Sağlıklı beslenirken;

unuttum . rahmetli anneannem de rize liydi .
şive ve türkçe olmayan çook kelimeleri vardı hepsinin . işte ben de çoğusunu bilirim . rumca sanıyorum tabi onlar .lazların kullandığı kelimeler vs . sen de biliyorsundun .
örümceğe rahna demek gibi.

bizde misir ekmeğini yoğurda doğrarizzz nefisss ay ozledim yaaa
hamsi kapama yapiyoruz biz oda süper

of cok gecmis olsun aynen benim bademciklerim yok ama ayni durumdan evdeydim 1 hafta Kadar.

Çok dikkat etmek lazım gerçekten...
Sen nasıl oldun canım iyi misin

canim daha iyiyim ama dün yine bogaz agrim basladi, ise geldim fakat 12 de Kulak burun bogaz doktorunda randevum var, tekrar cagirmisti.

bu sene baya zor geciyor hastaliklar
geçmiş olsun . inatçi çıktı bu virüs . bazıları böyle oluyor . daha iyileşmeden tekrarlıyor falan .
iyi ol bi an önce inşallah suzn cım

Duasız üşürmüş yürekler bunu bil...
Sana bir dua eden olsun,
Senin de bir dua ettiğin.
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır
Karanlıkları aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır,
Seni böyle ayakta tutan...
Dualarınız kabul, Regaip Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlarrr

noldu nisa sana böyle. kaşık kaşık hindistan ceviz yağı.
umarım geçmiştir bu isteğin .
ogun 1 tabak taze kuruyemıs yedım ıstegı bastırmak ıcın
o gun bugundur yıyesım yok resmen aksam bıle yemek ıstemıyorum kuruyemıs oyle bastırdı
kuzum aslında sen cok karıstırıyorum aynı gun cok yuklendıgın zamanlar oluyor
ben senden aynı gun 2 meyve fıstık ezmesı ıkı uc tane kurabıye yanında kuru ıncır kuru yemıs bunların hepsını aynı gun yedıgın zamanları bılıyorum regl yaklasırken atak dıyordun ama sanırım farkında degılsın bu sekılde cok kez karıstırdıgına tanık oluyorum

ınsulın dırencın oldugu ıcın boyle yıyormussun demek kı e halıyle o da dırencı hoplatıyor kısır dongu

gunde tek bır tanesını sececeksın elma yedınse o gun baska meyve ve kuruyemısı sekerlı seyı unut
sadece karbonhıdrat hoplatmaz ınsulını meyvelerı ekşi dıye de secmeyın en ekşi seylerde seker oranı yuksek olabılır kıvı gıbı lımon gıbı tam olgunlasmamıs olan uzumun koruk halı gıbı.

ınsulın dırencı demek seker hastalıgı demek, o dırencı kırmazsan uzun surerse once hap sonra ıgneye döner haberın olsun benım ve esımın tarafında herkesde seker var cunku bende de dırenc vardı yasadım gordum bılıyorum

sekerı ve sekerlı seylerı ve kanda sekere donusen herseyı bır anda kesmek zorundasın ben o yuzden meyve yemıyorum yedıgım zaman benı tekrar hoplatıyor sanırım vucudun yapısıyla da alakalı bazıları tabak tabak yıyor bırsey olmuyor ben 1 elma yıyeyım o gun tum gun acıkırım elım ayagım tıtrer dokunuyor sende de oyledır

Günaydın
Dün akşam uzun süre bisi yemedim. Tavuk acayip doldurmuş mideyi.
Bugün yine haşlanmış yumurta zeytin şekersiz çay peynir ile kahvaltıyı yaptım. Bir gündür ekmek tüketmiyorum

kızlar ben tayt ustune gıyılebılecek şık bluzler arıyorum
sifon olabılır dantel olabılır bıraz tarz farklı
crop model sevmem sırtım gobegım acık olunca usuyorum ben bel hızamda olabılır bır tık tunık formu uzunda olabılır ama gogus altında bıtmesın boyu egıldım mı vıcdanıma kadar acılıyor her yerım cunku

krem veya sıyah transparan da olur tulde olur altına sadece bustıyer gıyıp cıkabılecegım seyde olur normal tshırt kuması gıbı de olur boyle tarz farklı bırsey gorursenız atın bana olur mu
hanı kocası petrolu yenı bulmus sonradan gorme gıbı şıkır şıkır da olmak ıstemıyorum ama soyle tarz genc dınamık farklı bırsey ıstıyorum eger kımse bulamazsa kumas alıp kendım dıkıcem cunku yanı sadece gorsel bıle olsa olur bana

normalde hep kalem elbıse gıyen ben hastaneye bıle gıderken stılettolardan vazgecemeyen ben alıstım tayta postala bayramı bıle taytla gecırmek ıstıyorum yapıstı totoma ne rahatmıs be

