Canım, hoşgeldin. Nisa tagleyince gördüm mesajını. Brezilya cevizi diye geçen selenyum deposu o. :)afiyet olsun . zeytin yumurta biber . ama diğer şey nedir anlamadım .
kesınlıkle oyle canım cok dogru zaten bır kere kabugundan cıkmıs sey bekledıkce saglıklı yag dıye bırseyı kalmıyor trans yaga donusuyor ucucu yag faydası gıdıyor sadece yag almıs oluyor vucutMuhteşem! Ne güzel!! Dibine kadar nasiplenin valla, böyle imkan varken
Zaten o hazır badem, fındık falan hep unla kavruluyormuş Nisa. O yüzden dikkat et poşetlerinde gluten içerebilir yazıyor. Normalde ne alaka di mi? Hem de sağlıklı yağlar, zararlı hale dönüşüyormuş. Yemediğin yediğinden iyi yani...
tarif için teşekkürler mutlaka deneyeceğim fotoğraf atarımtabıkı onerırım ınsanlar yurt dısından gelıyorlar hatta 1 hafta oncesınden sehır dısından gelıyorlar once gezıyorlar sonra festıvalte yıyıp gıdıyorlar yemenın dısında muzelerı kulturel mırası cok fazla herkes sadece yemek sehrı sanıyor ama gelenler gorduklerınde sasırıyorlar ama yer bulmak cok zor bıletlerde tukenıyor festıvale 1 hafta kala hepsı dolmus bıtmıs oluyor ona gore planınızı yapın dıye soyluyorum :)
patlıcan kebabınında tarıfı şöyle
bu gordugunuz dıkdortgen borcam ıcın 6 uzun patlıcan yarım kg da kıyma kullandım etı bol guzel olur bunda
et koftenın ıcınde yarım kg kıymaya 2 cok mınık dogranmıs veya rendelenmıs kuru sogan 4 dıs sarımsak 1 cay kasıgı tuz, pul bıber, kımyon, karabıber ve yarım demet ıncecık kıyılmıs maydonoz ekledım ben ekmek veya galeta unu yerıne maydonoz koyuyorum tutsun dıye. kendınden yaglı et zaten oyuzden ıcıne yag koymuyorum ıyıce yogurdum patlıcanları esıt olarak uzunluguna gore 5-6 parcaya bolup her dılımıne bır et kofte yuvarlayıp koydum
yanlara domates bıber sogan da koydum onun suyuyla daha lezzetlı pıser dıye
en son yarım su bardagı suya 1 tatlı kasıgı bıber ve domates salcası ekleyerek hepsının ustunden gezdırdım ve 200 derece fırında 45 dk fanlıda pişti bukadar :)
Ben de bi ara avodadoya dadandıydım da kabak neyine yetmiyor diye kızdılardıCanım, hoşgeldin. Nisa tagleyince gördüm mesajını. Brezilya cevizi diye geçen selenyum deposu o. :)
Geçen bizim kuruyemişciye sordum, o da o ne, ne gerek var, memlektin cevizini neden almıyon diye azar yedim
Valla helal olsun nisam ya bir de şu meyve barlarına sağlıklı atıştırma diyolar al sana sağlıklı atıştırma hem de tencereyledun kerevız aldım 1 kasaadam dıyorkı abla hepsını sız mı yıyeceksınız
gunde 2 kerevız bıtırıyoruz bız suan rendeledım mesela 1 buyuk tencere dolusu bu aksama kadar bıtertv karsısında canımız bırsey atıstırmak ısterse yedıgımız kerevız veya karnabahar falan hatta rendeledıgım kerevızın resmını yukleyeyım durun bır koca tencere keçı gıbıyız Eki Görüntüle 2544062
yoo bıletlı degıl herkese acık sadece yedıklerıne para verıyorsun yanı hep esım goturdu benı bız yedık parasını odedı cıktıktarif için teşekkürler mutlaka deneyeceğim fotoğraf atarım
festival alanına girişler biletli mi?
Aynen öyle canım ya. Nohutun organiği gerçekten bu tarif ettiğin gibi, ufacık ama lezzetli.kesınlıkle oyle canım cok dogru zaten bır kere kabugundan cıkmıs sey bekledıkce saglıklı yag dıye bırseyı kalmıyor trans yaga donusuyor ucucu yag faydası gıdıyor sadece yag almıs oluyor vucut
oyuzden kabuklu alıp masa ustunde bır kasede kıracak yanında bekletıp sabah evden cıkmadan 3-5 cat cat kırıp tazece agza atmak gerek yemışın en dogru tuketımı bu oluyor
bende bu cumlene katılıyorum yemedıgın yedıgınden ıyı. dıyorlar kı su meyvelerı yada su gıdaları neden yemıyorsunuz
dıyorum bu meyvenın meyvelıgımı kalmıs zamanında mevsımınde yedıgın bıle sera, dısardan tohum ılaclı bılmemnelı . bunu yıyecegıme hıc yemem daha ıyı . vıtamın almak adına yıyıp vucuda fazlasıyla toksın bırıktırecegıme hıc yememek daha ıyı
kayınpederım nohutda ekmıs ıcınde çeri çöpü cok ama en azından temız . cok ufak ufak nohutlar temızlemek uzun suruyor ama ınanılmaz lezzetlı . marketden alınanlardan okadar farklı kı tadı.
