Sadece dertleşmek istedim.

Kayınvalide kızına kırgınlık ve öfkeyle böyle bir karar vermiş olabilir.Ama sonuçta o hak görümcenin de hakkı.Bu miras kaçırmaya giriyor.Görümcenin gerekli gereksiz hesaplara girişmesi çirkin ama sizxin yaptığınızda normal değil.
Ben birşey yapmıyorum. Etrafımda dönen olaylardan bahsettim. Bir de iyi ve kötü tarafımı konuşturdum yalnızca. Eyleme geçmiş birşey yok

Bir araba üzerinden taht oyunları oynanmış resmen .
Abartmayın bu kadar 1 araba neticede.
Ortada yatlar katlar yok .
Bir araba için hakkınizda konuşturmaya değer mi onu düşünün .

Aslında biraz canımı sıkan da o. Eskiden 2-3 ayda bir de olsa gider 2-3 gün kalır bizde eşimle nefes alırdık biraz. Artık görümcem komple çekti kendini. Yediklerine kadar söylemiş. Ve kayınvalidemin bu konuşulanlardan da haberi yok. Herşeyi saklıyoruz malesef üzülmesin diye. O arabadan da zaten bir beklentim yok. İhtiyacım da yok çok şükür.
Görümce boş mezar bulsa gircek tiplerden
Üçün beşin hesabını yapıp kendine gelince hep bana rab bana ölmeden annesinin malına göz dikmiş
Annem bazen ben ölürsem tüm birikmişim senin diyip yerini söyler kardeşlerim erkek, mirastan sonuna kadar ortak al sakın bir kuruş bile bırakma diyede tembihler o anda ölümünü düşünüp taa yüreğimden allah korusun diyorum ki annemle çok da iyi anlaşamam nasıl ölmeden mezara koyup birkaç binin davasını yapıyor bi kız çocuğu akıl alır gibi değil

Ben birşey yapmıyorum. Etrafımda dönen olaylardan bahsettim. Bir de iyi ve kötü tarafımı konuşturdum yalnızca. Eyleme geçmiş birşey yok
Sonuçta vekalet verilmiş,eşiniz bunu kabul etmiş ve kayınvalideden habersiz sizin üzerinize geçirmek gibi bir planı var.Siz de henüz eyleme geçmeseniz de makul akrşılıyorsunuz.Görümce İster haketsin ister haketmesin,miras kaçırma kişinin ayağına dolanır.Ben bunu bilir bunu söylerim.

Bir araba üzerinden taht oyunları oynanmış resmen .
Abartmayın bu kadar 1 araba neticede.
Ortada yatlar katlar yok .
Bir araba için hakkınizda konuşturmaya değer mi onu düşünün .
Eğer böyle birşey yapılır ve ortaya çıkarsa benim hakkımda konuşulacak birşey yok ki.
Ne konuşulur biliyor musunuz?
Eşimin yıllardır ödemeyip faiz işlettiği borçları annesinin arkasından iş çevirmesi, herşeyi saklaması, görümcemin kendi annesi hakkında söyledikleri ortaya çıkar ve sadece bunlar konuşulur.

Sanırım yanlış anlaşıldım :) Görümceniz bu satışı iptal ettirebilir .
iptal ettirememesi için eşinizin araç devir işlemlerinde satış olarak göstermesi gerekiyor .Bağış olarak gösterirse görümce deviri iptal ettirebilir.

