Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

bende pazar günü misafir gelecek diye sebze günü yaptım. misafirde ha geldi ha gelecek diye aç dolandık durduk bende sebzelere sardım domates salatalık biber marul havuç ohhh yani :) sonunda da misafir gelmedi sinir oldum. sabahtanda hazır misafirde gelecek diye aşure yapımına giriştim. tek bir kaşık dahi yemedim kendimi tebrik ediyorum... eh eşimde sağolsun karşımda aşureyi yedi buda yetmedi çıtır çerez oda yetmedi cips ben acıktım diyincede daha saat kaç gelsinler yeriz dedi

tabi ben ne yaptım açlık kriziyle sebzeye saldırdım en son o cips yerken bende havuç soyuyordum havucu cips mi yapsam diye bir fikir geldi aklıma incecik kestim üstüne bol tuz verdim fırına mükemmel oldu yaaaaa hatta cips markalarına bile önerebileceğim türden... birde yoğurtla dip sos yaptım ımmmmm hatta resmini de ekliyim dukanda olmanız şart değil kızlar havuç cipsini deneyebilirsiniz... Eki Görüntüle 864521

sanırsam benım kosubandım ölçuyo bu dedıklerını ama nasıl ayar yapıp bakıcagımı bılmıyorum ,bı kullanma kılavuzuna bakım ben en iyisi :)
neslim inanırmısın rejımımı bu sefer hiç ama hiç bozmuyorum,allah tarafından bı azim geldi bize bu sefer ,aksam zaten yemek yemıyorum aksam ,1 saat yuruyus yapıyorum ,5ten snr bısı yemıyorum artık ,

dukan sayfasındada gördüm ,çok yaratıcı bı hatunsun sen yaw, dukanı basarıcagın ap açık ortada,keşke yanında olsaydım benıde dukana uydursaydında kurtulsaydım şu yaglarımdan :)

yawrum benim 500 g nedir ki bu mudur dert ettiğin???? valla ben dukana nasıl uzak kalmışım nesli olmasa ilgimi de çekmezdi sadece protein sağlıksız filan diye yaklaşmamışım ama bir yaklaştım pir yaklaştım. kitabı da okuduktan sonra iyice hayran oldum adama... yardımcı olmayı seviyorum inşallah becerebiliyorumdur vede doğru şeyleri iletiyordumdur inşallah :) 12 kg nasıl gitti valla nasıl taşımışım dönüp dönüp bakıyorum arkama

inşallah sonunu getiririm yaa anladım ki yıllarca diyetisyen eşliğinde bile bu denli bana uyan bir diyet yapmamışım. ne çok para harcamışım şimdi ise tek harcadığım market alışverişim deve de kulak bile değil devede kulak tüyü :)))) ben bu 84 ün altına yıllardır düşmedim burda biraz yerimde sayacağım ama inşallah kurtulacağım.

mesela bir örnek vereyim cmrt günü sebze günüydü öğle dedimki aman hep et öğlende sadece taze fasülye ve yoğurt yiyeyim ama yedikten 1 saat sonra hafif bir baş ağrısı çöktü hemen gidip kendime tavuk ızgara yaptım cips gibi tv karşısında yedim eh yine 1 saate yakın sürdü ama direk geçti baş ağrım. anladımki ben baya baya proteine bağımlıymışım bunca zaman boşa baş ağrısı çekmişim... herkesin yapısı farklı ve yapısına uygun bir diyet var inşallah hepimiz buluruz...

akşamları çok zorlama yinede süt veya yoğurt olabilir sanki 8 gibi

ay eda benim kocamda seninki gibi,güya beni çok destekliyo ama karşımda neler götürüyo bi bilsen,geçen akşam saat 9 da dominosa gittik,o koca pizzayı karşımda götürdü bende onu seyrettim,sonra çıtır çıtır kadayıf tatlısı,ertesi gün çiğ köfte,zaten evden hiç çikolatamız eksik olmaz,off ne zor şartlar altında diyet yapıyoruz,valla bu konuda esranın kocasını tek geçerim

