Bakarım yavrum acıkırsam hafif bisiler yaparım artık kalori sayacım daha dolu degil nasılsaÇok acıkırsın öyle sanki birseyler ye bence
Akşama bende körili tavuk yapıyorum yanına kıvırcık salata (ayran goncama) kocamda sağlıklı besleniyor ondan cesitlendiriyorum yoksa kendime göre övün yapsam tek çeşit biliyorsunuz
Yeşillikleri bende böyle yapıyorum ya tek seferde yikamak daha kolay geliyorYeşilliğimi böyle bi seferde temizleyip dolaba koyuyorum sonra çıkarıp hazırlaması çok kolay oluyor bunlar hep üşengeclikten
Çok tedirgin ediciKizlar ben coronavirusundan korkuyorum avusturyayada geldi diyorlar
çooook güzel . ellerine sağlık . tarif de ver bebeğim .
korkma canım . hiç izleme haber falan . hijyene dikkat et . çok toplu insanların bulunduğu yere gitme madem .Kizlar ben coronavirusundan korkuyorum avusturyayada geldi diyorlar
noldu nisa sana böyle. kaşık kaşık hindistan ceviz yağı.nedenını bılmıyorum vucudum yag ıstıyor normalde yaglı seyler sevmem hatta cogu zaman yemegı yagsız yaparım
ama resmen kasık kasık hındıstan cevızı yagı yemek ıstıyorum dusunebılıyor musunsoylegınce ıgrenc gelıyor belkı ama pudıng gıbı kasıklamak ıstıyorum yagı oyle canım yag cektı
bende barı taze badem kabak cekırdegı yıyeyım dedım en guzel yag hem lıf hem vıtamın :) doyurur da . sankı 3 tabak corba ıcmısım gıbı tokum suan haftasonu genelde sabahlarız esımle hafta ıcı yogun oldugu ıcın gece uyurken gorusuyoruz kendısıyle sagolsunneysekı aynı yatakta uyuyoruz yoksa yuzunu gormem haftasonu olunca ıste hıc uyumuyoruz bugun mesela sabaha kadar sınema ve sohbet gunu yarın sabah kahvaltı yapar aksama kadar da dısarda gezerız o kapı senın bu kahve benım su akraba senın bu park benım halıyle enerjıye de ıhtıyacım oluyor
ben buyuk ıhtımal abandım ya kuruyemıse bu bırkac gun acıkmam
gecen sene daha cok kuruyemıs yedıgım zamanlardı o zamanları hatırlıyorum daha ıyıydım daha fıt daha cıldım parlak daha enerjık saclarım daha parlaktı
soyle kendıme baktım dedım benım kuruyemıs zamanım gelmıssabah 3 bademle olmuyor
ama sızlere bu sekılde tavsıye etmem cunku ben tek ögun olarak yaklasık 1000 kalorılık yedım ve daha da bırsey yemem buyuk ıhtımal yarın sabahta kılo vermıs olurum ne zaman bu sekılde saglıklı yag alsam kılo verıyorum ılgınctırkısıye gore degısebılır o yuzden sızlere onermem bu yontemı
ben de çoook severim bu tarifini.aslında benim bunu ev dışında hiç yapma imkanim olmadi annem yapar ama ondan gördüğüm kadariyla soyle oluyo pancar yani bu genelde sizler kara lahana diyosunuz
icine barbunya,misir,misir unu konuluyo ama nohut fasulye yarma koyan da var annem evde ne olursa koyar barbunya misirsiz olmaz . ölçü icin bisey diyemiyorum onu bende bilmiyorum ama nette mutlaka yazar.
pancari ince ince kesiyoruz. tavaya sogani aliyoruz biraz da salca atip kavuruyoruz pembelesince de at pancari da icine. pul biber de koyariz biz acili çok güzel oluyo
daha sonra pancari az geçene kadar su koyuyoruz tencereye pancar B guzel haslaniyo,haslaninca da içine misiri barbunyyi atiyoruzzz yarim saat falan pisiyo. en son azar azar misir unu katiyoruz katarken de bi yandan karisiyo . valla benim bildiğim bu sekilde annemden tarif isterim ama bambaska bisey :)
yaaa ben yine az da olsa bi lokma ekmek ya da galetayı bandırıyorum salçaya .Ben daha düne kadar bildiğin tat salcayi beyaz ekmeğe sürüp ne yerdim , yeterki taze çıtır ekmek olsun.
Ah ahhh ekmek de yalan oldu
Geçmiş olsun canimcumartesi ve pazar halsizdim .
pazar acile gittik hatta. ama bi şeyin yok dedi. yogunluk deyince şeker hastası mısın dedi doktor . yoookkk dedim .
o zaman parol verdi yolladı.
ya bi kan tahlili yap . dedim hem . yok gerekli durumlarda yapıyoruz dedi.
neyse pazartesi tahlil verdim.
salı çıktı.
her şeyim iyi şükür .
iyi kolesterol tavan yapmış . tavanı da aşmış hatta. ama sıkıntı yok dedi doktor . iyi kolesterol yüksek olması istenirmiş .
demir , calsiyum . üre. karaciğer enzimleri vs vs . hep iyi şükür .
ama şekerim yüksek.
sınıra gelmiş . açlık şekeri.
neyse dedi ki doktor . ekmek , hamur işi yeme.
zaten yemiyorum . bi de yesem şeker ne olurdu bilmem .
neyse akşam akrabamız var doktor ona da sordum . ekmek . hamur işi yeme dedi.
yemiyorum deyince bi inisülin ölçümü yaptır dedi. hani şeker hastası mısın değil misin bi ortaya çıkar .
öyle işte kızlar .
ani gelen yorgunluk ve uyku hissim oluyordu arada .
biliyorum .
gebeliklerimin hepsinde şekerim yüksek çıktığı için diyet yaptırdı doktorlar . hamur işe ekmek vs yasaklandıydı zati.
ondan alışkanlık kaldı yemem bunları .
böyle işte.
bence hicbir önlem yok - yazi falan göndermisler is yerine ama bildigimiz seyler.Çok tedirgin edici
Önlemler ne durumda orda?
nerelisin senben de çoook severim bu tarifini.
laz olduğumdan bizim evlerde çok yapılırdı. özellikle rahmetli anneannem.
dün akşam markette görünce 1 bağ aldım .
hemen yaptım . ama evde benden başka kimse olmayınca bu kadar özenmedim .
soğan karalahana mısır unu ile yaptım .
akşama hazır . yiycem inşallah .
günaydın cok geçmiş olsunkizlar Günaydin bugün araniza ve ise geri döndüm evde rahat giremedim hasta olunca
annem tirabzon , ofnerelisin sen
pancar çorbasını bilen seven biri cok mutluyum suan
bizde 1 koca tencere yapiliyo ertesi gune bitiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?