Kaygı gibi geldi bana. Çok sık olmasa da bazen bana da oluyor. Bir sonraki sahneyi hayal edip geri geliyorum. Genelde kötü bir sahne oluyor elbette. En kötüyü düşünme sanırım.
bakın şimdi düşündükçe başka şeyleri de hatırlıyorum :)Bana da aynı oluyor, çok senaryo kurarım o an ile ilgili, sende yine bir türlü sonuç çıkıyor bende ise binbir türlü. Psikolojik olduğu belli tedavi mi alsak napsak
evet soma gerçekten çok üzücüydü...Hiç yaşamadım
17 Ağustos'ta da uyuyorudm
ama hayatımda en üzüldüğüm Soma oldu
Belki ondan bişey etkiliyor onu da bilemiyorum
Tabi depremde kaybolan ölen o kadar insan için inanılmaz üzüldüm
Hala izliyoruz okuyoruz
Rabbim bı daha yaşatmasın inşallah
Ama ben hep oğlum ve deprem anı görüyordum ve o krizler eşimi fena korkutuyordu(
Öncesindede vardı ama travmayla sıklaştı. 1,5 dene psikolojik tedavi gördüm o süre içinde azaldı. Ama hala günde bir yaşarım en az, bazen çok doluysam meşgulsem olmaz.siz anladığım kadarıyla kötü birşey yaşamışsınız ama. ben çok şükür yaşamadım, inşallah kimse de yaşamaz. kriminal olayına da şu yüzden girdim bir arkadaşım söyledi. çok fazla polisiye roman okuyorsun ondan oluyor belki de dedi. ya da beni trolledi bilmiyorum :)
şimdilik merak uyandırmak dışında bi zararı yok. ama şöyle biriyim mesela bir şeyden, işten sorumluysam ve eğer kontrol bendeyse o işle alakalı her şeyi kontrol etmeye çalışan bi tipimdir. bilmiyorum bu aşırı sorumluluk olayı kapsamına giriyor mu :) ama demek ki bi yönetici olsam millet yanacak.Merhaba tabii ki teshis koymak beni asar ama ayni seyleri yasiyoruz hemen hemen ve Obsesif Kompulsif Bozukluk olabilir sende diyorum ben. Saldirganlik obsesyonu kendine/baskalarina zarar verecek olma dusuncesi. Ben mesela camin onunde otururken birisiyle karsimdaki asagi bakicak olsa birden aklima geliyor ya duserse ya da baska bi durumda hani su olursa bu olursa bi kotuluk gelirse gibi ve bu beni geriyor. Bir de sey var bu bi cok insana oluyormus camdan bakarken birden atlamaktan korkmak falan.. Saldirganlik obsesyonu olan insanlar asiri sorumluluk duygusu olanlarmis bu arada. Yine de seni cok rahatsiz ederse bu durum bir uzmanla gorus derim
yani benim de hayatımı daraltmıyor, yaşamıma, ilişkilerime ya da hayattan keyif almama engel olmuyor ama böyle masaya yatırıp ele alınca merak ediyorum otomatik olarak.Bende de bazen oluyor, işin kötüsü neler olacağını hisseder gibi canlanan sahneyi ben yaşıyorum. Bilemiyorum 6.his mi başka bir şey mi ama hayatımı daraltmadığı için şikayetçi olmamıştım, olmalı mıyım?
Umarım öyledir. Bir de ben çok sık yaşamam, her zaman olan birşey değil. Sizinki nasıl? Bunları gördüğünüzde gözleriniz hala açık mı ya da ne bileyim ihtimalleri düşünmek hoşunuza mı gidiyor acaba? Kitap okuma alışkanlığınızdan olabilir bence korkulacak birşey değil ama garanti isterseniz uzman bir kişiye danışınyani benim de hayatımı daraltmıyor, yaşamıma, ilişkilerime ya da hayattan keyif almama engel olmuyor ama böyle masaya yatırıp ele alınca merak ediyorum otomatik olarak.
bakın o dediğiniz çok şükür bana hiç olmadı yani gördüğüm sahneyi ben ya da başkası gerçekte hiç yaşamadı bugüne kadar. sizinki 6. his olabilir.
Bende bi örnek vereyim; aile fertlerimden veya sevdiklerimden birisi araba ile yolculuk yaparlarken onları aradığımda telefon açılmazsa veya kapalıysa kesin kaza yaptılar, biryerden uçtular diye düşünürüm.bakın şimdi düşündükçe başka şeyleri de hatırlıyorum :)
zamanında anneannemin evine giderdik, yakın otururduk bu yüzden sık sık giderdim/giderdik. aynı mahallede olduk hep. mesela giderdim kapısına, çalardım, açılmazsa ya da biraz gecikirse gözümün önüne gelen görüntü şu:
içeride anneannem kendi kendini bıçaklamış -nasıl bir beceri ise artık- o yüzden şu an kapıyı açamıyor.
ne alakaysa... bu görüntü gözümden geçer ve dağılırdı, kapı açılırdı. meğer kadıncağız tuvaletteymiş o yüzden geç açmış :) genelde böyle olurdu. ay ne saçma.
