Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bioderma'nın sitesinde bebek cildi sekmesinde görebilirsin. ABCDerm adı altında geçiyor. Zaten bu seri, bebekler için özel olarak üretilmiş

Bioderma'nın sitesinde bebek cildi sekmesinde görebilirsin. ABCDerm adı altında geçiyor. Zaten bu seri, bebekler için özel olarak üretilmiş
gördüm oni
alsak mı bunu acaba:44: not alayım bunu da. içindekiler güvenilir değil mi, gerçi siz söylemişseniz öyledir diye kabul ediyorum ben. yine de sadece suyla temizlik yapabilsek ya, içinde bir şeyler olan ürünlerle değil de.

Canım ben de suyla temizleme taraftarıyım ama bebeğin o ilk kakalarını temizlemek inan su ve pamukla biraz zor oluyor. Bu da bir alternatif diye düşünüyorum. İçeriğine baktım. Tek üründe turuncu vardı ama o da sınırda değildi. Bilmiyorum ama Bioderma'nın ABCDerm ürünleri bana çok yakın geliyor. Samimi olduğum eczacıma da söylemiştim ve satmamasına rağmen çok iyi bir markadır demişti, hatta o zaman beraber bakmıştık içeriğine çünkü ewg ile henüz tanışmamıştım.Ayrıca bebek için özel seri üreten ilk dermokozmetik markaymış.

Bu arada krizsavar, açtığın topiğin en çok benim ve inşallah yakın zamanda da taydinin işine yarayacak heh heh

AYy ne cok yazmışsınız...ben de tam yazıyordum ki ev telefonum çaldı bı saat lak lak yaptim

Fosfatin her türünün zararli olduğunu biliyorum ama ewg nin puanı ilginc geldi. Tabiki tercih tüketiciye kalmış.ben daha cok bitkilere hasır nesir oldugum icin belki de beklentilerim farklı oluyor...

Su arıtma cihazı konusunda cok fazla endişem var.senin kullandığın markada karbon filtre var mı canım? Hangi yöntemle suyu aritiyor?

Arı-saf su saglıga cok zararlıdır...

bu arada be de arıtma cihazı kullanıyorum. 3 yıl olacak neredeyse.. ofiste mecburen damacana alıyorum ama evde arıtma... birkaç filtresi var günaydercim.. gerekli mineraller suyun içinde kalıyor bildiğim adarıyla. saf su değil yani. tezgahaltı modellerden..

Canım bildiğim kadarıyla hiçbir su arıtma cihazı arı su yapmaz zaten koskoca firmalar da saf suyun zararlı olduğunu bilirler ve saf sular da başka amaçlar için ayrı satılır. İstersen tüm bilgilere brita'dan ulaşabilirsin. Dışardayım, fazla yazamıyorum kusuruma bakma.

Ayrıca o markadaki fosfat türevi zararlı olsaydı eczacı arkadaşım kesin söylerdi. Şunu hatırlıyorum, fosfat var ama bu zararlı değil gibi birşey demişti

Su aritma cihalarının cogu suyu tamamen aritir tum minerallerine beraber.mineralsiz kalan suya sonradan sentetik mineral filtresinde mineral takviyesi yapılır. Ortaya çıkan tablo hic dogal olmuyor maalesef.

Bilinenin tersine su ariticilarinin yaptıgı deneylerde görülen o camurumsu siyahlik sadece basit bir kimya deneyidir göz boyamasan baska bir şey değildir.

Valla su ariticilari tarafından şikayet edilmem an meselesi! Her an banlanabilirim arkadaslar...

Bu konu ile ilgili ayrıntıları merak eden olursa anlatırım.

TaMam tamam tamam tepki almak istemiyorum dolayisiyla da doğru bildiklerimi söylemekten an itibariyle vazgeçiyorum.
Her ortamda söylediklerim cogu kisiyi ister istemez rahatsız ediyor ve de edecek.

Sözüm meclisten dışarı, basıma is almaktan çekiniyorum acikcasi....

Saf su konusunu ve suyun elektrolizini aramızda bir kimyager olsaydı da anlatsaydı keske...

