Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

slm kızlar menüler çok güzel.dallida bence sağlıklı güzel menülerin.serap özlemişim seni arkadaşım.umarım herşey yolundadır.regli dönemindemisin kanama ondanmı?öyle değilse bi doktora görün istersen.
ben bugün tum gün dışardaydım sabah:1 simit, öğlen: 1 tavuk dürüm,ayran,akşam:yarım tavuk dürüm,1 bardak meyve suyu
kalori sepeti 1200 kalori diyo iyi ama biraz yoksun ve yoksul bi menü oldu

Günaydın Melekben diyetisyene gidiyorum...verdiği listeleri uyguluyorum...arada kaçamaklarım oluyor
Afiyet olsunevet biraz yoksul bir menü oldu,ama maalesef dışarıda olununca öyle oluyor...ama kötü değil

Günaydın Serapcım,teşekkür ederim,sana da afiyet olsun canım
Bugün daha iyisin inşAllah :)
Görüşürüz canım

Günaydın arkadaşlar
Kahvaltım:20 gr çikolata:18:,1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,10 fındık,2 domates,1 elma...
Berbat bir kahvaltı oldu
Öğlen:2 kepçe sebze çorbası,salata,ayran
Ara:2 ceviz içi
Akşam görüşürüz inşAllah
Gurbe,Sevgi abla...yoksunuz....bir yaramazlık yok inşAllah.....:44::44:

dün sabah kahvaltidaydim, ögleden sonrada carsiya gittik, aksam 1,5 saat yürüyüse gittik pilim bitmis, kahvaltida yarim bardak süte, 1 kasik yulaf kepegi, 1 kasik ruseym, 1 kasik keten tohumu, 5 tane yaban mersini karistirip yedim, yaninda 1 tane sert armut üzerine tarcin serptim. öglen firinda balik ve salata , bir kibrit kutusu kadar helva aksamada sebze corbasi, salata düsündüm , insallah düsündügüm gibi olur hepinizi öpüyorum görüsmek üzere

yürüyüş süper olmuş gurbet,sabah onları yiyince doyuyormusun?hepside metebolizma hızlandırıcı gibi.
gerçi benimkinden gene iyidir.ben bi açma ve krem peynir yedim. öğlen:güveç+4 dilim ekmek(( bide arkadaşlar poğaca kek getirmiş bi tanede mayalı ev poğaçası.yani felaket bi gün şuan itibariyle 966 kalori.
akşama geçmemem lazım 300-400 kaloriyi

gerçi bugün 2 derse girdim ayakta aktif bi şekilde sağlıklı beslenme konusunu anlattım çocuklara.sabri ülker gıda arastırma vakfının projesinde pilot okuluz bende projeden sorumlu rehber öğretmenim.
serap bi konuda senden yorum bekliyorum onlar sağlıklı beslenme tabağının %7lik kısmında yağ ve şeker içeriği yüksek gıdaları bulunduruyorlar.anlatırken öğrencilere kendimle çelişiyorum.hiç olmasa daha iyi olmazmıydı?

gene bugün zor bir sinavim var , Allah yardimcim olsun, evde hamurisleri var, kizim disleri icin tel taktirmisti, dün randevumuz vardi, biraz daha sikilastirdilar, isiramiyor ve tenefüste telefon etti annecim yumusak pogacalardan yaparmisin diye, kiyamadim corbada yaptim pogacada , yiyemiyor kuzum benim ama henüz yemedim, sabah kahvaltimda ev müslisi vardi, melekcim gercektende 2 saat sonra aclik hissetttim, 2 tane kepekli citirin üzerine krem peynir sürdüm iki dilimde domates dogradim yedim, o acligimi güzel bastirdi, az öncede öglen yemegimi , balik ve salata seklinde yedim, birazdan bir yesil cay ve helvami yiyecegim, aksamada insallah hamurislerine elimi sürmem , ispanak kökü corbasi pisirecegim yogurtlu terbiyeli, onu iceyimki bende terbiyeli olayim degilmi

melekcim evet canim yürüyüsler iyi ama hergün cikabilsek dahada iyy olacak , belli olmaz belki bu aksamda arkadaslarimi kandirabilirsem cikariz, dün 1,5 saat birde hizli tempolu yürüdük , 5 kisiydik, kizimda yürüdü bizimle, haaa bulusma noktamiza kadar arabayla gittik ne güzel yürüyüs degilmi, eve geldigimizde, adim atacak halde degildik

