Günaydın Sevgi ablacığım,doğru diyorsunTatlım hep tek düze yaşayınca ve hayatımız monotonlaşınca içimizdeki cevherin ,neler yapabileceğimizin farkında olmuyoruz.Kendimizi beceriksiz hissediyoruz.Gerekli beceriye sahip olmasak Allah çocukları bize emanet dermi?Hayatımıza dinamizim girdiği zaman farkındalık oluşuyor,çok daha fazlasını yapacak kadar beceriklisin inan buna.Ev kadınlığı kadını pasifleştiriyor...
Bugün hangi koşuşturmaların var_?
Gurbet dün giremedin,çok yoğundun galiba.
Serap biraz toparlanamadın mı?
Akşam yaptığım ütüyü kaldırdım,çamaşırları astım, ortancayı okula gönderdim. Büyük oğlum bugün Afyon'a dönüyor,onun valizini hazırladım.Hane halkı daha yatıyor.Bu kız yatarak üniversiteyi nasıl kazanacak bilmiyorum.Saat altıda kaldır dedi, mutamadiyen odasına gidip uyandırıyorum daha kalkacak:26::18::18::18::18:
Gidip kahvaltımı yapayım bari,ne yiyeceğimi de bilmiyorum.Şu aralar garip bir şekilde peynir sevmemeye başladım.
Günaydın Serapcım,aynenGunaydin Kizlar, mutlu bir hafta diliyorum
Sevgicim, afiyet olsun sekerimEminim porsiyonunu ayarlamissindir
Gurbetcim, iyi gidiyorsun canim, darisi basima .... Haftasonu ben de biraz yaramazlik yaptim.
Dallidacim, elbette marifetlisin arkadasimYuksek tempo performansi artirir Tabii bu kadinlar icin gecerli
Haftasonu esimin yegeni ve iki kizi geldi. Sag olsunlar hem guzel zaman gecirdik, hem de evimi temizleyip oyle gittilerBugun biraz disari cikacagim artik. Faturalarimi sigorta sirketine vermem lazim.
Opuyorum sizi kizlar, gorusmek uzere
Afiyet olsunBugun planim :
Sabah:
Su
Kahvalti:
1 yumurtadan omlet ( maydanoz, dereotu ve nane ile. 1 cay kasigi tereyag)
30 gr. Peynir
1/2dl. Ekmek
100 gr. Ananas
1 fincan kahve
Ogle:
6 yk. nohutlu bamya
3 yk. Yogurt
Ara:
1 fincan yesil cay
2 ceviz
Ara:
1 fincan sutlu kahve
Aksam:
Ton balikli salata
benimm kayinbabamda öyle yapardi ama esim tir sürüyor o yüzden öyle sansi pek olmuyor, yemek termosu aldim, onunla arasira corba götürüyor, bazende pogaca felan yapiyorum cantasina koyuyorum, ama her gün cayini götürür termosla. o yüzden haftasonlari biraz simartiyorum yazik degilmiAnladım canım.Sana da geçmiş olsun,hala başımda hafif bir ağırlık var,dediğin gibi havayla ilgisi var galiba.
Çocuklar büyüyünce malesef çok alışveriş yapılıyor,hiç bir şey yetmiyor.Eşin haklı canım ,malesef orada çalışanlar hep kuru şeyler yiyorlar.Gurbet babam öğle sonuçalışırken sefer tasıyla sulu yemek götürürdü.özel sıcak suyla ısttıkları bir tertibatları vardı.Şimdi mikro dalga fırınları felanda vardır,muhtemelen,eşinin iş yerinde yokmu?
Menülerin harika her zamanki gibi,şu aralar çok yoğunsun.
Serap bu defa hamur işimi yakalayamadın şekerim üzgünüm.Nasılsın,biraz daha iyi misin?
masallah sana dallidacigim tabiki cok beceriklisinHayırlı geceler arkadaşlar
Bugün da çok yoğundum...
Sabah yediklerim:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,1 domates,2 ceviz içi
Ara:1 portakal
Öğlen:2 kepçe çorba,1 dilim ekmek,4 tk yoğurt
Ara:2 ceviz içi,1 elma
Akşam:1 dilim ekmek,2 yk sebzeli tavuk,2 yk yoğurt
Ara:1 armut,1 bardak yoğurt
Şimdi yapılacak ütüm var...hem parti işlerimi hall ettim,hem misafir ağırladım,hem yemek yaptımbu kadar becerikli olduğumu hiç bilmiyordum
Hayırlı geceler
dün evet uzakta bir camiye gittik, ordada sohbet vardi, degerli hocalar gelmis kacirmak istemediik ordan gelince yemek felan derken aksam oldu, yalniz aksam 1 saat yürüdük, insallah kizin kazanir, zamane cocuklari hep ayni, ben lisedeyken yazilim olacaksa , aksam yatar , gece saat 3 e kurar kalkardim sabaha kadar calistigim yerlerin üstünden bir kez daha gecerdim, ama simdikiler hic öyle degillerTatlım hep tek düze yaşayınca ve hayatımız monotonlaşınca içimizdeki cevherin ,neler yapabileceğimizin farkında olmuyoruz.Kendimizi beceriksiz hissediyoruz.Gerekli beceriye sahip olmasak Allah çocukları bize emanet dermi?Hayatımıza dinamizim girdiği zaman farkındalık oluşuyor,çok daha fazlasını yapacak kadar beceriklisin inan buna.Ev kadınlığı kadını pasifleştiriyor...
