Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ama kitabın üç yazarı var ve üçü de dr. birinin çocuk doktoru olduğunu biliyorum zaten. hepsi de çevreci ve kimyasallardan uzak bir bebek yetiştirmeyi anlatıyorlar. onlar da epey bir araştırmışlardır yazarın da dediği, organik ve geleneksel ürünlere elimizden geldiğince yönelmemiz.

Son düzenleme:

izledim paylaşım güzel ama yurtdışı kaynaklı olduğu icin kullanılan hayvanlardan biri mutlaka d....z oluyor. ayy onların katkılarıyla dolu bir sürü yiyecek var.
ve coğu insanın elinde yerken görüyorum olmadı 1 yaşlarındaki cocuklarına bile neredeyse zorla yediriyorlar.

hafta sonu gittiğim bir büyük AVM de bir ailenin afiyetle aile boyu hamburger yediğini göerdüm.3 cocuk en kücüğü 1 yaşlarında diğeri 3 diğeri de 11 gibiydi.

icim parcalandı mahvoldum gördüklerim karşısında ama annenin 1 yaşındakinin ağzına zorla burger köftesi soktuğunu görünce neredeyse bayılacaktım zor uzaklaştım oradan.
dehsettttt!!!!!!

cocuk yetiştirmeyle alakalı olarak bir sürü dr docent hatta profesör pedagog psikolog var ama coğu birbirinden farklı konuşuyor.yabancı kaynaklısı başka diyor yerlisi başka diyor.farklı görüşlere sahip olanlar farklı diyor olan bize oluyor sonucta.neyseki kendi adıma pedagog rehberimi buldum.

sizi anlıyorum umarım doğru yönlendirmeler vardır.cünkü kafamız karışmaya cok müsait oluyor.

kokulara devam ediyoruz. anne adayları kimyasal kokulardan ve içeren ürünlerden uzak durmalı. boya, mobilya cilası, temizlik ürünleri, yeni halılar, benzin, böcek ilacı, is, sigara dumanı... bunlardan kaçınmalılar. evde badana varsa eve girmemeli. eşyalarını kuru temizlemeye vereceği zaman görevliye PCE (perkloroetilen) ve tetrakloroetilen kullanıp kullanmadıklarını sormak gerekiyor (umarım yanlış yazmamışımdır yazım olarak). kuru temizleme yapılan eşyalardan da uzak duracak.
kokularda bulunan uçucu kimyasal moleküller kordon yoluyla plasentadan içeri giriyor. tüm bu kaçınmaların sebebi bu.

siz, evde yaşayanlar veya misafirleriniz sigara içmemeli. sigarada bulunan nikotin ve karbonmonoksitin bebeklerin kan akışını bariz ve hızlı bir şekilde artırdığı gözlenmiş, anne karnındayken bile tepkililer. bu doğum öncesi sigara dumanına maruz kalmak çocuğunuzda ilerleyen zamanlarda DEHB(dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) görülme olasılığını artırıyor. ani bebek ölümü sendromunu da 2 kat arttırıcı etkiye sahip

hamile bayanlarımızın maalesef saçlarını boyamasına da izin yok. boyada bulunan aromatik amin kanserojen madde, annelere oranla bebeklerde 10 kat daha etkiliymiş.
güneş kremi de kullanmamak gerekiyormuş. bunun yerine çinko oksit veya titanyum dioksit içeren losyonlardan kullanılabilinirmiş

kadınların ortalama bir günde kullandığı bakım ve kozmetik ürünlerinde 126 tane farklı kimyasal maddenin olduğu saptanmış bir çevre örgütü olan EwG tarafından. yazar anne adaylarının ve annelerin ürün alacakları zaman ewg nin bu sitesinden ürünleri ve maddeleri aratmalarını tavsiye ediyor. ve tam da burda bunu sık sık kullanan BOREAS09 aklıma geldi

site:

Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group

bugünlük bu kadar
daha duyarlı, çevreci ve sağlıklı bir toplum için...

Son düzenleme:

öyle olduğunu düşünüyorum. hayykitap'a bu anlamda güveniyorum. dürüst bilimadamlarını bünyesinde topluyor. sizin bahsettiğiniz ve çekindiğiniz ticari kaygıları olan bilim adamları... yazar ewg ye okuyucuyu transfer ederek, zaten bir ürünün reklamını yapmıyor. siz görün ve bulun diyor. keşke o siteye bizim buralarda satılan ürünler de dahil olsa. yine de madde taraması yapabilmek de çok güzel
burger konusunda bir şey diyemiyeceğim, içinde ne var ne yok bilmiyorum, söylentiler her zaman oluyor malum. ben hiç yemedim, isminin sonunda burger olan hiçbir mekana girmedim. girmeyi de yemeyi de düşünmüyorum

Son düzenleme:

merhaba arkadaşlar güzel bi konu olmuş.
bebek şampuanı olarak ne tavsiye ediyorsunuz acaba. benim pek araştırma fırsatım olmamıştı. herkes sebamed tavsiye ettiği için onu aldım. şimdi onu kullanıyorum ama içinde alkol falan var hiç içime sinmiyor.

merhaba krizsavarcım,

çok faydalı bir topik olacağına inanıyorum...

bebek sahibi olmayı düşündüğüm şu günlerde bilmediğim bir sürü şeyi burdan öğrenebileceğim içi sevindim...

