canım ya nasıll yapıyorsun bu kadar az yemekleGünaydın arkadaşlargüzel bir gün dilerim
Sabah:1 fıncan kahve,1 dilim ekmek
Öğlen:2 mandalina,1 kase yoğurt
Akşam:1 yumurta,1 havuç,peynir...menüm bu..inşallah bozmam...
-------------------------------
Bugün okullar yarım gün...oğlum normalde saat 11:40 de ders başı yapıyor,ama bugün saat 9 da başlayacaklar...12 ye kadar...hava da güzel,bugün amcamıza,çiftliğe,gitme ihtimalimiz çok yüksek :)
Bugün diyetimin 4.günü..geride 9 gün kaldı
---------------------------------
Sevgiler
Gurbet,Sevgi abla,gelin artık....
Gülfurencim,okul nasıl gidiyor?Furkan iyi mi?yeni okuluna,arkadaşlarına alıştı mı?
hoş geldin serapcım nerelerdesin yahu yıne gezmıssın ne güzel rahatlmısssındır tekne geintisi ıleGünaydın Kızlar, mutlu bir hafta diliyorum
Hafta sonundan yorgun çıktım bu sefer. İstanbul' da yaşamak eziyet oldu iyice. Her saat trafik var. Cumartesi gününün yarısı yollarda geçti resmen. Neyse ki pazar günü fena değildi. Dün İstanbul' da hava çok güzeldi. Biz de yine soluğu teknede aldık. Bu kez yanımızda arkadaşlarımızın minik kızları da vardı. Bir adaya demir atıp orada piknik yaptık. Ama öyle sarmalı dolamalı, tatlılı değil
Melekçim, başınız sağ olsun.
Dallidacım, nasıl oldu oğlun? Şekercim gürültü konusunu çözmek için eşin yardım etmiyor mu? Oraları daha iyi tanır ne de olsa...Belki evi satan alan yeni sahibi ile sorunu çözmeniz daha kolay olabilir. Ne de olsa komşuluk edecek sizlerle.
Belgincim, yarışa başlayalım şekerim
Bu arada hepinizin menüleri çok güzelleşmiş. Ben yazmayayım. Ama bu sabahı yeni başlangıç olarak kabul ediyorum. Dallidacım aynen senin gibi 1500 diyet okuyup iyice kafamı karıştırdım. En son cumartesi günü miniğe doğum günü hediyesi almak için girdiğim kitapçıda fark etmeden diyet kitabını gördüm ve aldım. Yıllardır bu kitabı almamak için direniyordum. Fakat o kitaptaki diyeti ideal kiloma indiğimde uygulamaya karar verdim. Hiç doğru düzgün Karatay uygulamadığımı düşünüyorum. Umarım bu kez hakkını vererek uygulayabilirim
Bu sabah (klasik Karatay kahvaltısı):
2 az pişmiş yumurta
1 dl. peynir
maydanoz-deretou
zeytin
ceviz
ıhlamur
Belgincim galiba ciktin , bende kaciyorum esim geldi, görüsürüz canim
Bende simdi gördüm seni canim ,valla bende pek ic acici durum yok ,az önce anlattim sizler nasilsiniz, nasil gidiyor diyetler, kilo verebildinmi ..... Burda öyle bir firtina ve yagmur varki anlatamam,
3 gündür temizlikle ugrasiyordum canim cikti ama tertemiz mis gibi oldu her yerarkadaslar bayram ve sonrasi tabiki hepinizde oldugu gibi bendede kilo artisi olarak yansidi, tartilmadim ama gözler yalan söylemez diyet miyet kalmadi , esim ispanak almis ispanakli pide yapmam icin su anda gene hamurla bogusuyorum, bugün niyetliyimde Allah izin verirse bu hafta cumaya kadar oruc tutmaya karar verdim, hazir saatler alinmisken zamandan tasarruf etmisken borclarimi tutayim dedim. cuma günüde regl olmam lazim orucluyken zaten pek diyet yapamiyorum, bu aralar kilo alma diyeti yaptigim icin giripde sizlerle paylasimdada bulunamiyorum (kötü örnek olmama adina ) diyet yapmaya gercekten ama ( gercekten ) karar verdigimde gene burda olacagim simdilik hoscakalin öpüyorum sizleri
canım ya nasıll yapıyorsun bu kadar az yemekle
kılo verdıgını hissediyormusun
