Sadece kendine zengin olan aile

Bilip bilmeden ne guzel atip tutuyorsunuz boyle masallah size :) Birincisi ailemi biktirmak gibi bir durum soz konusu degil cunku ben aileme ev almalari konusundaki destek disinda sadece bir kere bu konuda sitemimi dile getirdim. Ne bekarken ne evliliyken bunun disinda bir kere bile konusunu acmadim. Kendime dusenide evlat olarak yapiyorum. Annemin butun hastane isleriyle ilgileniyorum randevuleri vs hep bende gidecegi doktora kadar arastiriyorum senede bir kac kez yurt disina gidiyorlar gelecekleri gune yakin cocuklarimi kayinvalideme birakip evini temizletiyorum. Bir misafiri olunca gidip yardim ediyorum. Babamin acil bir isi olunca esimden ister esimde yapmaya calisir. Cok sevdigimiz bir ile tayin istemistik annem ve babam uzulduler diye tayinimizi geri cektik. Oyle sandiginiz gibi hayirsiz bir evlat degilim bugune kadar bir kez olsun saygida kusur etmedim zor zamanlarinda hep yanlarinda olmaya calistim bundan gocunuyormuyum hayir cunku actigim konudaki kirginligim ayri onlari bir anne baba olarak sevip sahiplenmem ayri . Bilip bilmeden atip tutmayin.
Yapmayın bunları yardım etsinler diye mi yapıyorsunuz? Belli ki onların çözünde de bir kıymeti yok. Yapmayın siz de. Ama ben evlatlık görevimi yapmak için yapıyorum diyorsanız da o zaman lafını yapmayın. Kırgın olmanızı haklı bulmadım ben para onların isterlerse ölmeden önce her şeyi satıp bir yetimhaneye bağışlarlar o zaman ne yapacaksınız yani? Bu arada ben anne-babanın gönüllü olarak yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum ama gönülleri yoksa, kimseye de etmiyorlarsa kime ne Yani. Çiftliklerini, evlerini, arabalarını, fabrikasını evlatlarına veren sonra kimsenin bakmadığı insanlar da tanıyorum ben. Ayrıca eşinizin ailesi yardım etsin sizin ailenizden beklemesin, ona neymiş? Siz de kafanıza takmayın. Siz kendi çocuğunuza yaparsınız olur biter, onların anne/ baba anlayışları öyle demek ki.

Siz ailenizden destek gordugunuz icin bu durumla hic sinanmamissiniz belliki. Bu yuzden konusmasi kolay size. Annem ve babam gocup gittikten sonra bana kalacak para pulla ilgili bir tasam yok. Ben imkanlari oldugu halde zor zamanlarda destek olmamalarindan soz ettim. Kendimde anneyim evlatlarim var. Cocugum olmasaydi bu kadar zorlamazdi bu konu beni. Yapmiyorlar der gecerdim. Ama anneligi tatmis biri olarak evlat sahibi olan biri olarak benim aklim ermiyor insan nasil evladinin varsa bir sıkıntısına karsi bu kadar duyarsiz olabiliyor. Mecburiyet konusunda haklisiniz mecbur degiller ama aile olmak daha farkli olmayi gerektirir bence. Kabullendigimi saniyordum ama konusu acilinca zorlandigimi farkettim bu yuzden actim konuyu.
Belki de dediğiniz gibi insanın başına gelmeyince bilemez bazı şeyleri.
Ama ben yorumum da ailenize hak vermedim ki 🤷🏻‍♀️ Haksızlar da demedim.
Bu görüş toplumdan topluma göre değişen bir şey dedim. Bunu bir Alman’a söyleseniz tabii ki vermek zorunda değil der hatta ‘beklediğiniz’ için sizi hatalı bulur. Dünyaya getirmek ömrümün sonuna kadar bakmak değil. Ha ben de yaparım evladıma o ayrı. Bu biraz belki de karakter meselesi ben bunu demek istedim. Kalbimle konuştuğumda evet verseler keşke diyorum ama mecburlar mı hayır. Arada fark var.
Sizin de bu durumu kabullenmekten başka çareniz yok.
Hepimiz size burda hak verip tabiri caizse ailenizi taşlasak bu size fayda getirmeyecek 😉

