Şekercim, senin genetik yapı itibarı ile tolere edemediğin gıdalar var sanırım. Kan gurubumuz ve doğup büyüdüğümüz yerdeki yeme alışkanlıklarımız metabolizmamız üzerinde çok etkilidir. Sen 0 Rh(+) biri olarak et+ yeşillik ağırlıklı beslenebilirsin. Sebze sana kilo verdirmeyebilir. Ben de 0 gurubu olduğum için biliyorum. Et+ yeşillik yediğim hafta kilo verirken yoğurt+sebze yediğim hafta kilo veremiyorum. Sen 20 yaşına kadar nasıl besleniyordun onu hatırlamaya çalış
Teşekkür ederim canım. İnşaallah, hep birlikte
Günaydın Dallidacım, sana da güzel bir hafta sonu diliyorum
Kolay gelsin arkadaşım, ellerine sağlık
Oğlun verir hemen bence, hareket ediyor sürekli... Eşin için aynı şeyi söyleyemeyeceğimAma olsun, çok bir şey değil. Bence sen yağı biraz bol kullanıyorsun. 3 kişilik yemek için 3 yk. zeytinyağı yeterli olacaktır. Sabahları tereyağını da 3 kişi için max. 1 tk. tutmakta fayda var şekercim. Sen ekmek yemiyorsun ama eminim eşin ve oğlun yiyordur
Amin canım, hayırlısı olsunHiç olmazsa 1 kez deneyeceğim. Sonra pişman olmamak için.
Gözün aydın canımHerkese güzel bir hafta sonu diliyorum
Dün gece kız kardeşim geldi, direkt kayın validesine geçtiler. Birazdan burada olur, birlikte kahvaltı yapacağız. Dün sağ olsun İzmir' de pazara gitti benim için. Otlarıma kavuşacağım. Gülfuren iyi bilir, yağmur yağıp da güneş çıkınca İzmir' de ot mevsimi başlar. Turp otu, radika, arap saçı, şevketi bostan... Bu akşam menü belli, şevketi bostan pişireceğim Allah kısmet ederse. Otları da buharda pişirip salata yaparım yanına..
Bana müsaade, kahvaltıyı hazırlamaya devam edeyim.
Sevgiler
Tebrikler GülfurencimKilo bldirimimi yapayım..
Geçen hafta : 56.6 kg
Bu hafta : 56.4 kg
Fark : 200 gram.
Olsun bol bol içli köfte yedim buda iyi..
Merhaba Gülfurencim,çok çok geçmiş olsun...okuyunca ben gerildim...kim bilir sen,Furkan,ne kadar etkilendiniz...bence de okulunu değiştirmek yapılacak en mantıklı iş...oğlumun sınıfında da var öyle bir tip...öteki çocuklardan büyük,hep küfür ediyor...bende oğlumu uyardım,inşallah bir problem çıkmaz...bu tür çocuklar şikayet edilse bile,kimse bir şey yapamaz...veli okula çağrılır,uyarılır,o kadar...artık öğretmen öğrenciye bir şey diyemez...sınıfa da bırakılmıyorlar...of bu konuda ben de çok dertliyim...Dün giremedim arkadaşımla alışverişe gittik..Furkan üç gündür 4 arkadaş eve geliyorlardı..Çok istedi eşimde güvenini kazansın diye gelsin dedi..Sınıftaki çocukların çoğu gece kondudan geliyor..Karma yaptıkları için bu şekilde olmuş..Kaç kere müdür ile konuştum sorun yok çok disiplinli bir okuluz demesine güvendim..Bir de adres olayından dolayı ve bize yakın gözümüz üzerinde olur diye bu okula yazdırdık..Okula başladığından beri iki,üç çocuk oğlumla uğraşıyormuş..İki gün öncede okula gittim öğretmenler ile konuştum..İngilizce ve sosyal öğretmeni Furkan buraya göre değil gibi sözler söyledi..Zaten ingilizce öğretmeni ağlayarak sınıftan çıktı..İmalı bir şekilde çocuğunu burdan al dedi..Eve gelince eşimle konuştuk ben rahatsız olduğumu söyledim..Eşim bu dönem bitsin bakalım dedi..
