Saçma bir şey mi istiyorum?

Beraber yaşayalım yardımcı olurum deseniz anlarım sizi ama bence bu düşünceleriniz bencillik o bebeğin ilerde ne düşüneceğini Neler hissedeceginide düşündünüz mü

Emzirme olayı ne olacak? İkisini de emzirebilecek misin?

belki yazan olmuştur yorumları okuyamadım ama bu soru üzerinden birşey söylemek istiyorum
yeni doğan bir bebekle 5 aylık bir bebeğin süt ihtiyacı farklıdır.
doğumdan itibaren sütün yapısı da her geçen gün değişir. daha detaylı bilgisi olan biri varsa o sütün yenidoğana ağır geleceğini açıklayabilir mi?

Saçma bir şey istiyorsunuz evet.
Sizin şu anki iyi niyetli düşünceniz ve hevesiniz, çocuğun hayatındaki en önemli insanla ilgili bir kavram karmaşası yaratacak.
Ablasına nasıl hitap edecek, kendinden 5 ay büyük yeğeniyle niye kardeş gibi aynı evde yaşıyor, neden diğer çocuklar gibi anne babasıyla aynı evde yaşamıyor gibi onlarca soru çocukluktan itibaren kafasında dönüp duracak.
Kişiliğine göre ya size kızacak, ya kendine acıyacak, belki ebeveynlerine büyük öfke duyacak.
Ama asla annem ve ablam benim iyiliğimi istemişler diye düşünmeyecek.
Veya bunu düşünebilecek olgunluğa eriştiğinde çocukluktaki kafa karışıklığı onda öyle derin izler bırakmış olacak ki, artık size hak vermek istemeyecek.
Siz de iyi niyetiniz ve verdiğiniz emeklerle kalakalmış olacaksınız. Anneniz zaten hep suçlu olacak.
Hani "Kimsenin eksikliğini hissettirmem ona" diyorsunuz ya.
Bazı şeyler o kadar sizin kontrolünüzde olamıyor ne yazık ki.
Kendinizi, ömrünüzü de adasanız ondaki boşluğu dolduramazsınız.

Güzel bir fikir

Toz pembe bakiyorsunuz bu olaya. Bu bence iyilik bile degil.. ne güzel düsünmüssün diyenlere sasirdim. Güzel birsey degil bu bence..iyilik hic degil.
Baya sacmalik .. düsünmemezlik. Hatta bencillik yahu.. cok güzel olur vs diye düsüncelere dalmissiniz resmen. Kardes olurlar iyi olur vs diye. Ama ileride bu bebek bu secime ne der Allah bilir.. hos karsilayacak degil sonucta. Bebegin tarafindan bakin olaya.. kendinizin degil. Empati kurun.

Dediğim gibi ben de anne oldum. Ayrıca o benim kardeşim, nefret mi edicem?

Ben çocuğuma arkadaş istesem bi tane daha doğururum. Bu kadar sığ çıkarımlar yapmayın. Sadece iyi yönlerinden biri olarak saydım.

Herkes eski konu deyince merak edip baktim ben de, bebegi kesinlikle almayin, sizin psikolojiniz de normal degil. Asla saglikli bakabileceginize inanmadim okuduklarimdan.
Allah aşkına psikoloji lisans diplomanızı gösterin, bir tepki gösterip o sinirle konu açtım diye bu kadar çıkarımı nereden yaptınız? Bizim düzenli görüştüğümüz aile terapistimiz bunu söylemiyorken, klavye başından yaptığınız çıkarıma bakın.
Ciddiye almıyorum, iyi geceler.

Esinie bu kadar güvenme
Çocuğu azarlarsa zoruna gider!

