sadece işkolik koca

Hamile olduğunuz için hassas bir dönemdesiniz. Eşiniz hep aynıymış bu durum hamilelikte problem olmaya başlamış. İnanın çoğu erkek eşini hamileyken ihmal ediyor. Psikolojileri sarsılıyor. Kolay değil o da baba olacak. Onun da sorumluluğu artacak. Maddi kaygı içinde olabilir. Hayatınızın düzenine ek masraflar gelecek. Hayat şartlarınızı sabit tutmak için maddi anlamda sağlam durması gerektiğini düşünüyordur. Ayrıca üstüne düşmeyin, klasik teori kaçan kovalanır.

Bizde butun aile boyledir,annem babam da once is sonra aile derler. Ben de oyleyim. Evlendim esim de ayni. O yuzden rahatsiz olmadim acikcasi. İsi namus olarak goren ve her zaman onceligi veren insanlariz. Bir zararini gormedik ama siz esinizle mutsuz olursunuz su asamada cunku farkli fikirdesiniz ve ne esiniz vazgecer ne de siz vazgecersiniz

merhabalar , artık buraya yazıcam belki işe yarayan bir fikir gelir rahatlarım.
şuan hamileyim tüp bebek ile gebe kaldım şükür ki oldu. zor bi hamilelik geçiriyorum 7.nci haftadan beri kanamalar plasentanın aşagıda olması gib sorunlarla yatmak zorundayım.
normalde özel kurumsal bir firmada mühendis olarak çalısıyorım eşimde başka bi branstan mühendis kamu kuruluşunda sözleşmeli çalışıyor.
bu sürecin basında kanamam var diye 1 aya yakın ailemim yanında kaldım aynı şehirdeyiz. eşim akşamları yemekmyemege gelir rahat edemez diye evimizde gecerdi.1 ayın sonunda azıcık toparladım ve evimize gectik eşim evde yemegimi temizligimi yapar yaptıda . bu sürecte bir kere daha kanamam oldu korktuk acildi tedaviydi falan.
ama eşimle ilgili şöyle bir problemim var . her zaman işini öncelik görüyor. mesela sabah kahvaltı yaptırmaya gelir sürekli telefonu çalar bana kahvaltı yaptırırken 15 dk mız var diyelim otur birlşkte yiyelim derim iş ile ilgili mesajlara bakar ben onla oturup yemek isterim tüm gün tavana tek başıma baktıgım için . akşam iştem gelecek diyelim kamu kurumu ama onların müdürü işkolik kendileri gibi sürekli iş sorar , ama onların iş yerinde çalışıp iş ortamını umursamayan arkadasları da var. akşam işten istese 5 te gelir ama o akşam ondan yemek bekledigimi bildigi halde 6 bucuk 7 den önce eve gelmez. hamile oldugum için başıma kac gündür aclıktan agrı girdi. wc ve yeöek haricinde oturdugum için kalkıp bişi almaya bile korkuyordum. annem bu sürecte bizde kalmaya başladı son 1 haftadır yemegimi temizligimi ütümü herseyimş yqpıyor. şimdi de eşim annem nasılsa bizde diye işte müdürü kal demeden iş yetiştirmek için akşam 9 da eve geliyor kendini de aç bırakıyor bildiginiz iskolik. ve ben artık cok üzülüyorum eşimin beni korumasından , ev işlerine yardımından yemek yapmasından bunları görmezden gelemem her erkek yapmaz. ama işten gelince eline telefonu alır son dakika hanerleri instagram bakar durur. söylerim azıcık sohbet ederlim bak ben tüm gün evde yalnızdım konuşalım . yok umursmaaz. bir kere cok kötü tartıstık artık senden dıygusal bir beklentiö yok artık cok zoruma gidiyor dedim ondan sonra bile düzelmedi. hamilelik hormonları dmeeyin kızlar eşim hep böyleydi nerdeyse 4 yıldır evliyiz. kına gecesi günümüzde bile öglene kadar işe gitmişti. kınaya beni kuaföre götürürken hakedişini teslim etmişti.
yani bi akıl verin kocası böyle olup düzelen var mu ? kendimi üzmekten başka hiç bi sey yapmıyorum.

