Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

güzelim biliyorsun bu diyete girişmeme neden olan sensin çok teşekkür ediyorum sana üstümdeki pantolonu üni. deyken almıştım ki o zaman bile bana olmuyordu ama en azından yakın bir kilodaydım. belki olur diye almıştım. dolapta elimi atıyorum buda gelir mi acaba diye cuk oturuyor bunun mutluluğu tarif edilemez...

spor salonuna gündüzleri gidemiyorum gündüz bayan grupları var aslında fitness değilde plates step filan yapıyorlar. aslında izin vermemeye devam ederse gidip konuşayım hangi günler o günlere göre iş yerinin günlerini ayarlayayım nasılsa 3 gün çalışıyorum 2 günü tutturabileceğimi sanıyorum böyle çözeceğim olmazsa fazla kilo verdim normalde 2 resme baktığında çok mucizevi bir fark görünmüyor çünkü ben çok sıkıydım zaten, spor yapmadığımdan olması gerekenin üstünde bir görüntüm var...

Son düzenleme:
hahaha aynen bacim aynen valla ne bu ya depresyon yedi bitirdi bizi içelim ne içelim yesil çay içelim limonlu tarçinli

elmalı yeşil çayım var bugün evet kaldırın bardakları güzeller şerefimize zayıf günlerimize...

onlar saglıklı ya ılla uzak durucam kara çay içtim ben kömür gibi:)aman yesıl cay içerimde metabolızmam hızlanır maazallah naparım sonra:)
ben calışmalara basladım bu arada,neslıcım sormuştu,bu yumurtlama gününe baktım 25-30 arası aktıf bı hayat beklenıyorr
amaaaaannn sabahlar olmasınnn

kızzz konu başlığımıza ayıp bir yeşil çay koy yada beyaz çay napıcan kömür karası çayı metabolizman bana söz verdi çok hızlanıp şaşırtmayacak seni yavaş yavaş hızlanacakmış :)))

tam 25-30 arasındayım biri eşimin spremlerini silah zoruyla ulaştırabilir mi acaba rahime

hahahaha aman olmasin sabahlar bacim! hayirli ugurlu olsun verdiginiz kararlar insallah Rabbim bekletmeden kavusturur bebisinize

elmalı yeşil çayım var bugün evet kaldırın bardakları güzeller şerefimize zayıf günlerimize...

ohhhh afiyetler olsun bugün ögle yemegimde salatayla start verdim bakalim

hahahaha o is sana düsüyor al eline silahi yaptir istedigini spermciklere
edacim bence esra ayin 25'iyle 30u arasi demek istedi
normalde yumurtlama düzenli bi insanda 14üncü günde oluyor asagi yukari

bende adeti sayıyorum gelmesine 1 hafta var tam 25-30 arası oluyorum ama dediğin doğru yaaa bir ara bir doktor da bana gün çıkardı adetin 14. günüyle 17. günü arası diye... yaw herkes birşeyler diyor sanırım kafam çok karışık bu konuda

yok anacım benden korkmuyorlar bu adamın tedavi olması lazım da katır inadı var

günaydın kızlarr
dün diyete tekraradan start verdiniz inş. kaçamak yoktur ,
bende şu dukanın hamileler için olanını yapim diyorum ,zaten son zamanlarda cozuttum kilo aldım ,dur demezsem tekrar eskı kılolarım agerı döncem diye korkuyorum yaw,

eda ,nesli ,dukancanlar anlatın hele nasıl yapılır bu dukan :):) bi gün başarıcam bende ,inanıyorum buna

günaydın kızçeler,dünden daha güzel daha mutlu bi gün olsun hepimiz için

çiğdoşummm bu pasta senin için canım,doğum günün kutlu olsun,hayat sana hep gülen yüzünü mucizesiyle berabergöstersin inş.iyiki tanımışım senii

kızlar yaw beğen butonunda diğer kişileride değerlendir diye bişi diyoo off ne saçma yapmışlar

çiğdemcimm neslihancım sölemese bilemicez gerçekten doğum günü oldugunu :2::2:

doğum günün kutlu olsun bıdığım ,nice mutlu huzurlu sağlıklı ,dileklerinin gerçekleştiği bir yaş olsun inşallah ,seni seviyoruzzz

Son düzenleme:
sinemcim hamilelikte dukan güçlendirme evresi gibi uygulanıyo,aşağıda daha detaylı bilgiler var canım,yinede takıldığın yer olursa yardımcı oluruz

Dr.Dukan da hamilelere ve emziren annelere göre(ATAK ve SEYİR evrelerini uygulamadan) güçlendirme evresini farklı uygulama şekilleriyle anlatmış kitabında.Bu yöntemleri diyet olarak nitelendirmek yanlış bence.Aslında önerilen dengeli beslenme.(Diyetisyenimin hamileleğim sırasında önerdiği beslenme düzeniyle tamamen aynı)

