Sadece kendine zengin olan aile

Yazılan mesajlar haklı olabilir ama üniversiteye giden çocuğu da kyk kredisi ile okutmazsın yani. Hanımefendi kusura bakmayın ama anne babanız cimri değil. Bildiğiniz kötü anne baba. Paraya hepinizden fazla kıymet veriyorlar.
Bunu kacirmisim
Buarada.. brnce bi cocuk ekmegini alana kadar anne baba sorumludur maddi
Manevi

Benim babam gibi hayattayken tum mali mulku yiyebilirlerdi de oyle dusun :KK70: en azindan ilerde sen ve cocuklarin rahat edeceksiniz. Hayattayken istedikleri gibi yasar, harcarlar kendi malini parasini. Ya benimki gibi tum her seyi batirip bir de borc taksalardi...kyk borcum harici bir de bankalara yuklu borcu var babamin. Beterin beteri var yani...en aZindan bir ev alinmis.

Siz sıkıntı çekerken yardım etmesi olması gereken davranış modeli aslında ama neden yapmadı diye kızamayız ona. Çünkü buna mecbur değil. Siz eş seçiminizi yapıp hayatınızı kurdunuz,aile yardım etmekte mecbur değil. Ben sizin yerinizde olsam aile yardım eder miydi,evet ederdi.. ben çocuklarıma yardım eder miyim,evet ederim… ama yardım etmeyenede taş yağdıramayız,onun seçimi ve bu seçim onu kötü yapmaz. Kyk kredisine gelince orası benim için akıl almaz bir halde. Parası olan adamın aklına bile gelmez çocuğu kredi falan alsın onunla okusun. Siz eminseniz zengin olduğundan sorun yok ama ben bu olaydan sonra zengin olduğunu düşünemem sanırım..

ay ben şok
olmaz olsun öyle anne baba
bir de savunanlar olmuş anne babayı çok garipsedim...
Türklüğe vuranlar bile olmuş sanki avrupada amerikada zengin aileler çocuklarına hiç yardım etmiyor çocukları da beklemiyormuş gibi...
bir kere amerika zaten eğitim açısından inanılmaz pahalı, çoğu aile de çocuklarının eğitimini kendileri karşılıyor.
neyse... konu sahibi kızmakta çok haklısınız tek teselliniz en azından ayrımcılık yapmıyor olmaları olabilir.

Burdaki insanlar çok garip! Şu konuda bile saldıracak bişey bulabiliyorlar. Arkadaşlar 50 milyon serveti olup çocuklarına öğrenim kredisi çektiren tiplerden bahsediyoruz, bu normal mi yani? Hayır ben paraları saçsınlar demiyorum da paran varsa evladını ne uğruna bu kadar mutsuz ediyosun bu neyin kafası ya?

konu sahibi sonuna kadar haklısınız bi arkadaş daha yazmış aileniz resmen kötü anne baba. Hayat yeterince zor değilmiş gibi bi de onlar yoruyo sağolsunlar. Senin için çok üzüldüm ama en azından bi gün rahat edeceksin öyle düşün.

