Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Günaydın arkadaşlarmutlu hafta sonları dilerim
Dün akşam yemeğimde 6 yk et sote yedim,salata,1 dilim ekmek,ayran....ondan önce eve geldiğimde çok acıkmıştım,1 dilim ekmek,1 dilim peynir yemiştim

Ara:1 portakal....

Bugün kahvaltıda:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,domates,1 ceviz..
Ara:1 elma,1 ceviz
Öğlen:2 kepçe sebze çorbası,salata,ayran,1 dilim ekmek
Ara:1 elma,2 ceviz içi....
Kahvaltımı edip,alışverişe çıkmam gerek....çok işim var ,çoooooooooook...

Sevgi ile kalınöptüm

Günaydın Dalida ve Arkadaşlarım
Dalida virüs yazılımı var bilgisayarda o ikaz etti.
bütün gece ensemden kalkan ve sağ tarafıma yayılan bir baş ağrımoldu.Hala ağrımaya devam ediyor, gözlerim şişmiş.Beyin sapına hafif hafif bastırdığımda biraz rahatlıyorum.Kahvaltı yapıp bir hap daha yutayım.İnsanın neresi ağrırsa canı orada oluyor.Sonra görüşmek üzere inş.

merhaba sevgi ablaa, hic küsermiyim ablam benim, oo bir sitemdi, seni özlüyoruz, armizda görmek istiyoruz, sende gelmeyince durumdanda haberimiz ollmayinca, öyle bir sesleneyim dedim, sakaydi yani, hic küsülürmü. cok cok gecmis olsun ablacim, dün ayni seyleri bende yasadim, havadanmidir nedir, korkunc bir bas agrisi, gözlerim yaniyor, halada devam ediyor, hap ictim dün, oda uyusturdu iyice salak gibi dolandim, aksam camiye yürüyerek gidip geldim belki acilirim diye, oda fayda etmeyince erkenden yattim, bugünde o sersemlik üzerimde hala, gözlerim sulaniyor ve yaniyor galiba üsütmüsüm. sanada Allah sifa versin ablacim, sen iyi olda, gerisi mühim degil, dinlen biraz öpüyorum

bende seni öptüm canim, aynen bende birazdan alisverise gidecegim, önceden ayda 1 gidip toptan alisverise giderdik, cocuklar biraz büyüyünce iki haftada bir gitmeye basladik, simdi ise haftalik gidiyoruz, iki gün sonra bitiyor hersey

Gurbetim,hafta sonu geldievdekilere ne cisler yapacaksın?kolay gelsin canımimtihanın zor
malesef canim, haftasonlari bizim icin tamamen cislarla dolu oluyor. esim haftaici ise cok erken gidiyor 5 te evden cikiyor, ve sürekli, kahvaltilik yada tost yiyor, cantasina azik olarakda, peynirli, salamli sandvic hazirliyorum gün boyu onlarla idare ettigi icin, haftasonu kahvaltida sicak seyler ister hep , mesela bu sabah, patates kavurmasi yaptim, öglen icin dünden kalma yemeklerim var onlarla idare ederiz, aksamada yogurt corbasi düsünüyorum, yogurdumun sonunu hep bu sekilde degerlendiririm, ayrica yenisinide mayalamam lazim, birde serabin dedigi sitede bademli brokoli tarifi var onu yapacagim, birde yogurt soslu hindi tarifi vardi oda olabilir hosuma gitti.

Merhaba Sevgi ablacığımtekrar geçmiş olsuninşallah daha iyisin
Evet ya...alış veriş öyle oldu...bende sık sık çıkmaya başladım:44:
Sana da çok geçmiş olsun canım,umarım sende daha iyisin
Evet,eşin haklı...sana kolay gelsin arkadaşım

Akşam yemeğim:7 yk et sote,salata,ayran
Ara:2 ceviz içi,1 portakal..
Çaya misafir çağırdım...birazdan gelirler
Görüşmek üzere :) sevgiler

Anladım canım.Sana da geçmiş olsun,hala başımda hafif bir ağırlık var,dediğin gibi havayla ilgisi var galiba.
Çocuklar büyüyünce malesef çok alışveriş yapılıyor,hiç bir şey yetmiyor.Eşin haklı canım ,malesef orada çalışanlar hep kuru şeyler yiyorlar.Gurbet babam öğle sonuçalışırken sefer tasıyla sulu yemek götürürdü.özel sıcak suyla ısttıkları bir tertibatları vardı.Şimdi mikro dalga fırınları felanda vardır,muhtemelen,eşinin iş yerinde yokmu?