bende haftasonu süt reçeli yaptım bide kabak tatlısı,tabi kendime tatlandırıcılı,ama bu tatlandırıcı beni mahvediyo ya,sanki bağırsaklarım horon tepiyo içerde,resmen gazman gibi dolaştım tüm gün,off çok fenaydı,bidaha çok canım çekmedikçe tatlı yapmıcam

havuçta değişik olmuş canım,ama ben nedense pişmiş havucu pek yiyemiyorum,bide pişince glisemik endeksi yükseliyo diye biliyorum yanlışmı:26::26:

sinemim hakketen bu sefer bize sihirli bi el dokundu sankiaman nazar değmesin balım aynen devam

bu yaptıkların süper bence,kesinlikle sonuç alıcaksın ben eminim,benimde geçen hafta son 2 günde 1400 gr gitti,belki seninde öle olur,pat diye düşer
dukan sayfasındada gördüm ,çok yaratıcı bı hatunsun sen yaw, dukanı basarıcagın ap açık ortada,keşke yanında olsaydım benıde dukana uydursaydında kurtulsaydım şu yaglarımdan :)

dukanda herşeyin muadilini yapmak mümkün,insan yaptıkça yaratıcı oluyo canım

Son düzenleme:

hehehe tatlım gel seni bizim eve kampa alayım :))) neler neler yapıyorum uuuuu bak yazmadım oraya da yazayım dün bir mahlepli poğaça yaptım çok hoşuma gitti...

glisemik index konusunda haklısın piştikçe yükseliyor havuçta hatta aşure koktu diye bende tatlı birşeyler pişirecektim sonra bu havucu düşününce yok dedim havuçta şeker var pişir birde artsın o yüzden hemen diskalifiye oldu tatlı hehe boş durmadım poğaça yaptım

maşallah bize yaaa

tatlandırıcı bana birşey yapmıyor acaba çok mu az koyuyorum normalde şekeri de az tüketirdim tatlının içinde :44: dukan sayfasında biri 2 yk filan bahsetmişti benimki taş çatlasa oda sadece kabak tatlısınında 1 tk...

en güzeli de az yiyim filan diyemiyoruz muadili yapmak zorunda kalıyoruz ben azıcık yiyim desem hemen 2-3 kaşığa çıkarım. şimdi görünüşte eşimle aynı şeyi yiyoruz hemde 2-3 kaşıkta kalmıyorum :)))))))

akşam ben birşey yemedim mesela dün geç yedim öğleni diye akşamı yaptığım cips ve yoğurtla geçirdim. eşimde acıkmış benim fırın tavuğuma sarktı. iyi ye dedim. sen tut tavuğu birde yağda kızart pişmiş tavuğu getirmiş bana da al diyor yok dedim tokum senin tavuğun dedi nedense yemedim iyi etmişim mutfağa bir gittim tavada dolu yağ kızartmış... yanlız benim hiçbirşeyi beğenmeyen kocam yaptığım aşureye 10 üzerinden 11 dedi sonra kaçıran var gibi kaşıkladı ya direk dedim güçlendirmede ilk öğün günümde aşurenin yeri hazır midemde :))))

Edaaaa bu yulaf kepeğinin bi ölçüsü yokmuu yani poğça yapıp baya günde 5 taneyi yiyormuusnn nası yanii şaşırdım şimdi sanki 1,5 yulaf kepeği güünlük diye biliyordum yanlıuşmı biliyorum
BU ARADA ŞU SAYFAYA Bİ BAKIN DERİM HENÜZ DUKANI KEŞFETMEYENLER dukan-ing.com: Dukan Amca-Umut Candan(-45.4 kg)

Son düzenleme:
Edaaaa bu yulaf kepeğinin bi ölçüsü yokmuu yani poğça yapıp baya günde 5 taneyi yiyormuusnn nası yanii şaşırdım şimdi sanki 1,5 yulaf kepeği güünlük diye biliyordum yanlıuşmı biliyorum

tatlım mesela dün yaptığım poğaça ya 3 yulaf kepeği + 1 yk buğday kepeği koydum. 2 yk baya dolu yoğurt + mahlepli kabartma tozu + 4 yk lor + kırmızı biber koydum. biraz cıvıktı yağlı kağıda kaşıkla koydum onlarda pişerken iyice yayılıp avuç içim kadar ince bisküviler oldular ve 8 tane çıkardım.

atakta 1.5 yk tüketirken seyirde 2 yk oluyor...

