Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Hamarat arkadaşım benim :) As bakalım biberleri, İstanbul' da hayatta kurumaz o biberler, tadını çıkar yeni şehrinin

Şekercim tamam Dukan yap, ama şu atak gününü bir hesapla ondan sonra yap. Sana 7 gün atak vermez bence. Madem yapacaksın, kurallara uymayı dene bu sefer Dukan' ın orijinal sitesinde hesaplayabilirsin hem atak gün sayısını hem de diğer evrelerin gün sayılarını....Ataktan sonra nasıl devam edeceğini de konuşuruz istersen.

D vitaminini çok sık kullanmamalısın. Diğer vitaminlerin aksine D vit. nin fazlası toksik etki yapıyor. Üniversite hastanesinde testlerini yaptırmayı deneyebilirsin.

Burası da pek farklı sayılmazdı dün. Şile' ye gelen hortumun yansımasını gördüm resmen. Karadenizin üzeri simsiyah oldu. Fırtınanın altında kalanlara Allah yardımcı olsun.

Kolay gelsin tatlım. İşine bak sen. Yeni evine güzel misafirlerin gelsin hep

Teşekkürler canım, ben de iyiyim. Karar senin şekercim. İstediğini yapabilirsin. Dene bakalım bu kez sonuç ne olacak

Tamam canım,atak günlerimi hesaplayacağımiyi dileklerin için çok teşekkür ederimşimdi kaçtım yoksa isyan çıkacaksonra görüşürüz

Şimdi çayın suyunu koydum

Kahvaltım:1,5 çk yulaf kepeği,2 haşlanmış yumurta,kaşar,peynir...
Ara:1 sütlü kahve
Öğlen:haşlanmış tavuk
Ara:ayran
Akşam:balık

Serap,sence oldu mu?

Bu mesaj gözümden kaçmış canım, kusura bakma. Dukan atak döneminde günde 1,5 yk. yulaf kepeği mi veriyor? Bence bununla krep vs. yapabilirsin.

http://www.dukandiyetitariflerim.com/
http://www.dukandiyetim.com/

Çok güzel tarifler var, yediklerini daha keyifli hale getirebilirsin. Hem atak hem de seyir evresine uygun örnek menüler de var.

Son düzenleme:
Sevgicim, sen ne yaptın canım? Karar verdin mi listene?

Muhtemelen çocuklarınla kahvaltı yapıyorsundur şimdi Uygun olduğunda görüşürüz canım

Az evvel eve geldim, (ama bu sefer gezmeden degil bankada felan islerim vardi ) suanda kahvaltimi yapiyorum.

Baslangic kilom : 93,5
Simdiki kilom : 92
Boy : 175
Hedef : simdilik 85

Kahvalti tabagimda neler var....
2 haslanmis yumurta
1 dilim peynir
1/2 domates ve salatalik
1 kücük cay bardagi ceviz
1 nektarin ve 6 zeytin suan burda saat 10: 45 ben yiyene kadar 11 olur , dur bakalim bugüzel kahvaltiyla acikmazsam iki ögün yaparim bugün .

Afiyet olsun Gurbetçim Bilgilerini de tabloya yerleştiriyorum. 92 kg. başlangıç olarak kabul ediyoruz. Bu sabah ki kilolarımız başlangıç olsun. Kolay gelsin şeker

Öğle yemeğim:
1 tabak menemen (az yağlı)
1 kase yoğurt
1 salkım üzüm

Son düzenleme:
Merhaba Serap :)
Benim protein atağım bugün iptal oldu...maalesef birazdan misafirliğe gideceğizakşam yemeğine de davet edildik...yarına kaldı artık...senin menün çok güzel,afiyet olsunspora yarın başlarım inşallah :)cumartesi başlamaya niyetim vardı ama bugün gezmelerde olacağım için yarın başlayacağım.Bu arada Elazığ da çok toz var ben İstanbul tozludur diyordum ama çok yanılmıştımdışarıda rüzgar hala kuvvetli esiyor...

Serapçığım,ben girdim,sen çıktın
Saat 4 de evden çıkacağız,gece 12 dan önce de gelemeyiz yarın görüşürüz kızlar

merhaba dallidaaa demek atagin iptal oldu , yarin baslarsin ozaman sana iyi gezmeler canim
Sen masallah spordada hepimizden azimlisin, eminimki misafirliktede dikkat edersin yediklerine o yüzden sorun yok
Toz muuu almanyada pek toz olmuyorda burdada hava cok güzel laf aramizda bizde gene arkadaslarla anlastik piknige gidicez, ama ben diyeti bozmuyorum, döner getirttirelim dediler, bende ekmeksiz, bol salatali bir döner siparis verecegim yanindada ayran yasasin karatay diyeti her ortamda bir cözümü var. sabah kahvaltimi yazmistim, ve kahvaltiyi saat 11 gibi yaptigim icin, acikmadim henüz , ara ögün mümkün mertebe bende düsünmüyorum , aksamida piknikte saat 5 gibi yersem tamamdir sonrasinda bol su su su

sevgi ablacigim görünmemissin hic nerelerdesin, yoksa gene kis hazirliklarinami daldin ? Bak bu sefer diyete ciddi basladik, is , güc, gezmeler, bize engel olmamali Bu arada yazdigim diyetimi uygulamaya karar verdin ? yoksa sendemi karatay yapacaksin ?