hoş geldin serapcım nerelerdesin yahu yıne gezmıssın ne güzel rahatlmısssındır tekne geintisi ıle
yarın başlayalım su yarış olayına
aama once cezayı belirleyelim ne derssin sole sert bı ceza olsunyemeden once 2 defa düşünelim akşama uğrarsan cezayı goruselim
valla süper cuma gunu ne yaptın kılo almısmısın yazdıysan hatırlamıyorum
3 gündür temizlikle ugrasiyordum canim cikti ama tertemiz mis gibi oldu her yerarkadaslar bayram ve sonrasi tabiki hepinizde oldugu gibi bendede kilo artisi olarak yansidi, tartilmadim ama gözler yalan söylemez diyet miyet kalmadi , esim ispanak almis ispanakli pide yapmam icin su anda gene hamurla bogusuyorum, bugün niyetliyimde Allah izin verirse bu hafta cumaya kadar oruc tutmaya karar verdim, hazir saatler alinmisken zamandan tasarruf etmisken borclarimi tutayim dedim. cuma günüde regl olmam lazim orucluyken zaten pek diyet yapamiyorum, bu aralar kilo alma diyeti yaptigim icin giripde sizlerle paylasimdada bulunamiyorum (kötü örnek olmama adina ) diyet yapmaya gercekten ama ( gercekten ) karar verdigimde gene burda olacagim simdilik hoscakalin öpüyorum sizleri
Merhaba Serapcım,oğlum biraz daha iyi çok şükür,ama hala balgamlı öksürüyor...komşularım sağ olsunlar,saat 8:30 dan önce ses yapmıyorlar,ama inşaata saat 6 da işçiler iş başı yapıyorlar...çıldıracağım...yarından sonra yürüyüşe çıkacağım...nasıl olsa saat 6 dan sonra bana uyku yokGünaydın Kızlar, mutlu bir hafta diliyorum
Hafta sonundan yorgun çıktım bu sefer. İstanbul' da yaşamak eziyet oldu iyice. Her saat trafik var. Cumartesi gününün yarısı yollarda geçti resmen. Neyse ki pazar günü fena değildi. Dün İstanbul' da hava çok güzeldi. Biz de yine soluğu teknede aldık. Bu kez yanımızda arkadaşlarımızın minik kızları da vardı. Bir adaya demir atıp orada piknik yaptık. Ama öyle sarmalı dolamalı, tatlılı değil
Melekçim, başınız sağ olsun.
Dallidacım, nasıl oldu oğlun? Şekercim gürültü konusunu çözmek için eşin yardım etmiyor mu? Oraları daha iyi tanır ne de olsa...Belki evi satan alan yeni sahibi ile sorunu çözmeniz daha kolay olabilir. Ne de olsa komşuluk edecek sizlerle.
Belgincim, yarışa başlayalım şekerim
Bu arada hepinizin menüleri çok güzelleşmiş. Ben yazmayayım. Ama bu sabahı yeni başlangıç olarak kabul ediyorum. Dallidacım aynen senin gibi 1500 diyet okuyup iyice kafamı karıştırdım. En son cumartesi günü miniğe doğum günü hediyesi almak için girdiğim kitapçıda fark etmeden diyet kitabını gördüm ve aldım. Yıllardır bu kitabı almamak için direniyordum. Fakat o kitaptaki diyeti ideal kiloma indiğimde uygulamaya karar verdim. Hiç doğru düzgün Karatay uygulamadığımı düşünüyorum. Umarım bu kez hakkını vererek uygulayabilirim
Afiyet olsunBu sabah (klasik Karatay kahvaltısı):
2 az pişmiş yumurta
1 dl. peynir
maydanoz-deretou
zeytin
ceviz
ıhlamur
Biz çiftliğe gittik...çok da güzel vakit geçirdikBugün yine herpimiz çok meşgulüz anlaşılan. Kolay gelsin kızlar..
Kahvaltıdan 5.5 saat sonra öğle yemeğimi yedim.
Öğle:
1,5 kepçe tarhana çorbası
1 tabak zeytinyağlı taze fasulye
1 kase yoğurt
Akşama henüz ne pişireceğime karar vermedim. Çıkıp biraz salata malzemesi alayım. Hafta sonu gezmekten pazara gitmeye fırsat kalmadı. Salata+ton balığı ya da salata+ Sevgi' nin tarifi ile tavuk yapabilirim. Neyse çıkıp biraz dolaşayım.
