bizde misir ekmeğini yoğurda doğrarizzz nefisss ay ozledim yaaaannem tirabzon , of
baba artvin arhavi . ama baba tarafı bolu da yaşamış hep . dedeler laz .
ama anne tarafım düzce ye gelmiş olmasına rağmen şive ve yemekleri hiç bırakmamışlar . hala aynı.
ben de anneannede büyüdüm baya .
ondan benim de şive vardı küçükken . sonra anaokuluna faalan verdiler de düzelttiler babamlar .
mısır ekmeğini yoğurda doğrarız .
süte doğrardı rahmetli dedem mısır ekmeğini.
muhlama. kuymak , ekşimik . hamsili ekmek . ohoooo . bayılırım . özlem duyuyorum eski günlere. şimdi evde benden başka yiyen yok . kendime kadar yapıyorum ama .
çok seviyorum çünkü.
ıspanak yemeğine bile mısır unu koyuyorum hatta.
cok tesekkür ederimgünaydın cok geçmiş olsun ❤
of cok gecmis olsun aynen benim bademciklerim yok ama ayni durumdan evdeydim 1 hafta Kadar.Günaydın. Evi hastalık sardı çocuktan sonra ben şimdide eşim. Bademciklerin cok zorluyor birde içtiğim.ilaclar bağırsağı etkiledi cok zor durumdayım.bugun toplantım var nasil duracagimi bilmiyorum yarın dr a cikarim
Çok dikkat etmek lazım gerçekten...bence hicbir önlem yok - yazi falan göndermisler is yerine ama bildigimiz seyler.
ellerinizi yikayin, kagit peceteyi birkere kullanin ve cöpe atin gibi seyler.
bir kac hastaneye hazirlamislar (hastanelerde ki bölümlerde kardeslerimin görev yaptigi yerler)
aslinda onlar icin korkuyorum, gerci biri hamile dogum izninde ama Kücük olan viyanada calisiyor.
canim daha iyiyim ama dün yine bogaz agrim basladi, ise geldim fakat 12 de Kulak burun bogaz doktorunda randevum var, tekrar cagirmisti.Çok dikkat etmek lazım gerçekten...
Sen nasıl oldun canım iyi misin
geçmiş olsun . inatçi çıktı bu virüs . bazıları böyle oluyor . daha iyileşmeden tekrarlıyor falan .canim daha iyiyim ama dün yine bogaz agrim basladi, ise geldim fakat 12 de Kulak burun bogaz doktorunda randevum var, tekrar cagirmisti.
bu sene baya zor geciyor hastaliklar
cok tesekkür ederim canim
ogun 1 tabak taze kuruyemıs yedım ıstegı bastırmak ıcınnoldu nisa sana böyle. kaşık kaşık hindistan ceviz yağı.
umarım geçmiştir bu isteğin .
kuzum aslında sen cok karıstırıyorum aynı gun cok yuklendıgın zamanlar oluyorcumartesi ve pazar halsizdim .
pazar acile gittik hatta. ama bi şeyin yok dedi. yogunluk deyince şeker hastası mısın dedi doktor . yoookkk dedim .
o zaman parol verdi yolladı.
ya bi kan tahlili yap . dedim hem . yok gerekli durumlarda yapıyoruz dedi.
neyse pazartesi tahlil verdim.
salı çıktı.
her şeyim iyi şükür .
iyi kolesterol tavan yapmış . tavanı da aşmış hatta. ama sıkıntı yok dedi doktor . iyi kolesterol yüksek olması istenirmiş .
demir , calsiyum . üre. karaciğer enzimleri vs vs . hep iyi şükür .
ama şekerim yüksek.
sınıra gelmiş . açlık şekeri.
neyse dedi ki doktor . ekmek , hamur işi yeme.
zaten yemiyorum . bi de yesem şeker ne olurdu bilmem .
neyse akşam akrabamız var doktor ona da sordum . ekmek . hamur işi yeme dedi.
yemiyorum deyince bi inisülin ölçümü yaptır dedi. hani şeker hastası mısın değil misin bi ortaya çıkar .
