Sadece kendine zengin olan aile

ben burada bazı yorumları hiç gerçekçi göremiyorum gerçekten. arkadaşlar bahsedilen para 50 bin değil 50 milyon. okurken yanlış mı okudum diye dönüp iki kere baktığım bir para :KK48: tabi ki anne baba evlendikten sonra yardım etmek istemeyebilir. kendi doğal haklarıdır ama kızın zor durumdayken ve elinde bu para mevcutken giy kayınvalidenlerle otur demekte "kızım hayatı öğrensin" demek değildir. bas baya cimriliktir. benim bir çocuğum yok, ne zamanki "bir çocuğum olsa maddi açıdan da rahatlıkla bakabilirim" diye düşündüm o zaman çocuk istemeye başladım. -daha anne bile değilken bunu düşünebiliyoruz aslında hepimiz- evlenince de o çocuk artık senin çocuğun olmaktan çıkmıyor. sizin 50 milyon paranız olsa anneniz babanız zor durumdayken, git babannemle yaşa diyebilir misiniz? sonra da ben bu parayı emeklerimle yaptım, annem babam da zorluğu görsünler diye geçip kenarda izlersiniz demek. çok garip. ben böyle görmediğim içinde garipsiyor olabilirim. siz diyorsunuz ki evlendikten sonra zorda kalırsanız bu sizin suçunuz, ama yarın öbür gün kimin ne olacağı belli olmaz. zor duruma düşüp 50 milyon tl varlıklı aileniz erinerek yardım ediyor olursa içten içe kendinizi yersiniz bunu biliyorsunuz. çünkü konu sadece para değil burada. konu aile olmak bence. nasıl biri bir şey derse ailemizi sonuna kadar savunuruz. e diyor muyuz evlendin artık o senin ailen değil?

benim evlendikten sonra ailemden maddi bir talebim olmadı. zorda kalırsam daha kaldığım an kendilerini feda edeceklerini bilirim. konu sahibinin ki de benim de çocuğum var böyle olması gerekmiyor mu düşüncesi. illa şimdi çıkarıp para versinler değil.

en azından ev almasa bile kirada olan evlerinden birine durum düzelene kadar yerleştirmesi, git kayınvalidenle otur demesinden iyidir. eminim ki zor durumda kalıp durumu çok iyi olan aileniz size bu teklifi yapsa kralı da bozulur.

Babamın 5 tane evi var. ev borcumuz varken arabayı benim kullanmam gerekti cunku bebek vardı ve calısiyordum o yuzden otomatik araba alalım dedik ama paramiz sınirli biraz acigimiz kalıyor. Babamin kenarda hep parası vardir Babandan salak gibi borc istedim geri odeyecegim. Babam 20 bin tl gönderdi benim hic turk liram yoktu şu kadar altın bozdum diyede belirtti. Altin bir firladı 20 bin tl lik altini 30 kusur bin olarak yapip geri odedik. Salak kafam keske bankadan cekseydik en fazla 24 25 bin geri oderdik diye çok hayıflandım.

Tüm amcalarim cocuklarina ev verdi. Babama sen vermiyor musun demisler sırf akrabalara duyurmak icin x muhitteki ev vaveyla nın diyip tüm akrabalara yaydılar. Herkes evi benim biliyor ama ne tapusu benim ne kirası benim sozde benim yani akrabalara ayip olmasin. Simdi babam o evi satılıga cikarmis sozde parasini bana verecekmis. Iki lafindan biri senin evin arabana var zaten (cok sukur esimle ikimiz aldik kimseden yardim gormeden) verdigim parayi ne yapacaksin diyip duruyor. Sonra kendisine son model araba bakmaya baslıyor arabayı yenileyip kalan parayı bana verecekmiş sözde ben o paraninda bana gelecegine inanmıyorum ya neyse maksat akrabalar kınamasın.

