Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Krizsavar, siyez bulgurunu araştırdın mı, içine sindi mi ve eşine söyledin mi?

araştırdım, eşime de söyledim. ilk tepkisi "çok pahalıymış ya" oldu ama deneyelim dedi tabi ki elimdeki bulgurların bitmesine yakın sipariş edeceğim inşallah, çoook sağol boreas özellikle dedim, arkeolog var ya hani bir tane, ondan öğrendim diye sanırım o da size güvendiği için hiç sorgulamıyor

Sağolsun, gururum okşandı Evet market bulgurlarından pahalı ama özel bir bulgur ve zaten size 1 küçük kase ölçüsü ile yapılan bulgurun yeteceğini düşünürsek, 1-2 kg bulgur size epey gider. Faydası o kadar fazla ki! Bana güvendiğiniz için tekrar çok teşekkür ederim

Ayrıca ablana şu yoğurt meselesini ne olursun söyle! Dünden beri içime hicran kaldı

söyledim dün onun endişesi ev yoğurdunun zamanla ekşimesi ve bebeğe bunun aksi tesir etmesi. ben de bildiğim kadarıyla, yoğurdun suyu çıktıkça içmelerini, o şekilde ekşimenin gecikeceğini söyledim. doğru mu söyledim bilmiyorum :44: evde yoğurt yapmış ve dün ev yoğurdundan vermiş
ben de mama verdiğini öğrendiğimde çok üzülmüştüm ama müdahale bir yere kadar bebeğin boyu kilosu normal sınırlarda. ama çevredekiler bebek küçük duruyor dediklerinden mamaya yönlenmiş, 5. ayına daha yeni girecek... neyse ki az veriyor :26:

Başlık ne kadar güzel olmuş.
Çok cezbedici.
Konuyu aboneliklerime ekledim.
Şimdi de sayfa sayfa okuyacağım inşallah.

Emziriyorsa sütüm yetmiyor diye düşündüğü için mamaya dönmüş;tabiki bir de etraftaki insanların söyledikleri. Asıl önemli olan persentil değeri. Aslında o değere ve doktorun söylediğine göre hareket etmek daha doğru ama anne psikolojisi işte...

Doğru söylüyorsun, zaten sulanmaya başladığı zaman ekşimeye başlar

Yoğurt konusunda ablanın sanırım yanlış uyguladığı birşey var: Yoğurdu bebeğin yiyeceği kadar küçük cam kavanozda yani 40-50 ml'lik kavanozda ve günlük mayalayacak. Mayalayacağı süt de mümkünse günlük pastorize süt olsun..

Sanırım ablan 1 kg falan sütten mayalıyor, o da tabiki 3-4 gün sonra hafiften ekşimeye başlıyor. Ama sana dedim ya, ben her hafta 2 kg mayalarım, 4-5 gün sonra bile ekşimez de sen ablana söyle küçük kavanozda yapsın; yani sadece bebek için; günlük yedirsin,ertesi gün yedirmesin. İşte asıl o zaman prebiyotik faydasını görür bebek

Son düzenleme:

her gün yoğurt mu mayalayacak yoksa küçük kaplara bir günde mayalayıp ağzını kapatsa, her gün bir tanesini yedirse olmaz mı :26:

her gün yoğurt mu mayalayacak yoksa küçük kaplara bir günde mayalayıp ağzını kapatsa, her gün bir tanesini yedirse olmaz mı :26:

Canım ablan üşenmeyecek cimrilik yapmayacak her gün küçük bir kavanoza mayalayacak. Burada amaç her gün taze yoğurt tüketmesi, yani taze faydalı bakteri alması. 1 çay bardağı sütten yapsa yeter de artar bile bebişinize. Zaten 1 kg yoğurdu bebiş için yedirmeye kalksa 1 ayda ancak biter, o zaman da bebek faydasını göremez. Umarım anlatabilmişimdir canım. Aslında internette bile araştırsa deneyimli annelerden bir sürü şey bulur beslenmeyle ilgili

bebekten dolayı giremiyor ki iş, bebek arası koşturuyor şu an :44:
söylücem

bebekten dolayı giremiyor ki iş, bebek arası koşturuyor şu an :44:
söylücem

Doğrudur canım; olsun, artık bundan sonra doğrusunu yapar. Ablan eminim ki panik içindedir; ne yedirsem, ne içirsem, nasıl giydirsem...bu ne,nasıl soruları uzar da gider; ben de öyleydim, zamanla öğrendim. Ablan da böyle böyle öğrenecek. Ama sen daha şanslısın,bak, şimdiden öğreniyorsun

