Sadece kendime anlattıklarım ama patlıyacağım

Bir gün bu günleriniz geçer inşallah, borçlarınızı ödeyip rahata erersiniz.
Arkadaş dediklerinize gelince bırakın ne derlerde desinler. Siz her gün başka şeylerde giyinseniz inanın yine konuşacaklardır onlar susturamıyorsunuz insanları. Olmasın öyle insanlar çevrenizde daha iyi.
Zorluklar çekmeden rahata eremiyor insanoglu. Başka şeyler konusunda rahat olsak başka başka şeyler gelebiliyor maalesef bizi zorlayan.
Allah sabır versin. eşinize çocugunuza sarılın en önemlisi bu. Yavaş yavaş ödenir borçlarınız inşallah.Güçlü olun herkese inat, o çevrenizdekilere inat. Yalnızlık tüm bu nankör,kıskanç insanlarla arkadaş kalmaktan daha iyidir inanın. Şu an bende yalnızım. Tüm kıskanç,iki yüzlü insanları attım hayatımdan. Maalesef bir dostum var sanıyordum o da beni bıraktı gitti zor zamanlarımda. Çok yakınım ablam dediğim insanın bile kıskançlıklarına şahit oldum daha bi hafta önce bir kez daha. Herkese ona göre davranın yeter. Öncelik siz, ailen ve cocugun. Gerisi hiç mühim değil. Başınız dimdik yürüyün bırakın olmasın arkadaşınız. Siz olun kendinize tek dost.
Dualarım sizinle.
Kızınızada bol bol öpücükler. opuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
canım derdi veren Allah ..dermanınıda verir ...malesef memleketin hali ortada 1 lokma ekmeğe muhtaç insanlar elden gelen bişeyde yok herkesin geliri kadar gideri malum umarım düzelir ...bebek var bide en çok o oturdu içime....Allah yardımcınız olsun ...

sevgili utmeras yazdıklarını okudum inan senin adına çok üzüldüm. orta halli bir ailede büyüdüm. çocukken herşeyi parayla satın alabileceğimi ve çok paranın çok mutluluk çok huzur getireceğini düşünürdüm.açıkcası bu fikrim geçen 4-5 yıl öncesine kadarda öyleydi.
ancak çok yakın bir aile dostumuzun özürlü 2 çocuk sahibi olmasıyla bu fikrim tamamen değişti. allaha şükür çocukların kafalarında bişey yok ama uzuv eksikliğiyle dünyaya geldiler.aile zengin ama paraları o çocukların ellerini getiremiyecek. tamamen sağlıklı ayakları yalınayak elinde kuru ekmek parçasıyla sokakta gezen çocukları şimdi o kadar şanslı görüyorumki. onlar belki büyüdükçe fakirliğin ezikliğini yaşayacak ya diğer çocuklar. -elinin olmaması- okula başladıkları zaman ne kadar eziklik hissedecekler.
keşke anne balbalarının beş kuruş parası olmasaydıda o güzelim çocuklar sapasağlam doğsaydı.

şimdi anlamış olmalısın şu yazdıklarımdan: aslında sen en büyük zenginliğe sahipsin canım. sağlık kadar büyük bir zenginlik yok. bunun değerini bilelim. ve allaha şükredelim.

hayatta asla değiştirebileceğin şeyler için üzülme... asla değiştiremeyeceğimiz şeyleride mevlam hiçbir kuluna vermesina.s

canım yazdıklarında sonuna kadar hakllısın fakat ben hiç durumuma üzülmüyorum sadece çok bunalıyorum bazen gücümü kaybetmeye başladığımı hissediyorum tutunmak istiyorum tutunacak kimseyi çevremde bulamıyorum özellikle eşimin kimsenin karşısında kötü olmaması için kimseye anlatmıyorum biliyosunki erkekler için bu para mevzuları biraz önemli
sağlık için Allaha binlerce kere dualar ediyorum allah bizleri ve sevdiklerimizin sağlıklarımızla sınamaz inşallah diyorum

aynen öyle birde biz sözde ünv mezunu meslekleri olan falan filan ama bu durumdayız olsun Allaha şükür

benim çevremde de böyle insanlar çokk ama işyerindeki arkadaşlar olduğu için şansım özelime onları dahil etmemek ve iş dışına arkadaşlığımı taşımamak mesafeli ama hepsiyle iyiyim buda yeterli

son gelişmeler
avans çektim 200 tl ..100 tl nı bakıcıya verdim (800 borçtan ancak bu kadar) 100 tl bizi ay sonuna kadar idare edecek

annemler sahil kentinde yaşıyor tel açtılar tanıdık biri arabayla geliyormuş bize baya bişeyler göndereceklermiş balık bile göndereceklermiş o süper oldu ben organik bahanesiyle şunuda gönder bunuda gönder falan diyorum seviniyo süper oldu bu

