küçüklüğümden beri hayal dünyam geniştir, çok kitap okuya okuya bunu kazandım, eskiden beri. ama asla hayal ile gerçeği karıştırmıyorum o konuda bir yanlışlık olmasın. gözde canlandırma konusunda iyiyimdir diyelim. küçükken kendi kendime yaptım da şimdi istem dışı maruz mu kalıyorum diye düşünüyorum. beni rahatsız ediyor mu, hayatıma, sosyal ilişkilerime engel oluyor mu hayır ama aklıma takıldı işte.Alışkanlık mı yaptınız bunu hayal etmeyi acaba?
Ben yaşıyorum ne yazık ki :/
Diger konuda anlaşamadık ama bak Bu banada oluyormerak ettim şimdi nedendir ?
Bence ihtimali kafada canlandırıyoruz gibi geliyor.
arkadaşlarım da öyle dedi, yani bazı şeylerin sonuçları bellidir. camdan çok sarkarsan düşersin, arabada hız yaparsan kaza yaparsın... ne bileyim sağa sola bakmadan yola atlarsan araba çarpar falan gibi şeylerden dolayı o tarz görüntüler görüyorsundur dediler. ama nasıl desem bu böyle "bak bak camdan sarkıyor şimdi düşecek" dedikten sonra olmuyor. onu öyle görüyorum, hemen o görüntü gözümün önüne geliyor, sonra dağılıyor ve ben uyarıyorum istem dışı. çok merak ediyorum niye ya niye :)Bence bu beynin bir nevi koruma sistemi. Tehlikeli olasiliklari hesaplayip seni onlem olusturmaya sevk ediyor.
Allah korusun, deprem konusuna hiç girmek istemiyorum...Bende tam uykuya dalarken
Allah'ım korusun
Oğlumun depremde enkaz altında kaldığı ve benim onu kurtaramadığımı görüyordum
Geçen sene bı iki ay kadar sürdü
Hatta uyku uyanık arası olduğum için de gerçek gibi tepkiler verip ağlama krizlerine giriyordum
Hiçbir şekilde sakinleşemiyordum taki oğlumun nefes sesini eşim bana dinletene kadar
Bende bilmiyorum psikolojik bı sıkıntı da olabilir
Yada acı duymaktan hoşlanmak mı ne diyorlar öyle bişey de olabilir
Destek almak lazım bence
Ben gidemiyorum ama gidebiliyorsaniz siz gidin derim
Bı de ben hiç deprem yaşamadım
Zengin hayal gücü + korumacılık + kaygı bozukluğu bencearkadaşlarım da öyle dedi, yani bazı şeylerin sonuçları bellidir. camdan çok sarkarsan düşersin, arabada hız yaparsan kaza yaparsın... ne bileyim sağa sola bakmadan yola atlarsan araba çarpar falan gibi şeylerden dolayı o tarz görüntüler görüyorsundur dediler. ama nasıl desem bu böyle "bak bak camdan sarkıyor şimdi düşecek" dedikten sonra olmuyor. onu öyle görüyorum, hemen o görüntü gözümün önüne geliyor, sonra dağılıyor ve ben uyarıyorum istem dışı. çok merak ediyorum niye ya niye :)
siz anladığım kadarıyla kötü birşey yaşamışsınız ama. ben çok şükür yaşamadım, inşallah kimse de yaşamaz. kriminal olayına da şu yüzden girdim bir arkadaşım söyledi. çok fazla polisiye roman okuyorsun ondan oluyor belki de dedi. ya da beni trolledi bilmiyorum :)Kriminal mi?
Bende de olur ama hiç böyle düşünmedim. Beynimin bana oyunu, bende travma sonrası kaldı ki bi zaman öyle bir saniye değildi uzun soluklu senaryoydu.
Onu dinlememeye ve kötü düşünmemeye çalıştıkça daha az oluyo.
Hiç yaşamadımAllah korusun, deprem konusuna hiç girmek istemiyorum...
peki hiç depremle alakalı belgesel vs izlediniz mi? ben bi ara 17 ağustosa takmştım tabi başıma gelecek olanı biliyordum ama merak ediyordum, bilgi almak istiyordum biraz da araştırma amacıyla hep videolarını, belgesellerini falan izliyordum. tabi geceleri uyku haram oluyordu, çok kötü oluyordum. hala daha bazı geceler aklıma gelir ve uyumakta zorlanırım, şimdi bile kötü oldum. ve uzun da sürüyor etkileri, çok şükür büyük bir deprem yaşamadım ama yıkıcı olmayan, insanı korkutan depremler yaşadım tabi, izmirdeyim. bu sene hele, bayağı sallandık. yani deprem başlı başına bir travma, çok fazla konuşmak da istemiyorum açıkçası bu sitede o depremde yakınlarını kaybeden arkadaşlarımız var onları da rahatsız etmemek adına... Allah hepimizi korusun ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?