öyle işte kızlar .
ani gelen yorgunluk ve uyku hissim oluyordu arada .
biliyorum .
gebeliklerimin hepsinde şekerim yüksek çıktığı için diyet yaptırdı doktorlar . hamur işe ekmek vs yasaklandıydı zati.
ondan alışkanlık kaldı yemem bunları .
böyle işte.
cok ıyı gıdıyorsun helal valla :)Günaydın
Dün akşam uzun süre bisi yemedim. Tavuk acayip doldurmuş mideyi.
Bugün yine haşlanmış yumurta zeytin şekersiz çay peynir ile kahvaltıyı yaptım. Bir gündür ekmek tüketmiyorum
canım haklısın . çok yiyorum . sık yiyorum . ara koyamıyorum . ama ramazanda öyle olmuyor . belki beyin ona odaklanıyor. belki bi şeyim de yok bilmiyorum . bi tahlil yapılmadan anlaşılmaz galiba. ama belirtiler de biraz var olduğunu gösteriyor nias cım .ogun 1 tabak taze kuruyemıs yedım ıstegı bastırmak ıcın
o gun bugundur yıyesım yokresmen aksam bıle yemek ıstemıyorum kuruyemıs oyle bastırdı
kuzum aslında sen cok karıstırıyorum aynı gun cok yuklendıgın zamanlar oluyor
ben senden aynı gun 2 meyve fıstık ezmesı ıkı uc tane kurabıye yanında kuru ıncır kuru yemıs bunların hepsını aynı gun yedıgın zamanları bılıyorum regl yaklasırken atak dıyordun ama sanırım farkında degılsın bu sekılde cok kez karıstırdıgına tanık oluyorum
ınsulın dırencın oldugu ıcın boyle yıyormussun demek kı e halıyle o da dırencı hoplatıyor kısır dongu
gunde tek bır tanesını sececeksın elma yedınse o gun baska meyve ve kuruyemısı sekerlı seyı unut
sadece karbonhıdrat hoplatmaz ınsulını meyvelerı ekşi dıye de secmeyın en ekşi seylerde seker oranı yuksek olabılır kıvı gıbı lımon gıbı tam olgunlasmamıs olan uzumun koruk halı gıbı.
ınsulın dırencı demek seker hastalıgı demek, o dırencı kırmazsan uzun surerse once hap sonra ıgneye döner haberın olsun benım ve esımın tarafında herkesde seker var cunku bende de dırenc vardı yasadım gordum bılıyorum
sekerı ve sekerlı seylerı ve kanda sekere donusen herseyı bır anda kesmek zorundasın ben o yuzden meyve yemıyorum yedıgım zaman benı tekrar hoplatıyor sanırım vucudun yapısıyla da alakalı bazıları tabak tabak yıyor bırsey olmuyor ben 1 elma yıyeyım o gun tum gun acıkırım elım ayagım tıtrer dokunuyor sende de oyledır
petrol espirine çok güldüm yaa. iyi mi.kızlar ben tayt ustune gıyılebılecek şık bluzler arıyorum
sifon olabılır dantel olabılır bıraz tarz farklı
crop model sevmem sırtım gobegım acık olunca usuyorum benbel hızamda olabılır bır tık tunık formu uzunda olabılır ama gogus altında bıtmesın boyu egıldım mı vıcdanıma kadar acılıyor her yerım cunku
krem veya sıyah transparan da olur tulde olur altına sadece bustıyer gıyıp cıkabılecegım seyde olur normal tshırt kuması gıbı de olur boyle tarz farklı bırsey gorursenız atın bana olur mu
hanı kocası petrolu yenı bulmus sonradan gorme gıbı şıkır şıkır da olmak ıstemıyorum ama soyle tarz genc dınamık farklı bırsey ıstıyorum eger kımse bulamazsa kumas alıp kendım dıkıcem cunku yanı sadece gorsel bıle olsa olur bana
normalde hep kalem elbıse gıyen ben hastaneye bıle gıderken stılettolardan vazgecemeyen ben alıstım tayta postala bayramı bıle taytla gecırmek ıstıyorumyapıstı totoma ne rahatmıs be
tanıyorum seni . hoş geldin . burdan yıllar önce yazıştıydık . kpss ye hazırlanırken . atandın mı.Günaydın
Dün akşam uzun süre bisi yemedim. Tavuk acayip doldurmuş mideyi.
Bugün yine haşlanmış yumurta zeytin şekersiz çay peynir ile kahvaltıyı yaptım. Bir gündür ekmek tüketmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?