Merhaba kizlar, nasilsiniz? Ben iyiyim Allah' a sukur.

Dallidacim, o kadarcik kacamaktan bir sey olmaz. Bence gayet iyi bir kahvalti.. Hem zaten yuruyup yakmissindir sen onu

Gurbetcim, umarim yemedin hamur islerini Yememissindiiiir :)) menun gayet guzel, cok iyi gidiyorsun

Melekcim, orta olcekli bir operasyon gecirdim. Biraz kist, biraz yapisiklik, bir kucuk miyom sorunu cozuldu. Yarin 2 hafta olacak artik.
Seninle bir anlasma yapalim, saglikli beslenme sistemine gecersen haftada 1 ogun istedigin herhangi bir seyi sinirsiz ye... Sabahlari acma ve pogaca ile, ogleden sonra kek ile bazi gunler de komple fast food ile sorunu cozemeyiz degil mi sekercim aksamdan tam bugday ya da kepekli sandvic ekmegine kahvaltini hazirlasan, evde yemek olmadiginda corba-salata ya da salata- et/ balik/ yumurta/ peynir tuketsen, yemegin yaninda en fazla 2 dl. ekmek yesen doymak icin salata ve yogurt tuketsen nasil olur?

Ogrencilerine anlattigin sisteme gelirsek, %7 yag icin makul, bence seker icerigi besin icin de makul. Ancak seker icerigi yuksek besinin hic tuketilmemesi mumkunse daha iyi olur. Kullanilan besin piramidi, amerikan fda nin onayladigi piramit. Yag en az oranda iken en yuksek orana tahillar sahip... Bu sisteme gore yag %7 olabiliyor sanirim. Cunku %50 oraninda tahil, geri kalani da protein ve sebze oluyordu hatirladigim kadariyla.. Ayrica bunlari hic tuketme diyemez bu vakif, cunku bizzat yag ve ozellikle seker icerigi yuksek urunlerin ureticisi.. Bir de hayain gercekleri var, cips, cikolata, biskuvi vb. urunleri sevmeyen cocuk var mi ya da aileler bunlarin tuketimini ne kadar engelleyebilr. Topigimizde ben haric hepiniz annesiniz, gerci seninki daha kucuk ama.. Eminim senin minik bile cikolatayi kesfetmistir Bu arada Allah rahmet etsin, Sabri Bey cok iyi adamdi. Umarim adina kurulan vakif da hayirli islere imza atar

Kizlarcim bugun ediklerimi yamayacagim. Hafif yaramazlik var, ancak inanin gun boyu yediklerim cok azdi.
Hepinize iyi geceler diliyorum. Allah rahatlik versin

Son düzenleme:
az önce 1 saat yürüdük ve geldik, dus aldim birazdan yatacagim, sinavi kazandim, yemedim serapcim, hatta bu gün hic kacamagim bile olmadi, ( bir yudum kola, bir kasik nutellada olsa ) yemedim, cok sükür, ama bir haftadir bu bas agrisi cok kötü yaaa yürüyüsede hic cikacak halim yoktu ama belki iyi gelir düsüncesiyle ciktim, ama hala agriyor. arkadaslar sabah bir tane yesem olur degilmi, ekmek hakkimi pogacadan yana yapayim, olurmu olur olur

