Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bugün yine herpimiz çok meşgulüz anlaşılan. Kolay gelsin kızlar..

Kahvaltıdan 5.5 saat sonra öğle yemeğimi yedim.

Öğle:
1,5 kepçe tarhana çorbası
1 tabak zeytinyağlı taze fasulye
1 kase yoğurt

Akşama henüz ne pişireceğime karar vermedim. Çıkıp biraz salata malzemesi alayım. Hafta sonu gezmekten pazara gitmeye fırsat kalmadı. Salata+ton balığı ya da salata+ Sevgi' nin tarifi ile tavuk yapabilirim. Neyse çıkıp biraz dolaşayım.

Öpüyorum sizi kızlar. Görüşmek üzere

canım ya nasıll yapıyorsun bu kadar az yemekle
kılo verdıgını hissediyormusun

hoş geldin serapcım nerelerdesin yahu yıne gezmıssın ne güzel rahatlmısssındır tekne geintisi ıle
yarın başlayalım su yarış olayına
aama once cezayı belirleyelim ne derssin sole sert bı ceza olsun yemeden once 2 defa düşünelim akşama uğrarsan cezayı goruselim

Bu sabah (klasik Karatay kahvaltısı):
2 az pişmiş yumurta
1 dl. peynir
maydanoz-deretou
zeytin
ceviz
ıhlamur

valla süper cuma gunu ne yaptın kılo almısmısın yazdıysan hatırlamıyorum

Son düzenleme:
3 gündür temizlikle ugrasiyordum canim cikti ama tertemiz mis gibi oldu her yer arkadaslar bayram ve sonrasi tabiki hepinizde oldugu gibi bendede kilo artisi olarak yansidi, tartilmadim ama gözler yalan söylemez diyet miyet kalmadi , esim ispanak almis ispanakli pide yapmam icin su anda gene hamurla bogusuyorum, bugün niyetliyimde Allah izin verirse bu hafta cumaya kadar oruc tutmaya karar verdim, hazir saatler alinmisken zamandan tasarruf etmisken borclarimi tutayim dedim. cuma günüde regl olmam lazim orucluyken zaten pek diyet yapamiyorum, bu aralar kilo alma diyeti yaptigim icin giripde sizlerle paylasimdada bulunamiyorum (kötü örnek olmama adina ) diyet yapmaya gercekten ama ( gercekten ) karar verdigimde gene burda olacagim simdilik hoscakalin öpüyorum sizleri

Bende simdi gördüm seni canim ,valla bende pek ic acici durum yok ,az önce anlattim sizler nasilsiniz, nasil gidiyor diyetler, kilo verebildinmi ..... Burda öyle bir firtina ve yagmur varki anlatamam,

Belgincim galiba ciktin , bende kaciyorum esim geldi, görüsürüz canim

Bende simdi gördüm seni canim ,valla bende pek ic acici durum yok ,az önce anlattim sizler nasilsiniz, nasil gidiyor diyetler, kilo verebildinmi ..... Burda öyle bir firtina ve yagmur varki anlatamam,

Allah kabul etsin canım evet en ıyı zaman aslında oruç borcu ıçın benımde 10 tane var bde tutmak ıstıyorum
diyet benım ıcınde aslında cok ıyıy gıtmıyor 2 gundur dıkkat ediyorum bugun yıne ıpın ucu kaçtı
kılo veremedim bende aynen aldım sanırım tartı ıle yüzleşemedim ne yazıkkı
en yakın zamanda toparlanmamn dılegi ile görüşürüz sakın bızleri bırakmmaaa gel yıne bekleriz

Hoşbuldum Belgincim. Anca gelebildim. Cumartesi özellikle de pazar günleri giremiyorum pek. Tekne keyifli de bir o kadar da yorucu ne yalan söyleyeyim. Yelken donatınca hadi spor yaptık diyoruz da, piknik filan olunca in aşağı çık yukarı, eşya taşı, bulaşık yıka. Bir de mekan dar olunca... Neyse şikayet gibi olmasın, memnunum memnunum

Evet, evet... Ceza ağır olsun. Senin aklında bir şeyler var sanki

Kilo yazmadım. Bayram sonrası tartıldığımda yazmıştım. Ama şimdi tartılmak istemedim. 5 gün önce erkenden regl oldum sandım. Ama o kadarlıkmış, devam etmedi. Normalde yarın olması gerekiyor ama hiiiç oralı değil, ses seda yok. Davul gibi oldum, karnım iyice şişti. Reglden mi, çok yediğimden mi bilemedim. Yarın ortaya çıkar her şey