kusura bakma ama başından sonuna kadar yanlış yapmışsın ve yapmaya devam ediyorsun ,

o büyükşehire kaçtıktan sonra tüm maaşımı verdim diyorsun yaaa
Hep bi bahanesi var tatlim. Bak 1 yil oldu eve girmedim. Gecen yil evlenmeden onceki bayram kiz kardesim ozledim Abla dedi diye gittim. 2 yil bi proje sebebiyle tr de degildim. Tuzluk cakmak firlatti uzerime yurudu babam. Sebep beni ele gune rezil etme dugune bilezikleri al dedim diye. Bu sekilde gelin ciktim o evden. Almadi hicbir zaman babalik yapmadi. Ama sonra telefon acip agladi maasim yatinca. Yok dedi kardesini elin eline baktiramam bana para gonder dedi. Ben cok sahipsiz kaldim yoruldum bi basina 23 yasinda kimsesiz olmayi gordum, ac kalmayi gordum. Babaniz sizden boule para istese olmaz mi dersiniz ya zordalarsa demez misiniz? Ben lanet olsun dedim gonderdim.

Tam tersini düşünüyorum böyle bir durumda.
Benim 50milyon tl mal varlığım olsa, aylık 60bin TL gelirim olsa anne-babamın zor durumda olmasına müsade eder miydim, ASLA.. Siz de böyle düşünüyorsanız onlardan gönüllü yardım beklemeniz bana çok anormal gelmedi.
Onca evleri varken sizi kirada oturtmaları da garip.
Tamam mecbur değiller ama yapmamak için de nedenleri yok ki.

iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
50 milyon mal varlıgını nasıl yapmıs baba masallah:)
Teoride vermek zorunda değiller evet ama pratikte bekliyor insan.
Benim babam okadar zengin değil,ama dedemin evine rica minnet gitmek agrıma gidiyoır.
Demiyorlarki 1 hafta gidin kalın,kafanızı dinleyin.
Yada yine dedemden kalan tarlaları satıp yediğinde,bize biseye ihtiyacınız var mı demediler.
1000 tl ehliyete yazıl diye para vermislerdi,ben o ara düğün borcu ödüyordum üzerinden 7 sene gecti hala sana bin tl verdik yazılmadın diyorlar.Düğün borcu öderken ehliyete yazılmak aklıma gelmedi cünkü.
Benim de kızım var,ben evlenirken kızım kiralarda sürünsün istemem.
En azından ek bi geliri olsn dediğimde suclu ve nankör oluyorz
Ama cocuk dünyaya getirirken sormuyorz sen bu dünyaya gelmek istiyor musun diye?
Bence aileler durumu varsa biraz bu yönden bakmalı.

iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
Bence ailenizle olan sorunları eşinize yansitmayin kötü bile olsalar ilerde esin başına kalkar kendi ayakların üzerinde dur bende ailemle anlaşamam ama yansitmam aileme sık gitmem maddi testek manevi destek hiçbirini görmedim 12 yasindada evlendim eşim çocuğum ailem bosverdim ama silemedim