Günaydın
Bugün yine haşlanmış yumurta zeytin şekersiz çay peynir ile kahvaltıyı yaptım. Bir gündür ekmek tüketmiyorum
cok ıyı gıdıyorsun helal valla :)

ben bu sabah hep yaptıgım nohut salatasından yaptım yedım
suan kahvemı ıcıyorum

aksam ıcın şiveydız yicem yaptım hazır
nasıl yaptım anlatayım hatta gorsel de paylasayım
5-6 buyuk boy pırasa dograndı
2 havuc dograndı
1 kucuk patates dograndı (ıcıne normalde un ve pırınc falanda konur eklememek ıcın patatesın nısastasından faydalandım kıvı buyuklugunde 1 patates 12 kısılık koca tencere yemegıne yetıyor )
1 kuru sogan dograndı
3 dıs sarımsak dograndı
bunlar ustunu gececek kadar et suyuyla pıstı sade suyla da olur etlı de olur ben bu sefer et koymadım buzluktakı et suyumuda ekleyerek suyla pısırdım
1 su bardagı haslanmıs nohut ekledım
en son 2 su bardagı suzme yogurda bır yumurta sarısı ekledım cırptım yavasca yemege ekledım yogurt kesılmesın dıye
1 tasım daha kaynattım
kaynadıktan sonra altını kapattım kaya tuzu karabıber serptım bu kadar
normalde en son ustune tuz karabıber serperken aspir yanı safran da eklerız bızım buraya ozel baharattır benım evde kalmamıs

:) dograyıp pısırıp altını kapatmam toplam 20 dk mı aldı 20 dk da pısen bır yemek

canım haklısın . çok yiyorum . sık yiyorum . ara koyamıyorum . ama ramazanda öyle olmuyor . belki beyin ona odaklanıyor. belki bi şeyim de yok bilmiyorum . bi tahlil yapılmadan anlaşılmaz galiba. ama belirtiler de biraz var olduğunu gösteriyor nias cım .
sen de biliyorsun bu hastalıkla ilgili baya bi şey . annem babamda da var benim şeker . ama sonradan oldu. yaşa bağlı olabilir biraz da .
babam aburcuburcudur . gazoz falan da sever . ama artık bıraktı bunları.

kendime 1 meyve sınırı koydum . bak 1 elma getirdim . doktor akrabamız da günlük 1 tane (1 porsiyon ) yeterli dediği için .
öyle işte.
yani meyveyi yediğinde yoğurt ve süt de tüketince şekerin kana salınımı daha yavaş oluyormuş .
eşimin anneanne rahmetli oldu 2 ay önce . o şeker hastasıydı. onun 6 öğünü oluyordu. az az sık sık bi şeyler verirdi kv dem ona.
iğne oluyordu o .
oradan biliyorum . 1 elma ve 1 bardak süt verirdi aralarda falan .

bilmiyorum ne derece sağlıklı ama öyle yapıyordu. sanıyorum doğru olan buydu.
araştırmak lazım .
bi de tabi mutlaka tahlil ile baktırmak lazım .

petrol espirine çok güldüm yaa. iyi mi.
canım nette çok hoş şeyler gördüm senin tarif ettiğin gibi ama nerde giycem diye es geçtim . illa sen de gördün onları. beğenmedin herhal .
kendin dikebilirsen helal derim .
ya rahatlığını tattın mı bi daha vazgeçemezesin . spor olmak iyidir .
ama sana da yakışıyor şıklık . o ayrı bi şey . spor daha genç görünmeni sağlar . gerçi yaşın genç .

Günaydın
tanıyorum seni . hoş geldin . burdan yıllar önce yazıştıydık . kpss ye hazırlanırken . atandın mı.
ama sen beni tanıyamazsın çünkü kullanıcı adım değişti. .

ben bu pırasa yemegını bır sayfaya kazayla yukledım ama allah bılır nereye yukledım goremıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…