Ellerine sağlık. Güle güle kirletin...
Allah kabul etsin canım. Umarım fazla uzun sürmez. Tabii gerçekten istiyorsan...
Ben de seni öpüyorum şeker, arada merhaba demeye gel bari

Son düzenleme:
Akşam yemeğim:
1 kepçe tarhana çorbası
1 kase salata
80 gr. ton balığı
2 yk. acılı makarna (yanlışlıkla oldu)

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılı... Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Kanını, canını, göğsünü bu vatana, bu topraklara siper etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun...

aslinda aklimda net birsey yok serap sadece oyle birsey olsunki elim yiyeceklere gitmesin senden orjinal fikirli cezalar bekliyorum
aklimda sole birsey de var haftada 1 gun birdefalik ornegin cumartesi gibi odull gunumuz olsun ama o gun icinde bir defa yiyebilmek sarti ile tatli yada hamutisi tuzlu farketmez
cezada sole sporla ilgili 100 mekik olsun ne dersin daha sert fikirleri bekliyorum diger arkadaslardan da gelmek isteyen varsa bekleriz

Merhaba Serapcım,oğlum biraz daha iyi çok şükür,ama hala balgamlı öksürüyor...komşularım sağ olsunlar,saat 8:30 dan önce ses yapmıyorlar,ama inşaata saat 6 da işçiler iş başı yapıyorlar...çıldıracağım...yarından sonra yürüyüşe çıkacağım...nasıl olsa saat 6 dan sonra bana uyku yokeşim da yardımcı olmak istemiyor...onun uykusu ağır,biraz daha sabret diyor
Aldığın kitapta,farklı bir şeyler yazıyor mu?bilmediğimiz bir şey mesela...
Bu sabah (klasik Karatay kahvaltısı):
2 az pişmiş yumurta
1 dl. peynir
maydanoz-deretou
zeytin
ceviz
ıhlamur
Afiyet olsun
Biz çiftliğe gittik...çok da güzel vakit geçirdik
canım ya nasıll yapıyorsun bu kadar az yemekle
kılo verdıgını hissediyormusun
Verdiğimi hisediyorum...ama bu şok diyet olduğu için önermiyorumbazen çok acıkıyorum...o zaman da biraz kefir içiyorum
Hoş geldin Gurbetoruçlarını Allah kabul etsin canımçok ara verme,olur mu?en kısa zamanda tekrar görüşmek dileği ile...

Evet,bugün çiftliğe gittik,güzel vakit geçirdik :)fazladan 3 minik elma yedim :)
Yemediklerimilav,kavurma,cacik,gofret,simit,kavala kurabiyesi
Hayırlı geceler

gunaydin guzel bir gun diliyorum
bugun tatil en yogun gunumdu tatil olmasaydi
sabah tartildim ve sok gecirdim 77.2 olamaz dedim ama oldu varya artik cok fenayim agzima hicbirsey surmesm en iyisini yaparim herhalde
bu kadar kolay nasil kilo aliyorum benya

Günaydın Belgincimstres yapma,stres yaptıkça kilo vermek zorlaştırıyor....Serap biliyor,galiba o zaman vücutumuz fazla kortizon salgılıyor..bende çok kolay kilo alırım 1 hafta karatay yaptım,ama tereyağı fazla kaçırdım ve 1 kilo aldım...bayramda çok yedim ve tahminen 1,5-2 kilo aldım...yani kilo vereceğime aldım...ama panik yapmak yok :)belki de reglı dönemin yaklaşıyor,veya tuzlu bir şey yedin

Günaydın arkadaşlarBugün da dışarısı çok sıcak :))birazdan kahvemi içeceğim,1 havuçda yiyeceğim:))öğlen vaktiğinde balık var...akşam da et salata...göbeğim gitti gibi çok şükürbu diyetim bitsin 2 hafta lahana diyeti yapmaya niyetim var:))ah,tartıda 74 kiloyu bir görsemherkese afiyet olsun,öpüldünüz
-------------------------------
Serapcım,nasıl olsun,reglı oldun mu?

