- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
- Konu Sahibi pogacaayak
-
merhaba taze anneler
bebeklere en erken (olmasa çok daha iyi olur) 4 aydan sonra ek besin verilmesi bilimsel kaynaklarda mevcut. ideal olanı ise 6 ay.
sizlere sorum ek besin olarak bebeklere neler yediriyorsunuz, nasıl hazırlıyorsunuz, en çok neleri seviyorlar?
teşekkürler
bir de dün okudum, bebek yumruğunu ağzına götürüp, onu dişlemeye çalışıyorsa sıvı eksikliği var demekmişbunun için de süt veren annenin bol bol sıvı tüketmesi elzem, günde en az 2 lt su içmeyi unutmayın
evet almazsa da 1-2 hafta ara verip sonra tekrar denemek gerekiyormuş
benim yeğenim hazır yoğurt yiyor, oh my Godev yoğurdu ekşi gelir diye vermek istemiyor ablam :26:
çorba hazırlamalara falan 6 aydan sonra geçiyoruz galiba :44:
Unutmadan krizsavar ve bu yazıyı okuyan anne adayları ve anneler; hem sizin için hem bebeğiniz için siyez bulgurundan yemekler pişirin. Bebeğiniz için her türlü çorbanın içine biraz bu bulgurdan koyabilirsiniz mesela; biraz büyüdükten sonra yani 1 yaşından sonra içine erişte koyarak ve evde hazırladığınız et suyu ile sade bulgur pilavı pişirebilirsiniz. Siyez bulguru dememin sebebi de genetiği bozulmamış ve şimdiki bulgurun atası olan çok besleyici bir bulgur olmasından dolayı... Siyez bulguru soğansız bibersiz sadece köy tereyağı ile pişirildiğinde ağızda lezzet patlaması yaşatan nadir bulgurlardandır; aklınızda olsun
ve boreas'tan yine süper bir açıklama
hemen not alıyorumo kemik suyu tarifi de aklımda, tüm kemikleri anneme bırakan ben, bu sene hepsini almayı planlıyorum
çok teşekkürler
boreas, bir de salçayı nasıl temin ediyorsun merak ediyorum. ben artık marketten almak istemiyorum.
ve ikinci bebeğin adını dabakalaım boreas'ın yanına ne eklenecek
bir de bulguru internetten mi alıyorsun :26:
Salça konusunda şanslıyım; görümcem Hatay'dan getirtiyor, o bittiği zaman da Tat Köy Salçası alıyorum; o da güzeldir va katkısızdır
İkinci bebeğin adı Çınar olacak krizsavarcığım bakalım beğenecek misin?
Bulguru internetten temin ediyorum, oldukça da memnunum aldığım yerden canım
çok güzelyeşil yeşil, uzun uzuuuuun yaşasın, hep büyüsün saçaklansın inşallah
bulguru siyezbulgur.com'dan mı başka siteden mi alıyorsun?
benim de elimdekiler bitsin de alayım inşallahkocam duyunca, "bunu nerden öğrendin" dicek, ben de "boreas'tan" dicem yine faydalarını araştırayım da anlatayım
Beğendiğine çok sevindim. Ayrıca ne mutlu bana; öğrenmek ve naçizane birşeyler öğretmek çok güzel
Bulguru yöresel tatlarımız diye bir siteden alıyorum. Sabah da mail gelmiş, her hangi bir ürün alımında 500 gr siyez bulguru hediye ediyorlarmış
MErbaba siyez bulgurunu ben de cok beğeniyorum ben kastamonudan bir tanıdığıma aldirip kargoyla yollattim ama buğday seklinde ve ici ayiklanmamisti sizin aldığınız sitede ayiklanmismi bir de kilosu nekadar acaba
Benim satın aldığım bildiğiniz bulgurdu; ayıklanmış yani pişmeye hazır. Fiyatı da 2kg'ı sanırım 14-15 tl idi
OZaman bana siyez buğdayını yolladılar kızımın kabizlik sorununu arastirirken siyez bulgurunun ismini duymuştum getirttim ve esim bayıldı lezzetine eğer aldığınız sitedeki bulgur güvenilirse ben de oradan sipris edeyim çünkü gıda urunlerinde internete fazla guvenemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?