Benim annem babam evlat ayirir. Yok yok derler ogluslarina bitiremesigi uni icin araba alirlar. Ogullari 4yil uniye ugramamis bile hic kizdiklarini gormedim. 3 yildir evden yer icer, tatiline gider ve kiz arki icin para istediginde babam hep bulur verir.
Ben uniden sonra buyuksehre is bulmak icin gitmek istiyorum dedigimde erkeklerle mi fingirdikceksin deyip tokat atmisti, oysa bi ev tutmasini istemistim. Sonra 300 tl paramla buyuksehre gidip 3. Gun ac kalmistim su ve cubuk kreker yedim bi kac gun. Annem mi aradi hayir babam mi aradi hayir. Sonra is buldum calistim cabaladim elime gecen 3 kurus parayi bile istediler. Daha iyi ise girdim daha cok calistim daha cok aldilar. Ne zaman destek istesem hic annem babam yoktu. Bekarlikta ne kazandimsa aldilar elimden. Toplu param vardi bi proje den hepsini aldi babam borc mu asla hibe etmesin. Sonra evlenicem dedim esim sozde taki takti ailem hicbirsey. Utanmadilar 2 bilezigi izin vermememe ragmen aldilar ( caldilar) istese dugunden once alirdi anneme sozden once 10 bin vermistim ihtiyac olur diye babama da dugunden once 10 bin vermistim. Dugunde hicbirsey takmadilar. 2 bilezik eksik mahcup bi sekilde evlendim. Tum evimizi Kendimiz kurduk hic ceyizim yoktu. Atanip ilk maasimi aldigim gun evliligimin ilk ayi, bir suru odeme esya masraf zamanlari. Babam acti telefon aglamakli binsekilde tum maasimi istedi verdim. Kiz kardesim de 10 yillik bitmez bi kredi icinde bu ailem icin.
simdi siz yardim etmiyolar dediniz ya uzulmeyin. Ben ac sokakta kaldim yoklardi. Elimdeki avucumdaki herseyi verdim ama beni boynu bukuk evlendirdiler. Oyle mahcup oldum ki takilar eksik diye, keske olseydim. Ama bakin hala ailem diorum. Tarlasi vardi satti asla sattim filan 1 tl sana veriyim demez. Annemin kolunda 10 bilezik var yeri varmis onlarin. Caldiklarini bile geri odemezler. Ev satti araba satti yedi hep. Hic destegini gormedim annemin babamin. Bakin hala gorusuyoruz. Sikmayin caninizi. Neden verdin hep dersen eve gidince huzur birakmaz kavga cikarir babam. Annemle kavga eder o parayi benden alincaya kadar…
Inanin ki cok daha kotuleri var. aile secilemiyo atilamiyo. Sizinkilere kizmadim ben sonucta kendi mallari paralari. Isteyince de yardimci olmuslar. Esiniz haddinden fazla talepkar. O sizi bu dusuncelere itiyo. Bence karniniz doyuyosa hicbisey istemeyin ailenizden.
l
iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
Cokta yabancisı oldugum bir konu degil bu konuda annenizin tavrı nasıl onu merak ettim.Sizinki kadar varlikli bir aileye sahipbolmasamda benzer durumu yasiyorum sayilir babamın cok iyi maasi olmasina ragmen evin maddi konularından el etek cekmis herseyi bizden bekliyor iki kardes maasimizla eve yetusmeye calistigimuz jcin jendimuze yetemiyoruz annemde babamla muhatap olmaktansa bizden istemeyi tercih ediyor.

Ama dogrudh babanizda degisecek bi potansiyel gormedim o yuzden bisverin hic yokmus gibi kendi kendinize yetmeye calusjn cunku dusundukce dahada yıpraniyor insan

Herkes ister anne ve babasinin rahat yasamasini. Bende istemem annem ve babamin maddi kosullari kotu olsun rahat bir yasanti surmesinler. Ama varlik icinde evlatlarina karsi bencil bir tutum sergilemekte bana gore dogru degil. Bu el acmak veya muhtac olmak mevzusu degil oyle olsa bile herkes bir gun zora dusebilir insanin en yakini anne babasi olduguna gore onlardan beklemek cokmu abes?
Durumu kötü olsa anca kendilerine yerdeler tamam da ferah varlık içinde yaşarken, evet haklısın sizlere zorluk cektirmemeliler. Her anne baba kendine has olabilir tamam bazıları evlendi gitti bitti naparsa yapsınlar diye düşünüyor bende buna karşıyım. Anne baba oldum ölene kadar evlatlarımızın her konuda yanında arkasındayız. Benim tutumun bu, ailemde cok sukur maddi ve manevi istemediğim halde gel destek olurlar. Almasam bile bunu bilmek bile rahatlatıyor.

iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
En azından ayrımcılık yok eşit davranılıyor. Ne yapılabilir ki bu durumda, boğazına yapışamazsın yardım et diye. Tabii Allah uzun ömür versin ama sanırım mal varlığı sizlere kalınca rahat edersiniz gibi duruyor.

Öncelikle eşinizin asla ailenizin maddi olanakları ile ilgili konuşmasına izin vermeyin. Onu ilgilendiren hiçbir durum yok.

Benim ailem de böyle çok şükür benim onlara bir ihtyacım yok kendi yağımızda kavuruluyoruz eşimle. Geçim sıkıntısı çekmiyoruz maaşlı çalışıyoruz işte ikimiz de. Evimiz kira. Babamın bir sürü evi var kirada. Kendi de lüks bir semtte çok pahalı bir evde oturuyor. Ödedikleri aidat benim kiramdan pahalı. Ama hiç, bir evimde de geçin siz oturun demedi. Dese de kabul etmem. Bu tipler paranın lafını yapacak sana ev verdi çok daha fazlasını isteyecek tipler çünkü. Öyle kabul edip hayatınıza bakın. Ne para versinler ne de hayatınıza burnunuzu soksunlar uzaktan mesafeli yaşayın gitsin.
Güzel tarafı çocuklar arasında bir ayrım durumu yok.

