- Konu Sahibi pogacaayak
-
Krizsavar, siyez bulgurunu araştırdın mı, içine sindi mi ve eşine söyledin mi?
araştırdım, eşime de söyledim. ilk tepkisi "çok pahalıymış ya" olduama deneyelim dedi tabi ki elimdeki bulgurların bitmesine yakın sipariş edeceğim inşallah, çoook sağol boreas özellikle dedim, arkeolog var ya hani bir tane, ondan öğrendim diye sanırım o da size güvendiği için hiç sorgulamıyor
Ayrıca ablana şu yoğurt meselesini ne olursun söyle! Dünden beri içime hicran kaldı
söyledim dünonun endişesi ev yoğurdunun zamanla ekşimesi ve bebeğe bunun aksi tesir etmesi. ben de bildiğim kadarıyla, yoğurdun suyu çıktıkça içmelerini, o şekilde ekşimenin gecikeceğini söyledim. doğru mu söyledim bilmiyorum :44: evde yoğurt yapmış ve dün ev yoğurdundan vermiş
ben de mama verdiğini öğrendiğimde çok üzülmüştüm ama müdahale bir yere kadarbebeğin boyu kilosu normal sınırlarda. ama çevredekiler bebek küçük duruyor dediklerinden mamaya yönlenmiş, 5. ayına daha yeni girecek... neyse ki az veriyor :26:
Emziriyorsa sütüm yetmiyor diye düşündüğü için mamaya dönmüş;tabiki bir de etraftaki insanların söyledikleri. Asıl önemli olan persentil değeri. Aslında o değere ve doktorun söylediğine göre hareket etmek daha doğru ama anne psikolojisi işte...
Doğru söylüyorsun, zaten sulanmaya başladığı zaman ekşimeye başlar
Yoğurt konusunda ablanın sanırım yanlış uyguladığı birşey var: Yoğurdu bebeğin yiyeceği kadar küçük cam kavanozda yani 40-50 ml'lik kavanozda ve günlük mayalayacak. Mayalayacağı süt de mümkünse günlük pastorize süt olsun..
Sanırım ablan 1 kg falan sütten mayalıyor, o da tabiki 3-4 gün sonra hafiften ekşimeye başlıyor. Ama sana dedim ya, ben her hafta 2 kg mayalarım, 4-5 gün sonra bile ekşimez de sen ablana söyle küçük kavanozda yapsın; yani sadece bebek için; günlük yedirsin,ertesi gün yedirmesin. İşte asıl o zaman prebiyotik faydasını görür bebek
her gün yoğurt mu mayalayacak yoksa küçük kaplara bir günde mayalayıp ağzını kapatsa, her gün bir tanesini yedirse olmaz mı :26:
Canım ablan üşenmeyecek cimrilik yapmayacakher gün küçük bir kavanoza mayalayacak. Burada amaç her gün taze yoğurt tüketmesi, yani taze faydalı bakteri alması. 1 çay bardağı sütten yapsa yeter de artar bile bebişinize. Zaten 1 kg yoğurdu bebiş için yedirmeye kalksa 1 ayda ancak biter, o zaman da bebek faydasını göremez. Umarım anlatabilmişimdir canım. Aslında internette bile araştırsa deneyimli annelerden bir sürü şey bulur beslenmeyle ilgili
bebekten dolayı giremiyor kiiş, bebek arası koşturuyor şu an :44:
söylücem
evet alerji çok önemli bir konu.
bebeğin poposunun önden arkaya silinmesinin hikmeti nedir :26:
ve nivea ürününün içeriğine baktınız mı? nivea da pek masum değil. açıkçası burda birkaç marka paylaşıldı; ama hiçbiri kolay bulunabilecek markalar değil. ki zaten bebeklerin çok da teferruatlı temizlenmesi gerektiğini düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?