Yaa aynisi bende de oluyo hatta bunlari dusunurken kalbimin ritmi degisiyo resmen bianda ellerim titremeye basliyo neden acabherkese merhaba ve herkese şimdiden iyi bayramlar :)
bir süredir aklıma takılan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum birkaç arkadaşıma da anlattım ama buradan belki daha değişik fikirler, düşünceler çıkar... bana bir süredir aynen şu oluyor: gözümün önüne saçma sapan görüntüler geliyor, anlık. hani film izleriz filmlerde olur ya, onun gibi. örneğin kardeşim camdan ya da balkondan bakıyor, onu öyle görünce bazen gözümün önüne onun camdan düştüğü gibi saçma sapan bir görüntü geliyor saliselik ve ben hemen ardından kardeşime "sarkma, dikkat et" diyorum. görüntü dağılmış oluyor tabi, kardeşimin de camdan sarktığı ettiği yok.
bir diğer örnek, misal instagram'da bi tanıdık var hikaye paylaşıyor... adam araba kullanmayı seviyor, hız yapmayı da tabi. bugün bi video atmış, 170 km/saat ile giderken, seyir halindeyken video çekmiş ve bunu hikaye kısmında paylaşmış. videoyu izlerken gözümün önüne o adamın o hızla kaza yaptığı görüntüsü geliyor, 1 sn sonra dağılıyor.
şimdi bu durum bana küçükken de olurdu, kardeşim bebekken, bundan 14 sene önce falan oturduğumuz evin balkon korkuluğu biraz alçaktı ve ev yüksekti. balkondan düşseniz ölürdünüz yani öyle söyleyeyim... ve o zamanlar bazen gözümün önüne kardeşimi kucağımda tutarken balkondan yanlışlıkla düşürdüğüm görüntü geliyordu ve ödüm patlıyordu, tabi sonra hemen dağılıyordu. uzun yıllar sonra bu sene bu tarz durumları yeniden yaşamaya başladım. neden bilmiyorum, arkadaşlarım da dedi ki mesela bazı şeyler var, camdan sarkarsan düşersin, hızlı gidersen kaza yaparsın gibi... bu gerçeklerden dolayı böyle şeyler görüyor olabilirsin dediler. niye böyle oluyor bilmiyorum, sadizme ya da şiddete yatkınlığım yoktur, ha ara sıra öfkelenip şunu öldürücem bunun allah cezasını versin falan derim mesela birşeyler için ama lafta tabi, 10 dk sonra geçer sinirim.
polisiye roman/film ve dizileri çok severim ama onlarda asıl sevdiğim şey heyecan ve merak unsurudur. sürükleyici olmasıdır. hayatta şu zamana kadar 24 yaşındayım, kimsenin bilerek canını yakmak istemedim, kimseye zarar vermeyi düşünmedim ciddi anlamda. hayvanları asla incitmem sokak kedilerini falan besliyorum hatta düzenli olarak. kriminal birşey mi diye düşünüyorum ama hal böyle. bunun gibi bir durum yaşayan var mı aranızda?
Valla bu yoruma çok güldüm. Sanki ben yazmışım. Bazen ütünün fişten çekili halini fotoğraf çekerim dışarıdayken bakmak için.Bende de çok saçma şeyler var. En rahatsız edeni ise birini aradığımda cevap vermeyince gözümün önüne gelenler. Hele yarım saat sonra falan hala geri dönmediyse ve hala cevap vermediyse allahhhhh polis jandarma hastane muge anlı herkesi arayasım gelir.
Bir de evden çıkarken utuyu fişten çok uzak yere koyarım. Ona rağmen aklım kalır. Utuyu çektim mi çekmedim mi diye düşünür dururum. Hele Bi de o anda komşulardan biri ararsa gözümün önünden film şeridi gibi geçenlerden bir alacakaranlık dizi çekilir
Ben çıkmadan 10 kere kontrol ediyorum eşim hep söylenir tamam ütü fişte değil fişe 3 km uzakta diye dalga geçer.Valla bu yoruma çok güldüm. Sanki ben yazmışım. Bazen ütünün fişten çekili halini fotoğraf çekerim dışarıdayken bakmak için.Genelde başörtümü hemen çıkmadan önce ütüler bağlarım o yüzden hep bir tereddütteyim. Bir de iki kere ütüyü fişte takılı bırakıp evden çıkmışlığım var. Aklıma geldiğinde eve nasıl döndüğümü tahmin edemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?