Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba Serapcım,hoş geldinben de iyiyim çok şükürdaha iyi olmanı çok sevindim :)
Teşekkür ederim arkadaşım,Allah razı olsun...Amin...
Sende öpüldün

Akşam yemeğim:1 dilim ekmek,6 yk etli güveç,salata,ayran
Ara:1 bardak süt,1 mandalina
Bugün ikram edilen 1 poğaça yedim,ama 1,5 saat gezdim
Sevgiler

Yeni bir güne bismillah.....
Günaydın arkadaşlar ?nasılsınız?
Ben yorgunluktan dökülüyorumdün çok merdiven çıktım,indim....o kadar yorulacağıma tahmin etmemiştim
Menümü yazayım:
Sabah:1 mandalina,1 haşlanmış yumurta,1 dilim ekmek,2 ceviz içi....

Öğlen:2 kepçe sebze çorbası,salata,ayran

Ara:2 ceviz içi,1 mandalina

Akşam yemeğimi akşam yazacağım

Hepinizi çok çok öptümkendinize iyi davranın...iyi bakın

serapcim iyi olmana cok sevindim canim, aynen tahmin ettigim gibiymis demi artik engelinde kalmadi, simdi rabbim sana güzel saglikli nur topu gibi bir nasip eder insallah
Dallidacim, cok yogunsun, o bir pogacayi eritmissindir, merdiven inip cikmaktan eminim , hic dert etme, dün bende pogaca yaptim aksam, ama yememek icin zor sabrettim, belki sabah yerim demistim ama sabahta yemedim, fakat esim cok begendi, afiyetle yedi, birde ne dese begenirsiniz, aslinda böyle hergün yapsan , negüzel yeniyo demezmi..... :18: yapmak birsey degilde yemeden durmak cok sey, cocuklarda begendiler, cantalarina koydum sevindiler, bunlara hamurisini ver geri dur
Gelelim kahvaltiya, evde beyaz ekmek ve pogaca vardi, onlari yemek istemedim, tam bugday ekmegim kalmamis, bugün almam lazim. sabah 7,30 da 1 haslanmis yumurta, 1 dilim hindi jambon ve 3 zeytin yedim, az önce 10 da 3 kasik yogurda y.kepegi, ruseym, k.tohumu, 3 hurma 3 badem karistirip yedim, 1 litre suyumuda bitirdim. öglen 12,30 da ton balikli salatam var aksamada kabak sote ve yogurt düsünüyorum, istahimi azaltmisken bugünü komple hafifi tutayim dedim, cünkü reglim bugün bitiyor yarin tartilmayi düsünüyorum, en azindan bol hamurisli kacamakli bir haftanin ardindan bir kac gramda olsa vermeyi ümit ediyorum.

dallidada görevine gidince sayfamiz bombos kalmis, sevgi abla hic girmemissin bugün, serapda öyle, hadi arkadaslar toplanalim yaaa lütfen ama

ben öglen yemegimde ton balikli salatanin yaninda bir tane kepekli citir ekmek yedim, bir bardakda ayran la , kuru kuru yiyemedim, az öncede 2 bardak yesil cay ictim, aksama kabak sote degilde, kiymali kabak yemegi pisirecegim kendime, ondan yiyecegim.

dallidacim gene merdivenlerde kosturuyormusun asagi yukari kolay gelsin canim

Merhaba Gurbetçim,afiyet olsun canımpoğaça yemedin için seni tebrik ederim canımaslında ben de yemiyecektim,çantama koydum...eve gelince çıkardım...ve yedim
Eşin zayıf olduğu için dert etmiyor
Evet canım,yine merdivenden koşturdumbinaların çoğu asansör yok....

İyi akşamlar arkadaşlar
Akşam yemeğim:1 kepçe şehriye çorbası,6 yk et sote,salata,ayran,1 tk pilav...
Ara: 1 portakal ,1 bardak yoğurt
Spor:merdivenlerden koşma1 saat...
Evet arkadaşlar...gezdikçe,gördükçe,halime şükür ediyorum....neler var...neler...
Çok öptümhayırlı geceler

beni hic tebrik etme dallidacigim, cünkü bugün gene yarin eksi cikayim psikolojisiyle, kendimi ac biraktim galiba, ögleden sonra bir tane pogaca yanindada bir bardak kola ictim malesef, sabah hic ekmek yemedim, yumurta yedim, sonra yogurt yedim, öglen ton balikli salata derken ögleden sonra elim ayagim titredi . az önce eve geldim 1,5 saat yürüdük arkadaslarla ve suan gene aciktim, aksam yemegi yemedim, kabak yemeginide pisirmedim daha bilmiyorum ne yiyecegim canim istemiyor ugrasmak belki bir tost yerim ne yapayim, oldu olan bugün gene

