Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

sabah:
1 yumurta,yarım kızarmış patates,2 zeytin,1 tk bal,2 dl ekmek

öğlen:
1.5 kepce etli kuru fasulye,2 dl ekmek

ara:
1 bardak çay tek şekerli

akşam:
1 tavuk dürüm,1 ayran(ah buda olmasaydı iyiydi)

Merhaba Kızlarcım Nasılsınız? Ben iyiyim. Yorgunluğu saymazsak Bayramın 2. günü misafirlerimiz geldi, bahsetmiştim en büyük görümcem, eşi ve oğlu. Oğlu geldikleri günün gecesi katıldığı turla birlikte Prag' a gitti, pazar gecesi döndü. Bu arada geçen zamanda hem bayram misafirlerimi hem de yatılı misafirlerimi ağırlamaya çalıştım. Umarım memnun kalmışlardır. Çok keyifli, eğlenceli bir o kadar da yorucu oldu. Dün kızı ve torunları tatilden döndüler, onların evine bırakıp gece evimize döndük...

Hep Gurbet' e "olsun sen diyetine bak, kayın validen de diyet yapsın" ya da " sen diyetine devam et, onlara yağlı- tuzlu yemek yaparsın" diyordum. Kazın ayağı öyle değilmiş Reddedin Hoca' nın dediği gibi "damdan düşenin halinden damdan düşen anlar" mış Mis gibi sebzeyi pişiriyorum e haliyle misafire pilav yapılıyor, ben de hadi 1 kaşık deyip alıyorum. Kahvaltı yapıyoruz herkes bal kaymak yiyor "e bu sabah kahvaltısı akşama kadar yakarım" deyip hoooop mideye indiriveriyorum Yani neymiş, misafir varken diyet miyet hikaye oluyormuş. Babalar gibi 1 kilo alıp geri geldim. Dün sabah tartıldım 64.9 idim. Dün akşam da bulgur pilavı filan yedim bu sabah tartılmaya cesaret edemedim. Neyse işte böyle geçti...

Melekçim, seni tekrar görmek çok güzel Özlemişim yahu, uzaklaşma arkadaşım bizden. Yaklaş yanımıza Senin menülerine bi el atmak lazım. Sen de farkındasın ekmek durumunu diyorum Künefeye gelince, mutlaka gidecekseniz Dallida' nın dediği gibi yapmanı tavsiye ederim. Yarısını yersin, tabii dayanabilirsen Aynen dediğin gibi korku filmi adına benziyor:" Melek' in künefeyle imtihanı" İstersen maksimum 3 haftada 4 kiloyu verirsin...

Dallidacım geçmiş olsun, umarım hafiflemiştir oğlunun gribi. Bayram bayram gibi yaşanmış işte ne güzel Yediklerinden pişman olma. Afiyet, şifa olsun

Belgincim, diyetisyen fikri çok güzel. Başaramaman için hiç bir sebep yok

Gülfurencim, topiğe bakayım fikrimi söylerim.

Gurbetçim, Sevgicim nasılsınız şekerler??

Kızlarcım, malum misafir vardı. Yıkanması gereken çarşaflar, temizlenmesi gereken odalar var. Haftaya da bu görümcemin büyük oğlu ve gelini gelecek 2 günlüğüne. Gelin hanım yazar-şair... Tüyap Kitap fuarında imza günü olacak Allah kısmet ederse. Misafir odasını onlar için hazırlamam lazım. Trafik yoğun anlayacağınız İşlerimi halledeyim yeniden yazarım.

Hoş geldin Serapcım
Allah sana kolaylık versinsende dolu dolu bir bayram yaşadınçok güzel olsa da çok yorucu oluyor...ben tartılmaya cesaret edemedim,hep diyete girip aldığım kiloları yerleşmeden vereyim diyorum ama olmuyor...sonbahar depresyonu mudur,neyin nesi bilmem ama hiç kendimi toparlayamıyorum...işin kötüsü açlıktan yemiyorum...sıkıntımdan yiyorum...ama artık bir dur dermem lazım yoksa verdiğim bütün kiloları geri alacağım...
Oğlum daha iyi çok şükür,bugün okula gitti...
Ocakta kuşburnu pişiyor...marmelat yapmaya çalışıyorum....balkonda elmalar var...onlar da sırasını bekliyorlar..gidip işime bakayım bari...
------------------------------------
Sevgi abla,Gurbet...gelin artık