Furkan okuldayken çocuklardan biri sınıfından Furkanı ve arkadaşını tehdit etmiş sizi döveceğim demiş..koridorda çarpıp geçiyormuş.Çıkışta Furkan arkadaşlarından önce çıkmış arkadaşlarıda geri de kalmış..Bu çocuk Furkanı tutmuş yere atmış yüzünü yumruklamış karnını tekmelemiş.Çantada ağır çocuğum kendini koruyamamış(( Anne kafamı korudum darbe almayayım diye söylüyor..
Bende alışverişteydim..Aradı kontürü gitmesin diye meşgule aldım aradım açan yok merak ettim..Meğerse onun geldiğini görünce beni aramış..Ben aradığımda da dayak yiyormuş..Bir daha aradım nasıl ağlıyor kıyamam.Hemen eve git dedim biz geliyoruz..Eve geldik Furkanı aldık arkadaşları çocuğun evini biliyormuş gittik.Apartman kapısında bir adamla karşılaştık adam muhatap alınacak insanlar değiller başınız belaya girer dedi..Çocuk zaten fena bir çocukmuş.Babası üvey ,anneside normal bir kadın değilmiş..Okula gittik müdür ile konuştuk müdür alışmış gayet sakin..Okul açılınca gerekeni yapacağız dedi..Şimdiye kadar kimseyi dövmedi sorunlu bir çocuk ama bu ilk dedi..Müdür sakin davranınca eşimde sinirlendi..Ben dedim hemen gidip rapor alalım çocuğumun suratını morartmış.Boynu ağrıyordu..Hemen hastaneye gittik adli tutanak tutturduk..Darp bölgelerini yadılar..Kafasında da iki tane büyük şişlik vardı.2 Saat da gözetimde kaldı..Çok sinirlerim bozuk dünden beri..Hala midem ağrıyor..Elimizdeki tutanak ile okulunu değiştirebiliyormuşuz..Okul açıldığı gün göndermeyeceğim..Hemen naklini alacağım çocuğumun psikolojisini bozamam..Ben insan ayırt etmesin istedim ama göz göre görede böyle bir ortamda tutamam...Kavga her yerde var sorun o değil burada muhatap alınacak insan da yok..Çok sinirlerim bozuk çok..Furkanda bu okulu zaten istemiyor.Her şeyde bir hayır var başta böyle bir şey olması daha iyi oldu..
Dün giremedim arkadaşımla alışverişe gittik..Furkan üç gündür 4 arkadaş eve geliyorlardı..Çok istedi eşimde güvenini kazansın diye gelsin dedi..Sınıftaki çocukların çoğu gece kondudan geliyor..Karma yaptıkları için bu şekilde olmuş..Kaç kere müdür ile konuştum sorun yok çok disiplinli bir okuluz demesine güvendim..Bir de adres olayından dolayı ve bize yakın gözümüz üzerinde olur diye bu okula yazdırdık..Okula başladığından beri iki,üç çocuk oğlumla uğraşıyormuş..İki gün öncede okula gittim öğretmenler ile konuştum..İngilizce ve sosyal öğretmeni Furkan buraya göre değil gibi sözler söyledi..Zaten ingilizce öğretmeni ağlayarak sınıftan çıktı..İmalı bir şekilde çocuğunu burdan al dedi..Eve gelince eşimle konuştuk ben rahatsız olduğumu söyledim..Eşim bu dönem bitsin bakalım dedi..
Furkan okuldayken çocuklardan biri sınıfından Furkanı ve arkadaşını tehdit etmiş sizi döveceğim demiş..koridorda çarpıp geçiyormuş.Çıkışta Furkan arkadaşlarından önce çıkmış arkadaşlarıda geri de kalmış..Bu çocuk Furkanı tutmuş yere atmış yüzünü yumruklamış karnını tekmelemiş.Çantada ağır çocuğum kendini koruyamamış(( Anne kafamı korudum darbe almayayım diye söylüyor..