Ben mi yazdım bunları dedim.
Eşimle ikimiz mühendisiz. Ben pandemi+gebelik ücretsiz izne ayrıldım. Hayatımda ilk defa bütün gün evde bir başımayım. Gebeliğim riskli değil tabi temizlik yemek vs ile geçiyor. Şimdiye kadar her işimi kendim yaptım evdeyim diye eşimden gram yardım istemedim ama istiyorum ki hafta sonu eve kapalıyken o da bir işin ucundan tutsun. Matkapla bir yer delinecek mesela 7-8 haftadır hafta sonları matkapı hazırlayıp bekliyorum. Hayır her hafta sonu çalışmayı tercih ediyor. Eve akşam 8de geliyor. Bir de yaptığının yanlış olduğunun farkında akşam 6da bana yzıyor ben çıkıyorum hayatım. Sonra 7ye kadar ses yok. Ah bi telefon geldi ama çıkıcam. 8de geliyor. Her akşam aynı yalan artık. Tamam 8de çıkacam gelicem de niye oyalıyorsun insanı.
Evde olduğu azıcık saatlerde akşamları telefonda sürekli. Yurtdışı ile görüşmeleri oluyor. Saat farkından dolayı gece konuşması gerekiyor vs vs. Çok şükür şu an bu masraflı dönemimizde onun geliri sayesinde ben ücretsiz izinde oturabiliyorum ve bir şey dediğim an şükret nankörlük yapma işim var diyor.
5 yıllık evliyiz çoğunluğu iş yüzünden ayrı geçti zaten. Pandemide yurtdışına gidişleri durdu diye cesaret ettim çocuğa. E ama bir şey farketmedi. Normalde asla takmam ben bireysel takılmayı çok seven bireysel aktiviteler yapmayı arkadaşlarımla gezmeyi çok seven bir insanım. Benim işim de çok mesailiydi. Yurtiçi yurtdışı görevler olurdu. Ama evde oturmaya başlayınca bu durum gerçekten katlanılmaz oldu. Muhtemelen şu an bütün gün evde olduğum için ve kimseyle ve kimseyle görüşemediğim için bana aşırı batıyor bu konu ve kendimi çok yalnız hissediyorum. Akşam ben konuşmaya başlayınca esnemesi sinirlendiriyor. Çok yorgunum ben ama. Telefonun çalınca nasıl canlanıyorsun peki onu anlamıyorum.
Bir hafta sonu karantinasında ailemin yazlığı var oraya gidelim yürüyüş yapalım sahilde vs bana hava değişikliği olsun. Yok bitanem işten çağırırlar bir şey olur 🤷‍♀️ E yokum de, başkası gitsin. Diyemem.
Şu an ben de son noktamdayım yani. Konun beni de dağladı 🤣
geçici bir durum olduğunu şu ara çok yalnız hissettiğimi en azından çocuk olana kadar 2-3 ay dikkat etmesi gerektiğini söylüyorum. Özür diliyor öpüyor ediyor ve pırrrr. 😀

Düzelecek bir şey olduğunu sanmıyorum ben artık. Huy. Hep çok hırslıydı ben de öyleydim. Hoşuma gitmişti bana benzemesi. İşini önemsiyor oluşu. Ama benim için iş artık 3. 5. Planda umrumda değil. 33 yaşıma geldim, çocuğum olacak. Çocuğum ve ailem önemli diye düşünüyorum. Mesela 2. Çocuğu da hemen istiyorum artık. Onun içinse iş hala 1. Sırada. Sanırım burada ayrıldı kafalarımız gebelikle beraber. 🙄💔

baştan beri böyle olması demek cocuk istemicegim anlamına gelmiyor ki bi adam döver aldatır cocuk yapmaz boşanılır. ama bi insanım en kötü huyu iskoliklkse ayrılma sebebi görmğyorum. sdce içim almıyor artık bu sürecte cok üzülüyorum bu sğrecte böyle davranacagını düşünmezdim
Evet bu yeni moda her şeyin altına bunu yazıyorlar hayretler içindeyim artık; eşim eve geç geliyor; neden çocuk? Eşim bilgisayarda çok zaman geçiriyor; neden çocuk? Yoğun çalışıyor; neden çocuk? Bunu sorgulama hakkını nasıl buluyorlar gerçekten şaşırıyorum. Eşiniz bence değişmez. Bu yapı meselesi çünkü; çalışkan bir adam demek ki. Hem yemek yapıp ev işlerinede elinden geldiğince başlıyormuş başka sorunumuza yok diyorsunuz bence idare ein hamilelik sonrası nasılsa rahatlarsınız :)

