• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece ben mi böyle düşünüyorum?

mantarpano

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
295
1
16
İstanbul
Merhaba,

Diyeceksiniz ki sana ne? Belki de tepki göstereceksiniz. Ama alışkanlık olmuş okuyorum burayı ve her gün en az beş defa ağzım açık kalıyorum. Benim gibi düşünen başkaları var mı merak ettim. Hani derseniz bu mudur derdin? Evet. Çünkü kadınların bu kafa yapısını anlayamıyorum. Koyun zihniyetine üzülüyorum. Yanlış anlaşılmasın demek istediğim aşağıdaki gibi örnekler için geçerli;

1. Eşi tarafından aldatılan, ilk iletisinde ne yapması gerektiğini sorarken sonlara doğru eşinin düşmanlarıyla savaşıyormuş gibi yorumlara çıkışan konu sahipleri,
2. Şiddet sonrası ama ben de hak ettim gibilerinde şiddetti haklı göstermeye çalışan konu sahipleri ve bunlara "aman canım kavgasız ev yoktur ben de çok şiddet gördüm" diyen yorumcular,
3. Evlilik dışı çocuğu aldırmak isteyene cani katil yaftası yapıştıran ama sonra günahıyla sevabıyla benim bebeğim, hatamın bedelini ona ödetmeyeceğim, doğuracağım diyene de " tek başına çocuk mu bakılır, korunsaydın ya" diyen yorumcular,
4. Eski sevgilisinin ona ulaşmasına, onunla yazışmasına mahal verip sonra da "yok o benimle sevgilisini aldatmak istiyor yok o kadın şöyle böyle" diyenler, burada "o kadın" denilen siz oluyorsunuz ayrıca...

Yani böyle uzayan bir liste. Gerçekten üzülüyorum. Neden kadınlarımız bu kadar güvensiz. Neden hep birisine ihtiyaç duyuyorlar yaşamlarını idame ettirmek için. Böyle devam edersek şiddet nasıl biter en azından? Babası annesini döverken onu yerden kaldırmaya çalışan çocuk, yarın eşine nasıl davranacak? Neyi görerek büyüdü; babanın anneyi dövme hakkı vardır, anne gitmez çünkü hak etmiştir.

Bunları kesinlikle genelleme yaparak yazmıyorum. Ama böyle insanlar var görüyorum.

Not: 3. maddede; evlilik dışı hamile kalan iyi yapmış demek istemiyorum. Ki asgari ücretle geçinmeye çalışıp, çocuk bereketiyle gelir diyerekten her sene doğuranlara da karşıyım. Kendisi doğum kontrolünü akıl edemediği için babasız bir bebek büyütene veya onu aldırana da karşıyım. Demek istediğim olan olmuş,evet keşke doğum kontrol yöntemini kullansaydı ama geri dönüşü var mı?

Son düzenleme:
üçüncü madde dışındakilere katılıyorum
üçüncü maddede katilmi demişiniz evet bir insanın canına kıymak bana göre katilliktir.insanın katil olması için önce doğurması gerekmiyor malesef

diyeceksiniz neyapsın tekmi büyütsün çocuğu o çocuğu istemiyorsa önleminide alacak herşeye aklı eriyoda onun önlemini almayamı aklı ermiyor

üçüncü madde dışındakilere katılıyorum
üçüncü maddede katilmi demişiniz evet bir insanın canına kıymak bana göre katilliktir.insanın katil olması için önce doğurması gerekmiyor malesef

diyeceksiniz neyapsın tekmi büyütsün çocuğu o çocuğu istemiyorsa önleminide alacak herşeye aklı eriyoda onun önlemini almayamı aklı ermiyor

yok canım orayı yanlış ifade etmişim. mesele aldırıp aldırmamak değil. Aldırsa suç aldırmasa suç, demek istediğim buydu. Asıl olması gereken tabii ki doğum kontrolü.

Bizim toplumuzda kadına teoride çok büyük önem verilip, pratikte yerden yere vurulduğu için olsa gerek, hemcinslerimiz de kendilerine vermeleri gereken değeri, bu geçmişten bugüne ataerkil toplumdaki yerlerini ve rollerini kestiremiyorlar. Çocukluktan beri bize benimsetilmiş rol yuvayı yapan dişi kuş rolü. Kocasını direkt olarak yuva ile özdeşleştiren kadınlar da dayak da yese, aldatılsa da o yuvadan, o eşten vazgeçmemek için ne gerekiyorsa yapıyor. Ama yine bunun sebebi de kadının kendine verilen o dişi kuş rolünden başka rolleri de olduğunu, bir kadın olarak değerli olduğunu anlamaması.