Önce güçlendirme evresinde neler yapmamız gerektiğini hatırlayalım.
ATAK REJİMİNİN PROTEİNLİ BESİNLERİ
SEYİR EVRESİNİN SEBZELERİ
MUZ,ÜZÜM,KİRAZ DIŞINDA HER GÜN 1 PORSİYON MEYVE
GÜNDE 2 DİLİM TAM TAHILLI EKMEK
40 GR ÇOK YAĞLI OLMAYAN PEYNİR
HAFTADA 2 PORSİYON NİŞASTALI GIDA(HAMUR İŞİ,MAKARNA,PİRİNÇ,PATATES,BAKLAGİLLER)
KUZU BUDU
2 ÇORBA KAŞIĞI YULAF KEPEĞİ(hamilelikteki kabızlık ve hemoroid sorunu ortadan kaldırmaya da yardımcı)
25DK YÜRÜYÜŞ
Ve bunları tamamlamak üzere;
HAFTADA 2 KEZ ''ÖDÜL YEMEĞİ''(ANA YEMEK,TATLI VE İÇECEKTEN OLUŞAN SERBEST BİR ÖĞÜN)
HAFTADA 1 GÜN MUTLAKA ATAK EVRESİNDEKİ GİBİ SAF PROTEİN DİYETİ

GEBELİKTE UYGULAMA:

Önceki gebeliklerden sonra verilememiş fazla kiloları olan kadınlar,diyabet hastaları ya da hamilelikte fazla kilo almak istemeyen hamileler için Dr.Dukan güçlendirme evresinin aşağıdaki şekilde değiştirilmiş halini uygulamayı öneriyor.

-günde 1 yerine 2 porsiyon meyve tüketin,
-tamamen yağsız yerine,yarım yağlı süt ve süt ürünleri tüketin,
-saf protein perşembelerini uygulamayın.

Önceden aşırı kilosu olup da kilolarını veremeden hamile kalmış olanlar ise güçlendirme evresinde izin verilen nişastalı yiyecekleri ve iki ödül yemeğini çıkarıp,protein perşembelerine devam ederek uygulamalılar Dukan'ı.
( İleri obezlik durumlarında ilk 2 evreyi de uygulamaya katmalısınız fakat her halükarda bebek ve sizin sağlığınız için bu beslenme düzeninin size uygun olup olmadığının takibini bir uzmanla yapmalısınız.)

GEBELİKTEN SONRA UYGULAMA:

Gebelikten sonra fazla kilolarını vermek isteyenler için emziren ve emzirmeyen annelere göre 2 farklı uygulama mevcut çünkü bebeğe etki edebileceğinden emziren anneler katı diyetler uygulanması önerilmiyor.

Emziren anneler için güçlendirme evresinden farklı olarak,
-günde 1 yerine 2 porsiyon meyve tüketilmesi,
-tamamen yağsız yerine,az yağlı(%20) süt ve süt ürünleri tüketilmesi,
-saf protein perşembelerinin uygulanmaması.
gerekiyor.

Emzirmeyen anneler içinse ,
-Doğum sonrası fazla kilo 5-7 arasındaysa, atak evresi atlanarak istenen kiloya inene dek seyir evresi ve diğer evreler sırasıyla uygulanmalı.
-Doğum sonrası 10-20 kg arası anormal kilo alımı varsa diyet atak da dahil olmak üzere tüm evreleriyle yapılmalı.

günaydın herkese bugün hava çok güzel kendimi dışarı atip yürüyecem inşallah.dün çok dikkat etmesemde sabah tartı aylar sonra eksi gösterdi fazlalıkların 1 kilosu gitti devamı gelir inşallah

sinem çok sevindim teyze oluyoruz yaşasınsıra sizde kızlar hadi bakalım inşallah isteyen herkese nasip etsin

çiğğğdeeeeeemmmmmm mutlu yıllar canım neslinin pastaya bak ama yeme tamam mı

özlemcim dikkat ettinmi fazlalıklar hemen uçuyo dimi,bende güne eksiyle başladım,hala fazlam var ama olsun yavaş yavaş onlarda gider,acelemiz yok,cuma bildirim yapıcaz ona göre

bu arada unutuyorum hep sormayı,sinoşumm sen ne gibi belirtiler yaşadın,anlat hele

inanamıyorum sana onca zaman yapmayıp aşerirken yaparsan sinemcim valla pes dicem sana :))) şaka şaka valla süper irade derim başka da birşey demem