şuan hamileyim tüp bebek ile gebe kaldım şükür ki oldu. zor bi hamilelik geçiriyorum 7.nci haftadan beri kanamalar plasentanın aşagıda olması gib sorunlarla yatmak zorundayım.
normalde özel kurumsal bir firmada mühendis olarak çalısıyorım eşimde başka bi branstan mühendis kamu kuruluşunda sözleşmeli çalışıyor.
bu sürecin basında kanamam var diye 1 aya yakın ailemim yanında kaldım aynı şehirdeyiz. eşim akşamları yemekmyemege gelir rahat edemez diye evimizde gecerdi.1 ayın sonunda azıcık toparladım ve evimize gectik eşim evde yemegimi temizligimi yapar yaptıda . bu sürecte bir kere daha kanamam oldu korktuk acildi tedaviydi falan.
ama eşimle ilgili şöyle bir problemim var . her zaman işini öncelik görüyor. mesela sabah kahvaltı yaptırmaya gelir sürekli telefonu çalar bana kahvaltı yaptırırken 15 dk mız var diyelim otur birlşkte yiyelim derim iş ile ilgili mesajlara bakar ben onla oturup yemek isterim tüm gün tavana tek başıma baktıgım için . akşam iştem gelecek diyelim kamu kurumu ama onların müdürü işkolik kendileri gibi sürekli iş sorar , ama onların iş yerinde çalışıp iş ortamını umursamayan arkadasları da var. akşam işten istese 5 te gelir ama o akşam ondan yemek bekledigimi bildigi halde 6 bucuk 7 den önce eve gelmez. hamile oldugum için başıma kac gündür aclıktan agrı girdi. wc ve yeöek haricinde oturdugum için kalkıp bişi almaya bile korkuyordum. annem bu sürecte bizde kalmaya başladı son 1 haftadır yemegimi temizligimi ütümü herseyimş yqpıyor. şimdi de eşim annem nasılsa bizde diye işte müdürü kal demeden iş yetiştirmek için akşam 9 da eve geliyor kendini de aç bırakıyor bildiginiz iskolik. ve ben artık cok üzülüyorum eşimin beni korumasından , ev işlerine yardımından yemek yapmasından bunları görmezden gelemem her erkek yapmaz. ama işten gelince eline telefonu alır son dakika hanerleri instagram bakar durur. söylerim azıcık sohbet ederlim bak ben tüm gün evde yalnızdım konuşalım . yok umursmaaz. bir kere cok kötü tartıstık artık senden dıygusal bir beklentiö yok artık cok zoruma gidiyor dedim ondan sonra bile düzelmedi. hamilelik hormonları dmeeyin kızlar eşim hep böyleydi nerdeyse 4 yıldır evliyiz. kına gecesi günümüzde bile öglene kadar işe gitmişti. kınaya beni kuaföre götürürken hakedişini teslim etmişti.
yani bi akıl verin kocası böyle olup düzelen var mu ? kendimi üzmekten başka hiç bi sey yapmıyorum.
adamcagız sizin ve dogacak bebeginiz için çalışıyor.üzülmeyin. bol bol kitap okuyun dizi izleyin kendinize meşgale bulun

kına gecesi günümüzde bile öglene kadar işe gitmişti. kınaya beni kuaföre götürürken hakedişini teslim etmişti.

mesela buradaki sorun ne

yani iş bu beklemez, bitirecek ki düğünde izne çıkabilsin

pazar evlendim Cumartesi öğlene kadar çalıştım

keza kınası olan bir başka arkadaşım öğlene kadar ofisteydi, işten çıkıp gitti kuaföre biz de işten çıkıp gittik kınaya

erken gelebilir ama gelmiyor diyorsunuz da hep 6 da çıkıyorlarsa şimdi 5 te çıkmak olmaz bazı yerlerde yazılı olmayan kurallar vardır

mesela buradaki sorun ne

yani iş bu beklemez, bitirecek ki düğünde izne çıkabilsin

pazar evlendim Cumartesi öğlene kadar çalıştım

keza kınası olan bir başka arkadaşım öğlene kadar ofisteydi, işten çıkıp gitti kuaföre biz de işten çıkıp gittik kınaya

erken gelebilir ama gelmiyor diyorsunuz da hep 6 da çıkıyorlarsa şimdi 5 te çıkmak olmaz bazı yerlerde yazılı olmayan kurallar vardır

Evet ben de cumartesi evlenip pazartesi işe gittim. O hafta izin almam mümkün değildi. 1 hafta sonra izin kullandık. Bunlar çok önemli değil bence de.