Ben ne kadar anlatmaya çalışsamda defalarca kimya egitimi almış olsamda kimyager olmadığım icin anlattıklarım havada kalabiliyor.

eletroliz olayına kapılıp arıtma almak değil günaydercim benimki... detyalı konuşuruz yine çıkıcam birazdan.. ama piyasadaki sulara güvenme durumu malum.. iyi suyu bulup her seferinde dünyanın parasını verme durumu da var.. arıtma da buna bir çözüm gibi.. çok detay bilmiyorum ama güvenemediğim damacanalardan daha sağlıklı gibi geliyor bana..

korkuyorum kızlar, didikleye didikleye başka bir gezegene göç etmemiz gerekiyor sonucuna ulaşıcaz en sonunda

bir de krizsavarcım topiğini de maksadının dışında mı kullanmaya başladık acaba??

sağlıklı yaşam beslenme vs vs gibi genel bi topik mi açsak da burda da konu dağılmasa... aklıma söyleyecek çok şey geliyor, ama topiği yersiz işgal etmekten çekiniyorum açıkçası..

sular bebişlerle ve hamile bayanlarla ilgili bir şey, bioderma h2o da. ama tabi burda su arıtma yöntemlerini konuşursak konu dağılabilir. su üzerine ayrı konu açılabilir, bilmiyorum sağlıkla ilgili genel bir konu da açılabilir, fazla karışmamasını umut ederek. burda anne bebek sağlığıyla ilgili daha çok paylaşımda bulunalım

artı arkadaşlar her zaman elimizden geleni yapma niyetimiz olsun, en iyisi değil. yoksa didikleye didikleye, en iyiyi yapacağım, bu temiz değil, bu sağlıklı değil dersek takıntı zorlantı hastası olabilir, psikiyatri kliniklerinde boy göstermeye başlarız Allah korusun :)
sadece daha iyi için çabalayalım ve elimizden gelenleri yapmakla yetinelim. elimizden gelenleri artırmaya bakalım

Merhaba

Forum takipte gözüme ilişince baktım başlığınıza.

Açıkça söylemem gerekirse, başlığa yönelirken bebek bekleyen veya bebeği yeni dünyaya gelmiş bir anne tarafından açılmış olduğu düşüncesine o kadar endekslemişim ki kendimi, şartlı olarak öyle baktım.

Anladığım kadarıyla, aslında siz daha çok taze bir teyzesiniz galiba. Öncelikle yeğeninizi Allah analı babalı büyütsün diyorum.

Başlangıca şöyle bir gözatabildim henüz, sayfalarınızı okumadım. Ama şimdilik bu kadarcık da olsa bir merhaba demek istedim.

Çok güzel bir başlık olmuş, sizi de tebrik ediyorum hem böyle duyarlı bir teyze olduğunuz için, hem de bu konuda duyarlı olanlara veya olmayanlara da ışık tutacak böyle güzel bir paylaşım başlığı açmış olduğunuz için.

Görüşmek üzere.

teşekkür ederim çevreye, ailesine, kendisine, insanlara, geleceğe, gelecekte yaşayacaklara bütün iyi güzel şeylerde elinden geldiğince duyarlı olmaya çalışan bir insanla karşı karşıyasınız ablam bu konuları pek önemsemediği için görev bana kaldı, bir de ilk yeğen olunca... bir heyecan bir heves... çok tatlı görseniz, tüm bebekler gibi

Kendinizi ne güzel tanımlamışsınız. Çok hoşuma gitti.

Ablanız da mutlaka ki çok önemsiyordur. Bu noktada, bilgi devreye giriyor. Hepimizin doğru bildiği bir sürü yanlış var. Eminim ki ablanız da pek çok insan gibi, bebeği konusunda genel kabul görmüş şeylerin doğru olduğunu düşündüğü için, sizden farklı bazı şeylere itibar ediyor olabilir, doğru veya yanlışlığının farkında olmadığı içindir bu.

Yoksa önemsememek asla değildir. Yeni ve farklı şeylere adapte olabilmek zordur biz insanlar için.

Özellikle sağlıklı yaşam konusunda, hakikaten kafaları karıştıracak o kadar çok şey var ki. Buna her gün yeni yeni mantar gibi türeyen bir dolu şey daha eklenince, bizlerin işi daha da zorlaşıyor maalesef.

İşte bu noktada, bilgiye çok açık olmak lazım ki, kendi adımıza en doğru adımları atabilelim.

Ay o bebeği yerim ben. Eminim ki çok ama çok tatlıdır. Mis gibi süt süt kokuyordur o şimdi, hani bebeklerin o kendine has güzel kokusu var ya, öyledir işte. Yazarken bile burnuma geliyor sanki o güzel koku. Allah bağışlasın tekrar.

Bahtı açık olsun ve çok çok güzel sağlık dolu günleriniz olsun yeğeninizle birlikte hepinizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…