Gececek canim umarim sevgininiz sayginiz birbirinize karsi hic bitmez hep boyle huzurlu olursunuz insallah bu durumlaridaa biran once asarsiniz rahat edersiniz canim kizinizla sonra bol bol gezmeye alisverise tatile cikarsiniz ucunuz birlikte :)

çok haklısın bacım
biz öyleydik
karnımız açtı yol paramız yoktu el ele gezerdik

bosver be canim sevgi saygi huzur en onemli seyler bence bu dunyada ve saglik
cunku bunlari para ile elde edemezsin
hep diyorum fazlasinda gozum yok borcum olmasin sIKIntim olmasin heraksam yemegimiz olsun yeter bana arabada evlerde bilmem biseylerde gozum yok benim canim

bak buna sevindim canaim sen guzel guzel seyler yaparsin aksam kocanla kizinla yersin canim benim sizi idare eder bu
hersey duzelecek zamanla sabir sadece sabir
karsiligini emin ol alacaksin

CANM YA İYİYMİŞ BU zemuszemus SEVİNDİMMM alkisalkisalkisalkisalkisalkis:lepi:

son gelişmeler çok iyi annelerde erzak gönderiyormuş çok sevindim.
benim annem durmumuzu bildiği halde bize ne erzak aldı ne borç istedim verdi.
son çare bir tane çeyreğim verdı. dedim onu ver satıp erzak alayım dedim.
bana verdiği cevap kocan yemeyi çok seviyor oldu.
anne dedim aç mı kalalım. hani ne sinemeya gideriz ne biryere. paramız olunca dışarda yemek yeriz. o da çok mütevazi ve ekonomik yerler.
1 yıl oluyor evime kıyma almadım. köfte yapamıyorum.
yazın evimize doğru düzgün meyve girmedi. şimdide pek alamıyoruz.
ama düzelecek sabrediyorum.

benim bebeğim olduğu için onun beslenmesi adına sebzesi meyvası nı yoğurdunu ona kadar her zaman alıyorum kurbanda gelen etleride markette kıyma yaptırdım hepsini 1 avuç kadar streç filme sarıp dondurucuya koydum mesela marketten 1 tane iyi bi balık alıyorum bazen onuda kesiyorum ve haftalara bölüp hep kızıma yediriyorum ilikli kemik alıyorum onun 3-4 kg su 1-2 milyon falan tutuyor kaynatıp çorbalarına ilik falan katıyorum ama sadece ona herşey onun için kendimiz bunlara hiç dokunmuyoruz
ama biliyormusun ne yemediklerimdeyim ne gezmediklerimde ne giymediklerimde hiç biri umrumda bile değil
en büyük korkum ya bişey olur mesela bi hastalık aniden dr a gitmemiz gerekirse naparız ne yol parası ne ilaç parası .. ya servis arızalanırsa yolda eve nasıl giderim .. bisürü birsürü düşünce kafamdan değişerek devamlı geçiyor
burdaki herkezin dediği doğru
sabır sabır sabır

alsanaalsanasmile:sinifsinif: annenize çok şaştım ve sizin adınıza çok üzüldüm.