İnsanın çalıştığı kadar kazanmaktan öte; meslek hırsı, aldığı parayı haketme istekleri olamaz mı hanımefendi. Sabit ücret alan elinin ucuyla yapsın çok çalışırsa enayidir demek nasıl bi şeydir

E yani fazla çalışınca enayi olmuyorsun zaten terfi alıyorsun zam alıyorsun bir şekilde sivriliyorsun. Aynı parayı aldığın insanlardan çok çalışmak diye bir şey geçicidir. Uzun süre bu yapılıyorsa zaten o fazla çalışma motivasyonu da gider.

aslında yorumum iş için siteden çıkmam gerektiği için yarım kaldı :)))

mesela acıkıyorsanız akşamdan yapsın, pratik bir şeyler alın koyun kenara

evet gelince sizinle sohbet vs etsin bu isteğinizde haklısınız da esasen bu hislerinizin kaynağı eve kapanmak

yani dışarı hayatı olan birisi için zor oluyor evde bir de tedirgin bir şekilde kalmak

online bir hayat kurun kendinize

mesela hikayeler yazın bebeğinize

siz söyleyin bilgisayar yazar kendisi ileride okursunuz bebeğe

Benim ilk eşim çok hırslıydı. Türkiye derecesi yapmış bir mühendisti. İstanbul onun olsun, Ankara neden benim derdi. Evliliğimizde bir müddet sonra ortak yatırımlarımız sonucunda şirkete dönmüştü. Bir müddet sonra bana karşı inanılmaz ilgisiz hale geldi. Artık herşeyi tek başıma yapar hale gelmişti. En sonunda zaten İsviçre’de distiribütörlük aldığı firmadan İsviçre’li bir kadınla ilişki yaşamaya başladı ve boşandık.
İnsanın amacı olması, geçimini sağlamak için geliri olması şart ama aşırısı zarar. 1 kere geliyoruz dünyaya ve amacımız mutlu ve huzurlu olmak.

temelde anlatmak istedigim , onun bu sürecte bana destek olacagını içinden gelerek yapacagını hissetmek isterdim. tedaviye başlamadn önce sonucu alana kadar iştem erken gelirsin dimi diye sözlerde aldım .
zoruma giden beni düşünmese bile üzülmemden cocugun etkilenmesinden korkmasını isterdim.
hamile oldugumu fark edip hassas davranmasını. cogu baba cocuk dogunca anlıyormuş evet öyle olması cok normal. ama riskli gebelik geciren bir insan olarak daha cok üstüme düşmesinin hakkım oldugunu düşünüyorum.
hafta sonu bi yere gitmek gezdirilmek bunları eşim yapar . ama şuan kalkamıyorum ayaga .
bende onun kadar para kazanan biriyim bu sürecte bende o da ikimizde idari kadroda çalışan birileriyiz. beni iş yerim idare ediyor özel olmasına ragmen evden calış dediler rapor bile al illa demediler bi süre korkmuştum derler diye . yani ikimizide laf söylecek hesap soracak insanlar kurumun en tepesindeki insanlar . ve iş yeri ile görüştü adamlar ztn işin olunca buna git diyor . mesele onun gelmemesi . mesele onun gercekten pratikce uyanıkca iş halledip bana vakit ayıramaması.

ve en çok üzüldügm nokta hamile olmadan önceki tartısşmalarımızda oldugu gibi alttan almaması . suana özel alltan alıp aglatmayabilir.

o hasta oldugunda ben kızmam gereken şeylere kızmadım . hassas davrandım ondan da bunu bekliyorum. benim için degilse de evladı için .

adam baştan belliydi evet . ama ben cocuk fikri ile tamamen işini gücünü silsin bana baksın demiyorum. sadece ekstra hassaslık bekliyorum.
bu fikirde bi kac arkadasın dedigi gibi kafa ayrılıgı yasıyoruz . bu onu sevmedigimi ya da onun kötü biri oldugu anlamına gelmiyor.
sadece içimden el insaf şimdi bari yapma diyorum .

