Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bugün hastaneden geç geldik...yemeğim de yoktu...yaparım dedim yapamadım....
Öğlen:1 kepçe çorba,1 kutu ton balık,ayran içtim....hastanedeyken yarım simit yedim....batım ben batımmmmmmm.......
Ara:1 ayran
Akşam:1 ayran,salata....sebze yemeğimi ve 1 dilim ekmeği yemiyeceğim....toparlamaya çalışayım bari....
Gece:1 bardak yoğurt...
Yürüyüşum:10 +10+10+10+30+30+10+10=120 dakika....taksit taksit yürüdüm

Öpüldünüz:109::109::109::109::109:

tesekkürler dallidacim esim cok daha iyi , bugün tamamen kendi islerini bensiz yapabildi, sanirim pazartesi ise baslayacak

Allah ibadetlerini kabul etsin canim, ogluna cok gecmis olsun, pazartesi diyetisyenemi gideceksin yoksa oglun icinmi :44: sagol canim seninde kutlu olsun

sabah : iki incecik dilim protein ekmegi ( iki dilimi bir dilik kalinligindaydi )
kirmizi pancar, salatalik ve dereotulu salata
cok az örgü peyniri, 4 zeytin ve bir dilim ananas
öglen : firinda laks baligi 100 gram kadar
: halanmis, brokoli, karnabahar ve bir kücük firinda kabuklu patates ve salata
Ara : 1/2 elma
Aksam : camiide sohbetteydik, orda bir kücük dilim peynirli gözleme yedim gene aksam hamurisi oldu ama en azindan bir dilimle tuttum kendimi hic doymadim, insallah daha bir sey yemeden yatarim

Eşin iyi olmasını sevindimaman ,onlar hastalanmasın
Amin!!hepimizinçok teşekkür ederim canım,pazartesi oğlum için gideceğim :) ben diyetisyene salı günü gideceğim:) kadın doğuma da artık çarşamba giderim...Allah'tan ki hastane yakın yateşekkür ederim Gurbetçim
Afiyet olsun canımgayet başarılı,salıklı bir menü
Evet,diyetisyene söylemek gerek..zaten o da aynı şey diyor...yaptığım bütün kaçamaklarım bilmek istiyorama bu defa gerçekten batımmmmmmm
İnşallah salı günü Sevgi abla bize katılırözledik vallahi
Hayırlı geceler olsun

Günaydın arkadaşlar
Kahvaltım:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,1 ceviz içi,1 yumurta....daha tok tuttuğu için 1 yumurta yedim...dışarıda işlerim var,gene simit yememek için evde yumurta yedim
Ara:türk kahve
Öğlen:1 kepçe çorba,100 gr tavuk,salata,ayran
Ara:ayran

Sonra görüşürüz
Bugün hava bulutlu...ama sıcak....
Serapcım,İzmir nasıl?

Elazığ da kanser hastası çok....ilginç buldum çünkü buralarda hava temiz,hemen hemen her şey doğal...evimin önünde cami var...hemen hemen her gün cenaze var....çoğu mahalle sakinleri...gerçeği çoğu yaşlıdır ama insan üzülüyor işte....keşke yeni doğanları da ilan etselerinsanın morali yerine gelirdi

merhaba dallidacim, burdada hava cok rüzgarli, bizde kahvaltimizi yaptik, ama yazmayayim ne yedigimizi kötü örnek olmak istemem, haftasonlari esim kahvaltida özel seyler yemek istiyor, cünkü hep birlikte kahvalti yapabildigimiz iki gün haftasonu, neyse sabahi bos birakip , öglen ve aksami dengeleyeyim bari evet canim dünyada günde kac milyon insan ölüyor, tabiki insan görünce cok etkileniyor ve üzülüyor ama bir yerdende bizim icin iyi ölümü hatirlamak, kendimize ceki düzen vermek acisindan, doganin kanunu bu dogduk ve ölecegiz ama önemli olan hesap gününü sik sik hatirlayip ona göre yasamak, ilginc elazigdaa hersey dogal olmasina ragmen kanser hastasinin fazla olmasi, sasirdim dogrusu, ama dünya genelindede cok cok artti kanser hastaligi, Rabbim korusun cümlemizi insallah dallidacigim. bizde birazdan cikacagiz, mobilya bakmak icin , suslu kizim bir begenseydi, kararsiz cok ayni annesine cekmis neyse görüsmek üzere dallidacigim, serapcigim sana ve ailenede selamlar canim sevgi ablacim bekliyoruz seni gülfurencigim senden ne haber özledik