Herkese merhaba :) Nasılsınız bayanlar?Serap iyileşmene sevindim.Aslında ameliyattan sonra aramayı düşündüm ama nasip olmadı.Maşallahınız var inşallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız.Ben buna inanıyorum.Bizde durumlar aynı ben 55-56 gidip geliyorum.Ama şu sıra güzel yiyorum.Dengelemeyi akşamları hafif yiyerek yapıyoruz.Eğer abarttıysam bir gün Şeydanın listelerinden istedigimi yapıyorum eski kilom geliyor.Ama insan dikkat ederse tekrar eski kiloya gelmiyor.Eşim ile ikinci atılımı yapamadık.Bu hafta inşallah.Sizleri özledim inanın zaman bulamıyorum.Kursumda bitiyor yavaş yavaş iş bakmaya başladım.İnşallah gönlüm göre bir iş bulurum.Sizi kocaman öpüyorum.

Yürüyüş için tebrik ederimsende öpüldün
Hamarat arkadaşım benimafiyet olsun canım
Merhaba Serapcimteşekkür ederim canım,içimi rahatlatın
Çocuk beslenmesi..oğlum evde iken sağlıklı besleniyordu..şimdi ise...tamamen sağlıksız olmasa da çok da sağlıklı sayılmaz:44:
Amin...Allah rahmet eylesin...inşAllah...
Süpersin yayürüyüşlerin düzene girdi artık
Bu soruya ban cevap vermeyim

Merhaba canımmaşAllah kilonu koruyabiliyorsun
Rabbim gönlüne göre versin canımsende kocaman öpüldün

Son düzenleme:
Günaydın arkkadaşlar
Dün akşam girmeye fırsatım olmadı...amcamıza gitmez zorunda kaldıkşehir dışında torunu geldi...hoş geldin demeye gittik
Dün akşam yediklerim:1 dilim ekmek,6 yk etli güveç,salata,ayran
Ara:10 fındık,1 büyük elma....
Dün tam 4 saat yürüdün,merdiven inip çıktım...akşam ayağım altında şişmişbugün da çoooook işimiz var

Birazdan kahvaltı yapacağım:
1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,salata,2 ceviz içi

Ara:1 portakal

Öğlen:2 kepçe çprba,salata,ayran

Ara:2 ceviz içi....

Şimdilik bu kadar öpüldünüz

Gunaydin sevgili arkadaslarim, guzel bir gun diliyorum

Gulfurencim, senden guzel haberler aldigima sevindim İnsaallah diledigin gibi bir is bulursun. Aslinda amelyitattan bir hafta once ben de İzmir'e gelmistim. Narlidere' den her gectigimde aklima sen geldin Ancak babamla ilgilendmemiz gerektiginden bir sonraki seyahatimde uygun zamaninda gorusmeyi cok isterim..

Dallidacim, evet haklisin cocuklar evden ciktigi anda kontrol disindalar. O yuzden Melek' in yaptigi bilgilendirme ve bilinclendirme isini her anne evde yapmali. Senin oglunun bu egitimi coktan aldigindan eminim 4 saat ne kadar uzun olmus, artik zaman daraldikca calisma saatleri uzuyor, deil mi ? Gecmis olsun canim, dikkat et kendine.

Gubetcim pogacayi yemedin insaallah. Yeme tatlim, hafta sonu kahvaltisinda herkes yerken yersin. Hem simdi hem hafta sonu yersen agir gelebilir. Mutlaka yiyeceksen de zeytin, ceviz, avakado yemeden bir yumurta ile birlikte tuketirsen uzun sure tokluk saglayacaktir. Yani 1 haslanmis yumurta, 1 pogaca bol yesillik ve sebze nispeten daha iyi olabilir. Tabii yine de senin secimin, bu sadedce tavsiye

Sevgicim yoksun tatlim.. İyi misin ? Ozlettin yine kendini

Melekcim, bugun daha saglikli bir menu ile bekliyoruz seni canim

Bugun arkadasim gelecek. Gec uyandigi icin geldiginde kahvalti yapmayi tercih etti. Ben de sabah erkenden firina gidip ekmek, simit filan almistim. Dayanamadim oglumla kahvalti yaptim. Bugun 2 ogunde kahvalti olacak ne yazik ki...

