Hoş geldin Serapcım
Allah sana kolaylık versinsende dolu dolu bir bayram yaşadın çok güzel olsa da çok yorucu oluyor...ben tartılmaya cesaret edemedim,hep diyete girip aldığım kiloları yerleşmeden vereyim diyorum ama olmuyor...sonbahar depresyonu mudur,neyin nesi bilmem ama hiç kendimi toparlayamıyorum...işin kötüsü açlıktan yemiyorum...sıkıntımdan yiyorum...ama artık bir dur dermem lazım yoksa verdiğim bütün kiloları geri alacağım...
Oğlum daha iyi çok şükür,bugün okula gitti...
Ocakta kuşburnu pişiyor...marmelat yapmaya çalışıyorum....balkonda elmalar var...onlar da sırasını bekliyorlar..gidip işime bakayım bari...
------------------------------------
Sevgi abla,Gurbet...gelin artık
serap gelmene çok sevindim.sanki tanıdığım birinden mektup almışçasına sevinerek okudum yazını.herşey yolunda görünüyor.misafir trafiğinde kolay gelsin sana.inşallah bu sefer ara vermeden fırsat buldukça yazacağım yeni topiğe.umarım herşey gönlümüzce olur:)
Hoş buldum Dallidacım
Amin, hepimize. Allah eksikliğini göstermesin hiçbirimizin evi misafirsiz kalmıyor.
Geçen sene de tam bu zamanlar konuşmuştuk aslında, sonbaharda güneşin uzaklaşması ile seratonin azalıyor biz de bu ihtiyacımızı sağlamak için karbonhidrata yöneliyoruz. Pilav, makarna, pasta, çikolata düşkünlüğümüz bu yüzden. Güneşi gördükçe faydalanmaya çalışmamız yararımıza olacaktır. Yüz, el kol-dirsek eklemi ile birlikte, ayak- bacak diz eklemi ile birlikte güneş görmelidir. Eklemlerin görmesi yararlanımı artıracaktır. Güneşlenirken de arada cam olmaması gerekmektedir.
Dünya tatlısı oğlunu öp benim için
Kolay gelsin şekerim, misafirin çok olur bu kış. Kahvaltı toplantılarında çok işine yarayacak.. Afiyet olsun
Hoş buldum Dallidacım
Amin, hepimize. Allah eksikliğini göstermesin hiçbirimizin evi misafirsiz kalmıyor.
Geçen sene de tam bu zamanlar konuşmuştuk aslında, sonbaharda güneşin uzaklaşması ile seratonin azalıyor biz de bu ihtiyacımızı sağlamak için karbonhidrata yöneliyoruz. Pilav, makarna, pasta, çikolata düşkünlüğümüz bu yüzden. Güneşi gördükçe faydalanmaya çalışmamız yararımıza olacaktır. Yüz, el kol-dirsek eklemi ile birlikte, ayak- bacak diz eklemi ile birlikte güneş görmelidir. Eklemlerin görmesi yararlanımı artıracaktır. Güneşlenirken de arada cam olmaması gerekmektedir.
Dünya tatlısı oğlunu öp benim için
Kolay gelsin şekerim, misafirin çok olur bu kış. Kahvaltı toplantılarında çok işine yarayacak.. Afiyet olsun
Ah Melekçim ben de seni görünce aynı sevinci hissettim, inan..
Her şey yolunda Allah' a şükür. Teşekkür ederim. Sen de sorunları çözdün inşaallah
Evet, evet.. Sakın uzaklaşma, her gün görüşelim şekerİnşaallah canım
Senin ekmek işini diyorum günde 5 dilimle sınırlasak?? Kızartma vs. olmasa. Pilav, börek yediysen ekmek hakkından düşsek?? Ayça Kaya çok güzel bir kitap yazmış, orada boy ve kiloya göre günlük tüketmen gereken miktarları belirlemiş. Senin kilona göre uygun miktarlar şöyle: 5 tahıl,3 et, 3 süt, 3 yağ, 3 meyve.