Merhaba,

Diyeceksiniz ki sana ne? Belki de tepki göstereceksiniz. Ama alışkanlık olmuş okuyorum burayı ve her gün en az beş defa ağzım açık kalıyorum. Benim gibi düşünen başkaları var mı merak ettim. Hani derseniz bu mudur derdin? Evet. Çünkü kadınların bu kafa yapısını anlayamıyorum. Koyun zihniyetine üzülüyorum. Yanlış anlaşılmasın demek istediğim aşağıdaki gibi örnekler için geçerli;

1. Eşi tarafından aldatılan, ilk iletisinde ne yapması gerektiğini sorarken sonlara doğru eşinin düşmanlarıyla savaşıyormuş gibi yorumlara çıkışan konu sahipleri,
2. Şiddet sonrası ama ben de hak ettim gibilerinde şiddetti haklı göstermeye çalışan konu sahipleri ve bunlara "aman canım kavgasız ev yoktur ben de çok şiddet gördüm" diyen yorumcular,
3. Evlilik dışı çocuğu aldırmak isteyene cani katil yaftası yapıştıran ama sonra günahıyla sevabıyla benim bebeğim, hatamın bedelini ona ödetmeyeceğim, doğuracağım diyene de " tek başına çocuk mu bakılır, korunsaydın ya" diyen yorumcular,
4. Eski sevgilisinin ona ulaşmasına, onunla yazışmasına mahal verip sonra da "yok o benimle sevgilisini aldatmak istiyor yok o kadın şöyle böyle" diyenler, burada "o kadın" denilen siz oluyorsunuz ayrıca...

Yani böyle uzayan bir liste. Gerçekten üzülüyorum. Neden kadınlarımız bu kadar güvensiz. Neden hep birisine ihtiyaç duyuyorlar yaşamlarını idame ettirmek için. Böyle devam edersek şiddet nasıl biter en azından? Babası annesini döverken onu yerden kaldırmaya çalışan çocuk, yarın eşine nasıl davranacak? Neyi görerek büyüdü; babanın anneyi dövme hakkı vardır, anne gitmez çünkü hak etmiştir.

Bunları kesinlikle genelleme yaparak yazmıyorum. Ama böyle insanlar var görüyorum.

Ohooo daha neler göreceksin mantarpano :) Bu yazdıkların devede kulak kalacak :D

Eski sevgilisini kıskandırmak icin amcasıyla evleneni bile gördüm :)

3. madde dışındakilere katılıyorum cahiliye döneminde değiliz bebeğin nasıl olduğunu bilen insanlarız tedbirini alacaksın

kesinlikle seninle aynı fikirdeyim canım söylediklerinin hepsine katılıyorum :44:

Yetişme şekli ve toplumun dikte ettikleriyle alakalı bu durum;

Ne olursa olsun evlilik yürümeli

Erkektir yapar

Evlilik olmayan ilişkilerde mutlaka kadın adamı baştan çıkarmıştır

Kadınlık her zaman suçlu olmayı ve adamın sırtını sıvazlamayı gerektirir

Kadın şeytandır erkek melek, her zaman kandırılmıştır...

Çalışıp yüz kişinin ağız kokusunu çekeceğime kocamın kini çekerim

Böyle sürüp gider, çözümü de yok maalesef, o kadar bastırılarak yetişiyor ki kadınlar kendilerini gerçekten güçsüz, kirli ve kabahatli hissediyorlar.

Bayan arkadaş vardı bureda kocasının çocuğu olmuyor diye diğer oğlunun spermini teklif eden kaynana gördü bu kk .

Dğzeltme yapıyorum.

Son düzenleme:
Nasıl Yani amcası ile mi?

Bak yine ağzım açık kaldı.

Evet amcası ile :)

Biz her seferinde sasırıp soka giriyoruz :) Ama KK saolsun her gün kelime hazinemizi geliştirirken olay örgümüze de yeni yeni şeyler katıyor :)

Çeşit çeşit insan var, çeşit çeşit de hikaye. Buradaki kadınların hepsi sorunlu. Sorun derken, hepimiz sorunlarımız icin burdayız zaten :) Eğitimlerimiz, yetiştiriliş tarzlarımız hepsi farklı....

Yalnız şunu gözlemledim son günlerde; eskiden tartışırken bile bir usül adap vardı, simdi seviye yerlerde, utanmasalar küfredecekler. Beni pek sevmezler mesela, önceden de sevmezlerdi ama bu kadar kırılmamıştım hic. Çok bilmişliğimden, ölmemi beklemeye kadar herşeyi duydum.

Back
X