en mantıklısı kabuguna cekilip onun gelmesini merak etmesini beklemek . içimi dökmek istedim .
evliliğimiz 4 yıla yakın zaten adamdan nefret etsem cocuk yapmazdım. cocuk olayı cok farklı . sadede işkolik diye vazgecilecek bir durum degil.

bu arada bebek ile ilgili dua söyleyen bi arkadaş olmuş dua edeceğim. inşallah isteyen herkese hayırlı saglıklı evlat nasip eder . bana da hayırlı saglıklı kavusmayı nasip eder . evet bebegim etkileniyor ve üzülüyor onun için sakin kalıp sinirlenmemeye çalışacagım 🙏

Benim ilk eşim çok hırslıydı. Türkiye derecesi yapmış bir mühendisti. İstanbul onun olsun, Ankara neden benim derdi. Evliliğimizde bir müddet sonra ortak yatırımlarımız sonucunda şirkete dönmüştü. Bir müddet sonra bana karşı inanılmaz ilgisiz hale geldi. Artık herşeyi tek başıma yapar hale gelmişti. En sonunda zaten İsviçre’de distiribütörlük aldığı firmadan İsviçre’li bir kadınla ilişki yaşamaya başladı ve boşandık.
İnsanın amacı olması, geçimini sağlamak için geliri olması şart ama aşırısı zarar. 1 kere geliyoruz dünyaya ve amacımız mutlu ve huzurlu olmak.
eşimin sadakatine kendimden cok güvenirim . bu konuda hırs tabi ki iyi degil . aşırısı fazla .
benim kumam işi :) başka bi kadın degilmdiyorum ona da hep.

işte bende buna kızıyorum. kazandıgının fazlasını alsa neyse . yaptıgı işe cok uzak degilim sözleşmeli oldugu için sürekli korkutuyırlardı sonrasında iş arkadasları arasında mesai bitse bile atıyorum 6 bucukta amirlerinden izin alıyorlar cıkabilir miyim diye. o üni den beri calışmış yapısı bu evet ama salaklıgına kızıyorum . yoksa eşim cogu erkegin yapmadıgı seyi yapıyor başka aşırı problemlerimiz olsa bu durum tahammül edilemez olurdu. özetle calışmayo seviyor . mesela bende clşmayı severim ama ayarında . iş bırakmam laf söyletmem ama iş içinde ölmem .
bu ölecez elinde olsa. hatta kanser ameliytı oldu ameliytaan işini sayıklayarak uyandı bıgazlayacaktım o an . 1 ay evde yattı ondan sonra düzelmişti ama yine aynı oldu
Yani sizin eşinizin değişeceğini sanmam bunu kendi istemiyor ki öncellikle .Normal karşılıyor aşırı olduğunu bile düşünmüyor degil mi ?

Yani sizin eşinizin değişeceğini sanmam bunu kendi istemiyor ki öncellikle .Normal karşılıyor aşırı olduğunu bile düşünmüyor degil mi ?
fazla calıştıgının farkında ama bunu normal karşılıyor. gün 24 saat olsa işte gecirecegi gene yetmedi der .
yani bşs dunyayı yeniden kurmuyoruz . sabah 8 akşam 6 ya kadar halledilemeyecek bi iş oldugunu düşünmüyorum ben .ha usulsuzce akşam 6 dan snra ek iş yapsa eve gecgelse anlayacagım ekstra para kazanmak istiyor dicem . çalışmasının odak noktası para da degil. takmaz aldıgı maaşı sorgulamaz .

İşinde gücünde olmak farklı kendini sadece işe odaklayip eşi yoksaymak farklı benim için.
malesef benim içinde farklı. benim bu konuda eksikligim duygusal eksiklik. işi gücü varken öglen dışarda işim oldugunda halledip getirir .ama bunu yapmak istedigi için degil yapmak zorunda oldugu için yapar ve ben bunu hissederim.
yani yaşamayan bilemez ben ona kötü diyemem ama cok kırıldıgımı bilirim .

Aynı benim eşim. Iki sohbet edelim desem işinden bahseder daha gerilirim. Ben alıştım artık , zamanla alışıyorsunuz.

Back
X