önümde 1 ay kaldı hatta daha az benim daha 4,5 kg vermem lazım olur mu ki yaaa

saol bidenem kaydettim bunu :) yapmaya çalışıcam :)

eveettt ALLAH nasip ederse eylül 16 da teyzesiniz ,hayırlısıyla cınsıyetıde bellı olsun teyzelerıyle isim arayışına geçicez :)

tatlısım regli olucak gibi bi hissin oluyo,çok duygusala bağlıyosun ki,ben herseye ağlar olmuştum son zamanlarda ,regli belirtisinin aynısını yaşıyosun ama günün gelmiş olmasına karşın kırmızıları göremıyosun :) ilk önce acaba hamilelik psikolojısındeyım oyuzdenmı reglı olamadım dedim ama öyle değilmiş,
yorgunluk halim çok bi bakıyorum çok yorulmusum kesıntısız uyuyorum b, bakıyorum cok enerjıgım ,ama genel itibari ile uyku halindeyim,2 gündürde midem ayakta geziyorum ,oda baş ağrısı yapıyo sanırım,kolonyayla geziniriyorum,doktor folık asıt ilacı verdi onu içiyorum günlük 3 adet miş ,kalp atısını duyduktan snr tahlil yaptırıcakmıs ama içeriğini sölemedi şimdilik ,
bakalım ümit dünyası yapabılırmıyımkı
belkide yaparım nasipse şu 3 ayı atlatım dıkkat edıcem doktorda dedı zaten :) et diye
senin az kaldı kuzum ya maşallahın var

ayyy hakkaten cinsiyeti bir belli olsun isim bulalım bebişe...

inşallah yaparsın be güzelim elif az kilo almıştı inşallah sende öyle az alır sonrasında da hayırlısıyla verirsin...

Günaydin Neslimmmmm o nasil güzel bir pastadir bayildim bayildim bayildim yaaa

Tesekkür ederim bitanem benim bende iyiki tanimisim sizleri iyiki varsiniz

Sinemim Allah razi olsun çok çok tesekkür ederim canim bende sizi çok seviyorummm Rabbim herkesin gönlüne göre versin insallah

Özlemcim cok tesekkür ederim canim Yok yok yemedim merak etme uzaktan bakindim pastaya
ama çooook güzel bisey yaaa

---

Simarttiniz kizlar beni valla, hepinizde iyiki varsiniz kocaman seviyorum sizi

Sinemcim ilk denemenizde oldu diye okumustum yanlis hatirlamiyosam sahidende öylemi oldu

Ne güzel ya Rabbim bekletmeden nasip ettin masallah çok güzel bisey
Haberlerini ver hep gün gün valla, kilo almaktanda korkma bebisin saglikli sihhatli olsunda

ayyy hakkaten cinsiyeti bir belli olsun isim bulalım bebişe...

inşallah yaparsın be güzelim elif az kilo almıştı inşallah sende öyle az alır sonrasında da hayırlısıyla verirsin...
amin inş. canım çok fazla kilo almama yaw

canım reglıyı 10 aralıkta oldum ben sonra aralık 22 de denemelere başladık,ocak 10 oldu regli olmadım 11 oldu 16 oldu yok dedımkı cuma hayrına test yapıcam ,tabı ocagın 10 unun da adet olmadım dıye test yaptım negatıf cıktı,bu seferde ne gatıf cıkarsa üzülmek yok dedım bı baktım çift çizgi ertesı gun doktora gıttım kese göründü canım ,ama hangi denemede tuttu bılemıyorum :) ama önemli olan reglı tarıhını geçirmek sanırım
allahı m tüm isteyen arkadaşlarıma nasip etsin inşallah,benimde sağlıcakla kucagıma almamı nasip etsin,aman yaw duygusala bağladım yinee,çok sulu gözüm oldum çıktım

anladım sinemcim,benim her ay regl yaklaşırken psikolojik olarak belirtiler çıkıyo ortaya,şu anda yine göğüslerim çok fena,dün sporda çok rahatsız oldum,dokunamıyorum bile,tabi hemen acaba mı diyorum,işte umut dünyası

canım desene kuzucuk terazi burcu olucak,senin aklından cinsiyeti ile ilgili ne geçiyo sinemcim

1ayda 4,5 kg verilmeyecek bi rakam değil edacım,hele dukanda hiç değil,ama seninde dediğin gibi son kilolar biraz ağır gidiyo,eğer 1 ay sonunda ideal kilona 1-2 kg kalırsa güçe geçebilirsin bence,güçtede dikkat edilirse kg verimi devam ediyormuş

canımcımm ne demek,sen daha iyilerine layıksın,keşke reelde de birbirimizi görme fırsatımız olsydı ooo ne sürprizler beklerdi seni

mutlu yıllar ciğdemcimmmm nıce güzel yaşlara ınsallahhhh

sana bu yasında hem 55 kılo hem bebıs hem ask hem basarı hem para hem huzur hemde mutluluk dılıyorum:)ee daha ne olsun dımı ama:)

Eklentiler

• $imagesCAE9U5I6.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 53
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…