- 4 Nisan 2020
- 9.887
- 21.478
- 278
Sizinde zor olmuş hiç istemezken 1 değil 2 dugunbence yapma bende yapmak istemiyordum ama iki düğünüm oldu uzak yere evliyim annem illa buradada olsun deyince iki düğün yaptım double stres hadi kendi tarafimdaki düğünü annem yaptı masraf olmadı ama o stres o gerilim yeter nikaha cağir herkesi takıları orada taksınlar en mantıklısı o keske bende öyle yapabilseydim
40 bin 100 bine göre isteyenin özellikle borçsuz evlenenin yapabileceği bir şey.Çok yaa aşırı masraflı bizim düğünler 40bini bulur herşeyiyle toplam
Şimdi van diyecem herkes van düğünlerini bilirben önceki yorumlarda denk geldiniz mi bilmem kırgız kökenliyim 82 yılından beri orda yerleşmiş küçük bi köyümüz var herkes birbirine akraba vs vs biz gelenegimize bağlı olduğumuz için dugun masrafı olmuyor o kadar
Van güzeldir.. Köyünüz güzelmiş..Şimdi van diyecem herkes van düğünlerini bilirben önceki yorumlarda denk geldiniz mi bilmem kırgız kökenliyim 82 yılından beri orda yerleşmiş küçük bi köyümüz var herkes birbirine akraba vs vs biz gelenegimize bağlı olduğumuz için dugun masrafı olmuyor o kadar
TeşekkürlerVan güzeldir.. Köyünüz güzelmiş..
Işte Van'da 40 bin Istanbul 100 bin.
Benim kuzenim Aydın'da yaşıyor. Şahane kır düğünü yaptı. 2 sene önce.18 bine. 18 bin verilir. Ama 100 bin çok para ya..
Bir de Istanbul'da ev bark almak zor. O yüzden Istanbul 'da olanlar daha ekonomik düşünmeli derken bazı çiftler borçla 2 saate 80 bin 100 bin veriyor.
Şaşırıyorum..
Yoksa küçük yerde 15 20 bin ödenir..
ben de evlenmeden önce düğün istiyordum ama sonra nikah daha güzel gelmeye başladı nikah yaptık aradaki fark oynamıyorsun bence oda olmasada olur şimdi çok saçma geliyor bana oynamalar kıvırmalar halaylar çok tarzım dışı herşeyin sadesi güzel nikahta çok sade oluyor nikah masanı güzelce süsletirsin güzel bi nikah şekeri sipariş edersin mis gibi olur benceMerhaba kk hanımları,
Nişanlıyım, seneye düğünüm olacak allah izin verirse. Yani düğün olacak diyorum ama emin de olamiyorum yapsam mı yapmasam mı diye.
Daha önce evlilik yapmadım. Önceleri düğün için heyecanlarım da vardı fakat şuan bana külfet gibi geliyor düşündükçe geriliyorum.
Nişanım evde oldu söz, nişan bi arada. Kına gecesi de istemiyorum bir düğün olacaktı ama şuan ondan da emin değilim acaba nikah yapıp geçsem mi diyorum. Sonradan içimde kalır mı onu da bilemiyorum.
Konu açmamın sebebi daha önce benim düşündüğüm gibi düğün yapmadan nikah yapan oldu mu? İçinizde kaldı mı? Keşke dediniz mi? Bu konu sizin için evlilik hayatında sonradan problem oldu mu? Yada düğün yapmazsam ne kaybederim o heyecanı yaşamalı mıyım?
Tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Teşekkürler
Sadece buna cevap vermek gerekirse beklenilen takı gelmez. Takı gelmezse borç harçla yapılmışsa ev düzme olayı orda sıkıntı olur birazdüğün yapmazsam ne kaybederim o heyecanı yaşamalı mıyım?
Tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?