Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben bebişimin olunca -inşallah - direk temiz su ve organik pamuk kullanmayı planlıyorum. bol bol da bebişin popsunu açık bırakcam, hava alsın diye pişik kremi olarak da aynısefa yağı düşünüyorum
değişmezse tabi

Sana katılıyorum bebeklerin çok teferruatlı temizlenmesine hiç gerek yok, ben nivea ürünlerini aldım ancak şampuan, sabun ve pişik kremi ile kaldım. Yağ olarak saf zeytin yağı kullanıcam. Oda tabiki gerekli oldukça. Pişik kremini her gün sürmeye gerek yok bence. Düzenli bebek bezini değiştirdikten sonra ve kaynatılmış ve ılınmış su ile yıkanarak yapılan temizlikte herhalde pişik sorunu çok olmaz. Eğer şampuanda sorun yaşarsam ardından sebamedi denemeyi düşünüyorum.

yukarda Boreas'ın önceki mesajlarından birini alıntıladım. Kendisi bana göre sağlıkla ilgili konularda vasatın üzerinde bilgili ve onun yazdıklarına güveniyorum. ayrıca;

Sebamed Bebek Şampuanının içeriği: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Disodium Cocoamphodiacetate, Chamomilla recutita extract, Coco Glucoside, Sodium Lactate, Glyceryl Oleate, Sodium Laureth Sulfate (SLES), PEG-3 Distearate, PEG-150 Distearate, Laureth-2, Alcohol, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate

Görüldüğü üzere bebekler kadar masum değil... sles, peg maddeleri ve araştırsak zararlı çıkacak diğer maddeler...
nivea'yı ve sebamed'i bir kez daha düşünün.
artık sağlıklı ürünler hemen gidilip alınan ürünler olmuyor. ordan bile neyin sağlıklı olup olmadığını anlayabileceğimizi düşünüyorum. maalesef kolay ulaşılabilir değil. ama sizi maddeleri tek tek araştırmaya davet ediyorum.

bebeklerin teferruatlı temizlenmesine gerek yok mu bence biraz daha düşünün derim...

bebeklerin teferruatlı temizlenmesine gerek yok mu bence biraz daha düşünün derim...

canım bebeklerin cildi zaten yeterince hassas ve kendi kendini tolere edecek şekilde oluyormuş, düşün kakaları idrarları pis değil ki onların. çoğu anne koklamaya doyamıyor. sonuçta içtikleri sütün çıkışları onlar o anlamda gerek yok. ben okuduğum kitapta da öyle okumuştum yani bebeği temizleyeceğim diye kimyasallara şampuanlara deterjanlara boğmanın anlamı yok
müstelayı bu topikte okumuştum yanlış hatırlamıyorsam

Evet, krizsavarcığım. Mustela ile ilgili ve diğer markalarla ilgili bilgiyi ben yazmıştım ama sanırım solitarywoman arkadaşımın dikkatinden kaçmış. Mustela çok eski bir markadır. Geçen seneye kadar içeriğinde yığınla kimyasal varken, artık gördüğüm kadarıyla en aza indirmeye çalışmışlar ve başarılı da olmuşlar.. Yeni doğum yapacak izmirgelini arkadaşıma da diyorum ki şu marketlerde satılan şampuanları pek tercih etmesin. Nivea almış, Sebamed de alabilirim demiş ama ikisi de içerik olarak hemen hemen aynı zaten. Mümkünse internette biraz marka araştırsın ya da bu topikte yazdığım markalara bakıp,onları araştırsın veyahut da eczaneye danışsın derim

cnm ben zaten temizlemek derken deterjanlara boğmayı kastetmiyorum sadece kız bebeklerin altını temizlerken daha dikkatli olunması gerektiğini söylemiştim sonuçta kızların cinsel organ yapıları çok farklı kendimizden bildiğimiz üzereister süt içsin ister yemek yesin sonuçta dışkı dışkıdır ve %100 temizliğine inanmıyorum tabikide pis kötü kokmaması pis olmadığı anlamına gelmiyor... kardeşimi biz büyüttük desem yeridir hangi doktora gittiysek hep aynı şeyi söylerler uyup uymamak kişiye kalmış sonuçta herkes kendi çocuğundan sorumlu...