en başta sizin eşiniz babanızın mal varlığına ya da parasına ilişkin nasıl konuşabilir? pardon da böyle bir hakkı nereden buluyor ya. benim eşim böyle bişey yapsa ağzının payını verir üstüne senin benim babamın parasında gözün mü var derim.
kusura bakma babanın ailesi sizdiniz. o çok güzel bakmış ailesine şimdi bide eşinize mi baksın?
gerçekten çok tavrınız çok sinir bozucu. eminim ki anne ve babanız da sizin bu tavırlarınız karşısında nasıl artık bıkmışlarsa adamlar yardım etmek istemiyor boyutuna gelmiş.
zaman zaman bunu bende yaşıyorum akrabalarımızdan paramla yada maaşımla ilgili "var ama vermiyorsun" tarzı yorumlar yapılınca gerçekten tırnağımı kessem üstlerine atmayacak şekilde soğuyorum.
bi de yorumlarınız sanki başka bir aileden bahsediyorsunuz. istemeye utanmanız gerekirsen, üstüne vermeye çalıştıklarında ezilmeniz gerekirken burda resmen ailenizi nerdeyse yerden yere vuracaksınız her satırda bu gayet net hissediliyor.
siz ailenize birşeyler alıyormusunuz? bakın aile ne kadar zengin olursa olsun evlatları belli yaşa geldikten sonra onlara aldıkları bir bez parçası bile çok kıymetli oluyor. zaten evlat için de onu alması çok kıymetli. olması gereken bu. sizin ki çok anormal.
neyse ya Allah hayırlı evlatlar nasip etsin. aminn.
Bir ömrü beraber gecirmissiniz gibi konusmasak mı?
O kadar mal varlıgının icinde kız kyk ödeneğiyle okumus.
Biz dünyaya cocuk getirirken acaba geleceğini garanti edebilir miyiz diye düsünmediğimiz icin arka arkaya cocuk yapılıyor ülkemizde.
Hep bu kafalardan sefalet icinde büyüyor cocuklar.
Önce bu kafayı değistirin.

Vermek zorunda mı kafasını ben bir tek bu sitede gördüm 🤷‍♀️
Herkesin aile ilişkileri aynı değil. Annesiyle görüşmeyen, soğuk olan, başka şehirdeki annesini iki senedir ziyaret etmemiş, annem beni küçükken ezdi diye ona kin duyan üyeler var, aile hayatı yaşamamış olabilirler mesela. Bu kırk kat yabancıdan bahseder gibi zorunda değil diyenler bence onlar. Yoksa aile kurumu ne için var ki...

Bence ailenizle olan sorunları eşinize yansitmayin kötü bile olsalar ilerde esin başına kalkar kendi ayakların üzerinde dur bende ailemle anlaşamam ama yansitmam aileme sık gitmem maddi testek manevi destek hiçbirini görmedim 12 yasindada evlendim eşim çocuğum ailem bosverdim ama silemedim
12 yaşında mı evlendiniz? ihbar niteliği taşır bu mesaj biliyorsunuz dimi?

Tam tersini düşünüyorum böyle bir durumda.
Benim 50milyon tl mal varlığım olsa, aylık 60bin TL gelirim olsa anne-babamın zor durumda olmasına müsade eder miydim, ASLA.. Siz de böyle düşünüyorsanız onlardan gönüllü yardım beklemeniz bana çok anormal gelmedi.
Onca evleri varken sizi kirada oturtmaları da garip.
Tamam mecbur değiller ama yapmamak için de nedenleri yok ki.

Bir arkadaş yazmış ya birisi oğlunun borçları için hep sattı savdı diye, ben şöyle bir gözlemde bulundum hayatım boyunca.

Kendi çalışıp çabalayan bir yere geliyor. Hazır yiyen, nasılsa hallediyorlar yardım ediyorlar diye salıyor ipin ucunu. Sizi tenzih ediyorum, ailenizin bakış açısı buna saplanmış olabilir mi acaba? Bu kadar malı mülkü kendi çabalarıyla yaptılarsa sizin de yapacabileceğinizi düşünüyor olabilirler mi?
Onun haricinde belli ki yardım etmeyecekler, huyları bu, kabullenmekten başka çare görünmüyor üzücü de olsa.
Evlendikten sonra saçma maddi yardımda arkadaşımızın ailesi okurken bile destek çıkmamış sonuçta bekar onların sorumlulugundaydi

