Sağlıklı beslenirken;

inşallah canım, en kötü ihtimal dediğin gibi istanbul da buluşalım o zaman. Önceden mutlaka hatırlat. Bir cumartesi ayarlasan süper olur. Gezeriz bütün gün.

inşallah canım, en kötü ihtimal dediğin gibi istanbul da buluşalım o zaman. Önceden mutlaka hatırlat. Bir cumartesi ayarlasan süper olur. Gezeriz bütün gün.
tamamdır hem 1 hafta onceden hemde 2 gun onceden netlestırırız ıstanbula geldıgımde zaten haber ederım :) kararlastırırız saatını

Süper! İnşallah bir aksilik olmaz, nasip olur buluşmak. Sen ne istersen onu yaparız. Arnavutköy, Adalar vs düşün şimdiden
valla kahveye ulasım kolay yerler olsun bol kahve cay ıcerız cok acıkırsak kumpır yerız kız

ankarada teyzem bana o kumpırı yedırmeyecektı

İş yerine götürmek üzere akşam yaptığım karışık brokoli salatası.

Eklentiler

• 20190327_215038.webp
    54,2 KB · Görüntüleme: 47
super afıyet olsun :)
zeytınyagı lımon da var mı ıcınde :)

Var ikisi de. 2 tane de sarımsak rendeledim. :)
Teşekkür ederim.

Çok nefis gözüküyor, ama brokoli hiç beni doyurmuyor yaa. buna azıcık da karabuğday eklesen 10 numara tok tutardı.
Ben ilk defa yaptım, bakalım. İçinde başka şeyler de var. Valla benim yediğim hiç bir şey beni uzun süre tok tutmuyor ki. 2 saat sonra yine acıkıyorum. Dün tavsiyenle kinoa aldım marketten. Bizim kuşların yemine benziyor, çok komiğime gitti. :) Kinoayı nasıl kullandığını, varsa tarif, tavsiyen, beklerim. Hiç yemedim onu da ama araştırmalarıma göre bayağı faydalıymış.

N nscckts , dün marketten kereviz de aldım. Çok övmüşsün. Yaptığın kereviz rendesine ne katıyorsun? Ben de yapacağım. Kerevizi de ilk defa aldım.
1 kerevıze 2 havuc da rendelıyorum
hafıf suyunu suzdurdugum yogurda katıp ıcıne 2 dıs sarımsak tuz katıyorum
en son ustune ısıttıgım zeytınyagına kattıgım pul bıberı gezdırıp en ustune cevızler koyuyorum

bayıla bayıla yersınız emınım

bunun mantısını da yapıyorum bazen

soganlı sarımsaklı kavurdugum kıymayı en alt taban
ustune bu yogurtlu kerevız salatası konup dılım seklınde servıs edılır

mantı tadı :)

canım en önemli olan pişirmesi- 1-1 oranında su koy, belki azıcık fazla da olur ama 1-2 su gibi aslaaaa.

ben mesela bardağın 4/5 kadar kinoa koyduysam, tam bardak su ile pişiriyorum. Öncesiden suda bekleten varmış, acısını alıyor diyorlar ama, ama ben hiç bekletmem...sadece o sarımtırak suyu geçene kadar yıkıyorum.

Haşladın ya, suyu bitince altını kapat, kapak ile tencere arasına havlu kağıt sıkıştır, bir 10 dk buharında demlensin. Sonra çatal ile havalandır iyice, kısır gibi tane tane oluyor. Ondan sonra neye istersen kat. Kısırını yabalirsin, salata ya da tonla güzel olur, ne aklına gelirse.

1 öğünlük yiyeceksen yarım bardak kinoa fazlasıyla doyurur seni.

Anladım. Fotoğraf yükledim. Benim kereviz böyle. Seninki de böyle mi? İnternette başka çeşit de gördüm, krem rengi, yuvarlak falan...

Teşekkürler, mutlaka deneyeceğim. :)

Eklentiler

• kereviz-yararları.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 41
Anladım. Fotoğraf yükledim. Benim kereviz böyle. Seninki de böyle mi? İnternette başka çeşit de gördüm, krem rengi, yuvarlak falan...

bu kerevız sapı kuzum bunla sulu tencere yemegı yapılır

bahsettıgım meshur kerevız bu
patates gıbı soyulur ve rendelenır

o amerika da çok meşhur zaten Nisa..kerevizin kendisini bulmak zor, ama bu sapı heryerde var. Celery deniyordu sanırım, di mi Sevde?

tam tahim ettiğim gibi, sapı sap olarak satan çok az varr TR'de bulamazsın kolay kolay...çöpe gidiyor saplar
bende cope atıyorum valla acımtırak gelıyor bana tadı katır gıbı kalın burdakıler ınsan neye kullanacagını bılemıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…