Bu arada babamada babası hic yardim etmemis bu evler babasi oldukten sonra kalan arsalara mutahitten daire karsılıgı geldi aynisı amcamlara da geldi. amca cocuklarımin hepsi neredeyse o evlerde ya oturuyorlar ya kirasını alıyorlar. ustelik tapularını amcamlar direk cocuklarının uzerine yaptirdı. Ben zaten oturamam baska sehirdeyim ama karı koca calisan insanlarda olsak kirası olsa hic degilse oğlumun kolej parasınin bir kismı çıkar.

Babama sorsan ben cok zorluk cektim (kendisi de memur emeklisi) babam hic yardım etmedi hep tek basima mucadele ettim der.

Ama benim babam beni okutmadı bana bakmadı dersem iste o zaman hak yemis olurum. Cok sukur universitede okuttu kredi almadim. universite kazanayim diye dersanelere de yolladi. Allah var istedigim kiyafetide alıyorumdum istedigim yerde arkadaslarimla yiyip iciyordum bekarken elinden geldiğince kısmadı. Hatta nişanimı kınamı ceyizimi hepsini yaptı 5 tane de bilezik taktı.

Sukur bekarken yaptıkları hatrına olsa gerek şu an yapmaması beni cok uzmuyor ama acikcası amca cocuklarimla konustukca icim burkulmuyor değil. gerci onlara aileleri direk ev vermesine ragmen benim imkanlarim kosullarım onlardan iyi belki de bu yuzden ailem bu konuda rahat davranıyor bilemeyeceğim.

Yani sizi anlıyorum. sizinkilerin durumu benim aileme gore kat kat daha iyiymiş hatta. insan bir dusunuyor hic zorluk cekmeden borç ödemeden bir gayrimenkule sahip olmak nasıl bir duygu diye.

Ama yapacak bir sey yok onları boyle kabul edecegiz. Sizde etmissiniz zaten ki saygida kusur etmiyorum diyorsunuz. Biz de esimle saygida kusur etmeyiz. Hatta anlattığınız gibi en buyuk yardimcilari her islerine kosan yine esimle beniz.

Sizin ve kardeşlerinizin yerinde olsam ben de çok kırılırdım. Evet teoride belli bir yaşa gelmiş bireylere aileleri bakmak zorunda değil ama ben olsam evladıma yardım ederi. Ayrıca ailenizin durumu da ülkemiz standartlarına göre baya yüksekmiş. Size ve kardeşlerinize eşit oranda kendilerini sarsmayacak şekilde yardım edebilirler.

Benim en büyük mottom Allah herkesin kendine versin
Ne ana baba be kardeş ne çoluk çocuk. Artık ayrı hane olunca para da ayrılıyor bence. Veya aileniz biz herşeyi kendimiz yaptık sıfırdan çocuklarımız da öyle yapsın diyebilir

Yalnız şunu merak ettim aylık 60 bin geliri ve kenarda 50 milyon doları olan aile ne iş yapıyor? Muhtemelen iş adamı ticaret insanı vs. Bu background daki birinin çocukları nasıl memur oluyor ki? Yanlış anlamayın benim de ana babam memur ama bu kadar zengin olsam ben çocuklarımın memuriyette sürünmesine izin vermezdim muhtemelen iyi kötü bi iş kurar veya istediklerini yapması için yurtdışında eğitim aldırırdım

Benim en büyük mottom Allah herkesin kendine versin
Ne ana baba be kardeş ne çoluk çocuk. Artık ayrı hane olunca para da ayrılıyor bence. Veya aileniz biz herşeyi kendimiz yaptık sıfırdan çocuklarımız da öyle yapsın diyebilir