Olsun canım,bir kerecik yedin,sayılmaz,değil mi?evet ya,bu psikoloji bizi mahvediyor....kurtulmaya bak...
Çok güzel yürüdün,tebrik ederim...1,5 saat güzel bir rakam :)
Tostun yanında 1 ayran içsen?büyük boy ama

Günaydın,günaydın
Sırtım müthiş ağrıyor...dün çok fazla gerildim...bugün dinlenme günümüz :)

Kahvaltım:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,2 ceviz içi,1 domates
Ara:1 portakal,çay veya kahve...
Öğlen:2 kepçe sebze çorbası(düdüklüde karnabahar,havuç,biraz lahana,kırmızı mercimek pişirdim,blenderden geçirdim),salata,ayran...
Bugün öğlenden sonra komşularımı ziyaret etmeye düşünüyorum :)

Sonra görüşürüz,kendinize iyi bakın

Günaydın arkadaşlar, bir kahve alır mıydınız?
Eki Görüntüle 998248

Oooh mis gibi sabah kahvesi, aliriz canim

Dallidacim, Gurbetcim cok tesekkur ederim. Dallidacim kolay gelsin canim, baya bir hareket oldu sana.. 1 pogacadan bir sey olmaz. Gurbetcim bu senin icin de oyle, kola olmasaymis iyiymis. Aksam tost da kotu bir secenek olmazdi. Bence gayet iyi toparliyorsun. Ailelerimizin aliskanliklarini degistirmek bize bagli, bir israrla saglikli secenekleri sunup faydalarini anlatirsak bir sure sonra onlar brokoli istemeye baslarlar Aliskanliklar degisebilir, yeter ki biz kararli olalim.. Hamurisini de saglikli hale getirebiliriz. Ayca kaya nin sitesinde saglikli borek tarifi filan var. Bir de Berrin Yigit in sitesinde cok guzel tarifler bulabilirsin.

Dun doktora gittik. Ameliyatin cd sini seyrettirip yaptiklarini anlatti. Arkadaslar inanamadim, karnimin ici yapisikmis resmen. Bagirsaklar karin duvarina oyle bir yapismis ki, yumurtaliga ulasmak icin nerdeyse 20 dk. Onlari ayirip yakmakla gecmis. Yumurtalik da baska bir yere yapisikmis, icinden kistleri acmis filan. Neyse Allah' a sukur kurtuldum. Simdi 1 ay sucek bir antibiyortik tedavisi verdi. Ondan sonra tekrar kontrole gidecegiz. Karnimda hala batmalar var Gurbetcim, o yuzden uzun sure dik oturamiyorum. Bir sure daha duzenli bildirim yapamayabilirim. Ama su kadarini soyleyeyim, cok az yiyebiliyorum, cunku midem sisince gerginlik ve basinc hissi rahatsiz ediyor. 1 kepce corba ile karnim doyuyor simdilik, tup mide operasyonu da boyle hissettiriyor demek ki

Dallidacim, bu arada oglunla durum nasil, okula gidebildin mi arkadaslarini gormek icin ? Komsularinla guzel bir gun gecirmeni diliyorum

Gecmis olsun canim, ziyaretlerde sorun cikmadi insallah...ellerine saglik arkadsim, afiyet olsun

Günaydın arkadaşlar, bir kahve alır mıydınız?
Eki Görüntüle 998248
almazmiyim güzel arkadasim, helede senin elinden

cok gecmis olsun canim, dikkat et o kadarda yorma kendini, bugün güzelce dinlen, kendine izin ver, komsularinla güzel bakit gecirmene bak. menün güzel, corban güzel mi ben pek sebze corbalarini icemiyorum, ama seninkinde mercimekte varmis, ilginc , güzelse bende deneyebilirim.

sagol canim benim, toparlamaya calisiyorum, evet kola hic iyi olmadi, bir biraksam onu , en iyisi benim icin, acaba diyorum, diyet kolami icsem arada ama onunda tadi kötüdür diye hic denemedim, saglik yönünü zaten hic bahsetmeye gerek yok, biliyoruz ama bagimlilik bizimkisi ayca kayayi izliyorum, dün melekteydi, ama berrin yigitin sayfasina hic bakmadim, zaten, genelde ispanakli , yapiyorum yada lahmacun cok seviyorlar, sebzeyide yediremeyince, malesef sasiriyorum hergün ne pisirecegimi, ... cok gecmis olsun serapcim, demek karninin icini seyrettin, nasil bir duygu, neden öyle yapismis acaba, sendemi öyle olmus yoksa herkesdemi öyleymis... sen sikma canini, iyilesmene bak, iyi olda gerisi mühim degil, ben ilgiye destege ihtiyacim oldugunda biraz mizmizlaniyorum, eksikliginizi ariyorum, saglik herseyden önemli, dikkat et kendine canimcim, yakin olsakda sana yardima gelsek, ev islerine , yemegini yapabilseydik.

