ya onun bir ara şekersizini de yapmışlar biliyor musun canım...ama artık yok piyasada, efsane olurdu oysaa. Vefa'nın kendine yerine gidip soracağım bir gün inşallah.canım cok faydalı dedıler nasıl tuketecegımı bılemedım 1 kere vefa bozası aldım ıceyım dıye hatta 1 bucuk sene olmustur sana sormustum boza sen vefa onermıstın ama sevmezsın sen demıstın haklı cıkmıstın o kadar sekerlıydı kı tum gece mıdem bulanmıs basım agrımıstı sekerdendarıyla tum tanısıklıgım o noktada sona ermıstı
Çileğin kabuğu nerde yaww
Demir takviyesi ne alıyorsun? Ferrosanol beni fena çarpıyor. Canım çok kazınırsa miden 1 hurma, ya da 3-5 kuruyemiş at.hic tuketmedim zamaninda alicaktim ama sindirim ve vitamin bakimindan cok faydayliymis. burada varmi diye hic bakmadim bende alabilirim
of bugün inanilmaz istahim acik,demir ilaci içmeye başladığımdan beri saldirasim geliyor herseye
Altindaki yapraklari kastediyorÇileğin kabuğu nerde yawway çok şeker bu minnaklar, 2-9 yaş arası pek sevimli oluyor veletler
ferrrum içiyorum,1 kutu hapi 1 sisede şurubu var bitince gitmem lazımdı ama demir bende hep dusuk genelde ilac icmeyip bir ara bitkisel demir yukselttigimde daha çok yükseliyor ilaclar bitsin yine eski aldigim şeylerden yiyip dogal yukselticem demiriDemir takviyesi ne alıyorsun? Ferrosanol beni fena çarpıyor. Canım çok kazınırsa miden 1 hurma, ya da 3-5 kuruyemiş at.
Evde tıkalı kalmak da iştaha sebep..neyse 1 haftaya Ramazanla hizaya gireriz mecbur zaten
Evet canım, herkes demiri gıda ile daha kolay yükselltiğini söylüyor. Galiba takviye yerine gıda olunca vücud daha kolay emiyor.ferrrum içiyorum,1 kutu hapi 1 sisede şurubu var bitince gitmem lazımdı ama demir bende hep dusuk genelde ilac icmeyip bir ara bitkisel demir yukselttigimde daha çok yükseliyor ilaclar bitsin yine eski aldigim şeylerden yiyip dogal yukselticem demiri
ah sorma ben yemiyorum çünkü yersem 1le.kalmaz o ya hep ya hicRamazan gelse keske huzurlu geciyor cok
o kara üzüm kurusu varya her gun 1 avuc ondan yanina sari leblebiyleEvet canım, herkes demiri gıda ile daha kolay yükselltiğini söylüyor. Galiba takviye yerine gıda olunca vücud daha kolay emiyor.
Sen ne yiyordun? Kara üzüm kurusu, ciğer vs iyi diyor..tembellikten hiç özen gösterdiğim yok benim de.
ayy su vırus muhabbetı gecsınde bır ogrenelım ya varsa sekersızı neden olmasın :) faydalı faydalı ohya onun bir ara şekersizini de yapmışlar biliyor musun canım...ama artık yok piyasada, efsane olurdu oysaa. Vefa'nın kendine yerine gidip soracağım bir gün inşallah.
Senin bünye fazla sağlıklı, 1 sarma bile çarpıyor, bozada ki şekeer peheyyyt
e sımdı yenı ek gıdaya gectı zaten bıraz kabak bıraz brokolı corbası bıraz tarhana corbası elıne verdıgın buharda pısmıs sebzeler yogurt meyve purelerı suan bunlarla gecırmesı gerekıyor ne ırmıgı ne pırıncı :)Selamlar herkese
6 ay 5 günlük bebegim var ek gidaya gectik. Onun da saglikli beslenmesini istiyorum tabiki.
Tariflerin çoğu unlu irmikli falan
Bunlari yedirmek icime sinmiyor. Kendim yemedigim şeyleri ona vermek istemiyorum
Elma muz yoğurt havuc kabak patates irmikli muhallebi yedi simdiye kadar
Mesela patates vermek de icime sinmedi ama tüm tarifler ek gidaya gecis surecinde bunlar var
Bebe biskuvisi yapmak istedim ama bugday unlu yulafli irmikli pirinc unlu falan
Sizce sadece meyve sebze yoğurt peynirden mi gitmeli
Yoksa irmikli muhallebi bebe biskuvisi falan da vermeli miyim. Normal yetiskin insana faydasi olmayan yiyecekler bebege ne fayda saglar ki??