EDA KİPĞADA YULAF KEĞEİNİ BULABİLİRM HERALDE Bİ YAZINDA GÖRDMÜŞTÜM BİDE SİPARİŞİNİ VERİCEMDE DUKAN KİTABININDA ÇEŞİDİMİ VAR DUKAN KİTABI N79 YAZIYOR DOĞRUMUDUR dukan diyeti pierre dukan n97 GittiGidiyor'da 97809419

bu linkini yazdığın kitap doğru siparişini verirken not olarakta yaz onlara dukanın ilk kitabı bu birde sonra tarifler diye bir kitap çıkardı o bize hitap etmiyor adamın tarifleri bana pek bi fransız kalıyor :)))

Kitap siparişimide verdim tamamdır yanlız teredüte kalıyorum iş yerinde köfteli çorba yapılıdı mesela ben sadec yoğurt köfte lerini seçtim yedim şimid bu köfteler hazıı içinde ekmek varmıdır ben yanlışmı yapıyorum sadece kendi yaptığım emin olduğum köftlerimi yemem lazım

tatlım ben catering te çalıştım dukana tek uygun olan tavuk olacak sana tavuk but olursa o uyar... ama köftelere en azından un ekliyorlaro yüzden bir daha yemezsen daha iyi olur... iş yeri için ilk günler tek kurtarıcım ton balığı idi. hatta yağlı olandan aldıydım iyice çatalla süzdüm geri kalanı peçetenin üstüne aldım. ha peçeteye almadan kaba daldığım da oldu en son bilgilere göre dukan amcamız günlük yağ hakkımızı 1 yk na çıkardı. gelirse balıktan gelsin diyiverebiliriz tabi çatalla iyice süzdükten sonra :)

günaydın dün kipayı alt üst ettim yulaf kepeğini bulamadımyaaaaaaaaaaa bugünde migrosa gidicem bana en yakın migrosta 1 saat uzaklıkta gitmişken artık 1 ay yetecek kadar almma lazım yanii kaç paket alıyımm siz kullandığınız için daha iyi biliyosunuz

:))))))))))))))))))))))))))))))) hadi yapalım

Eki Görüntüle 864624

gunaydınnnn
saglıkk,aşk ve degişimm çıktı benım üçlememde:)

yaaa kızlarr cok özledım sızı
teknık sebeplerden dolayı giremedım,hergün düzenli olarak denedım yok girilmedı cesıtlı yollarla sızmayı denedım ama olmadı
bu sabah bı baktım hooppp kocaman kk karsımda:)
az bi gecmıse baktım masallah erimişiniz hepınız yoklugumda,
neslım resısmlerını sınem gondermıstı harıka durumdasın masallah,ama dahada iyi olacaksın,kımseye kulak asma kım ne derse desın kendını 59 görmek ıstıyosan in 59a..mılletın agzı hep konuşur:)
edacım dukanda harıkalar yaratıyosun masallah kısa sürede yol katettın zaten devamıda katlanarak gelecek gibi gözüküyor,elifede öncülük edıyosun gördgüm kadarıyla
elifcann daha dügüne var yawrum haydı asıl şu diyete kuğu gibi ol dügününde..
çidommmm özledım senı kac oldun bakım 58 falan mı:)yoksa yoklugumda kendını yemeye ıcmeyemı verdın:)
bu arada dün spor ve diyet ikilisiyle tekrar yollarımızı birleştirdikk çok ayrı düştük çünkü bu aralar valla koşu bandı pas yapğmış yanı o derece:)

neyse hayatımın 3 lüsü spor+diyet+kpss:)

bu arada 2012 kpss sonuclarına göre kasım tercıhlerı vardı dün yaptım tercıh dua edınde biyere yerleştirileyim valla ders çalışmaktan kurtulurum.gerçi puanım ıyı degıl ama olsun umut fakırın ekmeği...:)
cısss ekmek yokkk

ben 1 paketi nerdeyse 1 ayda tükettim... 2 kez de yulaf kepeği galeta karışımıyla yaptıydım ekmeği. bence sende almışken ikisinden al yoksada 2 paket al...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…