Ben kızım icin Ersag bebek sampuani kullanıyorum.

Taydin, senin olacak bebeğin çok şanslı :) 1-0 kazançlı başlayacak hayata inşallah :)
katre arkadaşım şimdilik bildiğim duyduğum ersağ ve bioderma. Benim yeğen şimdilik ersağ kullanacak, ilerde ne kullanırız bilmem. Yeni şeyler de kullanabiliriz öğrendikçe. Sebamedi araştırmadım ama hoşlandığım söylenemez, namı çok duyulmuş ürünlerde bir hayır yok gibi geliyor, güven zedelenmesi yaptı.

günaydın sevgili anneler ve anne adayları
bugüne gazetede okuduğumda kesip saklamaya başladığım bir yazıyı alıntı yaparak başlamıyorum. bugün farkettim ki yazının sonunda benim bahsettiğim kitaptan yazar da bahsetmiş; ama o hiç dikkatimi çekmemişti:44: bugün okuyunca farkettim aynı kitaptan edindiğimizi Damla Çeliktaban yazdı... belki o da uğrar bir gün buralara :)

"Gündelik zehirler ve ev yapımı şampuan

Anne olduktan sonra hayatta yaşanan önemli dönüşümlerden biri de yediğine, içtiğine, soluduğun havaya, yaşadığın eve başka bir gözle bakma yetisi. “Aman çocuğum daha az hasta olsun, aman onun yediği organik olsun, giydiğinde zehirli boyalar olmasın” diye debelenmeler sonunda “sağlık, gıda güvenliği, gündelik zehirler” konularında bilgilenerek iflah olmaz bir Greenpeace destekçisine dönüşmek mümkün.
*
Sadece anneler değil tabii; son zamanlarda gittikçe daha çok insan endüstriyel tarımın gerçeklerine, yaşadığımız dünyanın gizli tehlikelerine karşı uyanıyor. Bu uyanış doğaya iyi gelmesinin yanı sıra temizlik, kişisel bakım gibi gündelik alanlarda çok daha basit, ucuz ve sağlıklı çözümlerin varlığı bilgisini de yanında getiriyor.
*
Endüstriyel üretilen kozmetikler ve temizlik malzemelerinin içinde kanserden deri hastalıklarına, alerjilere ve daha birçok sıkıntıya yol açabilen formaldehit, alkil benzen sülfonatlar, parabenler gibi maddeler olduğunu artık bilmeyen yok. Peki saçımızı temizlemek adına bu kadar çok zehri bünyeye almaya gerek var mı? Tabii ki yok. Eskiden arkadaş ortamlarında nerelere gittik, neler yedik içtik konuşulurken şimdi; kendi şampuanımızı, nemlendiricimizi nasıl yaptığımızdan bahsediyoruz.
*
Permakültür, sürdürülebilirlik ve bitkiler konusuna meraklı arkadaşlarımdan birinin şampuan tarifi şöyle: “Bir kalıp zeytinyağlı sabunu rendeleyin; bunu bir kavanozun içine koyun ve üzerine ılık su ekleyip bir gün böyle bırakın. Ertesi gün bir miktar biberiye, papatya, adaçayı, gül çiçeğini sıcak suyla demleyip sabunlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek karışımı seyrelttin. Bunun içine bir tatlı kaşığı baz yağ (zeytinyağı, jojoba yağı ya da buğday özü yağı), ardından da birkaç damla lavanta yağı ekleyin. İşte şampuanım bu.”
*
Bir diğer tarif de şöyle: “Karbonatı biraz suyla karıştırıp macunumsu bir kıvam elde ediyorsun. Bununla saç diplerine masaj yapıyorsun. Sonra da duruluyorsun.” Saçların kirlenen kısmı zaten dipleri; uçlarına müdahale etmeye gerek yok; karbonatlı su durulanırken oraları zaten temizliyor. Saç kremi yerine de sulandırılmış sirke kullanılıyor.
*
Karbonat ve sirke vücut, ev ve yiyeceklerin temizliğinde kullanılan ucuz ve zehirsiz malzemeler. Konuyla ilgilenenler için İngilizce’de bir hayli zengin külliyat var. Türkçe kaynaklar arasında Hayy Kitap’ın yayınladığı Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi’ni zehirsizev.com ve sadehayat.com’u sayabilirim..."