Akşam yemeğim:7 yk et sote,salata,ayran
Ara:2 ceviz içi,1 portakal..
Çaya misafir çağırdım...birazdan gelirler
Görüşmek üzere :) sevgiler
Menülerin harika her zamanki gibi,şu aralar çok yoğunsun.
Serap bu defa hamur işimi yakalayamadın şekerim üzgünüm.Nasılsın,biraz daha iyi misin?

Sağ ol ablacığımevet,Rabbim yemeklerimizi boşa çıkartmasın

Hayırlı geceler arkadaşlar
Bugün da çok yoğundum...
Sabah yediklerim:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,1 domates,2 ceviz içi
Ara:1 portakal
Öğlen:2 kepçe çorba,1 dilim ekmek,4 tk yoğurt
Ara:2 ceviz içi,1 elma
Akşam:1 dilim ekmek,2 yk sebzeli tavuk,2 yk yoğurt
Ara:1 armut,1 bardak yoğurt
Şimdi yapılacak ütüm var...hem parti işlerimi hall ettim,hem misafir ağırladım,hem yemek yaptımbu kadar becerikli olduğumu hiç bilmiyordum
Hayırlı geceler

Tatlım hep tek düze yaşayınca ve hayatımız monotonlaşınca içimizdeki cevherin ,neler yapabileceğimizin farkında olmuyoruz.Kendimizi beceriksiz hissediyoruz.Gerekli beceriye sahip olmasak Allah çocukları bize emanet dermi?Hayatımıza dinamizim girdiği zaman farkındalık oluşuyor,çok daha fazlasını yapacak kadar beceriklisin inan buna.Ev kadınlığı kadını pasifleştiriyor...
Bugün hangi koşuşturmaların var_?
Gurbet dün giremedin,çok yoğundun galiba.
Serap biraz toparlanamadın mı?
Akşam yaptığım ütüyü kaldırdım,çamaşırları astım, ortancayı okula gönderdim. Büyük oğlum bugün Afyon'a dönüyor,onun valizini hazırladım.Hane halkı daha yatıyor.Bu kız yatarak üniversiteyi nasıl kazanacak bilmiyorum.Saat altıda kaldır dedi, mutamadiyen odasına gidip uyandırıyorum daha kalkacak:26::18::18::18::18:
Gidip kahvaltımı yapayım bari,ne yiyeceğimi de bilmiyorum.Şu aralar garip bir şekilde peynir sevmemeye başladım.

Gunaydin Kizlar, mutlu bir hafta diliyorum

Sevgicim, afiyet olsun sekerim Eminim porsiyonunu ayarlamissindir
Gurbetcim, iyi gidiyorsun canim, darisi basima .... Haftasonu ben de biraz yaramazlik yaptim.
Dallidacim, elbette marifetlisin arkadasim Yuksek tempo performansi artirir Tabii bu kadinlar icin gecerli

Haftasonu esimin yegeni ve iki kizi geldi. Sag olsunlar hem guzel zaman gecirdik, hem de evimi temizleyip oyle gittiler Bugun biraz disari cikacagim artik. Faturalarimi sigorta sirketine vermem lazim.

Opuyorum sizi kizlar, gorusmek uzere

MaşaAllah dışarı çıkacak kadar iyi olmana sevindim kendine dikkat et.Her türlü gribal enfeksiyona karşı kabanının cebine küçük bir diş sarımsakkoy,inan koruyor.Eski bir kitapta okumuştum.

MaşaAllah dışarı çıkacak kadar iyi olmana sevindim kendine dikkat et.Her türlü gribal enfeksiyona karşı kabanının cebine küçük bir diş sarımsakkoy,inan koruyor.Eski bir kitapta okumuştum.

Tavsiyene uyacagim canim, cok tesekkur ederim cok yuksek doz antibiyotik tedavisi aliyorum su anda, viral haric diger enfeksiyonlara karsi koruyacaktir. Viral icin de dedigini yapacagim

Bugun planim :
Sabah:
Su

Kahvalti:
1 yumurtadan omlet ( maydanoz, dereotu ve nane ile. 1 cay kasigi tereyag)
30 gr. Peynir
1/2dl. Ekmek
100 gr. Ananas
1 fincan kahve

Ogle:
6 yk. nohutlu bamya
3 yk. Yogurt

Ara:
1 fincan yesil cay
2 ceviz

Ara:
1 fincan sutlu kahve

Aksam:
Ton balikli salata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…