Merhaba Gurbetçimafiyet olsun canımen güzel zayıflama metodu senin,Serap'ın yaptğını...az ama her şey den yiyerek...bu yasak,şum yasak..olmaz ya küçük eniştem atletizm hocası...iki milli atletinin başında...az ama her şey den ye diyor..yürü diyor....olmuyor diyorum,olur diyor
Evet Gurbet,ölümü her zaman hatırlatmak gerek...ama ne biliyim,hemen hemen her gün cenaze namazı kılınıyor camın önünde....
İnşallah istediğiniz mobilyaları bulursunuzbuldunuz mı yoksa?
Aleykümselamailene de selam söyle

Akşam yemeğim:1 dilim ekmek,6 yk yoğurtlu karnabahar,salata,ayran
Ara:tarçınlı süt
Yarın görüşmek üzere Gurbetçimçok öptüm

Günaydın arkadaşlar iyi pazarlar
Dün yorucu bir gün geçirdi....akşam tam da dinleneyim dedim ki misafirler geldi....geç yattım...kafam sersem gibi

Kahvaltı:1 haşlanmış yumurta,1 dilim ekmek,1 domates
Ara:kahve
Ara:ayran

Kahvaltım çok zayıf...doymuyorum
diyetisyenle bu konuyu hal etmem lazım
Sonra görüşürüz sevgili arkadaşlar

dün bende cok yorrucu bir gün gecirdim, mobilya bakmaya gittik, nihayet bir tane dolap siparis verebildik, eve geldik yemek felan yaptik yedik arkasindan aksam saat 8 e kadar, temizlik yaptim, catiyi temizledim, en az 20 sefer ta yukardan asagiya indim ciktim, atilacaklari cöpe indirdim , arkasindanda bütün merdivenleri yukardan asagiya süpürüp sildim, toz icinde kalmistim, sonra bir dus aldim derken, yerimden kalkamadim, ayaklarimin üzerine basamiyordum, erkendende yattim yorgunluktan dallidacim, benim adam hep evde olsa ben 100 kilo olurum herhalde, cünkü adam evde olunca durmadan sunu yapda yiyelim, bunu yapda yiyelim, valla hep zararli seyleri istiyor, hamurisi gibi... pazartesi ise baslasa o gelene kadar ben saglikli beslenebiliyorum , o geldiginde biz aksam yemegimizi yemis oldugumuzdan tok oluyorum ve ne isterse o yiyor biz yemiyoruz, aslinda ona ragmen kiloluda degil hayret degilmi, az bir göbegi var gicik oluyo insan . bencede kahvaltilarin cok az, sali günü doymadigini söylersin, bir caresine bakar doktorun, acaba kac kalorilik bir diyet bence 1200 ü gecmez. öpüyorum canim seni, serap bugünmü dönecekti acaba... bende bugün ögleden sonra camiye bayan hoca gelecekmis sohbet var oraya gidecegim, görüsmek üzere canim

İyi akşamlar Gurbetçimsağ ol canım
İstediğin dolabı bulmanıza çok sevindim,hayırlı olsunoh,evin mis gibi olmuş,güle güle kirlet
Bazı insanlar doğuştan şanslı...ne kadar yeseler de kilo almazlar...eşim de öyle...kilolu olmak kader değil...gram gram da olsa zayıflayacağız
Evet,nasipse salı günü diyetisyenimle konuşacağız...
Bende seni çok öptümburada bu tür sohbetler yapıldığını duymadım...görüşürüz canım
Hayırlı geceler

Bizde bugün amca gelinine gittik....akşam yemeğimi orada yedim:
*yoğurtlu karnabahar
*1 dilim ekmek
*turşu.....

Ara:1 portakal...

40 dakika yürüdüm.....

Yarın ola...hayır ola....

Günaydın Gurbetçimhayırlı haftalar olsun
Birazdan kahvaltımı edeceğim:1 dilim ekmek,2 ceviz içi,1 yumurta,1 domates
Ara:kahve
Ara:2 kuru kayısı,1 kahve...

Bugün öğlenden sonra oğlumun tahlil sonuçları için doktora gideceğim....saat kaçta tekrar gireceğim bilmiyorum....yarın tam kadro burada oluruz inşallah
Şimdilik sevgi ile kalın :)) öpüldünüz :))

Gurbetçim,eşin işe gitti mi??benimki mışıl mışıl uyuyor

sanada günaydin canim, umarim hepimiz güzel bir hafta geciririz, insallah yarin tam kadro burdayiz evet esim ise gitti, dur bakalim simdilik bir haber yok rahatsizlanirsa geri gelecekti insallah olmaz, esine iyi uykular bende saat 4,30 da kalktim ve dahada yatmadim, kahvaltimi saat 7 gibi yaptim

sabah : 2 dilim tam b. ekmegi, bir dilim peynir, bir dilim ananas
Ara : 2 dilim ayva
Öglen : 5 köfte ve cacik
Ara : 1 elma ve 1 bardak süt ( acikirsam yapacagim bu arayi )
Aksam : bir tabak yesil mercimekli ispanak yemegi ve yogurt

haftasonu tam bir fiaskoydu , hamurisleri havada ucustu resmen, bugün listemi böyle düzenledim, insallah kacamaksiz aynen bu sekilde günü tamamlarim, suyumuda bugün artiriyorum, simdiye kadar 1 litreyi ictim, temizlik yapiyordum, bir ara verip dinleneyim, hemde sizlere selam vereyim dedim, tekrar islere koyulayim, sonrada öglen ve aksam yemeklerini hazirlayacagim görüsmek üzere, dallidacim güle güle git ve gel insallah oglunun sonuclari iyi cikar