Öncelikle arkadaşım seni kutluyorum.Akıllısın sabırlısın yazdıklarının çoğunu okudum.Yaşadıklarınız sonsuza dek sürmeyecektir,ne zaman sıkılsan bunu tekrarla içinden.sağlığına dikkat et hayatım.arada yaz ki buraya rahatla.

canım siz iki kişi çalışıyorsunuz peki sosyal güvenceniz yok mu? senin ya da eşinin varsa olmayan eşinden bakılabiliyor. bebiş içinde geçerli.
allah sağlık versinde o korkları yaşamayın. öyle bir durum olsa bile o an mutlaka çözüm bulunur. bunları kafaya takıp üzme kendini.

alsanaalsanasmile:sinifsinif: annenize çok şaştım ve sizin adınıza çok üzüldüm.

bende çok şaşıyorum canım. söylediği laf ne kadar ağır. evlendiğimizden beri eşim beni aç bırakmamak için elinden geleni yaptı. yeri geli kendi aç kaldı tokum diye yattı. ben aç kalmadım hiç. annemin durumu iyi ama yapmıyor malesef. markete gideriz ona alışveriş için sana birşey lazım mı diye sormaz. önceden böyle değildi. geçen gün alışveriş yaparken şampuan aldım toplu parayı o ödedi. eve gidince parasını hemen istedi.
aile destek olmayınca çok zor oluyor canım.
:çok üzgünüm:

Allah yardımcınız olsun.Bu büyük bir imtihan büyük bir sorun.bunun gibi sorunlardan eşlerin arasındaki saygı sevgi birçok şey gidebiliyor. eşinizle birbirinize kenetlenin kopup kavgalar etmeyin.erkekler bu dönemlerde çok sinirli oluyorlar babamdan biliyorum ben annemde hep kavga ederdi anlayışlı olmazdı.yan yana sevgi ve muhabbette olmazdı.tavsiyem şu zor günlerde arannızı açmayın birlikte göğüs gerin ki evliliğiniz kuvvetlensin.kızınıza Allah ömür verir inşallah daha yolu uzun ona çok şey alırsınız ama şu zor zamanları anlayış sevgi ve muhabbettle geçirin derim.arkadaşlarınız uzakta olduğu için bu sitedeki arkadaşlarınızla muhabbette olun ki yalnız hissetmeyin.kendinize iyi bakın inşallah herşey düzelir.Allah evli olanları rızıksız bırakmaz.

Allah yardımcın olsun gülüm.gercekten böyle cok var yani sıkıntı stres herkesn ayrı bir sorunu var..Olsun Şükretmeyi hiç bir zaman unutma isyan hele hiç etme bu senin sınavın cnm basarılı ol ki Rabbim sana karsılık versin.pes etme bir bebeginin olduguna bile Şükret ona sahip olamayan ne cok insan var..hayatta can sıkıntısı olmasnda para sıkkıntısı elbet birgün gecer dert etme cnm kendine cnkü bu seferde Allah korusun saglıgından olursun

Canım aynı durum bende de var. Biz yasadan faydalanıp borçlarımızı taksite böldürdük. Her ay yüklü bir para ödüyoruz. Önceden 100TL yatırsak ertesi ay 100 faiz gelirdi çok üzülürdüm. Şimdi borçlarımızı nasıl bitireceğimizi biliyoruz en azından. Sadece kredi borcu duruyor, onu da taksitler bitince vereceğiz inşallah.(Borçlar aşkımın geçmişteki ticari işlerinden kalma, keyfi harcamalar değil) Allah'tan çocuk yok. Benim hiç lüks arayışım yok, aşkımın da öyle. Hep yetinmeyi biliriz. ınan Allah veriyor bir şekilde rızkını. Yeter ki gönülden iste ve çalış.

Sana tavsiyem bebişine bakabilecek birini araştırman. Bir aile büyüğün yok mudur ilgilenebilecek? Öyle olsa iyi olurdu, sanırım öyle bir şansın yok.

Bir de pazarlara toplanma vaktinde git. Pazarcılar toplanırken sebze ve meyveleri götürmek istemezler çürür diye. Biz öyle yapıyoruz, bedavaya ıspanak vs, 1-2TL'ye de 5 kilo domates alabiliyoruz mesela. Bebişin ve sizin için iyi olur. Bir de ben alışverişi sadece bir marketten yapmam, nerede ne ucuzsa onu alırım. Temizlik malzemelerini toptan alırım ucuza gelir falan. Bu tür ipuçları ile az parayla mutfak giderlerini kurtarabilirsin. Para getirecek ek işler yapabilirsiniz. Elektrik-su faturalarını düşürecek tedbirler alabilirsiniz.

Ama emin ol ki hayatta en değerli 2 şey sağlık ve huzur. Allah kimseyi bunların noksanlığı ile sınamasın. Para mara geçicidir elbette ödersiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…