Yalnız şunu merak ettim aylık 60 bin geliri ve kenarda 50 milyon doları olan aile ne iş yapıyor? Muhtemelen iş adamı ticaret insanı vs. Bu background daki birinin çocukları nasıl memur oluyor ki? Yanlış anlamayın benim de ana babam memur ama bu kadar zengin olsam ben çocuklarımın memuriyette sürünmesine izin vermezdim muhtemelen iyi kötü bi iş kurar veya istediklerini yapması için yurtdışında eğitim aldırırdım
Türkiyede okurken bile destek vermemişler kredi çekmiş konu sahibi. Ailenin biraz cimri birazda vizyonsuz olduğunu düşündüm ben. Konu sahibi deseydi ki bize para vermiyorlar annemle babam yiyor paraları, gezip tozuyorlar. helal olsun yapsınlar tabi bunca yıl çalışmışlar haklarıdır derdim. Ama öyle kendilerine de harcama yok sanırım. Paranın nasıl kazanılacağını bilmek bir sanatsa nasıl harcanacağını bilmekte bir sanattır bana göre. O kuşaktaki insanlarımız genelde parayı biriktirmek için kazanıyorlar. Vizyon sahibi olamıyor çoğu, yokluk psikolojisini üstünden atmak kolay değil sanırım.

Türkiyede okurken bile destek vermemişler kredi çekmiş konu sahibi. Ailenin biraz cimri birazda vizyonsuz olduğunu düşündüm ben. Konu sahibi deseydi ki bize para vermiyorlar annemle babam yiyor paraları, gezip tozuyorlar. helal olsun yapsınlar tabi bunca yıl çalışmışlar haklarıdır derdim. Ama öyle kendilerine de harcama yok sanırım. Paranın nasıl kazanılacağını bilmek bir sanatsa nasıl harcanacağını bilmekte bir sanattır bana göre. O kuşaktaki insanlarımız genelde parayı biriktirmek için kazanıyorlar. Vizyon sahibi olamıyor çoğu, yokluk psikolojisini üstünden atmak kolay değil sanırım.
Kesinlikle haklısınız ben de görüyorum mezara götürecek gibi biriktiren 60-70 yaşında insanları. Kaç yıl yaşayacaksın daha? Bir cruise turuna çık, ülke gör dışarıda kaliteli bir yemek ye, masaj yaptır, eğlen, rafine zevklerin olsun para harcamaktan çekinme... ama yok dediğiniz gibi vizyonsuzluk ve yokluk psikolojisi

yeri geliyor aileler çok zor durumda bile destek olmuyorlar. konunuz ibretialemlik. o yüzden şöyle dua etmek lazım: Allah ailen dahil kimseye muhtaç etmesiiiinnn.. herkes kendi parasını kazansın kimselere muhtaç olmasın.. çokkk amin.
zaten yardım etseler dahi yeri gelse bozuşsanız kafanıza kakarlar. sizin aile iflah olmaz siz de biliyorsunuzdur üzgünüm.

en başta sizin eşiniz babanızın mal varlığına ya da parasına ilişkin nasıl konuşabilir? pardon da böyle bir hakkı nereden buluyor ya. benim eşim böyle bişey yapsa ağzının payını verir üstüne senin benim babamın parasında gözün mü var derim.
kusura bakma babanın ailesi sizdiniz. o çok güzel bakmış ailesine şimdi bide eşinize mi baksın?
gerçekten çok tavrınız çok sinir bozucu. eminim ki anne ve babanız da sizin bu tavırlarınız karşısında nasıl artık bıkmışlarsa adamlar yardım etmek istemiyor boyutuna gelmiş.
zaman zaman bunu bende yaşıyorum akrabalarımızdan paramla yada maaşımla ilgili "var ama vermiyorsun" tarzı yorumlar yapılınca gerçekten tırnağımı kessem üstlerine atmayacak şekilde soğuyorum.
bi de yorumlarınız sanki başka bir aileden bahsediyorsunuz. istemeye utanmanız gerekirsen, üstüne vermeye çalıştıklarında ezilmeniz gerekirken burda resmen ailenizi nerdeyse yerden yere vuracaksınız her satırda bu gayet net hissediliyor.
siz ailenize birşeyler alıyormusunuz? bakın aile ne kadar zengin olursa olsun evlatları belli yaşa geldikten sonra onlara aldıkları bir bez parçası bile çok kıymetli oluyor. zaten evlat için de onu alması çok kıymetli. olması gereken bu. sizin ki çok anormal.
neyse ya Allah hayırlı evlatlar nasip etsin. aminn.
Bende sizin yazdıklarınızdan ne kadar vicdansiz ve kotu biri oldugunuzu hissettim .yorum yaparken olayi baska bir yerinden tutup tanimadiginiz biri ve yasadiklari icin boyle agir yorumlar yspiyirsunuz ya asil sizin niyetiniz cok kotu