Bende alışverişteydim..Aradı kontürü gitmesin diye meşgule aldım aradım açan yok merak ettim..Meğerse onun geldiğini görünce beni aramış..Ben aradığımda da dayak yiyormuş..Bir daha aradım nasıl ağlıyor kıyamam.Hemen eve git dedim biz geliyoruz..Eve geldik Furkanı aldık arkadaşları çocuğun evini biliyormuş gittik.Apartman kapısında bir adamla karşılaştık adam muhatap alınacak insanlar değiller başınız belaya girer dedi..Çocuk zaten fena bir çocukmuş.Babası üvey ,anneside normal bir kadın değilmiş..Okula gittik müdür ile konuştuk müdür alışmış gayet sakin..Okul açılınca gerekeni yapacağız dedi..Şimdiye kadar kimseyi dövmedi sorunlu bir çocuk ama bu ilk dedi..Müdür sakin davranınca eşimde sinirlendi..Ben dedim hemen gidip rapor alalım çocuğumun suratını morartmış.Boynu ağrıyordu..Hemen hastaneye gittik adli tutanak tutturduk..Darp bölgelerini yadılar..Kafasında da iki tane büyük şişlik vardı.2 Saat da gözetimde kaldı..Çok sinirlerim bozuk dünden beri..Hala midem ağrıyor..Elimizdeki tutanak ile okulunu değiştirebiliyormuşuz..Okul açıldığı gün göndermeyeceğim..Hemen naklini alacağım çocuğumun psikolojisini bozamam..Ben insan ayırt etmesin istedim ama göz göre görede böyle bir ortamda tutamam...Kavga her yerde var sorun o değil burada muhatap alınacak insan da yok..Çok sinirlerim bozuk çok..Furkanda bu okulu zaten istemiyor.Her şeyde bir hayır var başta böyle bir şey olması daha iyi oldu..
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum
Dün gece kız kardeşim geldi, direkt kayın validesine geçtiler. Birazdan burada olur, birlikte kahvaltı yapacağız. Dün sağ olsun İzmir' de pazara gitti benim için. Otlarıma kavuşacağım. Gülfuren iyi bilir, yağmur yağıp da güneş çıkınca İzmir' de ot mevsimi başlar. Turp otu, radika, arap saçı, şevketi bostan... Bu akşam menü belli, şevketi bostan pişireceğim Allah kısmet ederse. Otları da buharda pişirip salata yaparım yanına..
Bana müsaade, kahvaltıyı hazırlamaya devam edeyim.
Sevgiler
Merhaba Gülfurencim,çok çok geçmiş olsun...okuyunca ben gerildim...kim bilir sen,Furkan,ne kadar etkilendiniz...bence de okulunu değiştirmek yapılacak en mantıklı iş...oğlumun sınıfında da var öyle bir tip...öteki çocuklardan büyük,hep küfür ediyor...bende oğlumu uyardım,inşallah bir problem çıkmaz...bu tür çocuklar şikayet edilse bile,kimse bir şey yapamaz...veli okula çağrılır,uyarılır,o kadar...artık öğretmen öğrenciye bir şey diyemez...sınıfa da bırakılmıyorlar...of bu konuda ben de çok dertliyim...
Peki Furkan nasıl?psikolojisi bozulmaz inşallah...öpüldün
gulfuren cok gecmis olsun canim okuyunca sanki ben yasiyormusum gibi oldum cok uzuldum Allah kolaylik versin insan herseye katlaiyorda yavrusununu uzulmesine katlanamiyor insallah furkan iyidir en dogru karari verirsiniz yeni okulunada cabuk uyum saglar ya okulda nasil bir okulmus disiplin yok okul idaresi hic birsey yapmamis nerdesiniz siz
Bugün daha iyisiniz inşallah:))Furkan'ı bir psikolog'a göstersen yararlı olabilir...en az hasarla atlatmış olursunuz..ikinci kişiler her zaman daha etkili olurlar:))öpüldünSağol canım,teşekkürler..Sık sık okula git görün yapacak başka bir şey yok..Sizin okulda bir kişi bu okulun çoğunluğu böyle..Sataşıp duruyorlardı yeni öğrenci diye yapıyorlar diye düşündük..Diğerleri özür dilemiş ama bu çocuk fena çıktı..Allah hepimizi çocuklarını korusun..O çocuğu da ıslah etsin ne diyeyim..Ben ona değil ailesine kızıyorum..Çocuk ne halde umurlarında bile değil..
Senin de kortizon etkiledi diye düşünüyorum..Yine de bir hafta için güzel kilo tebrikler..
Gözün aydın canım..Doğru söylüyorsun şimdi ot zamanı..Ben de pazara gitsem buraya taşındığımızdan beri pazara gitmedik..Migrostan alıyoruz..Eşimi kandırırsam ben de ot çok seviyorum..Afiyet olsun canım..
Kilo bldirimimi yapayım..
Geçen hafta : 56.6 kg
Bu hafta : 56.4 kg
Fark : 200 gram.
