acıkcası ben bunu herkes bılır sanırdımSizin oraya has bi tarif galiba. Yoksa ceviz senin fikrin miSana zahmet, olculeri de yazar misin
bizde şiveydiz vardı :)Kizlar menuler ne bugun kocam yapiyor guvec ateste pisiriyor salata tarhana corbasi
Karnıyarık ayran salata varrKizlar menuler ne bugun kocam yapiyor guvec ateste pisiriyor salata tarhana corbasi
Sagol canim yrin ypayim bende. Cigkofteyi yapiyorum makineyle, cevizlisini hic denemedim. Yumurtalisi var onu cok severim.acıkcası ben bunu herkes bılır sanırdımbu bolgede herkes bılıyor oralarda hıc yapılmıyor mu ya sasırdım
1 su bardagı koftelık bulgur
yarım su bardagı domates ve bıber salcası karısık
yarım su bardagı cevız ıcı
1 ınce kıyılmıs kuru sogan
1 tatlı kasıgı tarcın, kımyon, goz kararı tuz
1 cay bardagı zeytınyagı
4 yemek kasıgı nar eksısı
yarım lımon suyu
yarım demet maydanoz
bulguru cok az sıcak suyla kısır yapar gıbı ısla şişsin o
o dınlenırken cevız ıcı maydanoz sogan falan dograrsın
sonra bunları ıyıce yoguracaksın cıg kofte yogurur gıbı
hepsı bu
et kıyma cekme makınan varsa makınadan cek 3 kere sonra hemen yogurulur :) daha kolay olur
Bence ceviz cok un gibi olmasin biraz agiza gelecek sekilde olsumSagol canim yrin ypayim bende. Cigkofteyi yapiyorum makineyle, cevizlisini hic denemedim. Yumurtalisi var onu cok severim.
Ceviz un gibi mi olacak?
Sagolasin. Bi ben cahil kaldim galiba bu tarife:)Bence ceviz cok un gibi olmasin biraz agiza gelecek sekilde olsum
cevız bıraz dişe gelsın canım daha guzel olurSagol canim yrin ypayim bende. Cigkofteyi yapiyorum makineyle, cevizlisini hic denemedim. Yumurtalisi var onu cok severim.
Ceviz un gibi mi olacak?
Tamamdir. Hatay miydi memleketin? Mutfagini cok guzel belli:)cevız bıraz dişe gelsın canım daha guzel olur
gaziantep :)Tamamdir. Hatay miydi memleketin? Mutfagini cok guzel belli:)
Harika gorunuyor. Canim cekti, soyle taze demlenmis cayla mmmm nefis. Ellerine saglik.Selam kızlar...
Ben bir poğaça manyağı olarak aylardır poğaça yemedim diyette olduğum için, dün yulaf unundan bir pogaca tarifi keşfettim ve yaptım..
Harika ötesi oldu
Tavsiye ederim denemenizi:)
Iste pogacalarim
Eki Görüntüle 2625645
Tarif linkini de veriyorum denemek isteyenlere:)
Yulaf Unlu Peynirli Poğaça
Arzu ve Ülfet Aygen' in yazdıkları 'Üç Beyaz' sız İlk yemek Kitabını, iki yıl önce arkadaşım hediye etmişti bana. Bulgaristan göçmeni olan a...kaminetto.blogspot.com
Sadece su içerek bir şey yememek mi? Bana böyle radikal şeyler çok uçuk geliyor. Bir iki kişi yaptım iyi geldi dedi diye cesaret edemem ben sanırım. Protein yıkımı olursa yüzün çökebilir, geri dönüşü olmaz.Kizlar selamlar sevgiler..
Birsey soracagim, su orucunu deneyenleriniz oldu mu? Veya uzun sure aclik? Ben denemek istiyorum, tecrubeli olanlar varsa paylasirsa sevinirim
Benim bi arkadaşta kitap vardı su diyetiyle ilgili, yabancı bi yazardı adam güya hapiste yatmış orada birçok hastalığı belli aralıklarla içilen su ile tedavi etmiş çıkınca da kitabını yazmış. Biraz meraktan incelemiştim. Açıkçası böyle şeyler bana antin kuntin geliyor, herşeye geyik gözüyle baktığım için antin kuntin diyorum gerçi, kimisi de meraklı olur böyle işlere saygım sonsuz elbet, belki de faydalı bişeydir :)) benim anlayışıma göre zayıflamanın ve sağlıklı olmanın yöntemi çok basit, mideyi yormayıp sağlıklı yiyecen bir de aklına geldikçe yemeyecen sofra vakti ne zamansa o zamanKizlar selamlar sevgiler..
