Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

abla vallahı agzına saglık gözlerım doldu okurken bankada olmasam aglardımda:)
çok güzel yazmışsın çok güzel dile getirmişsin
bazen nekadar saçma bi şekılde nefes tüketıyoruz diyorum gereklı gereksız şeylere takılarak
isyan ederek,günah işleyerek..
herşeye şükretmelı ınsan,şu evlenecegımız ınsanların bıkaç alternatifi olaydı iyi olurdu gerçi:)

ben güzel yazmıyorum esra..yazdığımın kendi güzel..ama Allahın güzelliğini gören pek yok.daha çok arada bir ellerimizi açıp şunu bunu istediğimiz hayal ürünü biri gibi görülüyor.dünya hayatını da sanki bişeylere sahip olma yeri gibi görüyoruz.oysa Allah bizi buraya kendini temsil etmemiz için gönderdi.hani diyorlar ya.halife..işte o..hedefi sapıtmışız..Ondan uzaklaştıkça mutsusuz..içimizde yeri doldurulamayan bi boşluk var..yolunda gitmeyen işlerimiz ne çok...
oysa Allah kendine Vedud demiş.yani mesela şimdi elif hamile ya..içinde oluşmuş bebeği ne çok seviyor değil mi.doğacağı için çok mutlu.bebeği bildiğinden beri çok seviyor değil mi..işte Allah kulunu bundan daha çok sever..O Veduddur.yani O kulunu daha yaratmadan ,kul henüz hiç yokken o kadar sever ki o kulu yaratmayı diler.ve yaratır.düşün ya..sen şu an olmayan bebeğini sevebilir misin..ya da volkan yokken onu ne kadar seviyordun...
Ama Allahın sevmesi böyle değil..inan bu sevgiyi düşündükçe benim de gözlerim doluyor.diyorum..ya rabbi sana karşılık veremedik.azıcık bile...................affet.............

dünyaya nekadar kapılıyoruz bizz...b
bazen kendıme dönüp uzaktan bakmaya calışıyorum ne yapıyorum ben nelere kızıyorum ısyan edıyorum üzülüyorum mutlu oluyorum..nekadar boş,bomboşş
hep bitmeyen bi istek,hep bi doyumsuzluk,sonuda yok evet herseyı hallettım artık mutlu olabılrım gibi bi anda olmuyor hiç..
allah hepımızı hayırlı kullarından nasip etsın
dogru yoldan ayırmasın

çok doğru söylüyorsun abla onun sevgisini onun merhametini ben tahmin edebileceğimizi sanmıyorum... ben sahip olduğum şeyleri nasıl sevip koruduğumu düşünüyorum (henüz bebiş kısmına geçemediğimden :) aynen bunları düşünmeye başlayınca gözlerim doluyor... kendimi annesinin şımarık tatminsiz çocuğu gibi hissediyorum öyleyiz de... belki tuhaf bir tarzım vardır ama artık içimde sesler yükselip isyan bayrağı çekmesine az kalınca kulağıma walkman takıyorum müziği son ses açıyorum. şeytan vesvese verir seni bir güzel gaza getirir ben o zamanlarda onu duymamaya çalışıyorum. belki biraz daha sağlam bir yapım olsa o şeytanı duymamayı belki Allahı tesbih ederek başarırdım yada ne bileyim ibadetime yönelirdim. ama ben namaz kılarken bile az kalıyor türkiyeyi kurtarmama :) silemiyorum içimdeki saçma sesleri bende bu yönteme giriştim madem sesler yükseliyor bende yüksek ses müzik dinleyip hatta yüksek sesle de söylüyorum. kendim bile mantıklı mantıksız durum hakkında yorum yapmış olmak istemiyorum.

özene bezene seçtiğim yeni doktoruma gittim. iğneyi şu 3. günde halledebilirmiyiz diye gene olmadı. adetim 1 gün sürdü. yeni doktoruma göre bende pkos yokmuş. yumurtalarım gelişmiyormuş sayısı azmış. gelişmediği içinde 1 gün adet görmem normalmiş çünkü oluşmuş olanlarda 1 günde parçalanıp gelmiş. yeni ilaçlar başladı. cep numarasına kadar verdi insülin direncime de sağolsun bakacakmış onun sonucu pazartesi çıkıyor. eğer insülinimde aşırı dalgalanma olmazsa matofine bile gerek yok dedi. psikiyatri ilaçlarını için 1 ay müsade verdi nasıl azaltıyorsan azalt doktoruna sor bırak dedi. hayırlısı bakalım en azından bu hastane evime yakın doktor devamlı orda baya da yaşlı tecrübeli... kilo konusundan bahsetmedi ama psikiyatri yerine diyetisyeni öneririm şöyle 1 sene boyunca seni takip edecek biri iyi olur dedi...