Kahvalti:
1/4 simit
1 dl. Peynir
1 dl. Ananas

Ogle kahvaltisinda ekmek ve simit disinda hamur isi yok. Yumurtadan salata, koz patlican ve biberden salata, domates, yesillik, peynir, zeytin,bal olacak. Abartmadan yerim insaallah...

Gorusmek uzere kizlarcim, opuyorum sizleri

dün basim agrisi icin israrla hap icmedim yattim, belki uyuyunca gecer dedim, ama 4,30 da kalktigimda hala agriyordu, esimi gönderince atmazdim, gözüm hic bir sey görmedi, yattim tekrar , 6,30 da cocuklar kalktim hala agriyordu, onlara kahvalti hazirladigimda malesef cissdan yedim, yaninda hic bir sey yemedim, ve hap icip tekrar yattim. yani kahvaltimi 7 de yapmis oldum, öglen asil kahvaltimi yapacagim, haslanmis yumurta, peynir, zeytin, yesillik seklinde ama ekmek yok bu sefer ceza olarak, anlayacaginiz karatay kahvaltisi gibi olacak buda beni eminim uzun süre tok tutacak, aksamada gene hafif bir cesit bir yemek yenecek , suan bilemiyorum, belki sebze corbasi, yada salata seklinde . birde yürüyüse cikarsak tamamdir.

gülfurencim merhaba canim, iyi oldugunu duyduguma sevindim, Allah gönlüne göre bir is nasip eder insallah. sen formüülü bulmussun masallah kilonu koruyorsun

dallidacigim, cok yoruluyorsun canim benim, 4 saat nasil dayandin, masallah sana, yedigin herseyi sindirmissindir, üzülme ufak kacamaklardan hic birsey olmaz.
Serapcim, yazini simdi gördüm canim ama sabah bas agrim icin hap alip yatmam lazimdi, bir pogaca yedim sadece bir sey olmaaz insallah dengelemeye calisacagim söz,
Sevgi ablacigim nerelerdesiiinnn,
Melekcim sen nasilsin canim

İyi akşamlar Serapcimben de sana güzel bir akşam diliyorum
Evet,oğlum bu eğitimi aldı ama uygulamada zayıf kalıyor...
Evet,dün biraz fazla çalıştık,akşam inan ki ayakta zor durdumteşekkür ederim canım
Afiyet olsun canımeminin ki arkadaşınla birlikte güzel vakit geçirmişsin

Çok geçmiş olsun Gurbetimacaba migrenin mi tuttu?şimdi nasılsın?
Evet,dün biraz fazla çalıştık...çalışırken hiç anlamadım,eve gelince yorgunluk hissetim

Tekrar iyi akşamlar arkadaşlar
Akşam yemeğimi:6 yk etli güveç,salata,ayran,1 dilim ekmek
Ara:1 portakal,2 ceviz içi
Bugün 1,5 saat yokuş çıktıkbu gidişle bütün kaslarımı çalıştırmış olacağım
Çok öptüm

Günaydın arkadaşlarhayırlı cumalarnasılsınız?
Bugün bebeler gibi boğazım acıyorgaliba oğlumdan geçti
Birazdan kahvaltımı edeceğim,sonra yemek yapacağım
1 dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta,1 domates,2 ceviz içi

Ara:1 portakal,kahve

Öğlen:2 kepçe mercimek çorbası,salata,ayran,1 dilim ekmek

Ara:2 ceviz içi,1 mandalina

Yine yanı başımda inşaat var ve yine sabahın körü işe başlıyorlar...seçimler bitsin ve şikayete gideceğim
Akşam görüşürüz inşAllahçok öptüm

Sevgi abla,yoksun....iyi olduğunu umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…