Günaydınlar
Bir deneyimimi paylaşmak istedim.
Hala ve hala bebeklerine Dalin kullananlar için...
Çok önceden Dalin şampuan almıştım saçlarım için, bebekler için yapıldığına göre diğer şampuanlar kadar zararlı değildir diye. Sonra içinde sls görünce kullanmaktan vazgeçmiştim, bir kenarda temizlik için kullanılmayı bekliyordu.
Geçenlerde tuvalete kullanayım dedim ve kokusu bir hafta çıkmadı tuvaletten...
Nasıl bir parfüm içeriyorsa...
Minicik yavrucaklara çok acıdım bu durumu gözlemleyince.

Lütfen,
Alternatifi araştırmadan, piyasanın size dayattıklarına razı olmayın. Bebeklerinizin sağlığı için...

krizz çok güzel bir konu açmışsınbende bebek büyütme ve bebek sağlığıyla o kadar ilgiliyim ki o minnacık yavruları olabildiğince korumamız gerektiğine inanıyorum
bende bir kaç şey yazmak istiyorum yazıldı mı daha önce bilmiyorum (daha tüm sayfaları okuyamadım ama okuyacam söz) ama bebişlerin altını temizlerken çok dikkat edilmesi lazım arkadan öne doğru değil önden arkaya doğru silinmesi gerekiyor belki çoğu bayan bunu biliyordur ama ya acemilikten ya aceleden pek uyan anne görmedim

bebişler daha anne sütü içerken başka gıdalar verilmemesi lazım pasta kreması tatıranları ağzına reçel sürenleri gördüm

sağlıklı bebek doğurmaya gelince :

hamile kalmaya karar veren çiftin en az 3 ay öncesinden doktorla görüşmesi önemlidir.bu görüşmeden hem annenin hem babanın sağlık geçmişleri sorgulanır genetik ve kronik hastalıkları olup olmadığı önemlidir.bilinen herhangi bir hastalığı olmayan çiftlere rutin testler uygulanır. kan sayımı, tam idrar tetkiki uyuşmazlık olup olmadığı,hepatit testleri vb...

anne aday adayı sigara ve içki kullanıyorsa kesinlikle bırakmalıdır.
hamile kalmadan 2-3 ay önce folik asite başlanmalıdır.
anne olmak isteyen bayan yediklerine içtiklerine dikkat etmeli kafeinden uzak durmalıdır.
evde beslenen hayvan varsa onun temizliğiyle başkası ilgilenmelidir.

ama malsefe yukarıda yazdıklarımı bir çok eş bilmiyor ve bilinçsizce hamile kalıyor

Güzel bir konu olmuş, teşekkürler...

Bebekler için dünya kadar ürün var, ama ben en çok kozmetik amaçlı kullanılanlar karşısında dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum;

Örneğin; saç ve vücut şampuanı, sabun, pişik kremi, losyon, bebek yağı vs..

Dalin için şunu söyleyebilirim kuzenim bebeğinde cilt kuruluğu yaptığını söylemişti.

Ben nivea ürünlerini aldım kızım doğunca gözlemlerimi paylaşıcam.

Bebek bezi konusunda da şunu söylemek isterim, yeni doğan bebekte mutlaka huggies yada prima ürünlerinden kullanın, Eğer maddiat zorluyorsa bebek büyüdükçe (hassasiyetide azalacaktır) cildine göre uygun bir bez ve aynı zamanda hesaplı olanından kullanabilir.

Alt silme konusunda arkadaşıma katılıyorum önden arkaya doğru silinmesi kesinlikle çok önemli bir konu.

İlk altı ay ek gıda kesinlikle verilmemesi gerekiyor. Anne sütü ve anne sütünün yetmediği durumlarda mama yeterli.
Yenidoğan bebeğe mama vereceğin zaman sadece 8 kaşık mama yeterli ve kesinlikle kaşıkla yedirilmeli. Çünkü biberon bebeğin çenesini yormadan karnının doymasını sağlıyor. Ve bebekler meme emmek istemeyebiliyorlar. Amaç bebeğin aç kalmasını önlemek ve sarılıktan korumak olmalı. Fazla mama verirseniz bebeğiniz fazla kilo alır. Normal ek gıdaya geçince de zayıflamaya başlar.

Doğum sonrası bebeğinizi yanınıza getirdiklerinde ilk önce üzerini değiştirin. Eğer parmak araları koltuk altları nemli kaldıysa hasta olmasın. Ve 15 dk yı geçirmeden emzirmeye başlayın.

