Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
"Bu kez Sağlık Bakanlığı denetim yaptı ve sakıncalı olan ürünlerin listesini çıkarttı. Listede saç boyası, yüz maskeleri, sürme ve sabun gibi kozmetin ürünleri de yer alıyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Tıbbi Cihazlar ve Kozmetik denetimleri sonucunda toplam 37 ürünün, 4703 sayılı kanın hükümlerine aykırı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

DENETLENEN ÜRÜN SAYILARI

Denetlenen ürün sayısı:916
Güvensiz ürün sayısı:22
Teknik düzenlemeye aykırı ürün sayısı:11
Toplam para cezası: 282.861TL

Kozmetik:
Denetlenen ürün sayısı: 500
Güvensiz ürün sayısı:15
Teknik düzenlemeye aykırı ürün sayısı:55
Toplam para cezası:250.000 TL
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kozmetik PGD Güvensiz ürünler listesi

İşte sakıncalı bulunan 37 ürün

TEHLİKELİ KOZMETİKLER

1. Local 60° Elma Sprey Kolonya Metanol
2. Local 60° Kavun Sprey Kolonya Metanol
3. Dilem 60° Tütün Kolonyası Metanol
4. Dilem 80° Limon Kolonyası Metanol
5. Melikşah Tütün Kolonyası 60° Metanol
6. Dermojin Saç Renklendirici GrayHair Kurşun
7. Ottomans Yüz Maskesi Peeling Mikrobiyolojik
8. Restoria Dıscreet Colour Restorıng Cream Kurşun
9. Hashmı Kohl Aswad Sürme Kurşun
10. YuDaliMs Minoksidil
11. Rosella Sabun Rodamin
12. Gülçiçek Kolonya Rodamin
13. Nova Color Yüz Boyası Ağır metal
14. Depar Biopek Pudra Mikrobiyolojik
15. Burcu Bebek Pudrası Mikrobiyolojik

TIBBİ CİHAZLAR LİSTESİ ÜRÜN ADI, LOT, UYGUNSUZLUK MENŞEİ
1. Magnus Damla Ayar Seti 20/200, Sıvı Akış Miktarı Uygun Değil Güvensiz, TR
2. Dolphin Marka Hazneli Oksijen Maskesi, HZY 2011.05.01 Analizde Yabancı Madde Tespiti Güvensiz, TR
3. Day To Day, Forcible, Aldez Tıbbi Cihaz Dezenfektanı Sınıf Sertifika Uygunsuzluğu, Güvensiz TR
4. Eurosoft Lens Solüsyonu EC Sertifika Uygunsuz Güvensiz Kore
5. Nova Steril Göz Pedi Steril Olmayan Ürüne Steril İbaresi Ekleme Güvensiz TR
6. Plusmed Oksijen Regülatörü EC Sertifikasız, Etiket Uygunsuz Güvensiz Çin
7. Onstop Anjio Ped EC Sertifikasız, Etiket Uygunsuz Güvensiz TR
8. Lacus Marka Damla Ayar Seti 20/200 Güvensiz Sızdırmazlık Ve Akış Hızı (Akış Kontrolü) Testleri Uygunsuz TR
9. Genject Enjektör 20002 (20 Ml) Güvensiz Sızdırmazlık TR
10. Prestige IQ Glukometre Cihazı 9113523 9115656 Standarda uygun değil Güvensiz ABD
11. Truebalance Glukometre Cihazı B0486838 B0488297 B0488269 Cihaz BM 3555ITR Strip Standarda uygun değil Güvensiz ABD
12. Foreks Lateks 3 Yollu %100 Silikon Kaplı Foley Sonda (22Fr) 20100320 Seri İlgili Standartlara Uygunsuz. Güvensiz Çin
13. Esk Medical Bacterial Hepa Filter Etiket Uygunsuzluğu Güvensiz TR
14. Alpha Marka Musluklu İdrar Torbası 15.04.4 Sızıntı Görüldüğü Güvensiz TR
15. Labonackheck Gluppy Glukometre Cihazı G001C020220 G001C020222 Cihaz G00L161915 Strip Standarda uygun değil Güvensiz G.Kore
16. Galena Marka Lateks Uretral (Foley) Sonda (18 Fr) Seri No:1103280387 Sitotoksisite Testi Sonucuna Güvensiz Çin
17. Beybi Lateks Muayene Eldiveni 014111035000b Kopma Testi Uygunsuzluğu Güvensiz Malezya
18. Beybi Marka Musluklu Steril İdrar Torbası 110315 Yüksüz Durumda Sızdırmazlık Güvensiz Çin
19. Flon Marka IV Cannula With Port 26G 1107026 Katater Görünüş Ve Dış Çap Güvensiz Hindistan
20. Flon Marka IV Cannula With Port 26G 1104016 Yüzeysel Görünüş Güvensiz Hindistan
21. Uydumed IV Kanül 00312/183 Görünüş Güvensiz Hindistan
22. Gmate Glukometre Cihazı SN GM 006792 SN GM 006789 Cihaz GMC 11KD Strip Standarda uygun değil Güvensiz G.Kore "

iyilikgüzellik sitesinden alıntıdır.