Burdaki insanlar çok garip! Şu konuda bile saldıracak bişey bulabiliyorlar. Arkadaşlar 50 milyon serveti olup çocuklarına öğrenim kredisi çektiren tiplerden bahsediyoruz, bu normal mi yani? Hayır ben paraları saçsınlar demiyorum da paran varsa evladını ne uğruna bu kadar mutsuz ediyosun bu neyin kafası ya?

konu sahibi sonuna kadar haklısınız bi arkadaş daha yazmış aileniz resmen kötü anne baba. Hayat yeterince zor değilmiş gibi bi de onlar yoruyo sağolsunlar. Senin için çok üzüldüm ama en azından bi gün rahat edeceksin öyle düşün.
İstediği kadar serveti olsun vermiyorsa zorlayabilir misiniz? Yaptıkları doğru değil ama vermeyince ne yapacak konu sahibi. akli dengesi yerinde değil diye rapor çıkarıp vasiliklerini alıp mal varlığını yönetemeyeceğine göre ummaktan vaz geçip kendi yağında kavrulacak. Bu anne baba çocukları okurken bile maddi yardımda bulunmamış ki şimdi bulunsun

Durumu iyi olan bir aile cocugunu kyk ile okutuyorsa ortada konusacak cok sey yok.

Ne yapiyorlar peki, 60 bin tlyi tuketebiliyorlar mi? Biriktiriyorlar mi?

Gözümde canlanan :D

Varyemez_amca.jpg

En azından adillermiş tüm kardeşlere aynı şekilde hiç yardımda bulunmuyorlarmış.
Her şeyin erkek evlâda yapıldığı (maddi manevi) âdeta oğlan çocuğuna tapildigi bir aile çok daha yıpratıcı.
tüm imkanlar para zmaan,emek ona var bana yok
Söyleyince kıskanç oluyorum bana niye yapmıyorsunuz dediğimde çalış kendin hallet oluyor yapmak zorunda mıyız diyorlar e erkek kardeşime niye yapiyorsunuz?
Ben hakkimi helâl etmiyorum
Yıllarca hizmetçilik yaptım evde onlara çalıştım para verdim evlendim tek başıma her şeyimi kendim yaptım
Anne-babanın evlât üzerinde hakki varsa evlâdın da ana baba üstünde hakkı var ve ben asla helâl etmiyorum
Çok daha kötüleri var üzülmeyin, böyle haksizliga uğrasanız daha çok koyar emin.olun.

Benim annem babam evlat ayirir. Yok yok derler ogluslarina bitiremesigi uni icin araba alirlar. Ogullari 4yil uniye ugramamis bile hic kizdiklarini gormedim. 3 yildir evden yer icer, tatiline gider ve kiz arki icin para istediginde babam hep bulur verir.
Ben uniden sonra buyuksehre is bulmak icin gitmek istiyorum dedigimde erkeklerle mi fingirdikceksin deyip tokat atmisti, oysa bi ev tutmasini istemistim. Sonra 300 tl paramla buyuksehre gidip 3. Gun ac kalmistim su ve cubuk kreker yedim bi kac gun. Annem mi aradi hayir babam mi aradi hayir. Sonra is buldum calistim cabaladim elime gecen 3 kurus parayi bile istediler. Daha iyi ise girdim daha cok calistim daha cok aldilar. Ne zaman destek istesem hic annem babam yoktu. Bekarlikta ne kazandimsa aldilar elimden. Toplu param vardi bi proje den hepsini aldi babam borc mu asla hibe etmesin. Sonra evlenicem dedim esim sozde taki takti ailem hicbirsey. Utanmadilar 2 bilezigi izin vermememe ragmen aldilar ( caldilar) istese dugunden once alirdi anneme sozden once 10 bin vermistim ihtiyac olur diye babama da dugunden once 10 bin vermistim. Dugunde hicbirsey takmadilar. 2 bilezik eksik mahcup bi sekilde evlendim. Tum evimizi Kendimiz kurduk hic ceyizim yoktu. Atanip ilk maasimi aldigim gun evliligimin ilk ayi, bir suru odeme esya masraf zamanlari. Babam acti telefon aglamakli binsekilde tum maasimi istedi verdim. Kiz kardesim de 10 yillik bitmez bi kredi icinde bu ailem icin.
simdi siz yardim etmiyolar dediniz ya uzulmeyin. Ben ac sokakta kaldim yoklardi. Elimdeki avucumdaki herseyi verdim ama beni boynu bukuk evlendirdiler. Oyle mahcup oldum ki takilar eksik diye, keske olseydim. Ama bakin hala ailem diorum. Tarlasi vardi satti asla sattim filan 1 tl sana veriyim demez. Annemin kolunda 10 bilezik var yeri varmis onlarin. Caldiklarini bile geri odemezler. Ev satti araba satti yedi hep. Hic destegini gormedim annemin babamin. Bakin hala gorusuyoruz. Sikmayin caninizi. Neden verdin hep dersen eve gidince huzur birakmaz kavga cikarir babam. Annemle kavga eder o parayi benden alincaya kadar…
Inanin ki cok daha kotuleri var. aile secilemiyo atilamiyo. Sizinkilere kizmadim ben sonucta kendi mallari paralari. Isteyince de yardimci olmuslar. Esiniz haddinden fazla talepkar. O sizi bu dusuncelere itiyo. Bence karniniz doyuyosa hicbisey istemeyin ailenizden.

