Safiye78' in Diyet Günlüğü

nehirpowe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2009
243
0
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

Ben 5-6 yıl öncesine kadar 50-52 kiloyu geçmezdim.daha sonra yumurtalık kisti nedeniyle ameliyat oldum ve doğum kontrol hapı kullandım hem bu nedenden dolayı hemde stres,hareketsizlik,düzensiz beslenme ve düzensiz uyku nedeniyle zamanla kilo almaya başladım.ee tabi yaşında etkisi var 33 yaşındayım.bir baktım 67 ye dayanmış kilom.kendimi bildim bileli zayıf olup sonra bu kiloya gelmek beni bayağı üzdü.bende en sonunda diyetisyene gitmeye karar verdim.ekim ayından aralık 15 ine kadar diyeti uyguladım.başladığımda 66.6 kg dım 2,5 ayda 59 kg a düştüm yani 7.6 kg vermiş oldum.bu arada boyum 1.60 2 aydır diyet yapmıyorum ama kiloda almadım.dünden beri tekrardan başladım dikkat etmeye.çünkü daha vermem gereken kilolar var.hedefim 52 olmak ama tabi bundan sonra kilo vermek daha zor olacak ve daha yavaş olacak.sizlerle paylaşmak istedim.hepinize kilo verme sürecinde başarılar dilerim.görüşmek üzere :)

Tebrikler Diyetisyen ile devam etseydiniz belki istediğiniz kg ulaşırdınız. Bende 52 den 58 oldum kıyafetlerimi olmuyo taytlarla eşofmanlarımla idare ediyorum.1 senedir tiroit ilacı kullanıyorum ömür boyuda kullanacakmısım Metabolizma yavaşlıyor bu durumda doğru ama ben pek onu takmadan sizin gibi 52 düşmek için çabalamak istiyorum.Neler yaptınız diyetisyen eşliğinde nasıl beslendiniz ?

Teşekkür ederim canım.geçmiş olsun bu arada.diyetisyene devam etseydim çok iyi olacaktı evet ama malesef bırakmak zorunda kaldım..diyetisyenim bana liste çıkardı 3 ana öğün 5 ara öğün verdi.biraz geç yattığım için geç saatede ara öğün verdi yani.saat 10:00 kahvaltı 1kk peynir yarım yağlı olacak,4-5 zeytin,1 adet haşlanmış yumurta(gün aşırı)2dilim tahıllı ekmek(ben çoğu zaman çavdar ekmeği tükettim),domates,salatalık,yeşillik...12:00 ara öğün 1 porsiyon meyve...14:30 öğle yemeği ya 1 kase çorba,2 yk yoğurt (yarım yağlı),bol salat(yağsız) ya da 6 yk sebze yemeği yada kurubaklagil,2 yk yoğurt,1 dilim tahıllı ekmek...17:00 ara öğün 1 sb süt,2 yk yoğurt,1sb ayran,7-8 adet fındık,7-8 adet badem.(bunlardan sadece birini seçiyorsun).... 19:00 ara öğün 2 ceviz,8-10 adet fındık,8-10 adet badem....19:30 akşam yemeği yarım kade çorba,6 yk sebze yemeği,bol salata yağsız,2 yk yoğurt,1 dilim tahıllı ekmek yada yarım kase çorba,3 köfte kadar et ızgara yada haşlama olacak,bol salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile,2 yk yoğurt,1 dilim tahıllı ekmek...21:30 ara öğün 1 orsiyon meyve...23:30 ara öğün yarım paket diyet bisküvi..01:30 yatmadan 1 sb süt....
ben geç yatıyorum dediğim için diyetisyenim bana geç saatlerdede öğün verdi..birde hergün en az 30 dk yürüyüş dedi ama ben düzenli yapamadım.ilk zamanlar haftada 3-4 gün yürüdüm 1 saat ama çok düzenli olmadı..şimdi eliptik bisiklet var evde dünden beri başladım 15 dk yapıyorum onu..işte böyle canım inşallah yardımcı olabilmişimdir..sormak istediğin bişeyler olursa sorabilirsin..

Süper bı liste. İnşallah en kısa zamanda hedefimize ulaşırız.Su geç yatmalar geç kalkmalar metabolizmayı dengesiz hale getiriyor.