Son düzenleme:
arkadaşlar göğüs pedleri neG işe yarıyor organiğinden buldum

göğüsten fazla gelen sutu emmeye yarar ama çatlak yaralı meme baslarında kullanımı enfeksiyon yaratabileceği icin sakincalidir.

Annenin meme bası sağlıkliysa fazla sutu akıyorsa kullanılabilir ama nemlenecegi icin mikrop üremeye cok müsait olur.

Belki dışarıya çıkıldığında fazla sutten rahatsız olunuyorsa kullanılabilir...

arkadaşlar göğüs pedleri ne işe yarıyor organiğinden buldum

Benim göğüs uçlarımda herhangi bir problem olmadığı için ben kullanmıştım. Organiğini nereden buldun? Ben 3 sene önce avent'in pedlerini kullanmıştım. Sonradan da yıkanabilir pedlerini kullanmaya devam etmiştim. Pedler zaten çok sık değiştiriliyor emin ol! Ben kendi adıma söyleyeyim, sütüm çok olduğu için pedleri yarım saatte bir değiştirirdim. Kullanmadığım zamanlar üstüm başım batardı. Çok sık değiştirip, göğüs uçlarını da temizlediğin taktirde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi bende olmamıştı ama herkes aynı değil! Denemek, ona göre karar vermek lazım ama ben yine kullanacağım için kesinlikle vazgeçilmezim olacakBu arada organiği nereden bulduğunu yazarsan ben de alayım zamanı gelince

Katreinur, Sebamed'i kim ne derse desin bence kullanma. Sebamed, eski ve güvenilir diye tavsiye ediyorlar ama aman aman sağlıklı bir şampuan değil.. Ewg'de (beni bilenler ewg'yi de bilir) sebamed'in puanı turuncu 4-5. Yani diğer market şampuanlarından hiçbir farkı yok. Ben oğlum için Bioderma'nın bebek şampuanını kullanıyorum. Kesinlikle göz yakmıyor ve harika. Tabi diğer arkadaşlarımızın Ersağ tavsiyesine de kulak verebilirsin... Ama hemen temin etmek istiyorum diyorsan, bak Bioderma'nın internet sitesine, oturduğun yere en yakın hangi eczanede satılıyor, gösterir. Ben 15 gün önce kampanyadan faydalanmıştım. 1 alana diğeri ücretsizdi. Ben de oğlumun şampuanından kullanıyorum,pardon çalıyorum

Sana sonuna kadar katılıyorum. Oturduğum yere köylerden gelip süt satarlar, yumurta satarlar. Ben de alırım yoğurdumu yaparım, yumurtayı da afiyetle yeriz. Her ne kadar bazı hocalar açık süt almayın dese de, ben Ankara'ya özgü A.O.Ç'nin sütü dışında pastorize günlük süt evime sokmam. Onu da açık süt içemediğim için alırım

Hakikaten gunayder, hemşireler kesinlikle yeni doğan bebek için ıslak mendil kullanmayın diyor, pamuğu ıslatıp kullanın diyor ama o da her seferinde zor oluyor. Ben Bioderma'nın H20 sunu gördüm. İçerik iyi, kullanımı da kolay. Bebekler için özel olarak üretilmiş. Durulama gerektirmiyor. Bilmiyorum ama ıslak mendil kullanmaktansa bu ürünü tercih edebilirim ya da bitkisel ıslak mendil kullanabilirim de, hemşireler ıslak mendil kullanmayın deyince insanın kafası karışıyor:44:

Canım, ıslak mendiller hakikaten deterjan gibi ...
Eskiden bı yere yag sıçrasa ya da herhangi baska bir leke olsa hemen ıslak mendille silerdim çıkardı.sirf bu yüzden evde ıslak mendil bulundururdum.

Ama yakin zamanda organik ritha bitkili ıslak havluyu bulali cok rahat ettim canım.ben memnunum yani...

Ama bioderma h2o nun icerigine bir bakalım istersen?

yok zaten o kenarda dursun diye alındı, ben izin verir miyim hiç, en az altı ay sadece meme emmesini istiyorum. ama işte ablamın canı acıyınca onun da aklından biberon vermek geçiyor, sonra vazgeçiyor

Ne olursun ablana engel ol! Anne sütü kadar ve meme kadar harika bir ikili yoktur. Ablan, kendi açısından haklı olabilir ama bu bebişi dünyaya getirdiyse acıya da katlanmak zorunda. Ama gerçekten de çok rahatsız ediyorsa, emzirmek tam bir işkence olduysa ve her seferinde korkarak bebeğini emziriyorsa; bu negatif duyguyu bebek de hissedeceği için ne yazık ki biberondan başka bir alternatif yok... Keşke meme başı için gerçekten de etkili olan bir krem veya karışımı kullanmış birisi olsa da söylese.. O zaman bir sıkıntısı kalmaz işte!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…