benım ıcın soz konusu bırseyler yemekse kıyamet kopsa gok basıma yıkılsa o esnada rondomu calıstırır yıne yaparım o cıkolata topumubak sahlep de çok severim . sütlü şeyleri seviyorum genelde senin gibi.
hurmalı top hiç yapmadım .
şöyle ki evde genellikle sadece ev ihtiyaçları ve çocuklara yemek vs ile uğraştığımdan kendime en kısa sürede olacak şeyi yapıyorum .
bunu farkettim .
yıllar yılı böyle oldum zaten .
fıstığı fıstık olarak . fındığı da aynı
hurmayı hurma olarak yedim .
yani onu topa dönüştürecek zamanı kendime ayırmadım .
çünkü çalışınca biraz koşturmaca geçiyor evde geçen saatler .
hemen alıyım hurmayı tabağa . kahvemi ya da çayımı. geçip oturayım diyorum .
eve vardığım gibi çocuklar da üşüşüyor başıma. ya açım diyorlar ya ödevime bak vs vs .
kestirmeden yiyorum . ama emekli olunca ya da çocuklar büyüyünce böyle yapabilirim . senin gibi . üşengeç biriyim uğraşmam belki ama o zamana değişirim belki.
dedıgın gıbı belkıde kuplara cok koymussundur ya da ıncırın cınsınden mı oyle denk gelmıstır acaba sanssızlık olmussüt de taze . ondan da yana sıkıntı yok . haftada 2 kez 5 er kilo geliyor . yoğurt ve süt olarak tükeniyor .
bizim burası fındık memleketi ya . bolca fındık var evde. kırma makinası aldık . onunla 1 büyük kase kırıp gerisini bırakıyoruz . geçenlerde yine kır dedim eşime de . fırsat olmadı.benım ıcın soz konusu bırseyler yemekse kıyamet kopsa gok basıma yıkılsa o esnada rondomu calıstırır yıne yaparım o cıkolata topumu
2 kuru hurma 5 fındık bıraz toz kakao 1 tatlı kasıgı hındıstan cevızı bunları koy rondoya cek kahvenın yanında harıka cıkolata oluyor :) bu benı kesmez daha şirin olsun dersen 1 cay kasıgı kadar fıstık ezmesı veya fındık ezmesı de koyabılırsın kahve dunyasında yuzde yuz katkısız fındık ezmesı var mesela o guzel kacamaklar ıcın
yıllardır var bende chia . sık yaparım . yoğurduma da katarım . keten tohumu ile . çok sevdim tadını . jölemsi kıvamını.chia tohumu kakao ve muzla yapılan pudıngı denedın mı hıc oda fena degıl
Ben bunu biliyorum yaa. Arkadaşım yapmıştı. Çok güzeldi, pamuk gibiii..Ama onun ki bembeyazdı, böyle sarı değil.
gülsüm , hayal .
pozitif olmak isteyen herkeşler
bu bayanı takip ediyorum . çünkü kendime benzetiyorum . pozitif biri.
afiyet olsun canım .Günaydın hepinize.
Ben de sabah nohut/teffli ekmek yaptım, bol kaymak az bal ile yedim.
Şimdi yarım limon sıktığım ıhlamurumu içiyorum. Sirke gibi olmuş mübarek.
Havuç ile hiç barışamadım ya, beni daha çok acıktırıyor. Anca rendeleyip limon ve zeytinyağı katan olursa yerim. Kayısı da öyle 40 yıl yemesem aklıma gelmez hiç.afiyet olsun canım .
ben de havucu yedim .
üzerine 2 kuru kayısı ve şimdi 1 avuç fıstık yiyeceğim .
aslında havuc zaten senın yedıgın gıbı tuketılır sen dogrusunu yapıyormussunHavuç ile hiç barışamadım ya, beni daha çok acıktırıyor. Anca rendeleyip limon ve zeytinyağı katan olursa yerim. Kayısı da öyle 40 yıl yemesem aklıma gelmez hiç.
var var yıyebılırsınKarabugday aldim
Dolmam yok doldurayım
Yaprak sarmaya üşeniyorum
Pilavini mi yapsam?
Karabugdayin saglikli beslenmede yeri var di mi yanlis anlamadim ben
Benim kadar çok karabuğday tüketen yoktur. Nisa'nın dediği gibi pilavı olur, her türlü salataya gider, mercimek çorbasına, ıspanağa pirinç niyetine olur. Tonla, sosla makarna niyetine... ooo...en sevdiğim şekli yoğurt, salatalık, dereotu, tuz, sirke ve zeytinyağı ile kombinesiKarabugday aldim
Dolmam yok doldurayım
Yaprak sarmaya üşeniyorum
Pilavini mi yapsam?
Karabugdayin saglikli beslenmede yeri var di mi yanlis anlamadim ben
canım ben almam da kurukayısı.Havuç ile hiç barışamadım ya, beni daha çok acıktırıyor. Anca rendeleyip limon ve zeytinyağı katan olursa yerim. Kayısı da öyle 40 yıl yemesem aklıma gelmez hiç.
onu biliyorum ama iş yerinde o imkan yok . ancak evden hazırlayıp getirirsem . onu da her zaman yapmıyorum . havuç salatası yaptığımda bol yapıyorum . ertesi gün iş için paketliyorum .aslında havuc zaten senın yedıgın gıbı tuketılır sen dogrusunu yapıyormussun
havuctakı o vıtamın zeytınyagı ve lımonla acıga cıkıyor :)
ben sevemedim karabugdayı . hatırlarsan pişince değişik bi koku kalıyor demiştim .Benim kadar çok karabuğday tüketen yoktur. Nisa'nın dediği gibi pilavı olur, her türlü salataya gider, mercimek çorbasına, ıspanağa pirinç niyetine olur. Tonla, sosla makarna niyetine... ooo...en sevdiğim şekli yoğurt, salatalık, dereotu, tuz, sirke ve zeytinyağı ile kombinesi
googla şiveydız tarıfı dıye yazsan cıkar
:)
ıster etlı ıster etsız
ıster nohutlu ıster nohutsuz
ben bol nohutlu az etlı ve bol havuclu ıcınde taze sogan ve pırasa bol dograyarak 2 dıs sarımsak atarak yapıyorum ve yumurtayla terbıye edılmıs yogurt katıyorum
pıstıkten sonra ustune yag ve bıber gezdırıyorum bırazda haspir cicegı bızım buraya ozel baharat bulamazsan safran da olabılır serpıyorum ustune bu kadar basıt :)
Bi daha buralara uğramaya yüzüm olmaz zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?