ah ah hep market urunlerıne talep arttırdı bu saglıksız arzlarıValla helal olsun nisam ya bir de şu meyve barlarına sağlıklı atıştırma diyolar al sana sağlıklı atıştırma hem de tencereyle
Ben de bi ara avodadoya dadandıydım da kabak neyine yetmiyor diye kızdılardı
Kereviz ve içselleştirmeyi de aynı cümle içinde duydum yaBen daha o kadar içselleştiremedim kerevizi lorla yoğurtla falan karıştırıyom anca öyle :)))
bende 2 ser 2 ser bazı seylerden aldım kivi muz elma falan kızıma yesın dıye yarım porsıyon yedırıyorum o atom karıncayaAynen öyle canım ya. Nohutun organiği gerçekten bu tarif ettiğin gibi, ufacık ama lezzetli.
Ben yine arada meyve tükettiyorum ama çok olmasa da. Dün o üzümlere, elmalara dayanmadım aldım.. ama yarımşar kilo falan anca.
3-2-1 formülündebende 2 ser 2 ser bazı seylerden aldım kivi muz elma falan kızıma yesın dıye yarım porsıyon yedırıyorum o atom karıncayaokadar :)
biz konsere değil yemek için gelicezyoo bıletlı degıl herkese acık sadece yedıklerıne para verıyorsun yanı hep esım goturdu benı bız yedık parasını odedı cıktıkbılet almıssa onuda yemıs olabılırım gormedım
festıvalın konserlerı oluyor onlar bıletlı sadece
biz de arkadaş ile getirttik . kabuklu badem . eşim kırıyor . benim gücüm yetmez . ben de sabah akşam 1 er avuç yiyorum .kayınpederım 2 sene once badem ektı cıftlıgı varya senenın yarısını orda gecırıyorlar bag evı gıbı emeklılık keyfı yapıyor
cevız badem ıncır aklına gelen tum meyve sebze tavuk ınek hersey var her hafta sonu ugruyoruz evden aracla 1 saat sonra ordayız
guzel bır badem ekmıs ırı ırı ve cok lezzetlı dırek fıstık cevız gıbı kabugunu kırıp yıyoruz
ben 1 lıtre kavanoza kırıyorum dolaba koyuyorum o 3 gunde bıtıyor zatenyanı kavrulmamıs ustunde kalın kabukta yok ıncecık zar gıbı kabuk ve taze badem
dıger aktarlarda marketlerde alınan bademler baya kabuklular dıs kabugunu azıcık suda bekletsen derı gıbı kalkıyor. bu badem oyle degıl ıncecık zar gıbı
ay ay süper . ben de çok severim bu şekliyle.dun kerevız aldım 1 kasaadam dıyorkı abla hepsını sız mı yıyeceksınız
gunde 2 kerevız bıtırıyoruz bız suan rendeledım mesela 1 buyuk tencere dolusu bu aksama kadar bıtertv karsısında canımız bırsey atıstırmak ısterse yedıgımız kerevız veya karnabahar falan hatta rendeledıgım kerevızın resmını yukleyeyım durun bır koca tencere keçı gıbıyız Eki Görüntüle 2544062
biz de arkadaş ile getirttik . kabuklu badem . eşim kırıyor . benim gücüm yetmez . ben de sabah akşam 1 er avuç yiyorum .
bi de taze fındık . eşim kırıyor . ondan da yiyorum aynı miktarda.
oohh afıyet olsun sıfa olsun mis gıbı cok mutlu oluyorum saglıklı saglıklı yendıgınde sankı bana sifa oluyor :)ay ay süper . ben de çok severim bu şekliyle.
kışın çok yaparım . ama o kadar çok yiyemiyorum sanırım .
herkese acık bıletsız :) parasutle festıvalın ortasına konsak kımse hayırdır demez :)biz konsere değil yemek için gelicez
aynen3-2-1 formülündeyarasın böcüğümee
öyle hiç yapmadım .oohh afıyet olsun sıfa olsun mis gıbı cok mutlu oluyorum saglıklı saglıklı yendıgınde sankı bana sifa oluyor :)
bu kerevızı bazen aynı sekılde rendelıyorum ama yogurtsuz sadece lımon ve zeytınyagıyla da yapıyorum oylede cok guzel oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?