ben daha önce hiç bu konularla ilgilenmediğimden buraya bakmak aklıma gelmedi ama açtığınız konuyu mutlaka okuyacağım şuan ufukta bebiş yok ama olmayacağının garantisi de yoko nedenle ne kadar bilgi birikimi olursa o kadar iyidir

canım, topiğin başlarında bahsettiğim kitabın yazarı da ekolojik bir çocuk doktoru, tabir-i caizse ve onun yazdıklarını çevre ve bebek sağlığı açısından önemsiyorum.
Allah hepimize sağlıklı bebekler büyütmeyi nasip etsin

Evet, daha çok yeni evlisinHayırlısıyla sen de o duyguları yaşayacaksın Sana tavsiyem, daha sonra bulman zor olmasın diye hoşuna giden yazıları beğen, daha sonra kontrol panelinden beğendiklerime tıklayarak kolayca bulup, faydalanabilirsin. Ben açıkçası ilk doğumumda bu kadar bilgi sahibi değildim. Sonradan beni bir merak sardı. Sadece bebek bakımı değil, kozmetiği de çok araştırdım ve 4 senede epey bir bilgi edindim. Şimdi ikinci bebeğimi bekliyorum ve hala yeni yeni şeyler öğreniyorum. Öğrenmenin sınırı yok. Zamanın oldukça krizsavarın ve benim topiğimi okursan; epeyce şey eklemiş olursun bilgilerine

Krizsavarcığım, 1 ay önce Doğru Beslenme Sağlıklı Çocuk kitabını almıştım. Çok güzel bir kitap. Çinkonun çocuklar için ne kadar önemli olduğunu ve eksikliğinin nelere yol açtığını bu kitap sayesinde öğrendim ve özellikle diyor ki, ne olursa olsun çocukların düzenli multivitamin kullanması gerekiyor.. Ayrıca hangi alınacak multivitamin şurubu ya da tabletinde hangi vitaminin ne kadar olması gerektiğini de yazmış.. Bu bilgilerden yola çıkarak, oğlum için düzenli olarak kullandığım Vitagil adlı şurup, benden tam not aldı. Hamile olduğum için de daha önce GNC Omega 3 kullanıyordum, sonradan Solgar'a geçmiştim. Çok doğru birşey yaptığımı, bu kitap sayesinde öğrendim. Doğumdan sonra da yine Solgar'ın female olarak geçen multivitaminini kullanmaya başlayacağım. Çünkü biliyorsun, bizim de kullanmamız gerekiyor..

Ayrıca öncelikle izmirgelini'ne sonra da siz anne aday adaylarına bir bilgi daha vereyim: Omega 3 kullanımı doğum sonrası depresyonuna çok çok iyi geliyormuş

hanımlar, daha demin mom's green diye bir markayla karşılaştım.
kullananlar var mıdır :26:

hanımlar, daha demin mom's green diye bir markayla karşılaştım.
kullananlar var mıdır :26:
Ben dün akşam bi internet sitesinde satışını görünce ,denemek için sıvı sabun siparişi verdim . Hayvanlar üzerinde test yapmadığından dikkatimi çekti.

merhaba arkadaşlar ben temizlik ürünlerinin hepsini johnson baby aldım ama güvenilir olmadığını öğrendin sizce nasıl?

merhaba arkadaşlar ben temizlik ürünlerinin hepsini johnson baby aldım ama güvenilir olmadığını öğrendin sizce nasıl?
Bu marka yerine organik içeriğe sahip olanları seçebilirsin ya da Mustela'yı tercih edebilirsin. İnternette araştırırsan, organik içerikli ürünler çok fazla.Ben Biobaby ürünlerini, Mustela'yı ve Organicare'i kullanıyorum; çok da memnunum

Merhaba, netten biraz bakınca ,organicare ürünlerinin cruelty free olduğunu gördüm ve ilgimi çekti.
Bu markanın bebek şampuanını kullandınız mı ?

Merhaba, netten biraz bakınca ,organicare ürünlerinin cruelty free olduğunu gördüm ve ilgimi çekti.
Bu markanın bebek şampuanını kullandınız mı ?
Ben bu markanın bebek yağını kullanıyorum ve mükemmel bir kokusu var; ayrıca pişiğe, tahrişe, konağa da birebir.
Bebek şampuanı olarak Biobaby'ninkini kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…