bugün sabah cocuklari gönderdikten sonra tembellik yaptim, yattim, 10,30 da kalktim, kahvaltimi yeni yapabildim daha, bugün belki kücük bir araögün ve aksam yemegi seklinde olabilir. ayni zamanda tartildim, 1 kilo vermisim, onca hamurisine , kacamaga ragmen 1 kilo oldukca iyi kendimi tebrik ettim valla, aynen devam ama sabah kahvaltilarini daha doyurucu yapmam gerektigini anladim, dün resmen bütün gün hep ac gibiydim, belki psikolojikti ama gözüm hep yiyeceklerdeydi, bugün güzel bir kahvaltiyla, hem gözümü , hemde karnimi doyurdum. kahvaltimda, iki haslanmis yumurtadan avacadolu salata üzerine bir kac tane ceviz kirdim, iki catal lor peyniri, 4 tane zeytin, bir greyfurt . simdide beyazcayimi iciyorum. kiymali kabagi bugün pisirmeyi düsünüyorum, aksama kesin onu yerim, yogurtla, belki bir dilim ekmekle. sevgi ablacim, nerelerdesin, hadi toparla kendini, dün hic girmedin su an ayni zorluklari bende yasiyorum, hadi gelde birbirimize destek olarak asalim, durumu bekliyorum

Bagimliliktan istersen kurtulabilirsin bunun icin sadece 3 haftaya ihtiyacin var. Gazli icecek icmek istediginde once 1 bardak su icebilirsin, yetmezse hemen ayran... Susuzlugun gecince canin o kotu, gazli, asidik seyi icmek istemeyecek Diyet kola ile normali arasindaki tek fark sekersiz olan bence daha lezzetli. Ama ayda yilda bir icilebilir. Amacimiz neydi , hatirlayalim... Alkali olup gobek cevresindeki yaglardan kurtulmak... Asitler yag ile (LDL) paketlenip deri altinda depo ediliyordu degil mi? Asidik oldugumuz surece de bedenimiz bizi korumak icin yaglarin cozunup daha da asidik hale gelmemizi istemedigini okumustuk... Sen yeter ki iste, biz sana destek oluruz pek kiymetli mizmiz arkadasim

http://www.berrinyigit.com/asci_kilos.asp sana bol bol saglikli tarif icin adres canim..

Karnimin icini seyretmekten hoslanmadim. Zaten hala canim yaniyordu.. Herkesin oyle degil tabiki. Bir suru sebebi olabilecegi gibi endometriyozise de bagli olabilirmis. Tek guzel tarafi karacigerimi gordum, pek saglikli kendileri

İyi yapmissin arkadasim, dinlenmen lazimis demek ki.. Porsiyon kontrolun gayet iyiymis demek ki.. Afiyet olsun greyfurt kahvaltida cok iyi fikir.

Bugun:

Sabah:
Su

Kahvalti:
1 dl. Ekmek
1/2 dl. Keci peyniri
1 tk. dan az kaymak
1/2 tk. Dan az bal
1 fincan kahve

Ogle:
1 dl. Muhallebi ( tepsiye dokulmus, kare kesilmis)

Ara:
1/2 kase corba

Aksam:
1/2 kase corba
1 enginar

sevgili mizmiz yaziyor merhaba serap
Hem mizmiz, hem muzip , hem yaramaz, hemde basarisiz
SAGOL CANIM; SIMDI HEMEN BAKIYORUM; SAGLIKLI TARIFLERE

kolayi tamamen birakmak en güzeli aslinda, evde olmasa sorun yokda esimi ikna edemiyorum oda cok seviyor , olmazsa olmazlarindandir, ama düsünüyorum kendim icin ara sira bir sise olmak kaydiyla diyet olanindan almayi.

bu endrometri miydi neyydi , nedirki o canim, bu arada karacigerinin iyi olmasina sevindim. benimde yumurtalik kisti ameliyatimda, apandistimede bakildi, eger kötü durumda olsaydi alinacakti ama iyiymis, birakmislar

Merhaba sevgili mizmizim
Esinin isi cok zor valla, sigara, kola, sagliksiz beslenme.... Bir an once doktora goturup kontrol ettir ki belki vazgecer bu aliskanliklardan canim benim ki tatlici ya, artik uretimden kontrol icin gonderilenleri bile yemekten imtina ediyor sekeri bozulmaya musaitmis cunku.. Doktora gitmesek bilmeyecekti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…