tarzını daha doğru buluyorum.

yine de dediğim gibi, bu kadar zor bir kararda etkim olsun hiç istemem, umarım son karardan herkes memnun olur.

Annem doğumdan sonra ilaçlarını almak zorunda, o ilaçlara gebe diye ara vermiş olması bile tehlikeli, doğunca kendi emziremeyecek zaten.
Demek ki her yorumu okumamışsınız, bunu belirttim.
Ayrıca illa alacağım, başka çıkar yok da demiyorum.
Burada verilen fikirleri de göz önünde bulundurup bir çocuk psikoloğuna danışacağız uygun yaş için. Annem atıyorum lise yaşı gelince yanıma yollamak isterse, neden olmasın?

Birkaç sayfa okudum ama yazılmamış. Daha sonraki sayfalarda soruldu mu bilemiyorum. Ben şunu merak ettim. Anne ve babanızın yaşı kaç, ve doğacak bebeğe bakmak konusunda nasıl hissediyorlar? Burada önemli olan onların düşüncesi ve kendilerini yeterli hissetmesi. Eğer onların bakmaya dair sorunları yoksa, bu bebeği verecek adres aramıyorlarsa, sizin böyle bir şeyi teklif etmeniz bile yakışıksız zira.

bence de uygun, yani o yaşlarda hatta biraz öncesinde insanlar yatılı okula gidiyorlar, siz de ablasısınız zaten.

zaten o yaşta çocuk istemezse veya anneniz istemez ve dinç olursa gerek de kalmayacak, gerek olursa da herkes yerini biliyor olacak.

Annemin yaşında sıkıntı yok ama sağlığında sıkıntı var, babam çok yaşlı, 60'ını geçti. Annem kıyamadığı için aldırmıyor, yoksa ikisi de istekli değiller. Babam zaten kendine hiç güvenmiyor. Annemin endişelerini görmesem teklif etmem zaten. Hem şartlar daha oluşmadan böyle bir plan yapamayız, ben sadece ister okul çağı ister bebeklik çağı eğer istiyorsa bakabileceğimi söyledim.

Be
Annenizin emzirmesine dair herhangi bir yorumda bulunmadım. Ve evet tüm yorumları okudum. Çok gençsiniz. Belki duydunuz, bazı uzmanlar ergenlikten çıkış yaşının artık 25i bulduğunu söylüyor. Kısmen katılıyorum bu görüşe. 24 yaşında böylesine ciddi sorumluluklara kendinizi atıyor olmanız aslında çok da olgun olmadığınızı gösterir. Kendinize zaman tanıyın, anneniz denesin. Diğer üyeler bir bakıcı tutulmasını önermişler. İnanın bu okuduğum en akıllıca öneri. Bir canın hele ki emanetken, sorumluluğunu almak çok ciddi bir karar. Umarım iyice düşündüğünüzde gerçeği görebilirsiniz.

Onu da emzirip sutannesi olmaniz cok guzel olur. Ilerde de bu sekilde soylersiniz ona. Bence mantiksiz değil esiniz sorun etmiyorsa.

Karışık bi durum ama uygun olan bir bebeğin annesi ile büyümesi diye düşünüyorum kardeş evlat çok farklı kavramlar ve duygular.Kardeşinizinde psikolojisi için annesiyle büyümesi daha doğru olur.

Bence burrada bırakın. Yani olayı "destek" boyutunda bırakın. Eğer böyle bir şeyin gerekli olduğunu görürseler, sizin destek tavrınızı hatırlasınlar. Ben sizin önceki konunuzu da okumuştum, annenizin hamileliğini yazdığınız. Yorum yapmamıştım, ama sizin annenizin hayatına olması gerekenden daha fazla dahil ve baskıcı olduğunuzu düşünmüştüm. Şimdi yine aynı şeyi yapıyorsunuz veya yapmak üzeresiniz. Elinizi annenizin hayatından biraz çekin bence. Çünkü baskı yapmaya giriyor artık sizinkisi. Bırakın çocuğunu istediği gibi dünyaya getirip baksın. Yaşının 40larda olduğunu hatırlıyorum annenizin, tam emin değilim. O konuda da yazılmıştı, zaten siz de yazmıştınız. Yaşında bir şey yok. O yaşta bebek sahibi olanlar, hele de günümüzde, çok. Bir bırakın insanları kendi haline, çok müşkül vaziyete düşerlerse destek olacağınızı hissettirin yeter. Anneniz adına kararlar almaya çalışıyorsunuz. Daha ortada bebek bile yok. Bu konuyu ailenize karşı fazla uzatmayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…