Merhaba Gurbetçim,inşallahgözün aydınsağ ol canım
Menün güzel.afiyet olsun
Hafta sonları hepimiz için problem...biz de genelde ya misafirliğe gidiyoruz,ya birileri bize geliyor...ama yememeye çalışıyorum...bu da zor iş...bu aralar bende az su içiyorum sana kolay gelsin canım,öptüm

Evet,hastaneye gittik geldik...oğlumun gastriti varilaç verdi,1 ay sonra kontrole gideceğiz...geçmezse endoskopi yaptıracağız....
Ara olarak çikolata ve lokum yedim....lokum kaçamak...5 bisküvi da yedim....
Akşam yemeğim:yoğurtlu karnıbahar,salata...1 dilim ekmek...
Ara:1 portakal....
1 saat yürüdüm...eşimle...

Öpüldünüz

Geçmiş olsun Dalıda'cığım.Belki stres yol açıyordur,mağlum gençlik döönemi başlangıında.Günlük nane çayı içir, mideyi yatıştırır.
Ben bugün başlıyorum İNŞALLAH.Kahvaltımı yaptım.Başlangıç kilomuda yazayım,çok sık tartılmamaya çalışacağım.Bugün itibarıyla 93,6 kg.mım.Mevsimlerden Roma'nın listesini uygulayacağım İNŞALLAH.Herlistenin bitiminde bir öğün of günü yapacağım,Gezmeye gittiğim günlerde makul ölçüde yiyeceğim ve kimseye diyetteyim demeyeceğim,daha fazla alay konusu olmak istemiyorum.Günlük 3 litre su içmeye çalışacağım.1 litresine karbonat,1 litresine limon suyu,1 litresine elma sirkesi koyacağım.Allah benim ve sizlerin yardımcısı olsun ve bu defa başarmayı nasip etsin.Görüşmek üzere......

gecmis olsun canim gastrit cocuklardada oluyormuymus sasirdim dogrusu, ilaclarini ihmal etme insallah iyilesir. afiyet olsun canim

merhaba sevgi abla hosgeldin, basarilar ablacigim, aminn insallah , aynen bende arkadaslarimdan utanir oldum hep diyete baslayip basarisiz olmaktan, ben dün listemi yazmistim, sabah ve öglen cok güzeldi , fakat öglen yemegimden iki saat sonra tekrar aciktim, ara ögünümü yaptim gene doymadim, sonrada ne bulduysam yedim, kendime inanamiyorum, neden böyle oluyor, 5 köfteyle cacik yemistim, demekki yeterli gelmedi, anliyorumki eger ben yeterli ve dengeli beslenmessem bir sonraki ögünde sacmaliyorum, kendimi hala diyete baslamis saymiyorum, dün gece cok düsündüm, cok üzüldüm, neden yapamiyorum diye , bu sabahda arastirdim benim günlük almmam gereken kalori miktari, bazi sitelerde 2550, bazilarindada 2700 cikiyor, buna göre günlük 1ooo kalori azaltsam 1700 kalorilik bir diyetle haftada 1 kilo verebilirim , listeyi görünce önce gözüm doydu valla, bir deneyim diyorm, aclik krizlerine girmezsem diyetimde bozulmaz, belki az kilo veririm ama düzenli verebilirim, böyle hic gitmiyorya üstüne bile ekleniyor. liste 6 ögünlük bir liste sabah ve ögle 2 ser dilim ekmek , aksamlarida ekmek yerine, makarna yada pilav veriyor, öglen et, tavuk, balik salata, yogurt aksamda 8 yemek kasigi sebze yemegi , pilav veya makarna 6 kasik, salata , ilkindide grissinive beyaz peynir var diger aralardada meyve var, yani hersey var stres yok, bunuda yapamazsam bana yuh yani

Teşekkür ederim Sevgi ablacığımhoş geldinseni tekrar buralarda görmek çok güzelinşAllah bu defa olur,inşAllah bu defa istediğin kiloya inersinAmin,amin....

3 tane 1700 kalorilik liste buldum, hatta bir tanesi secenekli, öglen ve aksam yemeklerine alternatifler koymus, oda hosuma gitti, bakalim bunlardan birini uygulayacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…