ersağla ilgili bu topikte yapılan bebek şampuanı tavsiyesini geri alıyorum. içerisinde uygun olmayan madde farkettiğim için, okuduğum kitaba göre...
mesuliyetimi kaldırayım dedim

ben de 11 haftalık hamileyim
inşallah bu süreci tüm hamişler sorunsuz atlatırız
alışveriş ve bize gereken her türlü bilgi hakkında birimize yardımcı olacağımızı umuyorum
bugün itibariyle topiği ben de takip etmeyi düşünüyorum
herkese sağlıklı mutlu hamilelikler diliyorum

merhaba taze anneler

bebeklere en erken (olmasa çok daha iyi olur) 4 aydan sonra ek besin verilmesi bilimsel kaynaklarda mevcut. ideal olanı ise 6 ay.
sizlere sorum ek besin olarak bebeklere neler yediriyorsunuz, nasıl hazırlıyorsunuz, en çok neleri seviyorlar?

teşekkürler

bir de dün okudum, bebek yumruğunu ağzına götürüp, onu dişlemeye çalışıyorsa sıvı eksikliği var demekmiş bunun için de süt veren annenin bol bol sıvı tüketmesi elzem, günde en az 2 lt su içmeyi unutmayın

İlk başta emziren anneden başlayayım; annenin gerçekten de bol su ve onun yanında süt artırıcı rezene çayı ve malt içeceği içmesinde fayda var. Ben ilk oğlumda bunları yaptım, iki sene emzirdim. Emzirmenin bebek için faydası çok büyük... En büyük faydası da bağışıklık sistemine... Şimdi ikinci oğluma hamileyim ve inşallah yine emzireceğim. Emzirmek hem mükemmel bir duygudur; hem de doğum kilosunu çabuk verirsiniz..

Gelelim ek gıdaya.. Bununla ilgili aslında denenmiş tarifler veren pek çok site var. Ama ek besin için ilk başta günlük mayaladığımız yoğurtla başlamak gerekiyor. Hazırladığımız meyve pürelerini tavsiye eden de var, içindeki şekerden dolayı tavsiye etmeyen de..

Mesela anne sütü ya da mama ile sulandırılıp pek çok muhallebi yapılabilir. En çok tavsiye edilen pekmez, tam buğday ya da tam pirinç unu ile yapılan muhallebiler. Şunu da unutmamak lazım ki; bebeğin yadırgamaması ve ek gıdaya geçişini kolaylaştırmak için bir-iki kaşıkla başlamak gerekiyor

evet almazsa da 1-2 hafta ara verip sonra tekrar denemek gerekiyormuş
benim yeğenim hazır yoğurt yiyor, oh my God ev yoğurdu ekşi gelir diye vermek istemiyor ablam :26:
çorba hazırlamalara falan 6 aydan sonra geçiyoruz galiba :44:

İnanmıyorum krizsavar ablan ufacık bebeğe içinde ne olduğu belirsiz yoğurtları nasıl yedirir? Sen de biliyorsundur; kıvamı koyulaştırmak, bozulmasını önlemek için bir sürü şey koyuyorlar içine.. Ev yoğurdu neden ekşi olur biliyor musun; ya yoğurt mayalandıktan sonra unutursun örtüsünü ya da kapağını açmayı, sulanır ve ekşir; ya da maya ekşidir, onun için yoğurt da ekşi olur. Ben ekşi yoğurt hiç sevmem ve uzun zamandır da yoğurdumu kendim yaparım ve hiç de ekşi olmaz. Beceremiyorsa yoğurt makinası alsın,onunla yapsın. 4-5 aylık bebeğe hazır yoğurt yedirmek bu devirde her şeyi organik mi diye sorgularken, her gün yeni bir gıda hilesi duyarken iyi cesaret vallahi!