Gülfurencim,hindistan cevizi yağını kullanıyor musun?hiç faydasını gördün mü?sende yoksun...bir yaramazlık yok inşallah...

serap gelmene çok sevindim.sanki tanıdığım birinden mektup almışçasına sevinerek okudum yazını.herşey yolunda görünüyor.misafir trafiğinde kolay gelsin sana.inşallah bu sefer ara vermeden fırsat buldukça yazacağım yeni topiğe.umarım herşey gönlümüzce olur:)

Hoş buldum Dallidacım

Amin, hepimize. Allah eksikliğini göstermesin hiçbirimizin evi misafirsiz kalmıyor.
Geçen sene de tam bu zamanlar konuşmuştuk aslında, sonbaharda güneşin uzaklaşması ile seratonin azalıyor biz de bu ihtiyacımızı sağlamak için karbonhidrata yöneliyoruz. Pilav, makarna, pasta, çikolata düşkünlüğümüz bu yüzden. Güneşi gördükçe faydalanmaya çalışmamız yararımıza olacaktır. Yüz, el kol-dirsek eklemi ile birlikte, ayak- bacak diz eklemi ile birlikte güneş görmelidir. Eklemlerin görmesi yararlanımı artıracaktır. Güneşlenirken de arada cam olmaması gerekmektedir.

Dünya tatlısı oğlunu öp benim için

Kolay gelsin şekerim, misafirin çok olur bu kış. Kahvaltı toplantılarında çok işine yarayacak.. Afiyet olsun

Ah Melekçim ben de seni görünce aynı sevinci hissettim, inan..
Her şey yolunda Allah' a şükür. Teşekkür ederim. Sen de sorunları çözdün inşaallah

Evet, evet.. Sakın uzaklaşma, her gün görüşelim şeker İnşaallah canım

Senin ekmek işini diyorum günde 5 dilimle sınırlasak?? Kızartma vs. olmasa. Pilav, börek yediysen ekmek hakkından düşsek?? Ayça Kaya çok güzel bir kitap yazmış, orada boy ve kiloya göre günlük tüketmen gereken miktarları belirlemiş. Senin kilona göre uygun miktarlar şöyle: 5 tahıl,3 et, 3 süt, 3 yağ, 3 meyve.
Tahıl için değişim şöyle:
1 dl. ekmek=2 çorba kaşığı pilav=1 kepçe çorba=1 küçük dl. börek=4 yaprak sarması=4 mercimekli köfte=2 çk mantı Ayça Kaya' dan alıntıdır.
Et değişimi:
1 et=50 gr. et=1 yumurta=1 kk az yağlı peynir= 2-3 küçük balık
Süt değişimi=
1 sb az yağlı süt=1 sb. az yağlı ayran= 1 sb az yağlı yoğurt=1 sb kefir
Yağ değişimi:
1 yağ= 5 zeytin=1 tatlı kaşığı zeytinyağı=10 çiğ badem=1 tk. silme mayonez= 3 ceviz=10 çiğ fındık=5 fıstık=1 tk silme margarin
Meyve:
1 orta boy elma=3 kayısı= 6-8 yeşil erik=2 mandalina= 12 kiraz=8-10 çilek= 1 küçük muz=1 orta boy portakal=3 hurma
Sebzede sınır yok, özellikle çiğ sebzede. İçine ilave ettiğin yağ miktarını günlük hakkına göre ayarlayacaksın

İstersen örnek menü de yazabilirim.

Aaaa,hatırladım şimdibugün hava da bulutlu
Teşekkür ederim,zar zor dün akşam kuşburnu marmeladını bitirdim

Günaydın kızlar
Binada,bodrum katındaki daire satıldı ve bu sabah saat 6:50 de duvarı kırmaya başladılarsinir oldum ya...indim aşağıya,rica ettim saat 8 den sonra devam etsinler...bu ne ya??sular da kesik....sabah sabah sinir oldum
--------------------------------------
Hala işveç diyeti başlayamadım...
Kahvaltım: 1 haşlanmış yumurta,5 zeytin,3 ceviz,domates
Öğlen:6 yk kuru fasuliye,salata...
Bugün reglı oldum

-------------------------------
Oğlum hala çok öksürüyor...acaba bir doktora daha mı göstersem mi?

