Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

sinem normal doğumdan hiç korkma canım . sen kan falan görmeyeceksin canım ben bide sabah 6 dan akşam 8 e kadar bekledim doğum için suni cancı yedim ALLAH kolaylığınıveriyor canım sonrasında hiç birşry hatırlamıyorsun canım sanki sen yapmamışsın doğum gibi oluyor

ya benim kuzenimde ebelik hemşirelik bitirdi öğretim görevlisi bazen yanına hastaneye gitmem gerekirdi bir gün doğuma girdirdiler anam benim orda benzim atmış o görüntü dehşetti nereye girdiğimi de anlamadığımdan bakmış bulundum. sona kuzenime diyorum o nedir yaa bende bir taraftan bağıracaktım kadına ayıp oldu filan merak etme o doğum sırasında ne akan kanı ne odadakileri görür tek düşüncesi sağlıklı bebeğini çıkarmak ıkınmaya ve bebeğe konsantre olur dediydi gerçi kadının öünde beyaz önlük yüksek benim gördüğümü eminim göremez... ve doğum sonrası bir sürü tanıdığın başına gittim ben acı nasıldı diyorum onlar bebişin derdinde çok tatlı sağlıklı geldi ya gerisi boş, bir kişide aman ne ağrıydı çıkana kadar öldüm bittim demedi :44:

canım benımm nerelerdesın sen yaww, zayıflama topiklerindesin ama burayada uğrada arada sırada ,özletme kendini
suni sancı eminim çok zordur ,ben son ana kadar hastaneye gitmek ıstemıyorum,vermesınler suni sancı bana :18::18:

senin kadar güçlü olabilir inşallah nazlıcım

okurken bile tansiyonum düştü allah kolaylık versin inşallah

benim suyum erken geldiği ve açılma az olduğu için mecburen suni sancı verdiler hastahaneye gittiğimde 2cm açılma varda eğer açılma 8cm ise suni sancıya pek gereksinim duymuyorlar kendiliğinden açılma olsun diye bekliyorlar . doğum esnasında açılma 4cm olunca epidural yapalım diye sorarlar sakın kabul etme canım sancıları hisetmediğin için doğum uzayabiliyor . normal doğum bir mucize inan sonrasında hiç bir şey hatırlamıyorsun . bütün enerjini bağırmakla yada çığlık atmakla harcamak yerine ıkınma için harcayınca hemencicik geliveriyor kuzucuklar

ben buralardayım aslında canım şu aralar kilom durdu biraz ama bırakmak yok tam gaz devam ediyorum .

kız sezeryanda da nasıl kesiyorlar kaç kat deriyi özene bezene kesip kesip dikiyorlar biri iltihap kapsa nasıl bir risktir ayırca normal doğumda içindeki tüm suyunu boşaltmış oluyor ama sezeryanla bebeği çıkardımı hemen dikmeye başlıyor ne varsa içinde rabbimin doğumla temizlemesi gibi var mı?? acı duyulmuyor ama ya dikişte problem çıkarsa amanın düşünmek bile istemiyorum hele tutup 1 seneye kalmaz bu kezde kendiliğimden hamile kalırsam riskli diye doktor aldırmamı isteyecek çokmu senaryo yazıyorum nedir

aynen ilk pazar alışverişe gittiğimizde her daim gittiğim mağaza çocuk reyonunu aradım durdum. hiç göz ucuyla bilem bakmamışım daha önce

haftaya çarş. yanlış hatırlamıyorsam. şeker yüklemem zor olacak 5 li yükleme yaptılar daha önceleri 5 kez o şekerli suyu iç 1 saat bekle aç aç çok fena olmuştum

yok valla güzelim tek hissettiğim baş belası kabızlık derdim. bıcırıklar hafif kalıyor onun yanında...

7 kat kesiyolarmış,ama sen içini ferah tut emin ellerde olucaksın doktorun çok iyi bilgili deneyimli biri ,sorunyaşamıcaksındır canım,şimdiden bunları düşünme boşver bebeişlerinin kıpırtıları nı hissettikçe bu endişelerın kalmıcak inan bana
bende korkuyorum ama bıyandanda yaşamadığım bi duygudan korkmak mantıksız gelıyor ,kulaktan dolma şeylerle kendımı doldurmayalım

dimi bende bakmazdim bebek reyonlarına şimdi gözüm hep arıyo daha güzel ne bulabılırım diye
güzel heyecanlara ,şükürler olsun bu duyguyu yaşadığımız için

kabızlık fena bi durum kuzum yaw,ben çok çektiğim için biliyorumama şükürki gebelikte çekmedim ,aksine çok düzene soktu ,kan ilacı etkili oldu baya

amanın her Yanım kasınıyor yaww, bacaklarım karnım ,kasıklarımın oldugu yer ,yırtasım gelıyo bazen ama tırnak sürmemek ıcın ovalıyorum sadece