Tahıl için değişim şöyle:
1 dl. ekmek=2 çorba kaşığı pilav=1 kepçe çorba=1 küçük dl. börek=4 yaprak sarması=4 mercimekli köfte=2 çk mantı Ayça Kaya' dan alıntıdır.
Et değişimi:
1 et=50 gr. et=1 yumurta=1 kk az yağlı peynir= 2-3 küçük balık
Süt değişimi=
1 sb az yağlı süt=1 sb. az yağlı ayran= 1 sb az yağlı yoğurt=1 sb kefir
Yağ değişimi:
1 yağ= 5 zeytin=1 tatlı kaşığı zeytinyağı=10 çiğ badem=1 tk. silme mayonez= 3 ceviz=10 çiğ fındık=5 fıstık=1 tk silme margarin
Meyve:
1 orta boy elma=3 kayısı= 6-8 yeşil erik=2 mandalina= 12 kiraz=8-10 çilek= 1 küçük muz=1 orta boy portakal=3 hurma
Sebzede sınır yok, özellikle çiğ sebzede. İçine ilave ettiğin yağ miktarını günlük hakkına göre ayarlayacaksın
İstersen örnek menü de yazabilirim.
Günaydın kızlar
Binada,bodrum katındaki daire satıldı ve bu sabah saat 6:50 de duvarı kırmaya başladılarsinir oldum ya...indim aşağıya,rica ettim saat 8 den sonra devam etsinler...bu ne ya??sular da kesik....sabah sabah sinir oldum
--------------------------------------
Hala işveç diyeti başlayamadım...
Kahvaltım: 1 haşlanmış yumurta,5 zeytin,3 ceviz,domates
Öğlen:6 yk kuru fasuliye,salata...
Bugün reglı oldum
-------------------------------
Oğlum hala çok öksürüyor...acaba bir doktora daha mı göstersem mi?
Merhaba KızlarcımNasılsınız? Ben iyiyim. Yorgunluğu saymazsak Bayramın 2. günü misafirlerimiz geldi, bahsetmiştim en büyük görümcem, eşi ve oğlu. Oğlu geldikleri günün gecesi katıldığı turla birlikte Prag' a gitti, pazar gecesi döndü. Bu arada geçen zamanda hem bayram misafirlerimi hem de yatılı misafirlerimi ağırlamaya çalıştım. Umarım memnun kalmışlardır. Çok keyifli, eğlenceli bir o kadar da yorucu oldu. Dün kızı ve torunları tatilden döndüler, onların evine bırakıp gece evimize döndük...
Hep Gurbet' e "olsun sen diyetine bak, kayın validen de diyet yapsın" ya da " sen diyetine devam et, onlara yağlı- tuzlu yemek yaparsın" diyordum. Kazın ayağı öyle değilmişReddedin Hoca' nın dediği gibi "damdan düşenin halinden damdan düşen anlar" mış Mis gibi sebzeyi pişiriyorum e haliyle misafire pilav yapılıyor, ben de hadi 1 kaşık deyip alıyorum. Kahvaltı yapıyoruz herkes bal kaymak yiyor "e bu sabah kahvaltısı akşama kadar yakarım" deyip hoooop mideye indiriveriyorum Yani neymiş, misafir varken diyet miyet hikaye oluyormuş. Babalar gibi 1 kilo alıp geri geldim. Dün sabah tartıldım 64.9 idim. Dün akşam da bulgur pilavı filan yedim bu sabah tartılmaya cesaret edemedim. Neyse işte böyle geçti...