Burdaki insanlar çok garip! Şu konuda bile saldıracak bişey bulabiliyorlar. Arkadaşlar 50 milyon serveti olup çocuklarına öğrenim kredisi çektiren tiplerden bahsediyoruz, bu normal mi yani? Hayır ben paraları saçsınlar demiyorum da paran varsa evladını ne uğruna bu kadar mutsuz ediyosun bu neyin kafası ya?

konu sahibi sonuna kadar haklısınız bi arkadaş daha yazmış aileniz resmen kötü anne baba. Hayat yeterince zor değilmiş gibi bi de onlar yoruyo sağolsunlar. Senin için çok üzüldüm ama en azından bi gün rahat edeceksin öyle düşün.
valla bu forum tam türkiye'nin özeti. her düşünceden insan var. çoğu zaman ufkum genişliyo değişik düşünceler değişik bakış açılarıyla karşılaşınca. ama dediğiniz gibi o kadar servet sahibi olup da çocuklarını borca harca batırmaları akıl mantık işi değil ya.

ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz
Valla haklı aileniz.
Zaten 50 milyon liralık malvarlığı size kalıcak ileride, bırakım şu son yıllarını rahat rahat geçirsinler. Ayrıca 50 milyon lira mal varlığı olan adam memurlukla bu malları kazanmamıştır, sizde çalışın sizde hayata atılın kazanın. Bu yaşa gelmişsiniz sizi büyütmüşler meslek sahibi etmişler ama ailelerinizin para vermediler diye içerliyorsunuz. Boşverin herkedin parası kendine, verseler iyi olur ama vermiyorlar bunu çok umursamaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay evet bak iyi yerden sordun.
Ticaretle 50 milyon liralık mal varlığı kazanmış adamın nasıl çovuğu memur oluyor onu anlamadım, benim çevremde de aşırı zengin insanlar var, çoğu iyi kötü bir iş kurdular, kimisi kahve dükkanı kimisi restourant açtı çocuğuna kimisi şirketinin yönetim kurulu başkanı yaptı. Anne baba burada hatalı keşke memur olmaları için değilde kendi işlerine sahip olmaları için çabalasalarmış.