Sonuçta vekalet verilmiş,eşiniz bunu kabul etmiş ve kayınvalideden habersiz sizin üzerinize geçirmek gibi bir planı var.Siz de henüz eyleme geçmeseniz de makul akrşılıyorsunuz.Görümce İster haketsin ister haketmesin,miras kaçırma kişinin ayağına dolanır.Ben bunu bilir bunu söylerim.
Bakın miras kaçırma diye birşey yok. O arabayı eşimle biz bölüşmeyeceğiz. Veya ben kullanıp satınca parasını ben almayacağım. Kayınvalideye maaş çıkması ve kızının tutumundan dolayı çıktı bunlar ortaya. Ve eşimde hala ısrarla borcunu sakladığı için üzerime alamıyorum diyemiyor

Bakın miras kaçırma diye birşey yok. O arabayı eşimle biz bölüşmeyeceğiz. Veya ben kullanıp satınca parasını ben almayacağım. Kayınvalideye maaş çıkması ve kızının tutumundan dolayı çıktı bunlar ortaya. Ve eşimde hala ısrarla borcunu sakladığı için üzerime alamıyorum diyemiyor
Kayınvalide kendine ait malı eşinin üstüne niye veriyor?Yarın öbür gün kızı hak almasın diye.
Miras kaçırma değil de ne peki

Eğer böyle birşey yapılır ve ortaya çıkarsa benim hakkımda konuşulacak birşey yok ki.
Ne konuşulur biliyor musunuz?
Eşimin yıllardır ödemeyip faiz işlettiği borçları annesinin arkasından iş çevirmesi, herşeyi saklaması, görümcemin kendi annesi hakkında söyledikleri ortaya çıkar ve sadece bunlar konuşulur.
Sizinkisi mal kaçırmak oluyor ama neden konuşulmasın ki bu .
Görümce ne kadar kötü niyetli olursa olsun bu nal kacırmaktır. Ne bileyim ya araba yani nedir ki ?
Değermi bir araba için bu kadar biribirine düşmesine insanlar in .

Eşim borcunu ödemiyor yıllardır. Bekarlığından gelen birşey. Af olacağını yada silineceğini düşünüyor.
Ay en iyisi kv biz satsin parasını da yesin. En temizi o ne öyle filan almasın falan şey etsin. Siz hiç bulaşmayın. Eşiniz hiç güven telkin etmedi bana. Borcunu odemiyor dedirtmek istemiyor ama annesini çok güzel kandırmaya çalışıyor. Siz de güvenmeyin arkanizdan ne dolaplar cevirecegini bilemezsiniz. Diğer konularınizi okumadım ama burnuma iyi kokular gelmedi. Yorumlara göre zaten kg belalı iyice yüzgöz olacaksınız. Oğlundan değil sizden bilecek. Hiç hiç bulaşmayın. Bırakın birbirlerini yesinler.

Ne saçma hesaplar bunlar ya. Kızı da aynı gelini de aynı kadının. Sanane arabadan. Ne yaparsa yapsın kadın arabasiyla

Konularınizi biliyorum,bence sizin kv ye mustehak...

Arabayı gizlice üzerinize alırsanız ve kayınvalideniz ve/veya görümceniz bunu bir şekilde öğrenirse ne olur, bunu etrafa nasıl anlatırlar, çevreniz hakkınızda ne düşünür? Bence bunları düşünerek karar verin. Sevgiler...

Kusura bakmayın da biz burda çalışıp didinip borçlarımızı öderken.
Bazı kişilerde kolay yolu niye seçer anlamıyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Merhaba,

Sadece dertleşmek istiyorum. Beni tanıyanlarınız vardır mutlaka. Nasıl bir durumda olduğumu biliyorsunuz az çok.

Bir eşim, bir ablası ve annesi var. Ve bir de annesinin arabası. Konu şöyle;

Görümcemin eşi ve benim eşim konuşmuyor çok uzun süredir. Enişte nikahımıza bile gelmedi. Bu böyle devam ederken görümcem laf arasında kayınvalideme ''ölüm hak, miras helal sen ölünce arabanın yarısı benim'' gibi sözler sarfediyormuş. Kayınvalidem de hem damadının oğlu ile yıllardır haksız yere konuşmamasından bıkıp üzerine bir de bu lafları duyunca kızıp görümceme bu bayram kocan gelmesin geleceksen sen gel, zaten torunlarım da beni arayıp sormuyor diye rest çekmiş.