Bir de bebekler 1 yaşına gelene kadar kesinlikle bal yedirmeyiniz. Alerji olan gıdaları araştırınız ve bebeğinize kesinlikle alerjisi olabilecek gıdalar vermeyiniz. Allah korusun olası bir ihtimalle bebeğinizin alerjisi varsa bazı gıdalar kötü sonuçlar doğurabilir.

Bebeğinizi sağlıkla büyütün ARKADAŞLAR ...

evet alerji çok önemli bir konu.
bebeğin poposunun önden arkaya silinmesinin hikmeti nedir :26:
ve nivea ürününün içeriğine baktınız mı? nivea da pek masum değil. açıkçası burda birkaç marka paylaşıldı; ama hiçbiri kolay bulunabilecek markalar değil. ki zaten bebeklerin çok da teferruatlı temizlenmesi gerektiğini düşünmüyorum

cnm özellikle kız bebeklerin yazacaktım ama yazmayı unutmuşum galiba:26: kızlar kakalarını yaptığında arkadan öne doğru silinince mikrop kapma olasılıkları çok yüksek çoğu idrar yolları enfeksiyonun sebebi olarak yanlış silmeyi gösteriyorlar önden arkaya doğru silinince böyle bir olasılık olmuyor

Ben de krizsavar ile aynı fikirdeyim. Dalin ve Nivea çok da masum değil içerik olarak. Bana şuan en masum gelen Bioderma Abcderm ve Mustela geliyor. Artık ikisinde de paraben kullanılmıyor ve zararlı maddeleri en aza indirmişler. Onun haricinde 99 diye Türk menşeili bir marka var; içeriği bitkisel ve bir de Organicare var. Ben Mustela'nın temizleyici suyunu ve Organicare'in de yağını aldım. Şampuan olarak da şuan elimde Ersağ'ın bebe şampuanı ile Bioderma'nın yine Abderm serisinin şampuanı var. Zaten bebek için altını temizlerken uzun bir süre ıslak mendil ile temizlik ne kadar doğal olursa olsun ( ki ıslak mendilin doğalına ratlamadım ) kesinlikle kullanmayın diyorlar. Steril edilmiş ılık su, pamuk; kurulamak için de tuvalet kağıdı... Tamam, bebeğin ilk kakasını sadece su ile temizlemek biraz zor oluyor ama cildini de ıslak mendil kimyasallarıyla zedelememiş oluyoruz.

Emzirme konusuna gelince bebeğin emeceği ilk ağız sütü bağışıklık sistemi için çok değerli ve önemli bir süt. Doğumdan sonra ilk 1 saat içinde diyorlar ki, bence de bu süre en mantıklısı... Çünkü ilk doğumum sezaryendi ve ben ancak yarım saat sonra emzirebilmiştim çünkü titremelerim, kendime gelmem ancak sürmüştü. İkinci doğumum da sezaryen olacak ve yine aynı şeyler yaşanacak.

Benim tüm anne adaylarına duam şudur: İnşallah bütün doğum yapan anneler hiçbir zorluk çekmeden, meme uçları yara olmadan, başka sıkıntı yaşamadan rahatlıkla bebeklerini emzirirler çünkü hem bizim için hem bebek için bulunmaz bir nimet, mucize bu anne sütü. Biz emzirdikçe hem rahim toparlanıyor, hormonlar kendine geliyor; hem de bebek en faydalı antikorları sütten almış olup, dünyaya, yaşama 1-0 önde başlıyor

Son düzenleme:
ne kadar değerli bilgiler
Ersağ'ın bebek şampuanının içinde zararlı bir maddeye rastlamıştım Boreas09 ve daha da almayacağım. Maddenin adını unuttum.
Islak mendilin yeni doğanların için organik satılanları var ama nasıldır bilemiyorum...
Pamuk demişken, pamuğun organik alınmasını önemsiyorum Sağlıklı Bebebk Yetiştirme Rehberi'ni okuduktan sonra.
Tüm annelere naçizane tavsiyemdir...

az önce face de kadınlar kulübü paylaştı ıslak mendil yapımını belki annişlere yardımcı olur
Islak mendil yapmak için:
2 bardak ılık su, 2 çorba kaşığı bebek şampuanı, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın. Kalın, yumuşak, beyaz kağıt havluları bu karışıma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. İşte ıslak mendilleriniz hazır. Bunları boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik bir kutuda saklayabilirsiniz.

tabi kullanılacak bebek sampuanı çok önemli en güvenilir marka kullanılmalı
:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…