Dediğim gibi ben de anne oldum. Ayrıca o benim kardeşim, nefret mi edicem?
Nefret edin demio kimse size zaten. Iki noktada da uclarda oldugunuzu soyluorum sahsen.
Yani acip onceki konulariniza ozellikle bakmis diilim, o kadar dikkatimi cekmisti ki olumsuz ve sert tavriniz, akilima geldi.
Cocuklarina! Bakmayi bilecekler, kimse bana guvenmesin vs vs derken birden sevgi pitircigi olup da ah ben ikisine de bakarima gelmek...
Ne tamamen dislayip nasi bakarlarsa baksin demek, ne de siz bakamazsiniz ben bakarim diyip de sabiplenmeye kalkmak... Ikisinin de dogru olmadigini dusunuorum. Orta yolu bulup, anne-bebek iliskisinin zedelenmeyecegi bi cozum bulunmali

Annenizle gorusmemislermi bi daha
Oiki hikaye de üzücü

Burada böyle kıyametler koptu da, evimizde şu an hiçbir şey olduğu yok. Çünkü söylemekten yoruldum ama ben sadece bu öneriyi sundum, hepsi bu. Kabul edecek diye bişey de yok zaten. Diyelim etti, ben de bebekken almam madem. Ama sakız gibi aynı şeyi sündürüp duruyorlar.

ay aynı annesiyle dalga geçiyordu benim bebeğinin küçüklerini giyer falan diye annesinin gucendirmisti yeni oyle bir konu hatırlıyorum aynı kisilermiymis??

Annenizle gorusmemislermi bi daha
Oiki hikaye de üzücü
Görüştüler elbette. Ama teyzem ve dayım orada okudukları için yıllarca ya anne ya baba tek tek gelmiş o da anca 5 yılda bir, ikisi de eğitimsizdi ve ancak fabrika işçiliği yapabildiler. Gelirleri de çok iyi değildi. Dayımı hayatımda hiç görmedim çünkü asker kaçağı, Türkiye'ye gelmedi. Belki atılmıştır vatandaşlıktan, bilmiyorum, atıyorlar mı artık?
Ne kadar gelirlerse gelsinler kaldıkları max süre 30 gün. Yıllık izne geliyorlardı sonuçta. Emekli olduklarında da yaşlanmışlardı ve hastalardı, çok sık gelemediler. Annem annesi varken annesiz kaldı yani.
Öyle iki hikaye de çok üzücü.

Ozmn olgunlukla haklisiniz ben olabilir die dusunmusum ama bircogunuzun dedigi gbi cocuk acisindan sikinti olabilecekse zaten almam deseniz belki bu kadar ustunuze gelmezdi kimse ama siz inatla karar annemde annem verirse alicam dedikce insanlar da katilmadiklari birseye karsi cikiolar.

En azindan okul cagina gelene kadar almama karariniza sevindim acikcasi. Umarim anneniz de bebis de saglikli huzurlu olurlar, tabi siz de

İnsanlar kendi fikirlerine katılmadı mı biri, çirkefe bağlıyorlar zaten. Kimsenin de üstüme gelmeye hakkı yok açıkçası, burada yorum yapsam reelde takmıyorum, doğru dürüst fikir belirtip mantıklı konuşanlar hariç tabii ki.
Kabullenmemiz gereken şu, fikrimizi söylememiz soruyu soranın fikrini değiştirebileceğimiz anlamına gelmez bu her konu için geçerli.
Kesin bişey olmuş gibi, dediğim gibi annem hiç vermez. O zaman bizimkilerle büyür. Belki ünide yollar, belki lisede. Ama şu an aklımıza çok güzel bi fikir geldi, hali yolu varsa yazacağım

Canımcım iyi niyetinden şüphem yok fakat kardeşin ve bebeğin arasındaki dengeyi sen bile kuramayabilirsin. Ister istemez evladın önce gelebilir. Kendin bakıp büyüteceğim için kesin konuşmak istemiyorum ama bu da bir olasılık.

Sonra yeni doğan bebeğin ilk anne sütüne ihtiyacı olur. Ilk bağışıklık kolostrumla kazanılır illa ki sende bilirsin anne oldun. Henüz 6 aylık bebeğini sütten kesmek gibi bir düşüncen olmasın. Emzirmek her daim taze ve pratik besin demek.

Çocuk büyüyünce ne düşünür,psikolojîsi ne yönde etkilenir çok yorum yapamayacağım ama çok olumlu olacağını sanmıyorum.

Hem belki annen ve baban bu minikle birlikte tazelenir,yeniden doğarlar

Iki kuzuyu da sağlıkla büyütmeniz dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…