ırmık bulgur koftelık ınce bulgur bunlar kardeslerirmik yararsız mi ben de irmik tatlisi yapmayı dusunuyodum
tüh ya ben ne yapicam simdi en iyisi kahve bitter çikolata o zamanırmık bulgur koftelık ınce bulgur bunlar kardesler
pırıncın bır asagısı glutenın basbayagısı :)
nıye cıkolatatüh ya ben ne yapicam simdi en iyisi kahve bitter çikolata o zaman
evet makarna yapar cunku ıster kepeklı olsun ıster cavdarlı olsun ıster esmer olsun ıster altın tozuyla olsun makarna makarnadır gluten glutendır aynı seyın lacıvertı ıstekizlar size bişey anlaticam simdi
dün ben baya bir yemek kacirdim ve kepekli makarna almistik cok guzel kokunca yiyim dedim ama yemez olaydim karnim öyle bir sistiki sabah 64 cm cikan belim 71 cma çıktı dusunun bunun sebebi ne olabilir bu kadar hemde az yedim dun ama leblebi de yedim cok et yedim ama et yapmazdir heralde 2kasik makarna böyle yaparmı ya
bak canımtüh ya ben ne yapicam simdi en iyisi kahve bitter çikolata o zaman
hurma yok ki hepsi bittinıye cıkolata
?
kakao tozu hurma badem rondodan cek ye ıste hındıstan cevızı de kat ıcıne mıs gıbı nıye durduk yere katkı malzemesıyle dolu sunı seker katkılı paketlı cıkolata yıyorsun kı :)
evet makarna yapar cunku ıster kepeklı olsun ıster cavdarlı olsun ıster esmer olsun ıster altın tozuyla olsun makarna makarnadır gluten glutendır aynı seyın lacıvertı ıste
kepeklı olunca masum falan olmuyor sadece kepeklı gluten almıs oluyorsun aynısı :)
haklısın ya makarna da yedim bitter de yiyorum sonra niye veremiyorum diyorumbak canım
ekmegı kestım neden kılo veremıyorum dıyenlerın gunluk yedıgıne bakıyorum
makarna var pırınc var bulgur var ucundan borek kokusundan corek var
sekerı kestım neden kılo veremıyorum dıyenlere bakıyorum 2 cesıt meyve var hem kuru yemıs hem meyve var varda var
yanı sozde ekmek ve sekerı kestın ama makarna bıtter falan yıyorsun
direkt cat cat soyleyecegım
kendını hııc kandırma
baya bıldıgın oturdun makarna yedın sımdı soyle degdı mı :)
degdıyse soyle afıyet olsun dıcem yedıgıne degdı mı soyle kız soyle
ayy su vırus muhabbetı gecsınde bır ogrenelım ya varsa sekersızı neden olmasın :) faydalı faydalı oh
e sımdı yenı ek gıdaya gectı zaten bıraz kabak bıraz brokolı corbası bıraz tarhana corbası elıne verdıgın buharda pısmıs sebzeler yogurt meyve purelerı suan bunlarla gecırmesı gerekıyor ne ırmıgı ne pırıncı :)
bana da etrafımda 50 yas ustu bazı kısıler ver pırınc lapası ver bebek muhallebısı koy bebe bıskuvısı sutle ezılmıs mama yesın canlansın dedıler
dedım bunlar anca öldurur daha bunun mıdesı ne bagırsagı ne bızler allaha emanet yasamısız dedım
daha 6 aylık bır bebek daha yenı yenı ek gıdaya gecıyor ve suan tek yemesı gereken yogurt buharda pısmıs kabak brokolı karnabahar falan... tarhana corbası falan... bunlar olur suan anca
ahsen 6 bucuk aylıktı buharda pısmıs karnabaharı sarımsaklı suzme yogurda batırıp yıyordu 4 yasında hala cıpsı bu sanıyor suan tek farkı fırında yaglı kagıt ustunde kabak havuc ıncecık halde cıtır hale getırılıp soslu verılıyor cıps gıbı ama bebekken de bu sekılde verırdım
en bastan nasıl baslarsa oyle gıder ırmıkle muhallebıyle baslayan cocuga sebze corbası yedıremezsın mesela allahtan bılınclısın de yedırmek ıstemıyorum dedın bunu taktır edıyorum acıkcası bıktım etrafımda sute buskuvı kırıp verenlerden
colyak hastası bırsuru bebek var onlar ıcın kıtaplar var glutensız mutfak, alerjı dostu tarıfler, bebegım beslenırken ısmınde bende hepsınden vardı ben hep onlara baktım uyguladım kuzenıme vermıstım yoksa sana gonderırdım kıtapları
Benim büyük kızım da bu aralar bu modda. Bana da hiç problem gibi gelmedi. Oyun kuruyor kendince, ne güzel diye düşünüp, eşlik ediyorum ben:) hiç karşı çıkmıyorumKizlar ya ben size bise soracam cevrenizde bir psikolog pedagog varsa da sorarmisiniz benim oglum 3 bucuk yasinda onun icin cok kiymetli olan oyuncaklari haric arkadaslariyla paylasiyor ama soyle bir durum var bu olaylar olmadan once asagi komsumun ogluyla oynuyordu o cocuk 4 yasinda ve benim oglum onu surekli yonlendiriyor sen surda dur su ydan gec boyle soyluyormussun tamammi eger o cocuk dedigi yerden gecmezse kiziyor bunu benimlede yapiyor anne ben fareymisim tamammi diyor yok kedi ol diyorum hayir fare olacam diye bagriyor ya da anne sen komsuymussun kapiyi calip aa hosgeldin de tamammi diyor yok baska bise dimm deyince agliyor ya ben bunu nasil asacam bu bir problem davranis bozuklugu mu acaba su isler bitince oyun terapisi mi aldirsam diye dusundum bugun kafama takildi cevrenizde pedagog varsa sorabilirmisniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?