Olsun bol bol içli köfte yedim buda iyi..
Dün giremedim arkadaşımla alışverişe gittik..Furkan üç gündür 4 arkadaş eve geliyorlardı..Çok istedi eşimde güvenini kazansın diye gelsin dedi..Sınıftaki çocukların çoğu gece kondudan geliyor..Karma yaptıkları için bu şekilde olmuş..Kaç kere müdür ile konuştum sorun yok çok disiplinli bir okuluz demesine güvendim..Bir de adres olayından dolayı ve bize yakın gözümüz üzerinde olur diye bu okula yazdırdık..Okula başladığından beri iki,üç çocuk oğlumla uğraşıyormuş..İki gün öncede okula gittim öğretmenler ile konuştum..İngilizce ve sosyal öğretmeni Furkan buraya göre değil gibi sözler söyledi..Zaten ingilizce öğretmeni ağlayarak sınıftan çıktı..İmalı bir şekilde çocuğunu burdan al dedi..Eve gelince eşimle konuştuk ben rahatsız olduğumu söyledim..Eşim bu dönem bitsin bakalım dedi..
Hakkınızda hayırlısı olsun canım..İnşallah güzel bir bebek haberi alırız..Dualarımız seninle..
evet,doğru diyorsun...özüme dönmek daha iyi olacak galiba...
Yemeklere çok yağ kullanmıyorum,ben kahvaltıda hata yaptım...yumurtaları bol tereyağlı yaptım
Hakkınızda hayırlısı canıminşallah olur,eminim ki çok iyi bir anne olacaksın
Gözün aydın canımşevket bostanı merak ettim...internete kısa bir araştırma yapayım
Tebrikler Gülfurencimaz olsa da yağlar yok oluyor,önemli olan da bu zaten
aa gozun aydin yine kardesler bulustunuz uff ne kadar guzel otlar peki esinde seviyormu benim esim yemiyor pek
cocuk ne guzel dusunce nsallah gonlunce olur sana ilk aklima gelen bir kiz cocugu yakisir gibi geldi hayilisi
Günaydın....güzel bir pazar geçirmeniz dileği ile....
birazdan kahvaltımı yapacağım....
*1 haşlanmış yumurta-2 kk peynir-3 zeytin-yeşilik
-----------------------------------
öğlen:çorba-balık-salata
---------------------------------------
bugün yürüyüşe çıkamayabilirim,yarım kalan işlerimi bitirmem lazım....
bayramda hep eşimin amcasında olacağız...şimdiden başladılar börekler,baklavalar yapmaya...acaba ben kendi yemeğimi evden götürsem ayıp olur mu??
------------------------------------
sevgiler
Günaydın değeri arkadaşlarım
Dün çok kaçamak yaptım....çok...ne yedim ne siz sorun,ne ben söyleyeyim....
Bugün da durumum çok parlak değil...sanki içime canavar kaçtı....
kahvaltıda menemen yiyeceğim...az önce de 2 tk kuşburnu marmeladı yedim....inşallah aşırıya kaçmadan günü kapatmaya beceririm....:44:
-----------------------------------------------------------------------------
Yarın ve çarşamba giremem,çok yoğun olacağım....ama perşembe buradayım Allah(c.c)nasip ederse.....öpüldünüz
Eki Görüntüle 830904
Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
(alıntıdır)
TeşekkürlerBol tereyağlı işimize geliyor tabii, ama ı-ıh öyle olmuyor... Aslında "bol tereyağı" demiyor kitabında, "bol protein+sağlıklı tereyağı" diyor
Amin DallidacımBilemiyorum artık, bakamam diye korkuyorum. Babam biz gelir bakarız dedi
Dallidacım afiyet olsun canım... Peyniri yarıya indirip 3-4 ceviz ekleyebilir misin kahvaltına? Doymuş yağ oranını azaltalım bakalım. Doymazsan 1 elma yersin üstüne, hatta ye mutlaka. Günde 1 elma şifadır. Hem hasta olmayı engeller, hem de bağırsakların çalışmasına yardımcı olur..
Bence ayıp olmaz. Ben de 1-2 çeşit yaptım getirdim dersin. Herkes yesin, biraz bolca yaparsınZaten baklava, börek dışında da yemek yapılır mutlaka. Ben de su böreği, baklava, yaprak sarması ve kuru patlıcan dolması hazır edeceğim ama bunun dışında çorba, salata, ana yemek vs. olacak.