Bir ömrü beraber gecirmissiniz gibi konusmasak mı?
O kadar mal varlıgının icinde kız kyk ödeneğiyle okumus.
Biz dünyaya cocuk getirirken acaba geleceğini garanti edebilir miyiz diye düsünmediğimiz icin arka arkaya cocuk yapılıyor ülkemizde.
Hep bu kafalardan sefalet icinde büyüyor cocuklar.
Önce bu kafayı değistirin.
evet konuşmasak. bu sizin düşünceniz o da benim düşüncem.
önce düşüncelere saygı duysak mı?
ben de tam tersi bu ülkede çocukların anne babadan çok beklentisi olduğu için tembellik yapıldığını düşünüyorum.
evet aile her daim çocuğunun yanında olmak zorunda ama hiçbir evlat da ailesinin parasından beklentisi olamaz. çünkü anne babanın böyle bir zorunluluğu yok.
hele ki vermiyorlar diye suçlamak bana hiç iyimser bir hareket gelmiyor.
bence önce sorumluluklarımızı alıp anne babadan beklenti içinde olma kafasını değiştirmeliyiz

evet konuşmasak. bu sizin düşünceniz o da benim düşüncem.
önce düşüncelere saygı duysak mı?
ben de tam tersi bu ülkede çocukların anne babadan çok beklentisi olduğu için tembellik yapıldığını düşünüyorum.
evet aile her daim çocuğunun yanında olmak zorunda ama hiçbir evlat da ailesinin parasından beklentisi olamaz. çünkü anne babanın böyle bir zorunluluğu yok.
hele ki vermiyorlar diye suçlamak bana hiç iyimser bir hareket gelmiyor.
bence önce sorumluluklarımızı alıp anne babadan beklenti içinde olma kafasını değiştirmeliyiz
Kız suclamıyor icini dökmüs.
Bakın herkesin fikrine saygım var.
Ama siz kalkıp 5 cocuk yapıyorsanız,evlatlar da kalkar bizi bu dünyaya niye getirdin der.
Kusura bakmasın kimse.
1 ev sahibi olabilmek icin bi ömür kredi ödüyoır insanlar ne rahatlıgı ne tembelliği.
Evlenirken bir ek gelir kapısı,bir ev bisey veremeyen üremesin kardesim.
Yazık günah bi cok evlilik gecim sıkıntısından bitiyor.

Tüm hayatını çocukları için harcanmasına, çocukların da bu beklentide olmasina hak vermem aslında ama sizin durumunuz farklı.

O kadar mal varlığı ve gelir içinde insan evlatlarına öğrenim kredisi çektirip, kıt kanaat geçinmelerine göz yummmalı normalde, o kadar da değil yani.
Ama yapmıyorlarsa elinizden hiçbirsey gelmez, çözümsüz bir durum yaşadığınız.

Kız suclamıyor icini dökmüs.
Bakın herkesin fikrine saygım var.
Ama siz kalkıp 5 cocuk yapıyorsanız,evlatlar da kalkar bizi bu dünyaya niye getirdin der.
Kusura bakmasın kimse.
1 ev sahibi olabilmek icin bi ömür kredi ödüyoır insanlar ne rahatlıgı ne tembelliği.
Evlenirken bir ek gelir kapısı,bir ev bisey veremeyen üremesin kardesim.
Yazık günah bi cok evlilik gecim sıkıntısından bitiyor.
ama burda ailesine cimri, olmaz olsun böyle bir aile diyenler oluyor. bakın burası sanal ortam olabilir ama ben aileme belki içerlerim ama gelip burda konu açmam ve onlar hakkında her ne olursa olsun kimseye laf söyletmem ortam sanal bile olsa içim elvermez.
ikincisi evlenirken yapmadıklarına ilişkin birşey dememiş. şuan konu sahibinin iki çocuğu var ve memur olduklarını yazdı.
zor durumda olan bir evlada yardım etmeyecek bir aile düşünemiyorum.
mesela ben bu saatten sonra Allah muhtaç etmesin ailemden para almak yerine onlara bişey yapma zevkini yaşamak isterim.
olması gereken de bu diye düşünüyorum.
ayrıca şu da var veren her ne kadar anne baba da olsa taşıma suyla değirmen dönmez. bazı evli çiftler ki benim de çok yakınımda örnekleri var alışınca aileden para almaya 50 yaşına da gelse bekliyor malesef

Back
X