Buradaki yorumlara inanamıyorum. Sanırsın konu sahibinin ailesi konu sahibini sokağa atmış, bakmamış gibi adama demedik laf bırakılmamış. Konu sahbinin babasına da babasından birşey kalmamış adam çalışmış, didinmiş hem evlatlarını büyütmüş, okutmuş, ailesine bakmış hem de mal mülk sahibi olmuş. Herkes bir öğrenim kredisine takmışta, bir kredi parası ile bütün eğitim hayatını karşılıyor mu? Kaldı ki hem konu sahibi hemde eşi memur anladığım kadarı ile yani Türkiye'nin çoğundan fazla bir gelire sahipler. Babaları belki evlatlarınında kendisi gibi hayatta başarılı olmalarını kendilerinin birşeyleri başarmalarını istiyor. Kaldı ki bir evladı dünyaya getiren ailenin sorumluluğu onu okutup iş güç sahibi yapınca biter ondan sonrası evladın kendi sorumluluğudur. Bir ailenin çocuğu olmak, anne babayı sanki hayatının her alanında sponsor olarak görmek değildir. Kaldı ki aileniz öyle ya da böyle size ev alırken bile yardımcı olmuşken eşinizin anne babanıza laf söyleyecek haddi bulması çok iğrenç.( kendi anne babası sizin zorunluluk olarak gördüğünüz gibi kendi kazançları ile evlatları için birikim yapmamaış hiç yardımcı olmamışken bunu yapması ayrıca komik.) Kocanızın bu söylemleri bende sizinle evlenme isteğinin altında ailenizin maddi gücünün olması ve bu karşılanmadığı için hayıflandığı hissi uyandırdı. Bence burada gönül koyup kızmanız gereken kişi aileniz değil eşiniz olmalı. Ailenizin size kayınvalidenizle oturun söyleminin altında da bu beklentinin olduğunu düşünüyorum. Zira babanız gibi hayatın çemberinden geçmiş birinin damadının kişiliğini ve karakterini anlamama şansı yok bana göre. Kaldı ki yalnız değilsiniz genelde babanız gibi bütün birikimini kendi kazanan bütün zenginler evlatlarınında kendi ayakları üzerinde durmasını ve kendi parasına güvenmemesini bekliyorlar. Dünyada bunun en bariz örneği Bill Gates mesela. Benim çok yakın bir okul arkadaşımın babasıda ve üniversitede burs aldığım Türkiyenin sayılı zenginlerininden birinde de aynı şeyi gördüm. İkiside evlatlarını bütün tatillerde kendi iş yerlerinde alt kademede çalıştırmışlar. Öyle patron oğlu gibi falanda değil daha ortaokul lisedeyken kimse gerçek kimliklerini bilmeden ofisboy olarak çalışmışlar ve kazançlarını harcamışlar. . Baba burs veren kişi ile hemşeri olmam nedeni ile bir seminerde tanışma ve konuşma şansım olduğunda çok mütevazı bir insan olduğunu görmüştüm. Evlatlarına böyle davranmasının nedenini evladına hayatın gerçeklerini görmelerini ve kendisinden sonra kendi ayakları üzerinde duran bireyler olmalarını istemesi olmarak göstermişti. Gerçektende çok mütevazı ve işinde başarılı bir kızı ve oğlu vardı. Babalarının işinde çalışıyorlardı ve maaşları ile hayatlarını idame ettiriyorlardı. Bu adam benim gibi 300 öğrenciye her ay günümüz parası ile en az 500 TL burs veriyordu yani cimri falan değildi yani. Ama bizim memlekette herşey olduğu gibi aile ilişkileride çarpık olduğu için bazı anne babalar evlatlarını maddi manevi yönden sömürme peşine düşerken iş güç sahibi evli barklı yetişkin evlatlarda anne babalarının kendilerinin beş kuruşluk katkısı olmayan servetleri üzerinden ahkam kesip, adamın kendi emeğinin ölmeden peşine düşüyorlar. Ama bu kadar beklentiye girdikleri anne baba onların hayatlarına en ufak bir müdahilede bulunsa benim gibi yetişkin bir bireye nasıl karışırlar diye feryat ediyorlar. Bende hem bir anneyim hemde bir evladım. Kızımı yetiştirirken her şeyine dikkat ediyorum ancak daha şimdiden onun bir birey olduğunu ve hayatında sorumlulukları olduğunu öğretiyorum. Allaha şükür maddi gücüm var ama ne şimdi ne ilerde öyle herşeyi önüne sermeyi düşünmüyorum. İstediği şeyleri alırken bile şimdiden ona sorumluluklar veriyorumki malının kıymetini bilsin ve hayatta kendi başına ayakta durabilsin. İyi anne baba olmak varını yoğunu evladına akıtmak değil bana göre. Bence boşuna anne babanıza kızmayın. Hatta ben babamın böyle güçlü başarılı biri olmasından gurur duyardım. Ben ailemden maddi manevi birçom darbe aldım ancak en azından eğitim konusunda en azından bir yere kadar yardımcı oldukları için ( Türkiyede bunu elde edemeyen bir sürü kız var malesef) genede haklı olduğum konularda tavrımı belli etsemde evlat sorumluluklarımı yapmaya çalışıyorum. Eşimse ailemin bana bir çok hatasını görsede genede ağzını açıp tek laf etmez çünkü onlar benim ailem ve bizim ilişkimiz ucu ona değmediği sürece onun söz söyleyebileceği bir alan değil. Aynı şekilde bende eşimin ailesi ile ilişkisinde taraf olmam çünkü o onun anne babası ve onun hayatı. Bence siz evlat ilişkinizi boşverinde eşiniz ile ilişkinize ve onun ailenizden beklentisinin çarpıklığına odaklanın.