Selam hanimlar

Sükür gelebildim bende yeni topigimize

Nasilsiniz ne var ne yok Geçmisi okuyamadim bi bos oldugumda okurum insallah herkes iyidir umarim

Belimde siyatik olustu aniden ramazandan tam 3 gün önce ne yürüyebildim ne oturabildim cok agrilarim oldu, zar zor gittigimiz aciller, eve gelen doktorlar, sonra biraz ayaklanip doktor doktor gezmelerimle, röntgenlerle, filmlerle falan 3 hafta geçti gitti, simdi iyiyim çok sükür bu ögleden sonra kemik doktoruna gidicem sol tarafimda 5mm lik kisalma varmis kemiklerimde insallah uzatmaya caliscak doktor bakalim

ayyy neyse geçti çok sükür öyle böyle

Ramazanda çok az kaldi yaa evde ne kadar çabuk geçti mübarek günler sizlerede öyle miydi bilmem ama :26:

Bu arada Ramazan dolayisiyla ben 2 kilo verdim 62lerdeyim :)
Tabi giden sudur umarim geri gelmez oruçtan sonra :)

Son düzenleme:

geçmiş olsun güzelim inşallah tez zamanda atlatırsın... aynen ramazan elimizden kayıp gidiyor az kaldı...

bende annemi getirdim kaç gündür döne döne ev arıyoruz. inşallah buluruz buraya yerleşecek o zaman :) o yüzden nete girdiğimde bile hep daire bakıyorum. buraya uğrayamadım diyet filan hak getire annemle daldım yemeklere :) acısı kötü çıkacak ama dur bakalım

Canim en iyisini söylemiş çok iyi seyler olacak icime öyle doğuyor
Hadi bakalim
Canim çok gecmis olsun Rabbim sifa versin 🙏🙏
Kilo vermene de sevindim

çok tesekkür ederim Edacim Allah razi olsun

ay ne güzel valla çok sevindim annenin senin yanina yerlesmek istemesine, sanada çok iyi gelicektir onada
Kardeslerin var mi baska bulundugun yerde?

Ramazan falan diyet kalmadi valla gece gece ne baklavalar götürürüm ama yinede kilo verdim ben tabi giden kesin sudur orasi ayri

Hadi bakalim

Canim çok gecmis olsun Rabbim sifa versin 
Kilo vermene de sevindim

Tesekkür ederim elifcim de sen hamile misin inanmiyorum yaaaaa yoklugumda herkesin bebisi olmus masallah masallah çok sevindim ben yaaa Allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin ne güzel masallah

nerde bu millet esra, neslihan, seher, melek... kizlar yok mu?

Hadi bakalim

Canim çok gecmis olsun Rabbim sifa versin 
Kilo vermene de sevindim

ayyy elifcimmm 248 gün kalmış bebişi kucağına almana çok sevindim güzelim senin için yaa valla heyecanlandım yazıyı görünce Allahım sağlıkla kucağına almanı nasip etsin...

ne bileyim güzelim en azından bu doktor baya baya tecrübeli sen sakin ol bırak ben programımızı yaparım dedi cep numarasını da verdi birde tüp bebek konusunda baya araştırmaları makaleleri varmış en azından olmayacaksa uğraştırmadan bekletmeden bizi yönlendirir diye düşünüyorum. inşallah iyi olur herkese mazeret ediyordum annem yok kimse yok çocuk düşünemiyoruz diye annemde buraya yerleşince ne mazeret edeceğim bilemiyorum :44: inşallah mazeret üretmeme gerek kalmadan bende hamile kalırım :18:

kızzz varya o fikir de aklıma gelince bir korkuyorum ki anam olsun olsun istiyorum da o karnına girdimi vazgeçme şansın yok amaaaan neyse hamile kaldım da korkusu sardı :))))))))) en mutlu olacağım şey sanırım aşerme kısmı olacak zaten tüm hayatım boyunca aşermiş gibi yiyen ben o zaman tam bir yuvarlak olacağım sanırsam

abim var güzelim sadece oda ist da yaşıyor burda kimsemiz yok bir annem olacak inşallah... ay nasıl güzel birşey biliyormusun şu an bizde eve gidince evde birinin olması... inşallah bayramdan sonra hemen getireceğiz annemin eşyalarını... hayırlısıyla ev için bugün anlaşmaya gidecekler damat kaynana :)))

ya bende antepten baklava getirdim de daha elim değemedi çok vijdan azabı çekiyorum. ne zaman elimi atsam şimdi akşam yok yemek yedim yok çok açım insülinim bozulur diye diye yiyemedim bu sefer de atacağız galiba 1 kg baklava daha elimiz değmedi 1 hafta oldu

Evet tabiki iyi olur evde birinin olmasi, tabi cok uzun sürede olmayacak :26:
Neyseki anneninde kendi evi olacak simdi ne güzel iste hep dizinin dibinde olur

yeme edacim baklava falan sagligin için almayin bile eve :26:

