Sağlıklı beslenirken;

Bakarım yavrum acıkırsam hafif bisiler yaparım artık kalori sayacım daha dolu degil nasılsa

Kizlar ben coronavirusundan korkuyorum avusturyayada geldi diyorlar
korkma canım . hiç izleme haber falan . hijyene dikkat et . çok toplu insanların bulunduğu yere gitme madem .
yapacak bi şey yok . elden bi şey gelmiyor . inşallah bi an önce biter gider bu salgın da. daha neler duyacağız kim bilir .

noldu nisa sana böyle. kaşık kaşık hindistan ceviz yağı.
umarım geçmiştir bu isteğin .

ben de çoook severim bu tarifini.
laz olduğumdan bizim evlerde çok yapılırdı. özellikle rahmetli anneannem.
dün akşam markette görünce 1 bağ aldım .
hemen yaptım . ama evde benden başka kimse olmayınca bu kadar özenmedim .

soğan karalahana mısır unu ile yaptım .
akşama hazır . yiycem inşallah .

Ben daha düne kadar bildiğin tat salcayi beyaz ekmeğe sürüp ne yerdim , yeterki taze çıtır ekmek olsun.
Ah ahhh ekmek de yalan oldu
yaaa ben yine az da olsa bi lokma ekmek ya da galetayı bandırıyorum salçaya .
sen de şu yaptı3ğın karabuğday ekmeğini bandır . iyi gelecektir eminim . çok severim salça yemeyi ben de.

bugun mamalar. dökme yeşil cay . tuzlu leblebi .atıştirmalik. elma.
tuperde ise 1 tavuk göğsü ile salata. yogurt .az rende kereviz. 1 haşlanmış patates ile. bugün bunlar vr. tavukgöğsu salatasına . bol karabiber . kimyon . kişniş . acıka baharatı koydum .

dökme yeşil çay için hazırlıklı geldim bu kez . illa bi şey unuturdum getirdiğim şey ile ilgili ama bu kez unutmadım .

cumartesi ve pazar halsizdim .
pazar acile gittik hatta. ama bi şeyin yok dedi. yogunluk deyince şeker hastası mısın dedi doktor . yoookkk dedim .
o zaman parol verdi yolladı.

ya bi kan tahlili yap . dedim hem . yok gerekli durumlarda yapıyoruz dedi.

neyse pazartesi tahlil verdim.
salı çıktı.
her şeyim iyi şükür .
iyi kolesterol tavan yapmış . tavanı da aşmış hatta. ama sıkıntı yok dedi doktor . iyi kolesterol yüksek olması istenirmiş .

demir , calsiyum . üre. karaciğer enzimleri vs vs . hep iyi şükür .

ama şekerim yüksek.
sınıra gelmiş . açlık şekeri.
neyse dedi ki doktor . ekmek , hamur işi yeme.
zaten yemiyorum . bi de yesem şeker ne olurdu bilmem .

neyse akşam akrabamız var doktor ona da sordum . ekmek . hamur işi yeme dedi.

yemiyorum deyince bi inisülin ölçümü yaptır dedi. hani şeker hastası mısın değil misin bi ortaya çıkar .

öyle işte kızlar .
ani gelen yorgunluk ve uyku hissim oluyordu arada .
biliyorum .
gebeliklerimin hepsinde şekerim yüksek çıktığı için diyet yaptırdı doktorlar . hamur işe ekmek vs yasaklandıydı zati.
ondan alışkanlık kaldı yemem bunları .

böyle işte.

Geçmiş olsun canim

Çok tedirgin edici
Önlemler ne durumda orda?
bence hicbir önlem yok - yazi falan göndermisler is yerine ama bildigimiz seyler.
ellerinizi yikayin, kagit peceteyi birkere kullanin ve cöpe atin gibi seyler.
bir kac hastaneye hazirlamislar (hastanelerde ki bölümlerde kardeslerimin görev yaptigi yerler)
aslinda onlar icin korkuyorum, gerci biri hamile dogum izninde ama Kücük olan viyanada calisiyor.

nerelisin sen
pancar çorbasını bilen seven biri cok mutluyum suan
bizde 1 koca tencere yapiliyo ertesi gune bitiyo

nerelisin sen
pancar çorbasını bilen seven biri cok mutluyum suan
bizde 1 koca tencere yapiliyo ertesi gune bitiyo
annem tirabzon , of

baba artvin arhavi . ama baba tarafı bolu da yaşamış hep . dedeler laz .
ama anne tarafım düzce ye gelmiş olmasına rağmen şive ve yemekleri hiç bırakmamışlar . hala aynı.
ben de anneannede büyüdüm baya .
ondan benim de şive vardı küçükken . sonra anaokuluna faalan verdiler de düzelttiler babamlar .

mısır ekmeğini yoğurda doğrarız .
süte doğrardı rahmetli dedem mısır ekmeğini.
muhlama. kuymak , ekşimik . hamsili ekmek . ohoooo . bayılırım . özlem duyuyorum eski günlere. şimdi evde benden başka yiyen yok . kendime kadar yapıyorum ama .
çok seviyorum çünkü.
ıspanak yemeğine bile mısır unu koyuyorum hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…