sizin bence gözden kaçırdığınız nokta şu. Hayat bu kadar uzun değil. Burda söz konusu aile emekli tek evinin tek kirasına ihtiyacı olan tipler de değil. 50 milyon paradan bahsediliyor ve buna rağmen evladına kredi çektirip sonra kendi parasıyla ödemesini beklemek bence gerçekten büyük bir sorun. Sizin örnekte verdiğiniz tarzda insanlar değil bunlar, gördüğünüz gibi bu ailenin sayesinde memur olabilmişler yani devralacakları milyon dolarlık bir şirket veya paradan şımarmayıp da yoğun bi şekilde özdisiplin geliştirmeleri gereken bi konu yok ortada kim neyin terbiyesini vermeye çalışıyor ki hala?
Dediğim gibi hayat bu kadar uzun değil. Herkes parayı ailesi sevdikler için kazanır ve şahsen bu kişiler arasına öz evladımı koyamıyorsam bence orda bi sorun var.

ben ne kadar mutluysam etrafımdakiler de mutlu, rahat olsun isterim. maaşıma zam geleceği zaman bile etrafımda kime yardım etsem şimdi diye düşünüyorum. benim 50-60k gelirim olacak da çocuğuma kredi ödeteceğim, imkansıza çok yakın. tabi evlat hayırsız olur ne bileyim parayı kumara bahse yatıran bir tiptir o zaman 5 kuruş koklatılmaz da, ben hiç hayal edemiyorum bir ihtiyaç durumunda annemin bana elinden gelen desteği yapmama ihtimalini. ben de ona yaparım, aile bu yani, ailemle paylaşmayıp ne yapacağım. he babam böyledir ama, istemez cebinden kuruş çıksın. ufacık mutsuz kabularında yaşayıp gidiyorlar bence. doğumgünlerinde bir para sayma makinesi verebilirsiniz işleri kolaylaşır ve hobi edinmiş olurlar.

Ticaretle 50 milyon liralık mal varlığı kazanmış adamın nasıl çovuğu memur oluyor onu anlamadım, benim çevremde de aşırı zengin insanlar var, çoğu iyi kötü bir iş kurdular, kimisi kahve dükkanı kimisi restourant açtı çocuğuna kimisi şirketinin yönetim kurulu başkanı yaptı. Anne baba burada hatalı keşke memur olmaları için değilde kendi işlerine sahip olmaları için çabalasalarmış.

Bunu ben de merak ediyorum.
Konu sahibini gömme amaçlı değil asla.
Önceki mesajımda da yazdım, ticaretle uğraşan insanın çocuğu memur olunca adam gerçekten hayatını bu şekilde idame ettirmek istiyor demek ki diye düşünebilir. Ticaret yapan insanlarda genel kanı ben risk aldım onlar almıyor gibi çünkü.
Ben memur aileden geliyorum, memur olmadım. Kendi işimi yapıyorum. İleride çocuğum memur olmak isterse tabi ki destek olurum ama emin misin diye 200 kere falan sorabilirim muhtemelen.
Belki ailesi o noktada da destek olmamış olabilir gerçi.