Birsey soracagim, su orucunu deneyenleriniz oldu mu? Veya uzun sure aclik? Ben denemek istiyorum, tecrubeli olanlar varsa paylasirsa sevinirim
Au orucunun gayesi aslinda otofaji olmak, yani vucut kendi kendini sindiriyor ve yeniliyor. Yapanlar cok mennun ama bilemedim bendeSadece su içerek bir şey yememek mi? Bana böyle radikal şeyler çok uçuk geliyor. Bir iki kişi yaptım iyi geldi dedi diye cesaret edemem ben sanırım. Protein yıkımı olursa yüzün çökebilir, geri dönüşü olmaz.
Detoks dersen sadece sebze/meyve suyu tüketmeyi denemek, ya da hurma ile yapılan oruç daha mantıklı geliyor.
Cevabin icin cok tesekkur ederim. 35 kilo fazlam oldugu icin ve kilolar coook yavas gittigi icin biryerde vucudu resetlemem gerektigini hissediyorum. Yemek yememek, ac kalmak gercekten cok ise yariyor bende zira yersem sonu gelmiyor. Mesela bugun oruc tutmamama ragmen hicbir sey yemedim ama iftarda istedigimi yedim. Yarin da oyle yapmayi dusunuyorum. Su orucu da biraz bu yuzden cazip geldi. Vucudumu kendine getirip -ki ac kalmayi iyi beceriyorum- ondsn sonra bi duzen olusturmak. Yoksa karatay gibi hocalarin tavsiyeleri cok dogru ama uygulamak skinti. Bildiklerimi uygulayabilseydim coktaaaan ultra fit olmustum:)Benim bi arkadaşta kitap vardı su diyetiyle ilgili, yabancı bi yazardı adam güya hapiste yatmış orada birçok hastalığı belli aralıklarla içilen su ile tedavi etmiş çıkınca da kitabını yazmış. Biraz meraktan incelemiştim. Açıkçası böyle şeyler bana antin kuntin geliyor, herşeye geyik gözüyle baktığım için antin kuntin diyorum gerçi, kimisi de meraklı olur böyle işlere saygım sonsuz elbet, belki de faydalı bişeydir :)) benim anlayışıma göre zayıflamanın ve sağlıklı olmanın yöntemi çok basit, mideyi yormayıp sağlıklı yiyecen bir de aklına geldikçe yemeyecen sofra vakti ne zamansa o zamano yüzden ara öğündü sağlıklı atıştırmalıktı kavramlarına da inanmıyorum, atıştıracaksam da kendimi kandırmayıp sağlıklı sağlıksız ayırt etmiyorum o nedenle :)) sonrasında da dengeliyorum. Hepimiz aslında ideal beslenme düzeninin nasıl olması gerektiğini biliyoruz ama %100 uymalıyız gibi zorlu hedefler koyup -doğal olarak- uyamadığımızda moralimizi bozup detokslara yeni nesil icatlara saracağımıza en azından %70-80 ev yemeği-yanında yeşillik sebze yemeye gayret edelim, illa sağlıksız da yediğimiz olacaktır ama alışkanlık haline getirmeyelim yeter.
Su orucu denemeyen biri olarak 10 kg konuştum
Su orucunu bilmem ama aralıklı yemek kendimde de faydasını gördüğüm birşey, bunu söyleyebilirim en azından. Zaten aralıklı orucun da temeli vücudu sürekli yemekle yormamak, mideyi dinlendirmek bildiğim kadarıyla. Günde iki öğün oturup adam akıllı yiyince şahsen 15-16 saate kadar yemek aramıyorum ben. Adam akıllıdan kastım hamur işi tatlı değil tabi :) içinde proteini de yağı da karbonhidratı da olan ev yemeğini kastediyorum, etli sebzeli türlü, kuru fasulye nohut vb gibi. Bunları yanında salata yoğurtla iki tabak dolusu yesen zaten ertesi güne kadar acıkmıyorsun. Arada yeri gelir hamur işi de yersin tatlı da ama ana düzenin sağlıklı olması önemli. Hareket de lazım tabi biraz. Yıllardır aynı kiloda olan biri olarak naçizane tutturduğum düzen bu şekilde benim.Cevabin icin cok tesekkur ederim. 35 kilo fazlam oldugu icin ve kilolar coook yavas gittigi icin biryerde vucudu resetlemem gerektigini hissediyorum. Yemek yememek, ac kalmak gercekten cok ise yariyor bende zira yersem sonu gelmiyor. Mesela bugun oruc tutmamama ragmen hicbir sey yemedim ama iftarda istedigimi yedim. Yarin da oyle yapmayi dusunuyorum. Su orucu da biraz bu yuzden cazip geldi. Vucudumu kendine getirip -ki ac kalmayi iyi beceriyorum- ondsn sonra bi duzen olusturmak. Yoksa karatay gibi hocalarin tavsiyeleri cok dogru ama uygulamak skinti. Bildiklerimi uygulayabilseydim coktaaaan ultra fit olmustum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?