Velhasıl bu konuşmadan sonra görümcem benim eşimin yanına gidip dert yanmış. Bu konuşmalar esnasında, torunlardan büyük olanının annanesinin yani kayınvalimin ameliyatı için ödedikleri tutarı dillendirdiğini anlatmış eşime. Ve kocasının sürekli bizim evin ufak tefek tamir işlerini bedava yaptığını (çeşme değiştirme, elektrik düğmesi değiştirme gibi) söylemiş.

Bir de eklemiş annem benden size geldiğimde benden yemek saklıyor önüme birşey koymuyor ya da çok az koyuyor eşit dağıtmıyor yemekleri diye. Oysa annesi ona her gittiğinde o masaları donatıyormuş böyle anlatmış. Eşimin de çok zoruna gitmiş.

Şimdi konu çok uzun ve dağınık. Kısaca bahsetmeye çalıştım. Kayınvalidem bu durumlardan dolayı aracı eşimin üzerine vermek istiyor. Eşimde üzerine mal alamıyor borcundan dolayı. Arabayı ben üzerime alacağım ancak kayınvalidemin bundan haberi olmayacak. Vekalet verdi eşime. Haberi olmayacak çünkü eşimin banka borcunu da bilmiyor.

Beni sıkan kayınvalidemin bunlardan haberinin olmayacak oluşu. Siz olsanız açık açık söyler miydiniz? Anlatmaya başlayınca eşimin borçları vs hepsi ortaya dökülecek. Ve kayınvalide asla o arabayı bana vermek istemez.

Kafam çok karışık. Bir yanım arabayı üstüme alıp karşısında pis pis sırıtmak istiyor (asla onun malıyla ve parasıyla harcama yapacak değilim. Yalnızca bana yaşattıklarını böylelikle biraz olsun içimden atmak istiyorum) diğer yanım anlat haberi olsun diyor.

Siz olsanız ne yapardınız?

Sıkmamak adına uzatmadım. Farklı sorularınız olursa cevaplayabilirim. Şimdiden teşekkürler.

kadına üzüldüm, kızı ölmeden mirasa konmak ister, oğlu banka borcu yapar onu saklar , gelini böyle düşünür... resmen yapayanlızmış dünyada.

Aslında biraz canımı sıkan da o. Eskiden 2-3 ayda bir de olsa gider 2-3 gün kalır bizde eşimle nefes alırdık biraz. Artık görümcem komple çekti kendini. Yediklerine kadar söylemiş. Ve kayınvalidemin bu konuşulanlardan da haberi yok. Herşeyi saklıyoruz malesef üzülmesin diye. O arabadan da zaten bir beklentim yok. İhtiyacım da yok çok şükür.
Yani bu kadın yıllardır sizde kalıyor. Hijyenden tutunda,anneme çay vermedin ayağına cağırdın diye şarlayan bir eşiniz,elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan hatta tuvalette bile pisliğini size temizletmekten utanmayan bir kayınvalideniz var. Miras hak ise en çok size hak. Görümceniz kusura bakmasın. Çok meraklıysa ve katlanabilirse bir 3 sene de o yaşasın annesiyle.
Başka biri olsa kabul etmeyin derdim,değmez boşverin ama size diyemeyeceğim. Zaten satıp parasını yiyecek haliniz yok. Görümceniz derdine yansın. Birşey olursa eşim böyle karar verdi benlik bir durum yok deyip cekilirsiniz kenara

Eşinizin borcu ilerde sizide bağlayabilir. Haksız zenginleşme üzerine gidilse bu adam mal kaçırmak için karısının üstüne malı yapıyor diye dava acılsa sizin mallarada tedbir konulabilir. Yeni kanuna göre zaten herşey ortak mal kabul ediliyor.

Eşim söylemek istemiyor. Zaten eşim kendi borcunu da ödemiyor. Kırk takla atıyor ödememek için. Bir gün mutlaka silineceğine inanıyor

Birde kv ye kalsa size bişey vermez diyorsunuz ama bilgisi olmadan malını üstünüze yapmayı düşünüyorsunuz harama girer.

Back
X