çok teşekkür ederim canım.ah bide eski alışkanlıklarımdan kopabilsem ama denemeye çalışacağım.5 dl ekmek aslında ideal çorba ve pilav makarna türü katılmasa,çünkü ben onlarlada ekmek tüketenlerdenim.künefeyle sınavım başarılı geçti.yarısını ben yedim yarısı eşime yedirdim dallidanın dediği gibi:)giderken su böreği almıştım arkadaşım ikram etmedi sağ olsun.
pazartesiden bu yana sanki 1,5 kilo gitti gibi tartıya bakarsak.ama bugün tatlıyı telafi etmeye çalışacağım başka bi okula gidiyorum yürüme mesafesi daha çok en az git gel 40 dakka yürürüm.keşke sporada vaktim olsa.
senin kahvaltı toplantıları süper fikir.en azından akşam yemeğiyle dengelenebilir.sevgilerimle:)

öncelikle oğluna geçmiş olsun canım.götür doktora istersen.bu havalarda mikroplar pusuya yatmış gibi.okulda çocukların bi kısmı hasta.tabi birbirlerinede çok geçiriyorlar.

sabah o saatde apartmanda çalışma yapmaları çok saygısızca.en azından dediğin gibi 8 olması beklenebilir.
isveç diyetindede ekmek yok sanki,kolay gelsin sana.by

Maşallah çok yoğun geçmiş günlerin..

Ben de aynıyım diyet falan kalmadı..

Gülfurencim,hindistan cevizi yağını kullanıyor musun?hiç faydasını gördün mü?sende yoksun...bir yaramazlık yok inşallah...

Başladım amasa öyle dört yemek kaşığı yemedim..2 tatlı kaşığı yiyorum..

Merhaba Kızlar, bugün tatsızım. Hem belim hem de başım ağrıyor. Sabah yazdıklarınızı okudum da bir türlü yazamadım. Ancak biraz kendime geldim gibi...

Aaaa,hatırladım şimdibugün hava da bulutlu
Teşekkür ederim,zar zor dün akşam kuşburnu marmeladını bitirdim

Afiyet olsun

Senin de şansın mıdır nedir anlamadım ki, inşaat bitti apartmanda tadilat başladı... Neyse biraz sen, biraz onlar idare edecek artık.. Allah kolaylık versin. Su kesilmesinin sebebi ne acaba, çok enteresan.

Afiyet olsun canım. Bak sürekli yemenin bir sebebi de buymuş demek ki, bazen olur regl öncesi. PMS beslenmesi ile ilgili daha önce de konuşmuştuk aslında neleri yersek iştah kapatır, neleri yersek kansızlığı önler diye. Hatırlıyorsan sorun yok, hatırlamıyorsan yeniden yazarım

Bence de canım, mutlaka doktora gidin. Öksürüğü kesmek her zaman iyi bir fikir değil, ciğerlerini bir dinlesinler hiç olmazsa. Acil şifalar diliyorum

Melekçim, alışkanlıklardan vazgeçmezsek sağlıklı beslenmeye geçemeyiz. Denemelerinde başarılı olacağına inanıyorum. Bak künefeyi yemedin, demek ki isteyince iradene hakim olabiliyorsun 40 dk. hiç fena değil bence. Parça parça olmasına takılma bir süre sonra farkı fark edersin
Kahvaltı diğer zamanlardan daha masum oluyor. Söğüş sebze, yumurtayı salata, peyniri çeşitlendirirsen misafirin istediğini yer sen de sana uyanı

Maşallah çok yoğun geçmiş günlerin..

Başladım ama öyle dört yemek kaşığı yemedim..2 tatlı kaşığı yiyorum..

Gülfurencim topiğe baktım. İştah kapatma maksatlı kullanıldığı sonucunu çıkardım. Başlamışsın, inşaallah istediğin sonucu alırsın. Geçen sene hindistan cevizi yağı ile ilgili bir çalışma okumuştum. Çalışma grubunu alzheimer hastaları oluşturuyor. Başlangıçta saat kadranı çizmesi istenen hastalar saatin ne olduğunu hatırlamazken çalışmanın sonunda saat kadranını çizip rakamları yerleştirebilir hale geliyorlar. Tabii bu aşama aşama gerçekleşiyor ve tüm hastalar için geçerli değil. Sonuç olarak içerdiği yağ asidi, mineral ve protein yapısından dolayı sağlıklı yağ gurubundan diye anılıyor. Aslında tereyağı ile çok benzer bir yapıda. Karatay Hoca' nın gerçek tereyağı yiyin dediğini de hatırlatayım.
Lafı çok uzattım biliyorum ama son bir şey daha eklemek istiyorum. Yağlar organ ve sistemlerimizi oluşturan hücrelerin temel yapı taşlarındandır. Yağ olmazsa yeni hücre yapılamaz. Ayrıca gıdalarla alınan yağlar midenin boşalma süresini uzattığı için de tokluk süresini uzatır. Aslında hindistan cevizi yağı yerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı da içsek aynı sonucu almamız kuvvetle muhtemeldir. Kalori bakımından tüm yağlar aynıdır. 1gr=9 kcal. Yani kilo sorunu olan insanların dikkatle tüketmesinde fayda vardır.