Deniz Baykal’ın iki çocuğu da doktor bildiğim kadarıyla. Hatta oğlu Hacettepede profesör, bildiğin okumuş tıp fak. bitirip prof olmuş, hocalık yapan hasta bakan bir insan. Yani benim anne baba öğretmen arkadaşımın abisinden farksız. Biraz basit düşünmüşsünüz sanki.

bu cimrilikle bağış yapabilecek potansiyel görmüyorum ben. anne-baba çocuklarına düşman değiller ki, ay sürünsünler demiyorlar. sadece para çok kıymetli onlar için. cimriler çok bariz bir biçimde. bizim ülkemizde o bağış işleride sarpa sarıyor. değil evlatlar, uzaktan yeğenler bile dava falan açıp alıyorlar.
Uzaktan yeğen hangi ülke kanunlarına göre dava açıp kazanıyorlar merak ettim. Zira Türk Medeni Kanununda öyle bir madde yok. Evlat konusuna gelirsekte bizim kanunlarımız ancak anne babanın yetişkin çocuğa ya da yetişkin çocuğun anne babaya dava açma hakkını ancak yokluk ve geliri bulunmama halinde düzenlemiş yoksa memur olan bir bireye hiçbir mahkeme anne babasından yaşarken dava açıp para alma hakkı vermiyor. Onda da verilen bedel ancak yaşamını karşılıyacak kadar. Kanun diyorki yetişkin bireysin zor durumda kalmadıkça başının çaresine bakmayı bileceksin.

Bu arada ticaret yapan adam için aslında aylık 50 k gelir de öyle çok değil. Biz fakiriz.
Neden derseniz, kocamın mağazasının kirası 50 bin ve pasaj tek kişinin. Ortalama 20 dükkan falan var. Adamın aylık kafadan 1 milyon kira geliri var diye düşünülebilir. Satsa belki 200 milyon edecek o pasaj.
Ama adam o bölgede başka arsa kapatıp yine pasaj yaptırma peşinde olduğu için parasını oraya kaydırıyor. Muhtemelen elinde öyle milyonlarca nakit yok.

bence siz yine şanslısınız herkese eşit davranıyor kimseye vermiyorlarmıs. zaten size kalacak hepsi. gereksizce canınızı sıkmayın. kazandığınızı yiyin gitsin yani düşününce birikim yapmanıza gerek bile yok

benim ailem ise sadece oğullarına veriyor ev araba iş para. bana ise hiçbirşey yok.bazen çok zorlanıyorum biliyorlar ama yok. kız olduğum için. üstelik tek kızım.dile getirincede kıskanç dediler kötü oldum. yani beterin beteri var boşver

iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
allah kiimseyi kimseye muhtaç etmesin. ne anne babayı evlada , ne evladı anne babaya. aynı şey eşler içinde geçerli. elinizdeki ile yetinin yoksa çok üzülürsünüz.

siz ne yazdıysanız ona göre yorum yaptım. beğenmediğiniz için atıp tutmak olarak algıladınız sanırım
ama beğenmeseniz de paragöz bir evlat olduğunuzu düşünüyorum. konu ile ilgili yorum istemişsiniz, ben de düşüncemi söyledim.
hiçbir anne baba çocuğu zor durumdayken rahat etmez hayvanlar bile böyle kaldı ki bilinçleri olmamasına rağmen.
buraya konu açmışsın ama herkes sizinle birlikte ailenizi cimri vs diye karalasın istiyorsunuz. bu bile başlı başına bir evlat olarak kimsenin başına vermesin Allah dedirtecek bir şey.
Siz hiç kötü anne baba görmemişsiniz belli😡

Back
X