- 15 Nisan 2017
- 3.469
- 9.047
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
Tamda tahmin ettiginiz gibi babamda gayrimenkul zengini. Zamaninda kendi isini yapmis kazanmis arsalara dukkanlara yatirmis. Su anki gelirinin buyuk bir kismi da kiralardan geliyor zaten. Beni haiihazirda yetistirebilecegi bir is yeri yok ama 3 tane magazasi var kirada olan istese bir sekilde on ayak olurdu aslinda bana. Ben denklik magduruyum yurt disinda okudum burda kisa bir denklik programiyla denklik alabilecegimi dusundum ama isler oyle olmadi alamadim denkligimi bu yuzden meslegimi icra edemiyorum turkiyede. Asagri ucretle bir yere girip seviyemin cok cok altinda bir iste calismaktansa calismamayi tercih ettim. Turkiyeye yerlesmemde yine babamin payi var cocuklugumuzdan beri hep ovdu durdu burda herseyin cok guzel oldugundan burda malvarliginin cok oldugundan onlarla beraber turkiyeye yerlesirsek guzel bir hayatin bizi bekleyeceginden bahsedip durdu. Kardeslerim uyanik cikti gelmediler ama onlarda ayri magdur oldular mesleklerini eline alana kadar maddi sıkıntı cektiler simdi isleri guzel ama bulunduklari ulkede hayat pahalli oldugu icin ozellikle kira fiyatlari el yaktigi icin yinede zorlaniyorlar. Ben birazda anneme babama olan duskunlugumden sicak bakmaya basladim buraya yerlesme fikrine. Universiteyi yeni bitirmistim ailem buraya yerlesme karari alinca neden olmasin denkligimide alir guzel bir sayfa acarim kendime dedim. Evlendim burda denkligimi alamayinca babamin sag gosterip sol vurdugunuda gormus oldum. Yillarca bilinc altimiza sahip oldugu herseyin hepimize ait oldugunu yerlestirdi durdu is ciddiye binince ustu kapali benim malim benim mulkum deyip koseye cekildi. Simdi anliyorumki babamin benim uzerimde bu kadar durmasinin sebebi annemi ikna etmek icinmis. Onlarla birlikte buraya gelemyi kabul etmeseydim annem asla babamla beraber turkiyeye yerlesmezdi. Sirf burda yanliz kalmasinlar diye benide suruklediler kendimi kurban gibi hissediyorum. Simdiki aklim olsaydi ayagimi basmazdim bulundugum ulkede diplomami alir almaz bir ise girerdim. Esim turkiyeden gitmeyi kabul etmiyor yoksa bir dakika durmazdim burda. Bilmiyorum uzun zamandan beri bu konuyu astigimi zannediyordum hatta unutup gitmistim ama son zamanlarda tekrar aklimi kurcaliyor. Burdaki bazi uyeler paragoz oldugumu zannediyor ama yaniliyorlar hic birsey uzaktan gorundugu gibi degil.Dedemin 50 tane mi ne evi vardı, 9 çocuğu olmasına rağmen öldüğünde bana bile para düştü
Tarla ala sata, ev dike dike çoğaltmış delice de kira geliri vardı. Dedem köylüydü basbayağı, konu sahibesinin ailesi de burda verilen Sabancı, Deniz baykal örnekleri gibi değil dedem gibi büyük olasılıkla. Dedemin şirketi yoktu tabi ki kendi alıp satıyormuş, yani burda yazılan bigi çocuğunu da al çalış denilecek bir işi yokmuş. Babam doktor, amcam mali müşavir bu arada.