Son düzenleme:

peki şöle olabılırmıydı ,hanı suyun gelmiş açılmada az sezeryana alalım nıye demedıler,suni sancıı neder doktorlar ısrarla vermek ıstıyolar o acıyı yasatmak ıstıyolar anlamış değilim ,
nazlıcım epiduralede güvenemem ben yaw ,karamsarlıklar içinde boğuluyorum ,inşallah herysey yolunda gıderde ,bı çırpıda doğururum,sonrasında sezeryanın acısına dayanamam,bebegımle rahat ılgılenemem ,anneme etramfımdakılere yük olurum diye ,bide yara iyileşmem geç oluyor benı ,onunda etkısı var bakalım,rabbim ne yazdıysa onu yaşıcaz ,hayırlısı olsun

canım kılo vermen harıka gıdıyor bence takıp edıyorum bazen sayfayı, durmasıda bence cok güzel,tekrar başladıgında bı anda pıtır pıtır gıdıcek demek oluyor,sabırla kırılmasını bekle canım ,
oğluşunun doğum günü nezamandı sanırım bu yakınlarda , ozamana kadar istedigin kıloya düşümüş olucakmısın

benim doktorum tamamen normal doğum yanlısıydı . bide bana suni sancıyı yavaş yavaş verdirdiki hem beni hemde bebeği yormamak için onun içindirki çok uzun bekledim ben . sende içini ferah tut canım ALLAH hayırlısyla kucağına almak nasip etsin . yürüyüşlere başladın mı bilmiyorum ama doğumu kolaylaştıran etkenlerden biri bol bol yürümeye çalış .

oğlumun doğum günü 12 haziranda sinem 1 aydan az bir zaman kaldı

benim doktorda normal yapılması gerektiğini söylüyor,ben dedımkı normal yapmak istiyorum ,kutluyorum seni hiç bi hastam böyle düşünmüyor dedi,allah yardım eder sana hiç merak etme dedi ,bakalım hayırlısı neyse o olsun ,dün eşimle şakalaşıyoduk azıcık ısırdı ,nasıl canım yandı ,allahım dedım doğumdaha ağrılı sancılı ben ne yapıcam
yürüyüşü yapıyorum desem yalan olur ,işte market alışverişinde mağaza gezerken ,bazen iş yerınde koridorda yürüyorum ,öyle cok rıtmık yürümüyorum ,
benım kocamı yerınden kaldırmak bir ölüm ,uyuşuğun teki,işten 5 te çıkıyorum spor ayakkabılarımı gıyındım ,parka gıdıp yürücem hergün,eşime sen gelmesende ben yürücem dedim,anlayışsın adamın teki , bin kere ben bin kere doktor söledi yürümen şart diye ,of off

oy oğluşun 1 yaşına giriyor he ,maşallah allah uzun ömür versin inşallah
ne kadarda çabuk geçiyor zaman dimi ,nice uzun yaşlara inşallah

amin sinemciğim cümlemizin evlatlarına . Zaman göz açık kapayana kadar geçiyor geçen sene bu zamanlar gün sayıyordum doğum için 1 ay kaldı diye . Tabi benim sıpa gününden önce geldi . Doğum iznine ayrıldım 12 gün sonra geldi . Tam 37.haftayı doldursaydım dayanıp yollarda doğururdum kesin :)

yürüyüşün faydalarını görmüşsün canımcım
bende senden etkilendim ,10 dk bi 10 dk daha hızlı tempolu yürüdüm korıdorda ,2 defa yürücem bu şekilde akşamda 1 saat açık havada yürürüm oh mis

nazlıcım kacıncı hafta cıkıcaz ,doktor söyler gerçi ama ,benım dogum 15 eylül gibi ,ben 15 ağustosta çıkım dıyorum izine,tam bi ay öncesi, evdeki hazırlıkarımı yaparım bı yandan bı yandan dogumu beklerım

istersen 32,haftada çıkabiliyorsun sinem . ama ben 32,haftada 37.haftaya kadar çalışabilir raporu aldım ki oğlumla doğumdan sonra daha çok zaman geçireyim diye bu sana kalmş canım 4 ay iznimiz var zaten istersen bunu doğumdan 2 ay önce ve 2 sonra olarak kullanabiliryorsun yada doğuma 3 hafta kalada bırakabiliyorsun canım