serapcigim canim bütün is sana kaldi, sayfayi actin, kilo bildirimlerini yapacaksin ellerine emegine saglik, ben pek anlamam zaten o islerden Benim her konuda mantikli fikirleri olan, becerikli arkadasim, masallah bizleride cekip cevir sen ihtiyacimiz var cünkü kendi adima etim senin , kemigimde senin hata yaparsam gözümün yasina bakma olurmu kaptan :18:

simdilik öpüyorum hepinizi kizlar, birazdan hazirlanip cikacagim, aksam giremeyebilirim, cünkü 3 gündür benim adam isten geliyor , ben yokum, bu aksamda gene aynisi , beni kapinin önüne koyabilir, sayfamiza giremezsen anlayinki kapiya kondum
Saka saka aksamlari esim geldikten sonra gözünün önünden ayirmak istemiyorda kendileri, bütün gün yokmusta, birazda onunla ilgilenmeliymisim falan filan belki birazcikda hakli ama degilmi :26: hadi ben kactim yarin sabah erkenden girerim öpüldünüz sekerler

Hadi bakalım, yarın olsun madem. Akşam da fazla kaçırmayacağını umuyorum Orada daha çok misafirliğe gideceğiniz ve daha çok misafir geleceği kesinleşti

Evet, orada çok toz olur. Bizim lojman da şehrin az dışında bir yerdeydi. Bir eserdi, saç baş kalmazdı. Her gün toz

Serapçığım,ben girdim,sen çıktın
Saat 4 de evden çıkacağız,gece 12 dan önce de gelemeyiz yarın görüşürüz kızlar

Aaaa,unutmuşumlinkler için teşekkürler

Karşılaşamadık
Rica ederim canım

Evet yaaa, Sevgi yok ortalıkta. Aradım cevap da vermedi... İnşaallah her şey yolundadır.

Rica ederim canım, ne demek Estağfirullah, ne demek. Her iş de gelir hepinizin elinden evvel Allah. Hadi bakalım, o halde sopa elimde gezicem artık Siz de beni sopalayın ama, yaramazlık yapmama izin vermeyin Verilecek kilom az diye şımarıklık ediyorum.

Korkma bir şey olmaz:)) Kıskançlık yapıyorlar işte, erkekler büyümeyen çocuk. E tabii haklı. Ben de eşim evdeyken akşamları hiç girmiyorum diyebilirim. Zaten akşamdan akşama bir kaç saat zaman oluyor hepi topu. Oturup çay içip sohbet etmek daha keyifli ne yalan diyim

Görüşmek üzere, ben de öptüm

05.09.2013 Menüm:
Sabah: 300 ml. limonlu su
Kahvaltı:
1 yumurta
30 gr. peynir
1/2 domat
2 mürdüm eriği
1 dl. çavdar ekmeği

Ara:
1 sade Türk kahvesi
3-4 bardak su

Öğle:
1 tabak menemen
1 kase yoğurt

Ara:
1 salkım üzüm
1 erik
15 fıstık

Akşam:
1 tabak ciğer sote
1 kase mevsim salata
1 bardak ayran

Ciğer sote:
Ciğer sotenin nasıl yapıldığını bilirsiniz tabi ki... Tarifini vermeyeceğim. Üzerine bol Acı kırmızı biber ve kimyon serptim. Acı kırmızı biber capsaicin adlı bir madde içerir. Bu madde metabolizma hızının artmasını sağlar. Acı kırmızı biber kullanabileceğiniz gibi, sabah kahvaltılarında acı biber salçasını da ceviz, sarımsak, kişniş, kimyon,zerdeçal gibi baharatlarla tatlandırıp kullanabilirsiniz. Kimyonu zaten biliyorsunuz. Sindirimi rahatlatır.
Ciğere gelince B vitaminleri (B9,B12,PABA), taurin bakımından zengindir. PABA' nın yapılan hayvan çalışmalarında beyazlaşan tüy renginin geri koyulaşmasını sağladığı görülmüş. Aynı zamanda B9 (folik asit) ve PABA nın saç dökülmesini engelleyebileceği yönünde de yapılmış çalışmalar var. Taurin ise çoğu enerji içeceğinin içinde bulunan bir amino asit. Taurin vucuttaki magnezyum, sodyum ve potasyum oranını ayarlayarak hücre zarlarının korunmasına yardımcı olur. Kan pıhtıları önlemek için kalp kaslarını güçlendirici ve kalp ritmi dengeler. Tansiyonun yükselmesine sebep olabileceğinden hipertansiyon hastalarının yemesinde sakınca olabilir. Mesela benim babama yasak.

Malum mevsim geçişi, benim de yoğun bir şekilde saçlarım dökülmeye başlayınca hem dıştan hem de içten beslemeye karar verdim. O yüzden bugünkü menümde ciğere yer verdim. PABA en yoğun şekilde ciğerde bulunuyor çünkü. Diğer kaynakları ise hububat ve maya imiş... Bugün çinko içerikli tabletlere de yeniden başladım. A vitamini için de güzel bir havuçlu mevsim salata... En iyisi şöyle yazayım; saç dökülmesini engelleyebilecek maddeler:

B vitamin kompleksi (Et,Balık,Yumurta,Peynir,süt,tahıllar, bakliyat),
Biotin (B7 vit.dir. Yumurta, balık, süt, patates, soya, fındık, ceviz, bira mayası.)
Folik Asit (B9 vit. dir. Tüm tahıllar ve kuru baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kahverengi pirinç, arpa, fasulye, mercimek, hurma, fındık, ceviz, yumurta sarısı, süt, peynir, turunçgiller.)
Pantotenik Asit (B5 vit. Karaciğer, kırmızı et, tavuk, yumurta, baklagiller, kuruyemişler, tahıllar.)
P.A.B.A (Lahana, karalahana, kırmızı lahana, böbrek, esmer pirinç, kuzu karaciğeri.)
A Vitamini (Havuç, balkabağı, brokoli, ıspanak, domates, karaciğer)
Çinko (sığır eti, peynir, yumurta, karides, brüksel lahanası, mısır, brokoli)

Bu akşamlık bu kadar, iyi akşamlar kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…