Bugün hangi koşuşturmaların var_?
Gurbet dün giremedin,çok yoğundun galiba.
Serap biraz toparlanamadın mı?
Akşam yaptığım ütüyü kaldırdım,çamaşırları astım, ortancayı okula gönderdim. Büyük oğlum bugün Afyon'a dönüyor,onun valizini hazırladım.Hane halkı daha yatıyor.Bu kız yatarak üniversiteyi nasıl kazanacak bilmiyorum.Saat altıda kaldır dedi, mutamadiyen odasına gidip uyandırıyorum daha kalkacak:26::18::18::18::18:
Gidip kahvaltımı yapayım bari,ne yiyeceğimi de bilmiyorum.Şu aralar garip bir şekilde peynir sevmemeye başladım.
haftasonlari biliyorsun benimde cok yaramazliklarim oluyor canim, haftaiclerine daha disiplin lazimGunaydin Kizlar, mutlu bir hafta diliyorum
Sevgicim, afiyet olsun sekerimEminim porsiyonunu ayarlamissindir
Gurbetcim, iyi gidiyorsun canim, darisi basima .... Haftasonu ben de biraz yaramazlik yaptim.
Dallidacim, elbette marifetlisin arkadasimYuksek tempo performansi artirir Tabii bu kadinlar icin gecerli
Haftasonu esimin yegeni ve iki kizi geldi. Sag olsunlar hem guzel zaman gecirdik, hem de evimi temizleyip oyle gittilerBugun biraz disari cikacagim artik. Faturalarimi sigorta sirketine vermem lazim.
merhaba rehbermelek canim hosgeldin, hep ayni sorun, ayni seyleri yasiyoruz canim, bazen sihirli bir degnek gelsin ve hersey yoluna girsin diye bekliyor insan ama malesef yok öyle bir sey, yaza az kaldi kendimizi toparlamaliyiz, bende her duydugumu denemeye kalktim, ama artik kendi kafama göre yapiyorum, digerleri stres yapiyor bana, kendimce sunu farkettim, kendim yapacagim duygusu beni rahatlatiyor ve kendimi diyetteymisim gibi hissetmiyorum, sabah ve öglenleri karnimi güzel doyuruyorum, aksami hafif gecirerek dengelemeye calisiyorum, bir hafta bu sekiilde denedim, öglenleri hamurisleri felanda yememe ragmen 1 kilo vermisim,sanada tavsiye ederim, diyet psikolojisi cok berbat bir sey, onu hesapla bunu hesapla bana göre degil, daha cok strese sokuyo insani, herkes kendini daha iyi bilir, hangisi seni daha rahat hissettirecekse onu uygula, her halükarda sana destek olmaya calisiriz canimslm kızlar.umarım yokluğumda herşey yolunda gitmiştir.gerçi o kadar parça bölük girdimki adminler beni unutmuş olabilir.
gene kilolarımda başım belada durdurulamaz iştahım ve yeme azmim sayesinde bu seferde 88 kiloya çıktım.