kusura bakma ama başından sonuna kadar yanlış yapmışsın ve yapmaya devam ediyorsun ,

o büyükşehire kaçtıktan sonra tüm maaşımı verdim diyorsun yaaa

50 milyonluk servetle, 60 binlik aylık gelirle çocuğunu kirada oturtmazsın ya. Hayattayken anne babalardan böyle beklenti olmasına karşıyım normalde. Ailem de istese bana bir daire verir, teklif de ettiler ama onlar kirasını alsın harcasın kafasındayım. Sizinkilerin geliri çok iyiymiş. Bütün çocuklarına bir ev verse hiçbir yerleri eksilmez ama daha öğrenciyken size kredi aldırmışlar. Cimriliğin farklı bir boyutunda aileniz.

Merhaba. Sizi çok iyi anladım, aslında bu beklenti değilde içten içe içerlenmek :) tabi onlara yansıtmadan. Benim ailemimde durumu da iyidir, sizinkiler kadar olmasada. Kira ödemezler, 3 tane kira geliri alırlar, babam emekli. Buna karşın her senede eline 70 bin kadar toplu para geçer. Siz gene memur ailesisiniz, bizde oda yok. Olsa amenna :) şu an çağrı merkezi gibi kötü bir işte çalışıyorum. Bir miktar da olsun para biriktirmek için. Eşim de çalışıyor ama yüksek bir maaşımız yok ikimizin de. Babamdan çalışma bir sene harçlığını paranı vereyim dersaneye git demesini bekliyordum açıkçası. Bunu bırakın biz ayrı illerdeyiz, özlüyoruz birbirimizi ben çalışmıyordum gel derlerdi sürekli. Ama hiç uçak bileti vs almazdılar. Bilet için düğün takımlarımı bozduruyordum. Toplu paraları biriktirip kardeşime lüx bir araba aldı. Bana da düğün yaptı. Eşya, takı, kınayı tamamen babam karşıladı burada eşitlendik. Ama kardeşime ev aldı birde. Şimdi gene biriktiriyor. O birikimini kendilerine harcarlarsa sevinirim sorun yok, gene kardeşime verirlerse çok kırılırım ve bu kez içindekileri söylerim gibi geliyor :işsiz:

Vermek zorunda mı kafasını ben bir tek bu sitede gördüm 🤷‍♀️
Evlat ya evlat.. En azından anne olmak için konusucam bambaska birşey. Herseyin en guzelini o yesin, o giysin, o mutlu olsun diye cabaladıgım yavrum evlenince benim yavrum olmayacak mı🤷‍♀️ ne demek ben varlık içinde yüzerken evlatlarımın zorluk cekmesi 😲 olmaz olsun o zaman o para.. Bahsedilende kuru bir emekli maası, orta halli bir daire degil ayrıca😲 ne yapacaklar mezara mı götürecekler.. Biz ölünce onların olsun dıye dusunmek ayrı sacmalık kimin ne zaman ölecegını kim bilir 🤦‍♀️ bilmiyorum ya bırak evi barkı ben köfte yerken kızlarım yiyemese o gece uyuyamam ben 🤷‍♀️
Damada gitmesin geline gitmezsin mevzusuyda al daireni nerede isterse kızın oturt ben yaşarken tapu üstüme olacak de madem. Ben varlık içindeyken cocuklarım, torunlarım neden zorluk ceksın..

Back
X