Bende gece 4te uyumalar sabah 11.30 lara kadar yatmalar dengesiz beslenmeler bı baktım tiroit hast.olmusum neysesi binlerce şükür.1-2 haftadır bu saatlerde uyuyorum bı düzene soktum kendimi.Hadi sende uyu istersen

Bende gece 4te uyumalar sabah 11.30 lara kadar yatmalar dengesiz beslenmeler bı baktım tiroit hast.olmusum neysesi binlerce şükür.1-2 haftadır bu saatlerde uyuyorum bı düzene soktum kendimi.Hadi sende uyu istersen

:) doğru canım artık uyuma vakti aslında ..hadi iyi geceler.. :)

arkadaşlar eski azmim yok üstümde bi uyuşukluk var isteksizlik var.benim bir an önce kendimi toplamam ve yine eskisi gibi düzene girmem lazım.ama geç yatma alışkanlığım yüzünden erken kalkamkıyorum.bu yüzdende güne geç kahvaltıyla başlıyorum.fikirlerinize ihtiyacım var.....59 kiloyum şu an boyum 1.60 olduğu için biraz daha kilo vermem lazım.hedefim 52 kilo olmak.yani daha 7 kilo vermem lazım..

eveeeettt çizelgemide hazırladım :) şimdi geriye kilolardan kurtulmaya geldi.ama bana hala azim gelmedi.neyse zaten acelem yok.yaza kadar yavaş yavaş vermeye çalışacağım..hepimize bol şans diliyorum..arada benim günlüğümede bekliyorum kızlar :)

gunlugun hayirli olsun canim
zaten vermek istegin kilo birazcik dikkatle yakin zamamda verirsin bence
benim boyda160 kilm 73 du simdi 67 oldum
ama vki gore 52 olmam lazm senin gibi insallah basarirsin canim

gunlugun hayirli olsun canim
zaten vermek istegin kilo birazcik dikkatle yakin zamamda verirsin bence
benim boyda160 kilm 73 du simdi 67 oldum
ama vki gore 52 olmam lazm senin gibi insallah basarirsin canim

tuğbacım çok teşekkür ederim canım.zaten ilk zamanki gibi çabuk kilo verilmiyo son kalann kilolar daha yavaş gidiyo ama dediğim gibi acelem yok.yavaş yavaş hedefe ulaşmak istiyorum.seninde fazla bişey kalmamış.görüşmek üzere canım :)

Slm kızlar,

bugünkü kahvaltım saat 11:00

2 dilim çavdar ekmeği
1 ince dilim piliç salam
1 ince dilim kaşar peyniri
maydanoz,roka,salatalık
2 ceviz
5 yeşil zeytin
1 tk kuşburnu marmelatı
şekersiz çay

bugün 10:30 ta kalktım kahvaltımı anca 11 de yapabildim.biliyorum geç ama yavaş yavaş alıştırmaya başlıcam kendimi erken kalkmaya.09:30 ta kalkıp 10:00 da kahvaltıya otursam çok daha güzel olacak :)

saat 13:00 de ara öğün olarak küçük boy muz yedim..

şimdi de yeşilçay içiyorum limonlu :)

kendi kendime yazıyorum ama neyse........

salı günü 15 dk,çarşamba günü 15 dk eliptik bisiklete bindim.dünde yaklaşık 1 saat dışarıda yürüyüş yaptım..bugünde 15 dk bisiklet düşünüyorum inşallah üşenmem..

aranızda eliptik bisiklet kullanan varmı kızlar..kullananlar kaç dk yaptıklarını yazabilir mi...ben 15 dk yı bile zor yapıyorum ter içinde ve nefes nefese kalıyorum sonrasında hemen duş..
zaten duş olayı beni zorluyo bu soğuklarda üşeniyorum

Bende seni ziyarete geldim..

Ben hic spor yapamıyorum.. İşyerinde de oturuyorum sürekli bazı günler ofiste sicriyorum basenlerimi falan vuruyorum evde de dans ediyorum.. Bisiklette 15 dka iyidir bi 10 dk da kosu yap yerinde sayarak ben öyle de yapiyorum

hoşgeldin canım :)

15 dk hiç yoktan iyidir ama 20 dk dan sonra yağ yakımı oluyor. o yüzden normalde az ama olsun hiç yoktan iyidir vücut alıştıktan sonra süreyi çoğaltırım inşallah..

selam safiye..e sen çok güzel kilo vermişsiin bende seni tebrik ediyorum canım..maşalah diyorum 7 küsür kilo gitmiş inşallh istediğin kiloya inersin

öğle yemeğim saat 15:10

2 adet tavuk baget (derisi alınmış)
salata ( 1 tk zeytinyağı,biraz sirke ve az tuz koydum)
2 yk yarım yağlı yoğurt
1 dilim çavdar ekmeği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…