Melekçim, seni tekrar görmek çok güzelÖzlemişim yahu, uzaklaşma arkadaşım bizden. Yaklaş yanımıza Senin menülerine bi el atmak lazım. Sen de farkındasın ekmek durumunu diyorum Künefeye gelince, mutlaka gidecekseniz Dallida' nın dediği gibi yapmanı tavsiye ederim. Yarısını yersin, tabii dayanabilirsen Aynen dediğin gibi korku filmi adına benziyor:" Melek' in künefeyle imtihanı" İstersen maksimum 3 haftada 4 kiloyu verirsin...
Dallidacım geçmiş olsun, umarım hafiflemiştir oğlunun gribi. Bayram bayram gibi yaşanmış işte ne güzelYediklerinden pişman olma. Afiyet, şifa olsun
Belgincim, diyetisyen fikri çok güzel. Başaramaman için hiç bir sebep yok
Gülfurencim, topiğe bakayım fikrimi söylerim.
Gurbetçim, Sevgicim nasılsınız şekerler??
Kızlarcım, malum misafir vardı. Yıkanması gereken çarşaflar, temizlenmesi gereken odalar var. Haftaya da bu görümcemin büyük oğlu ve gelini gelecek 2 günlüğüne. Gelin hanım yazar-şair... Tüyap Kitap fuarında imza günü olacak Allah kısmet ederse. Misafir odasını onlar için hazırlamam lazım. Trafik yoğun anlayacağınızİşlerimi halledeyim yeniden yazarım.
Hoş geldin Serapcım
Allah sana kolaylık versinsende dolu dolu bir bayram yaşadın çok güzel olsa da çok yorucu oluyor...ben tartılmaya cesaret edemedim,hep diyete girip aldığım kiloları yerleşmeden vereyim diyorum ama olmuyor...sonbahar depresyonu mudur,neyin nesi bilmem ama hiç kendimi toparlayamıyorum...işin kötüsü açlıktan yemiyorum...sıkıntımdan yiyorum...ama artık bir dur dermem lazım yoksa verdiğim bütün kiloları geri alacağım...
Oğlum daha iyi çok şükür,bugün okula gitti...
Ocakta kuşburnu pişiyor...marmelat yapmaya çalışıyorum....balkonda elmalar var...onlar da sırasını bekliyorlar..gidip işime bakayım bari...
------------------------------------
Sevgi abla,Gurbet...gelin artık
Gülfurencim,hindistan cevizi yağını kullanıyor musun?hiç faydasını gördün mü?sende yoksun...bir yaramazlık yok inşallah...
Aaaa,hatırladım şimdibugün hava da bulutlu
Teşekkür ederim,zar zor dün akşam kuşburnu marmeladını bitirdim
Günaydın kızlar
Binada,bodrum katındaki daire satıldı ve bu sabah saat 6:50 de duvarı kırmaya başladılarsinir oldum ya...indim aşağıya,rica ettim saat 8 den sonra devam etsinler...bu ne ya??sular da kesik....sabah sabah sinir oldum
--------------------------------------
Hala işveç diyeti başlayamadım...
Kahvaltım: 1 haşlanmış yumurta,5 zeytin,3 ceviz,domates
Öğlen:6 yk kuru fasuliye,salata...
Bugün reglı oldum
-------------------------------
Oğlum hala çok öksürüyor...acaba bir doktora daha mı göstersem mi?
çok teşekkür ederim canım.ah bide eski alışkanlıklarımdan kopabilsem ama denemeye çalışacağım.5 dl ekmek aslında ideal çorba ve pilav makarna türü katılmasa,çünkü ben onlarlada ekmek tüketenlerdenim.künefeyle sınavım başarılı geçti.yarısını ben yedim yarısı eşime yedirdim dallidanın dediği gibi:)giderken su böreği almıştım arkadaşım ikram etmedi sağ olsun.
pazartesiden bu yana sanki 1,5 kilo gitti gibi tartıya bakarsak.ama bugün tatlıyı telafi etmeye çalışacağım başka bi okula gidiyorum yürüme mesafesi daha çok en az git gel 40 dakka yürürüm.keşke sporada vaktim olsa.
senin kahvaltı toplantıları süper fikir.en azından akşam yemeğiyle dengelenebilir.sevgilerimle:)
Maşallah çok yoğun geçmiş günlerin..
