sadece kısacık bir soru (herkes 2 dk sıını ayırırsa çok sevinirim)

canım dogumun guzel geçsın kendımı senın yerıne koydum ben olsam gıderdım hem evın gelını olarak hemde bak senınde cocugun olacak oglunun sunnetıne halası(gorumcen ıcın dıyorum) gelmezse uzulmezmısın sen uzumesen bıle emın ol cocuklar ıstıyor halam nerde teyzem nerde dıye soruyorlar goremeyıncede uzuluyorlar hem daha dogumuna var rısklı gebelıkte degıl farzedelım orda sancılandın yalnız degılsınkı kalabalık esınde orda olacak kısaca bence gıtmelısın benım dogumuma 20 gunum vardı gorumcem nısanlandı gıttım cokda eglendım (nst makınasında sancılarım cıkıp doktor dıkkat et erken dogum yaparsın demesıne ragmen)ıyıkıde gıtmışım zaten bebek dogunca pek dıasrıya cıkamıyorsun bunalıyorsun son gezmelerını ıy degerlendır genede sen bılırsın

Pardonda yatalak hastamisiniz erken dogum riski falanmi var yada cokmu uzak dugun yeri ben anlamadim siz neye kizdiniz illaki oynamanizmi lazim gitip esinizin yaninda oturup gelirsiniz ne var bunda

bende anlamadım canım hamileleiği hastalık gibi görüyorlar alt tarafı düğün bu git otur gel sanki yük taşıtacaklar bende akşam komşumuzun düğününe gittim sabah doğuma hiçte bir şey olmadı bebeğe ne zarrarı varki oda müzik dinler işte

Allaha çok şükür muhtaç değiliz aksine onlar bize muhtaç kalıyolar çoğu zaman ama buna rağmen yokmuşuz gibi davranılmasına kızıyorum, insanda biraz minnet olur demi ama

herkese cevap vermeye çalışmam konuyu açıp 1 gün sonr cevap yazmamamda teşekkür sayılır bence ,buraya insanlar taşlanmak için konu açmıyo tabiki karşıt fikirler olucak bende onlara kendi düşüncelerimi yazıcam ki tartışalım doğru yolu bulabileyim demi ...

evet haklıyken haksız duruma düşücem biliyorum ,ama kaynanamda inşallah düğünde yok amcanları görün yok teyzenler gelmiş yok buda şurdan akrana diye beni iyice germez

Pardonda yatalak hastamisiniz erken dogum riski falanmi var yada cokmu uzak dugun yeri ben anlamadim siz neye kizdiniz illaki oynamanizmi lazim gitip esinizin yaninda oturup gelirsiniz ne var bunda

tabi oynamam lazım bitane yengeyim ben ,ama malesef mahrum kalıcaklar

ben demedim canım ama eşim dedi tam zamanını buldular eylülden sonra doktor bize böyle böyle dedi iyimi oldu şimdi içinize sinerse ne güzel dedi ,Allahtan eşim ailesinin farkındada burdaki arkaşların yorumlarımı doğru düzgün okumadan eşini dolduruyosun dedikleri gibi bişey yapmak zorunda kalmıyorum

canım bende isterim aslında birazda neye kızıyorum biliyomusun
bende şöyle tuvaletimi giyinip doğru düzgün saçımı başımı yaptırıp eşimle ortalıklarda salınmak isterdim ,sonuçta bi çocukları var ve bitane dayısı var
böyle olunca el gibi otur kalk bende düşününce huzursuz oluyorum ama böyle yarım dünya düğüne gidip aman ilaydada nolmuş aman bilmemne gibi saçma sapan muhabbetler duyucam onu kayırıyorum şimdiden

canım benım ınan her hamıle son zamanlarında artık sıkır sıkr gıyenemekten hayıflanır ama ıyı tarfından bakalım hamılelıkte cok guzel bır duygu karnın kocaman ama ıcınde yavrun var ve bu bır sureç sonuna kadar keyfını cıkar dogumdan sonra kılolarda gıdınce oh rahatsın ıstedıgını gıyer gezersın

erkek canım........

bak bebısınde erkekmış erkek bebek anneyı guzelleştırır derler kı bızzat yasadım sımdı sende daha guzel olmuşsundur herkez senın kıyafetını saçını basını degıl guzellıgını konusur oh ne guzel

cocugun ordakı zımbırtıdan daha önemlıı suann..helekı bu kadar riskliyken eşinde biraz mantıklı olsun canımmm...ya sana bısey olursa hıc bunu hesaba katmadan nasıl konusabılıo hayret bısey...benım fıkrım bu kusura bakma lütfen....