Ayrıca evet, çorbalara 6 aydan itibaren başlanıyor. Ama 6 ay öncesinde verebileceği şeyler çok sınırlı; ablan umarım bunu biliyordur

Unutmadan krizsavar ve bu yazıyı okuyan anne adayları ve anneler; hem sizin için hem bebeğiniz için siyez bulgurundan yemekler pişirin. Bebeğiniz için her türlü çorbanın içine biraz bu bulgurdan koyabilirsiniz mesela; biraz büyüdükten sonra yani 1 yaşından sonra içine erişte koyarak ve evde hazırladığınız et suyu ile sade bulgur pilavı pişirebilirsiniz. Siyez bulguru dememin sebebi de genetiği bozulmamış ve şimdiki bulgurun atası olan çok besleyici bir bulgur olmasından dolayı... Siyez bulguru soğansız bibersiz sadece köy tereyağı ile pişirildiğinde ağızda lezzet patlaması yaşatan nadir bulgurlardandır; aklınızda olsun

ve boreas'tan yine süper bir açıklama
hemen not alıyorum o kemik suyu tarifi de aklımda, tüm kemikleri anneme bırakan ben, bu sene hepsini almayı planlıyorum
çok teşekkürler

ve boreas'tan yine süper bir açıklama
hemen not alıyorum o kemik suyu tarifi de aklımda, tüm kemikleri anneme bırakan ben, bu sene hepsini almayı planlıyorum
çok teşekkürler

Çok teşekkür ederim canım o kemik suyu hazırlamasını unutma; sadece sizin için değil, birgün sen de çocuk sahibi olacaksın; lazım olacak

Ayrıca bunları yazdığım da çok iyi oluyor. Biliyorsun doğum yapmama az kaldı; unuttuklarımı tekrar hatırlamam için senin topiğin çok iyi olacak ve tabiki yeni şeyler öğrenmem için de

boreas, bir de salçayı nasıl temin ediyorsun merak ediyorum. ben artık marketten almak istemiyorum.
ve ikinci bebeğin adını da bakalaım boreas'ın yanına ne eklenecek

bir de bulguru internetten mi alıyorsun :26:

Son düzenleme:
boreas, bir de salçayı nasıl temin ediyorsun merak ediyorum. ben artık marketten almak istemiyorum.
ve ikinci bebeğin adını da bakalaım boreas'ın yanına ne eklenecek

bir de bulguru internetten mi alıyorsun :26:

Salça konusunda şanslıyım; görümcem Hatay'dan getirtiyor, o bittiği zaman da Tat Köy Salçası alıyorum; o da güzeldir va katkısızdır

İkinci bebeğin adı Çınar olacak krizsavarcığım bakalım beğenecek misin?

Bulguru internetten temin ediyorum, oldukça da memnunum aldığım yerden canım

çok güzel yeşil yeşil, uzun uzuuuuun yaşasın, hep büyüsün saçaklansın inşallah
bulguru siyezbulgur.com'dan mı başka siteden mi alıyorsun?
benim de elimdekiler bitsin de alayım inşallah kocam duyunca, "bunu nerden öğrendin" dicek, ben de "boreas'tan" dicem yine faydalarını araştırayım da anlatayım

Beğendiğine çok sevindim. Ayrıca ne mutlu bana; öğrenmek ve naçizane birşeyler öğretmek çok güzel

Bulguru yöresel tatlarımız diye bir siteden alıyorum. Sabah da mail gelmiş, her hangi bir ürün alımında 500 gr siyez bulguru hediye ediyorlarmış

MErbaba siyez bulgurunu ben de cok beğeniyorum ben kastamonudan bir tanıdığıma aldirip kargoyla yollattim ama buğday seklinde ve ici ayiklanmamisti sizin aldığınız sitede ayiklanmismi bir de kilosu nekadar acaba

MErbaba siyez bulgurunu ben de cok beğeniyorum ben kastamonudan bir tanıdığıma aldirip kargoyla yollattim ama buğday seklinde ve ici ayiklanmamisti sizin aldığınız sitede ayiklanmismi bir de kilosu nekadar acaba

Benim satın aldığım bildiğiniz bulgurdu; ayıklanmış yani pişmeye hazır. Fiyatı da 2kg'ı sanırım 14-15 tl idi

Benim satın aldığım bildiğiniz bulgurdu; ayıklanmış yani pişmeye hazır. Fiyatı da 2kg'ı sanırım 14-15 tl idi

OZaman bana siyez buğdayını yolladılar kızımın kabizlik sorununu arastirirken siyez bulgurunun ismini duymuştum getirttim ve esim bayıldı lezzetine eğer aldığınız sitedeki bulgur güvenilirse ben de oradan sipris edeyim çünkü gıda urunlerinde internete fazla guvenemiyorum

Ben memnun kaldım bu siteden ama yine de etkilemek istemem sizi. İsterseniz başka birşey alın bu siteden.. Zaten bu hafta da kampanyaları varmış, 500 gr siyez bulguru gönderiyorlar;en azından bu şekilde denemiş olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…