herşey yolunda giderse bende öyle yapmayı düşünüyorum canım ,ama sıcaklar başlayınca bu hissim nasıl olur bilmiyorum

bende belki ücretsiz izine çıkabilirim , böyle bi düşüncemde var,benım durumlarda karışık bakıcak kimsemde yok ,annem şehir dışında yaşıyor, k.valıdede şehir dışında ,burda bile olsa ona baktırmam zaten ,hayırlısı bakalım ne olucak

ben normalde 6 haziranda dolduruyordum 37.haftayı ama dayanamadım yollarda 1 hafta önceden çıktım izne . bide insanlar çok vicdansız olmuşlar otobüste metrobüste kimse yer vermiyordu .

ben normalde 6 haziranda dolduruyordum 37.haftayı ama dayanamadım yollarda 1 hafta önceden çıktım izne . bide insanlar çok vicdansız olmuşlar otobüste metrobüste kimse yer vermiyordu .

ya kitap okuyolar ya müzik dinliyolar yada uyumuş numarası yapıyolar
neyseki geçti o günler

allahtan ben servisle geliyorum ,bı sıkıntım olmaz son ana kadar durmayı düşünüyorum,gerçi burda biri var ona tahammül edebilirmiyim daha bilemıyorum ,gırtlagını sıkasım var cunku

hiç unutmuyorum doğumdan 10 gün önce annemle eminönüne gitmiştik . dönüşte metrobüste kimse yer vermedi bana kadının biri adamın birini kaldırıp beni oturtmuştu ALLAH korusun araba fren yapsa sen düşsen ben vicdan azabı çekerim ama bu insanların umrunda değil demişti :) bende yolun yarısından çoğunu servisle gidip sonrasında metrobüse biniyordum sık dişini sinem ücretsiz izinde almış olsan çocuğunla daha çok geçireceksin ben 3,5 ay geçirebildim oğlumla . keşke ev kredisi olmasaydıda ben büyütseydim diyorum ama bunada şükür aksi takdirde kv ile oturmaya devam edecek olurdum

Allah razı olsun kadından ,aslınd aonlar nasıl yüzsüz yer vermıyosa ,sen isticeksin hamileiym görmüyomusun bana yer ver diceksin ,gerçekten insanlar artık kabalıktan anlıyor ,
eminönüne geçen bende gıttım bebek seker malzemesi almaya allahım tıklım tıklım ,kadın bırı resmen benı gördüğü halde elindekı kolıyle kanrımı sıkıştırdı ,içimden neler geçti bı ben bı allah bılıyor,
canım evet senın k.valıde sorunsalın vardı hatırlıyorum,oh kurtuldun boşver gerısını ,annene emanet bebişin gözün arkada değil ama gerçekten bebeğini bi anne büyütmeli ,inşalalh o konuda şanslı olurum
kreşe başladıgında bende işe baslarım dıye düşünüyorum,bide benım maaş sorunum var 2 ay içerden gıdıyoruz ,hem bebeğimden uzak olmak hemde ıhtıyacını o an karsılayamadıktan sonra çalışmanın bır mantıgı yok dıye düşünüyorum,

oğlusunun dogum gunu resımlerını paylaş annesı cok merak ederim :)

eğer çok zorlamayacaksa en az 3 yaşına kadar sen bak sinem oğluna . tabiki paylaşırım oğluşun doğum günü resimlerini 2 kere kutlanacak doğum günü birini kv. komşuları için yapacak ( her ne kadar benim için gereksiz olsada ) diğeri benim ailem ve arkadaşlar oluşturacak

komşuları için mi ,neyse gönlü olsun ,ilk torunmu k.valıdenın ,oda bişi benimki aramıyor bile aman bişi isteriz para çıkar kendinden diye,
yeleğini örer çeyreğini takarım getiririm dedi,bı babaanne bunumu yapar ,hey allahım lutufmuş gibi söluyor bıde

canım , bebeğini kendı büyütmek gibisi yok sanırım ,bidaha o yıllar geri gelmıyor ,ama şartlar neyi göstericek bilemıyorum hiç ,ileriyi düşünpte içimi kasvetlendırmek istemıyorum hiç :18:

Son düzenleme:

kv.nin 3.torunu canım neyse sonrasındaki doğum gününde kv.görümce falan olmayacak o dahada güzel olur . ben karışmıycam zaten onların hazırlıklarının hiçbirine ne yaparlarsa yapsınlar :) bencede düşünme anının tadını çıkar sonradan bugünlerini bile çok özlüyor insan kendimden biliyorum şartlar el verse hemen 1 tane daha çocuk yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…