bugünden itibaren kalorileri saymaya başlıyorum inşallah burayada yazarım kendime bi günlükmü açsam tekrar acaba ne dersiniz.sabahtan bu saate kadar aldığım kalori 566. kalori sepeti günlük 1855 kaloriye kadar alabileceğimi söylüyor.offff bu ara hiç memnun değilim kendimden(((
Sağ ol canım,ama seni geçemembenimm kayinbabamda öyle yapardi ama esim tir sürüyor o yüzden öyle sansi pek olmuyor, yemek termosu aldim, onunla arasira corba götürüyor, bazende pogaca felan yapiyorum cantasina koyuyorum, ama her gün cayini götürür termosla. o yüzden haftasonlari biraz simartiyorum yazik degilmi
masallah sana dallidacigim tabiki cok beceriklisin
dün evet uzakta bir camiye gittik, ordada sohbet vardi, degerli hocalar gelmis kacirmak istemediik ordan gelince yemek felan derken aksam oldu, yalniz aksam 1 saat yürüdük, insallah kizin kazanir, zamane cocuklari hep ayni, ben lisedeyken yazilim olacaksa , aksam yatar , gece saat 3 e kurar kalkardim sabaha kadar calistigim yerlerin üstünden bir kez daha gecerdim, ama simdikiler hic öyle degiller
haftasonlari biliyorsun benimde cok yaramazliklarim oluyor canim, haftaiclerine daha disiplin lazim
Çok üzüldüm arkadaşımarkadaslar bu sabah güne kötü birseyle basladim, cocuklari kaldirdim, muhabbet kusumdan hic ses cikmiyordu, baktimki yerde yatiyor, cocuklarda cok üzüldük, alismistik, derlerya evden kedi gitse yeri bellidir diye, bazen söyleniyordum, heryeri batiriyor diye ama ölünce cok üzüldümkusum benim,
neyse artik duruma alisacagiz, bugün melekte berrin yigit var arkadaslar ama herkesinde isleri var sanirim izleyemiyorsunuz,zayiflatan yemek tarifleri veriyor. ben sabah kahvaltida yagsiz kasarli tost yedim, yaninda bir bardak greyfurt suyuyla ( hazir ama bu sefer, evde tazesi kalmamisti )
Hoş geldin Melekslm kızlar.umarım yokluğumda herşey yolunda gitmiştir.gerçi o kadar parça bölük girdimki adminler beni unutmuş olabilir.
gene kilolarımda başım belada durdurulamaz iştahım ve yeme azmim sayesinde bu seferde 88 kiloya çıktım.
bugünden itibaren kalorileri saymaya başlıyorum inşallah burayada yazarım kendime bi günlükmü açsam tekrar acaba ne dersiniz.sabahtan bu saate kadar aldığım kalori 566. kalori sepeti günlük 1855 kaloriye kadar alabileceğimi söylüyor.offff bu ara hiç memnun değilim kendimden(((
Salataya bayıldımmesela bugünkü menümü yazayim
Sabah : bir tost, 1 bardak greyfurt suyu
Ara : beyaz cay
Öglen : tavuk gögsünü seritler halinde dogradim baharatladim, onlari kendi yaginda soteleyip, brokoliyi haslayip, yesilliklerle salata yapacagim tavuklu . yani icinde hersey var, hatta berrin yigitin tarifindeki gibi bir kac tanede badem koyabilirim,
Aksamada ,,bir kase yogurt ve kabak sote
hatta bu menüye 1 saatde yürürüm aksama eger yagmur yagmazsa süper olur, haftasonu kacamaklarini belki bu sekilde telafi edebilirim
fena bi gün olmadı benim içinde.sadece akşam oturmasında etli pilav ikramı vardı.onuda yemeseydim iyiydi.kalori sepetine göre 1350 kalori falan yemişim.30 da mekik çektim.midem rahat şuan psikolojimde rahat inşallah sıkılmadan bi süre devam edebilirim.
evet daha öncede 86 kilodan 80 e düstüm şimdide olabilir sadece biraz dikkat hepimiz için
http://www.youtube.com/watch?v=hl5lysjWK_w
ender saraça güveniyorum hadi bakalım ne kadar toparlayacak beni.
1.gün bitti:)
http://www.youtube.com/watch?v=hl5lysjWK_w
ender saraça güveniyorum hadi bakalım ne kadar toparlayacak beni.
1.gün bitti:)
Merhaba canım,ben iyiyim :) sen de daha iyi olduğunu umuyorumMerhaba kizlar, nasilsiniz .
Melekcim hosgeldin canim, kararli olup vazgecmemeni diliyorumkarali oldugun zaman sonuc aldigina hepimiz sahidiz
Dallidacim, menulerin cok guzel. Yoruldugun icin gec uyaniyorsun sanirimo cocuklarin eline tas vere vere bu hale getirdiler. 30 mart tan sonra dananin kuyrugu kopacak zaten. Adamlar ozerklik lafini cok kolay telaffuz ediyorlar. Demek ki cesareti verenler daha buyuk yerlerden...
Gurbetcim, kaybiniz icin cok uzuldum
Menulerin cok guzel oldu canim, afiyet olsun
Soor yapan arkadaslarimi tebrik ediyorumben de dun aksam ufaktan baslamak istedim ama, dun kendimi fazla yormusum. Hafif bir kanama oldu. O yuzden butun aksam uzanmayi tercih ettim.. Uzun sure oturmak ve araba kullanmak iyi gelmedi.. Bugunu evde gecirecegim Allah izin verirse.
Sabah:
Su
Kahvalti:
1 yumurta
1 dl. peynir
1 kupa sut
1 dl. Ananas
1/2 dl. ekmek
Ogle:
6 yk. nohutlu bamya
3 yk. Yogurt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?