Valla anlamadım riskli gebelik değil dogumuna neredeyse 2 ay var gideceğin yerde uzak değil eee sıkıntı ne? Sorun onlara mesafeli davranmak, k.pedere kaynana ve eltiye gününü göstermek veya alınganlık yapmaksa bence hiç yeri değil...

Ben giderim valla hemde saçımı başımı yaptırır, güzel kıyafet alır tam düğün sahibi olarak orada bulunurum..

Ben gitmeme nedeninizi hamileliğe baglamanızı açıkçası doğru bulamadım.

Sorun abiye giyip ortalarda dayının eşi olarak salınamamak.

İnsanlara uygun tarih hangisi ise onu alacaklar tabi ki. Doğumdan sonra yapsalardı bu sefer de doğum kilolarınızı mı bahane edecektiniz gitmemek icin.

Allaha şükür riskli bir gebeliğiniz yok, engel teşkil edecek, huzursuzluk cıkaracak bir durum söz konusu değil.

Gidin, üstünüze düşeni yapın, yorulunca geri dönün.
Kimse hamile bir kadından göbek atmasını beklemez.
Kimse de çocuğunu birini huzursuz etmek yada gıcık etmek için sünnet ettirmez.
Bence o öküzün altında buzağı yok

yok canım direk kilolarımı konuşuyolar inan ,ödemden davul gibi olmuş ayak veellerimi konuşuyolar
herkes doktor ya tavsiyeler başlıyo yok tuzlu yeme yok oda böyle oldu başına bunlar geldi yok yok şunada böyle oldu geçer üzülme

Hamileliğin son 20 gününe kadar çalışmış hergün 3 saat otobüsleri kullanmış biriyim. . Hamileliğin insana nasıl ağırlık verdiğini biliyorum. .Bende hamileyken keşke abim şimdi evlenseydide şöyle salına salına hamile abiyesi giyseydim diye düşünüyordum kısmet bi dahakilere. .

Biraz işi yokuşa sürdüğünüzü görüyorum . . Alt tarafı yarım saatlik yol . . Gidip oturur oynayanları keyifle izlersiniz. Baktınız ayaklarınız rahatsız oluyor atarsınız bir sandalyenin kenarına rahatınıza bakarsınız. .Hem siz hamilesiniz diye sünnet çocuğundan sonra bütün ilgi sizin üzerinizde olur. .Hem stres atarsınız doğumdan önce. Ön yargı ile yaklaşmayın. Eğer ilgili bir dede ise zaten sizin çocğunuza da aynısını hatta daha fazla maddi menevi yardımı esirgemez. . .Dayısıda yiğeninin düğününde rahatlıkla zaman geçirir. .

giderm orda gözükürdüm ama fazla durmazdim.. el gibi yani..

sahiplenmezdim

ee zaten öyle olucak canım ama iyi mi olucak ele güne karşı ,

canım şimdi doğuma 50 günüm var ama düğün eylül sonu, bide konuları düzgün okusanız ...

buda sorun tabi bunu istemek hakkım değil mi elmayra ,çokmu abes bişey istiyorum !
ama sadece bunada bağlaman yanlış okadar şey yazdım konumun dışında ,doğumdan sonra yapılıcak diye konuşuluyodu zaten ,bebeğime annem bakardı ,bende aykalkamıyorum ay eğilemiyorum yok kasıldım yok ayaklarım şişti ayakkabılar kesti demeden ,kiloluda olsam da rahatça günü geçirirdim...

var canım o öküzün altında buzağ ,
buraya herşey yazılmıyor yazılsada onları ben tanıyorum
neyse olan oldu , herkes gösterdiği saygı kadar saygı görür

Son düzenleme:
Ben gitmezdim, eşin de gitmesin.
Riskli günler sonuçta

hadi ben neysede eşim nasıl gitmesin canım ya, hadi gitmesin o daha büyük sorun olur ben göndermedim zandederler ben ona gitme demem aksine burda böyle yazıp fikir alıyorum ama eşime olumlu konuşuyorum ,o benden daha kızgın

sen fazla kilolu bi hamile olmamışsın demekki ne güzel , dedesi ninesi çokta umrumuzda değil artık ,kimseden bişey beklemememiz gerektiğini şu son bir haftada çok güzel öğrendik

Son düzenleme:
doktorun bir yere kıpırdamayın demiş zaten. sende kıpırdama...

ayrıca ben olsam gitmezdim.... gidemezdim zaten.. eşim gitmek istese giderdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…