Canimmmmmm Allah razı olsun Rabbim tum isteyenlere de versin insaallah su mübarek günlerde öyle oldu iste tatlım ya valla çok umudum yoktu Rabbim bahsetti minik hediye sepetimi. Ama açmama daha çok var çok sabirsizim
Doktor o kadar önemli ki çünkü senin hiçbirşey dusunmemen gerekiyor kafanın rahat olması lazım seni rahatlatmalı doktor çünkü ilk deneme bu nasil bir süreçten geçilecek bilmiyoruz anladığım kadariylada doktorun tecrübeli bir doktor ona bırak Allah'a tevekkül et dua et
O karnına bir düşsün sen o zaman göreceksin hiçbir korkundan eser kalmayacak kilo almaktan korkma bir diyetisyenle ısı goturebilirsin ben öyle yapıyorum su 3 ay 4-5 kilo versem yeter bana ins sonrası Allah Kerim sağlıklı beslenerek çok kilo almam diye umidediyorum
Rabbim tez zamanda kucağını doldursun İnan hep dua ediyorum hepinize

Evet tabiki iyi olur evde birinin olmasi, tabi cok uzun sürede olmayacak :26:
Neyseki anneninde kendi evi olacak simdi ne güzel iste hep dizinin dibinde olur

yeme edacim baklava falan sagligin için almayin bile eve :26:

antepten geldik ya ordan da ne getirilir tabi eşim istedi baklavayı yedik mi diye sor hala yemedik dün gece çok acıktım buzdolabının rafları arasında seçim yapar halde buldum kendimi hemen toparlandım 2 badem attım ağzıma aldım su şişemi git yatağa suyunu iç gece gece birşey yeme diye fırçaladım kendimi :)))

ay nasıl tatlı oluyor yaşlanınca bakması o çocukken yapıyor ya herşeyini şimdi de sen yapıyorsun ayy annem bana evde bir yawrum var hissi veriyor :)) sanırım her hangi bir canlı bile olsa ilgilenmek bakmak sevmek gibi dürtüler içeriyorum sanırım anne olma zamanım geldi benim yaaa

Amin güzelim... inşallah hayırlısıyla gelirde benim de hediyem :) ben o zamanda başka şeyler bulurum korkacak rahat olma potansiyelim yokki :)

günaydın kızlar,

dün üni. den bir arkadaşım raslantı buralara gelmiş onla görüştük hatta yemeğe gittik. ben fazla kaçırmadım kendimi tebrik ediyorum.

Amin Elifcim Rabbim isteyen herkese versin insallah, bizde bebis için karar verdik artik ve klomene baslicam Allahin izniyle bakalim nasil sonuçlar alacagim
Rabbim hediyeni sag salim kucaginada versin insallah sabirsizligini tahmin edebiliyorum çabucak geçsin günlerin insallah

günaydın kızlar,

dün üni. den bir arkadaşım raslantı buralara gelmiş onla görüştük hatta yemeğe gittik. ben fazla kaçırmadım kendimi tebrik ediyorum.

selam edacim bende tebrik ediyorum seni
bugün ben niyetlenemedim ama sanki oruçmusum gibi bisey yiyemiyorum, sadece su yetiyor zaten bu sicakta

geldim hangınızın omzunda aglasam diye bakındım ama yok kımsecıkler
kızlar bende durum feci,aldım başımı gittim kendıme ınanamıyorum...
ramazan basladıgından berı tartılmamıstım dogru dürüst bu sabah ne akla hızmetse regl ılk günüm tartıldım ve buhranlardayım
zaten tatılde aldım geldım üstünede ramazanla ıyıce perçinledim ...
çok canım sıkıldı yaaa
bu bayramda dombul dombul gezinecezz
hay ben kendımın iştahına tükirim

Aha topikte bi yasam belirtisi

Hosgeldin esra

Yapilcak sey belli, eylülde yada ekimde yarismaya geri katiliyoruz bu topikte cok salicaz gibi geliyor baksana kimsecikler yok
Tabi yaz mevsimi olmasinada bagliyorum biraz

Nasil besleniyosunda aldin ki kuzum ya :26: o kadar uzun aç kalmaya yakiyor normalde vücut, asiri sisligine denk geldi galiba :26:
kaç kilosun ayiptir sormasi :26:

çidommmm geçmış olsun sanada denk gelemedık hıc yazamadım bende bitürlü
nasıl oldun daha ıyımısın??

ben 83lerle tatıle gidip 85 küsürle geldım ve ramazanla bırlıkte artı regl ıle bu sabah 89 çıktım
aglasammı gülsemmı bılemedım yaaaa
ama toparlanıcaz ınsallah ben tekrar 9lu rakamları gormek ıstemıyorum
senınde az kaldı tatıle hadı ıyısın
bak iple çekıyodun zaman geldı sayılır
ama sen kendıne ıyı bak ozamana kadar belin tam iyileşsin toparlan tatilin tadı çıksın canım benımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…