Afiyet olsun, çok iyi yapmışsın. Yoksunluk duygusuna girme haftada 1 yapabilirsin aslında. Hem de metabolizman şaşırmış olur.
Ben de seni öpüyorum arkadaşım
Amin
Senin de bayramın kutlu olsun Dallidacım
Merhaba KızlarcımUzun zaman sonra ilk kez bayramı evimizde geçireceğiz. Bütün hafta sonu ailecek evi hazırlamakla geçirdik. Büyük görümcem, eşi ve oğlu da 2. günü bizde olacak. Bugün son rötuşlar yapılacak Son aşama olan ütü ve yemek kısmındayım.
Bayramda ziyaretimize gelen misafirlerimiz için Su böreği, baklava siparişlerini verdim. Akşama evde olur. Ben de biraz sonra zeytinyağlı yaprak sarması ve kuru patlıcan dolması yapacağım. Sonra da akşam kuaföre gidip manikür, pedikür, saç baş işlerimi halledeceğim..
Fırsat bulup da giremezsem:
Sevgili arkadaşlarım, hepinizin Kurban Bayramını kutlarım
Sevgiler
Bugün daha iyisiniz inşallah:))Furkan'ı bir psikolog'a göstersen yararlı olabilir...en az hasarla atlatmış olursunuz..ikinci kişiler her zaman daha etkili olurlar:))öpüldün
Günaydın değeri arkadaşlarım
Dün çok kaçamak yaptım....çok...ne yedim ne siz sorun,ne ben söyleyeyim....
Bugün da durumum çok parlak değil...sanki içime canavar kaçtı....
kahvaltıda menemen yiyeceğim...az önce de 2 tk kuşburnu marmeladı yedim....inşallah aşırıya kaçmadan günü kapatmaya beceririm....:44:
-----------------------------------------------------------------------------
Yarın ve çarşamba giremem,çok yoğun olacağım....ama perşembe buradayım Allah(c.c)nasip ederse.....öpüldünüz
Teşekkür ederim canımArkadaşım acilen araba kullanmaya başlaman lazım, eşleri bekleyerek iş yapacak olursak her şey yerinde durur Ben orada olsam her gün pişirirdim ne yalan söyliim
Gülfurencim geçmiş olsun arkadaşım. Çok canım sıkıldı bu duruma. Bu çocuk şimdi engellenmezse ileride ne yazık ki daha büyük suçlara karışabilir. Yaptığının karşılığında ceza almadığını gördüğünde bu davranışa devam etmekte hiç bir sakınca görmeyecektir. Ama aile uğraşılmaz diyorsun, elbette huzurunuz çok önemli. Furkan kaçıncı sınıf?? Okul seçeneğiniz var mı? Güzelbahçe tarafını düşünürsen babamla konuşurum istersen, oradaki okulları bilir biraz. Kardeşim hep orada okuduğu için özellikle lisede okul aile birliğine girip her gün okulda mesai yapıyordu. Kardeşim gözünün önünde olması için tabi ki... Bu sizler için de bir seçenek olabilir kızlar. Böylece okul yönetimi ile de arkadaş olup birlikte mesai yaparsınız, çocuğunuz da gözünüzün önünde olur.
Sevgili Arkadaşlarım;
Hepinizin kurban bayramı mubarek olsun.Kurban kesenlerin kurbanlarını Rabbim kabul etsin.Bolluk ,bereket,huzur,sağlıkla geçireceginiz bir bayram olsun.
bayraminiz mubarek olsun sevgiler...
Eki Görüntüle 830904
Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
(alıntıdır)
Sevgili Arkadaşlarım;
Hepinizin kurban bayramı mubarek olsun.Kurban kesenlerin kurbanlarını Rabbim kabul etsin.Bolluk ,bereket,huzur,sağlıkla geçireceginiz bir bayram olsun.
bayraminiz mubarek olsun sevgiler...
Seninde bayramın mübarek olsun..
İyi bayramlarBayraminiz mübarek olsun, kurban kesenlerin Allah kurbanlarini kabul etsin, tesrik tedbirlerini unutmayalim,, ben son bir kac gündür bayram temizligi ve hazirliklariyla mesguldüm ama bayramdan sonra buralardayim, tekrar hepinize iyi bayramlar öpüyorum cok cooookkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?