aslinda reglim bugubn bitti onun etkisi degildir sanirim en azindan 1 kilo alsaymisim neyse onumuze bakalmm sen masllah iyi gidiyorsun diyetin sonunda kac kilo veriliyor arkadsimda ayni diyeti yapmisti 6 mi 8 kilo mu o arada vermisti sende gayet iradelisin masallah
sabah kahvati yaptim
1 ekmek 2 dilim peynir
domates salatalik yarim 3 zeytin 1 catal labne recel cemen 2 catal k.kavurma (bunlari nefsimi koretmek icin)serap yiyimmi yoksa yemeyelimmi sen sole 1 catala izin varmi
saat 10 da yesilcay icecem ara ogun 3 kayisi 2 ceviz yemege koy mantar yogurt

Son düzenleme:
Oturarak Su İçmenin Faydaları

Yaşlılara dikkat ederseniz suyu içerken oturup bir elleri ile başlarını tutarak içerler.

insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya
onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar
bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer. Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil, birçok insan hastalıklarından korunmuş olur. Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu tehlikeye daha fazla maruz
kalırlar.
(ALINTIDIR)
Bu yazı dikkatimi çekti,paylaşmak istedim

Günaydın, çok güzel bir gün

Haftada 1 öğün diyorsun yani... Olabilir. Ama sporu her gün yaparsak. Yoksa olmamalı bence. Leslie Sanson diye bir spor hocası var. Web de klipleri bulabilirsin. Walk at home- 5 miles- Fat burn (Evde yürü- 5 mil- yağ yakma) diye 68 dk. lık bir klibi var. Bence cezamız o olsun. İnan bana bittiğinde yerde sürünüyor olacaksın

Merhaba canım, balgam parçalayıcı bir şey vermedi mi doktor?? Şurup ya da suda çözünen tabletler var aslında. Doktora danış istersen tekrar.
Yani bir tek sen takıyorsun kafaya :26: Sen de al bir silikon kulak tıkacı, kullan bence. Madem herkes razı böyle yaşamaya....

Kitapta güzel bilgiler var. Diyette değilsin aslında. Sabah kahvaltısında bazen evde hazırlanmış meyve suyu, bazen reçel ya da tahin pekmez bazen de bal var. Hatta duruma göre en sevdiğimiz şey olan yumurta ve peynir bir arada bile olabiliyor. Öğle yemeğinde kıymalı makarna veriyor mesela. En önemlisi hep 1 dl ekmek ya da peynir kaç gr. olmalı, bir porsiyonun ölçüsü ne sorularına da cevap bulabildiğim için sevdim. Biliyorsun benim için en önemlisi diyette olmamak. Normal yaşantıma döndüğümde kilolarım da geri gelsin istemiyorum. O yüzden bana hitap ediyor. Adamı pek havalı bulduğum için ısrarla almıyordum kitabını, ama almakla iyi etmişim

Evet,bugün çiftliğe gittik,güzel vakit geçirdik :)fazladan 3 minik elma yedim :)
Yemediklerimilav,kavurma,cacik,gofret,simit,kavala kurabiyesi
Hayırlı geceler

Üst üste 2 gün makarna- pilav yemek yeterli oluyor bence. Aynısını ben de yaptım çünkü. Baya baya 2 kilo almışım.

[sıze=3][/sıze]Eki Görüntüle 842606
cumhuriyet bayram*ımız* kutlu olsun!!!

Günaydın canım Oh ne güzel.
Gözün aydın, darısı başımıza Bugün menün güzelmiş. Havuç da tok tutar zaten hatta tıkar öğleni zor yersin. Hah ben de diyorum eksiklik var diye, lahana diyetini de yaparsak tamamdır Sen bir tartıl da bakalım canım.

Ay hayır olmadım yaaaa, davul gibiyim patlıcaaaam. İlaç da alamıyorum, ya hamileysem diye... Kaldım böyle bekliceem mecbur. Belki bugün olur.

Bence yeme. 1 dl. ekmek, 2 dl. peynir zaten kahvaltının tamamı. Diğerleri ekstra oluyor. Kavurmayı öğle yemeğinde 2 çatal yersin. Reçeli tavsiye etmem, ama bal olursa öğleden sonra yoğurda ya da süte karıştırabilirsin. 1 yk bal için 1 meyve hakkından vazgeçmelisin.

Teşekkürler Dallidacım, çok güzel bir paylaşım olmuş Pek sevgili Peygamberimizin sünnetidir suyu oturup içmek. Bilimin yeni keşfettiğini Allah' ın verdiği ilimle yüzyıllar öncesi biliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…