Ben de aynıyım diyet falan kalmadı..
Başladım ama öyle dört yemek kaşığı yemedim..2 tatlı kaşığı yiyorum..
Teşekkür ederim Melek:)salı günü oğluma doktora götürdüm,akut farenjit dedi..1 şurup,antibiyotik ve burun spreyi verdi..ama hala çok kötü öksürüyor...öncelikle oğluna geçmiş olsun canım.götür doktora istersen.bu havalarda mikroplar pusuya yatmış gibi.okulda çocukların bi kısmı hasta.tabi birbirlerinede çok geçiriyorlar.
sabah o saatde apartmanda çalışma yapmaları çok saygısızca.en azından dediğin gibi 8 olması beklenebilir.
isveç diyetindede ekmek yok sanki,kolay gelsin sana.by
Gülfurencim,acilen toparlanmamız lazım yoksa işimiz zorBen de aynıyım diyet falan kalmadı..
Başladım amasa öyle dört yemek kaşığı yemedim..2 tatlı kaşığı yiyorum..
Merhaba Serapcım,çok geçmiş olsun,umarım daha iyisinMerhaba Kızlar, bugün tatsızım. Hem belim hem de başım ağrıyor. Sabah yazdıklarınızı okudum da bir türlü yazamadım. Ancak biraz kendime geldim gibi...
Senin de şansın mıdır nedir anlamadım ki, inşaat bitti apartmanda tadilat başladı... Neyse biraz sen, biraz onlar idare edecek artık.. Allah kolaylık versin. Su kesilmesinin sebebi ne acaba, çok enteresan.
Afiyet olsun canım. Bak sürekli yemenin bir sebebi de buymuş demek ki, bazen olur regl öncesi. PMS beslenmesi ile ilgili daha önce de konuşmuştuk aslında neleri yersek iştah kapatır, neleri yersek kansızlığı önler diye. Hatırlıyorsan sorun yok, hatırlamıyorsan yeniden yazarım
Bence de canım, mutlaka doktora gidin. Öksürüğü kesmek her zaman iyi bir fikir değil, ciğerlerini bir dinlesinler hiç olmazsa. Acil şifalar diliyorum
Afiyet olsun,ben yazana kadar sen yemeğini yedin zatenSabah Kahvaltı:
40 gr. tam buğday ekmeği
45 gr. yağsız kaşar
tere
1 elma
Öğle+ikindi:
5 ad. altın başak bisküvi
1 çk. fındık kreması
25 gr. tam buğday ekmeği
50 gr. beyaz peynir
1 domates
Akşam:
Kıymalı yeşil mercimek yemeği
Yoğurt
Aslında yeşil mercimekle yoğurt yememek lazım. Çünkü yoğurttaki kalsiyum mercimekteki demirin emilimini azaltır. Salata yakışır mı mercimeğin yanına? Ne dersiniz?
Hmmm, kimse gelmemiş. Kızlar, meşgulsünüz anlaşılan.
Akşam yemeğimi yedim. Mercimeğin yanına marul ve taze soğandan bol limonlu salata yaptım. Limon yani C vit. demir emilimini artırır. Jeton sonradan düştü bendeGece acıkmamayı umuyorum. Birazdan çay yaparım. Sıcak içecekler acıkmamı engelliyor.
Görüşmek üzere sevgili arkadaşlarım, iyi akşamlar
Dallida geçmiş olsun oğluna..Ardıç marmelatı üst solunum yolları için çok iyiymiş..
Benim bir haftadır vertigo azdı.Furkanın naklini aldım..Okullarla uğraşıp durdum..Şu sıra çok yoğunum sık sık giremiyorum ara ara merhaba demeye gelirim bayanlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?