Sabah Kahvaltı:
40 gr. tam buğday ekmeği
45 gr. yağsız kaşar
tere
1 elma

Öğle+ikindi:
5 ad. altın başak bisküvi
1 çk. fındık kreması
25 gr. tam buğday ekmeği
50 gr. beyaz peynir
1 domates

Akşam:
Kıymalı yeşil mercimek yemeği
Yoğurt

Aslında yeşil mercimekle yoğurt yememek lazım. Çünkü yoğurttaki kalsiyum mercimekteki demirin emilimini azaltır. Salata yakışır mı mercimeğin yanına? Ne dersiniz?

Hmmm, kimse gelmemiş. Kızlar, meşgulsünüz anlaşılan.

Akşam yemeğimi yedim. Mercimeğin yanına marul ve taze soğandan bol limonlu salata yaptım. Limon yani C vit. demir emilimini artırır. Jeton sonradan düştü bende Gece acıkmamayı umuyorum. Birazdan çay yaparım. Sıcak içecekler acıkmamı engelliyor.

Görüşmek üzere sevgili arkadaşlarım, iyi akşamlar

Teşekkür ederim Melek:)salı günü oğluma doktora götürdüm,akut farenjit dedi..1 şurup,antibiyotik ve burun spreyi verdi..ama hala çok kötü öksürüyor...
İsveç diyetinde arada 1 dilim ekmek var ama ben hala başlayamadım

Başladım amasa öyle dört yemek kaşığı yemedim..2 tatlı kaşığı yiyorum..
Gülfurencim,acilen toparlanmamız lazım yoksa işimiz zor
Merhaba Serapcım,çok geçmiş olsun,umarım daha iyisinsana zahmet,PMS ile ilgili bilgileri bir daha yazabilir misin?doktora gittik ama hala öksürüğü devam ediyor...
Afiyet olsun,ben yazana kadar sen yemeğini yedin zaten

bugün canım çok sıkkındı,hiç keyfim yoktu....inşallah bir an önce şu depresif ruh halim geçer yoksa herkesle kavga ederimmenüm berbat hiç yazmasam daha iyi oluryarın mazeretsiz isveç diyetine başlarım,herşey bu akşamdan hazırladım ki pes etmeyeyim gene
Afiyet olsun arkadaşımhem C vitaminini aldın,hem demir emilimini artırdınsen daha iyi biliyorsun,ama yanılmıyorsam sıcak içecekler midede daha çok duruyorlar galiba:44:
Sana da iyi akşamlarBu arada avatarın çok ilginç

Dallida geçmiş olsun oğluna..Ardıç marmelatı üst solunum yolları için çok iyiymiş..

Benim bir haftadır vertigo azdı.Furkanın naklini aldım..Okullarla uğraşıp durdum..Şu sıra çok yoğunum sık sık giremiyorum ara ara merhaba demeye gelirim bayanlar..

Teşekkür ederim Gülfurencimsana da çok geçmiş olsunFurkan'ın nakili hayırlı olsun canın,inşallah her şey gönlünce olurardıç neye benzediğine bir bakayım,buralarda aluç diye bir şey var,eğer ardıç ile aynı meyve ise haftaya gidip toplayım onu..Allah kolaylık versin arkadaşım

Günaydın arkadaşlarhayırlı cumalar olsun
Birazdan kahvemi içeceğim...10 gündür inanılmaz çok yemek yedim,midem çok ağrıyor
Öğlen vaktiğinde 2 haşlanmış yumurta,marul(buralarda ıspanak da yok,pırasa da yok),1 domates
Akşam:haşlanmış dana eti,yeşil salata
Spor yok...sadece günlük yürüyüşüm....ama yarın başlarım inşallah...
Su....2,5 l içmeye çalışacağım
-----------------------------------
Bugün tartılmadım....ama son tartıdan bu yana en az 2 kilo aldığımı düşünüyorum:18::18::18:13 gün sonra diyetim bitiyor,o zaman tartılırım
Sonra görüşürüz,sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…