Öpüyorum sizi kızlar. Görüşmek üzere
Verdiğimi hisediyorum...ama bu şok diyet olduğu için önermiyorumcanım ya nasıll yapıyorsun bu kadar az yemekle
kılo verdıgını hissediyormusun
Hoş geldin Gurbet3 gündür temizlikle ugrasiyordum canim cikti ama tertemiz mis gibi oldu her yerarkadaslar bayram ve sonrasi tabiki hepinizde oldugu gibi bendede kilo artisi olarak yansidi, tartilmadim ama gözler yalan söylemez diyet miyet kalmadi , esim ispanak almis ispanakli pide yapmam icin su anda gene hamurla bogusuyorum, bugün niyetliyimde Allah izin verirse bu hafta cumaya kadar oruc tutmaya karar verdim, hazir saatler alinmisken zamandan tasarruf etmisken borclarimi tutayim dedim. cuma günüde regl olmam lazim orucluyken zaten pek diyet yapamiyorum, bu aralar kilo alma diyeti yaptigim icin giripde sizlerle paylasimdada bulunamiyorum (kötü örnek olmama adina ) diyet yapmaya gercekten ama ( gercekten ) karar verdigimde gene burda olacagim simdilik hoscakalin öpüyorum sizleri
gunaydin guzel bir gun diliyorum
bugun tatil en yogun gunumdu tatil olmasaydi
sabah tartildim ve sok gecirdim 77.2 olamaz dedim ama oldu varya artik cok fenayim agzima hicbirsey surmesm en iyisini yaparim herhalde
bu kadar kolay nasil kilo aliyorum benya
Günaydın Belgincimstres yapma,stres yaptıkça kilo vermek zorlaştırıyor....Serap biliyor,galiba o zaman vücutumuz fazla kortizon salgılıyor..bende çok kolay kilo alırım 1 hafta karatay yaptım,ama tereyağı fazla kaçırdım ve 1 kilo aldım...bayramda çok yedim ve tahminen 1,5-2 kilo aldım...yani kilo vereceğime aldım...ama panik yapmak yok :)belki de reglı dönemin yaklaşıyor,veya tuzlu bir şey yedin
aslinda aklimda net birsey yok serap sadece oyle birsey olsunki elim yiyeceklere gitmesin senden orjinal fikirli cezalar bekliyorum
aklimda sole birsey de var haftada 1 gun birdefalik ornegin cumartesi gibi odull gunumuz olsun ama o gun icinde bir defa yiyebilmek sarti ile tatli yada hamutisi tuzlu farketmez
cezada sole sporla ilgili 100 mekik olsun ne dersin daha sert fikirleri bekliyorum diger arkadaslardan da gelmek isteyen varsa bekleriz
Merhaba Serapcım,oğlum biraz daha iyi çok şükür,ama hala balgamlı öksürüyor...komşularım sağ olsunlar,saat 8:30 dan önce ses yapmıyorlar,ama inşaata saat 6 da işçiler iş başı yapıyorlar...çıldıracağım...yarından sonra yürüyüşe çıkacağım...nasıl olsa saat 6 dan sonra bana uyku yokeşim da yardımcı olmak istemiyor...onun uykusu ağır,biraz daha sabret diyor
Aldığın kitapta,farklı bir şeyler yazıyor mu?bilmediğimiz bir şey mesela...
Afiyet olsun
Biz çiftliğe gittik...çok da güzel vakit geçirdik
Verdiğimi hisediyorum...ama bu şok diyet olduğu için önermiyorumbazen çok acıkıyorum...o zaman da biraz kefir içiyorum
Hoş geldin Gurbetoruçlarını Allah kabul etsin canım çok ara verme,olur mu?en kısa zamanda tekrar görüşmek dileği ile...
Evet,bugün çiftliğe gittik,güzel vakit geçirdik :)fazladan 3 minik elma yedim :)
Yemediklerimilav,kavurma,cacik,gofret,simit,kavala kurabiyesi
Hayırlı geceler
gunaydin guzel bir gun diliyorum
bugun tatil en yogun gunumdu tatil olmasaydi
sabah tartildim ve sok gecirdim 77.2 olamaz dedim ama oldu varya artik cok fenayim agzima hicbirsey surmesm en iyisini yaparim herhalde
bu kadar kolay nasil kilo aliyorum benya
Günaydın arkadaşlarBugün da dışarısı çok sıcak :))birazdan kahvemi içeceğim,1 havuçda yiyeceğim:))öğlen vaktiğinde balık var...akşam da et salata...göbeğim gitti gibi çok şükür bu diyetim bitsin 2 hafta lahana diyeti yapmaya niyetim var:))ah,tartıda 74 kiloyu bir görsem herkese afiyet olsun,öpüldünüz
Serapcım,nasıl olsun,reglı oldun mu?
aslinda reglim bugubn bitti onun etkisi degildir sanirim en azindan 1 kilo alsaymisim neyse onumuze bakalmm sen masllah iyi gidiyorsun diyetin sonunda kac kilo veriliyor arkadsimda ayni diyeti yapmisti 6 mi 8 kilo mu o arada vermisti sende gayet iradelisin masallah
sabah kahvati yaptim
1 ekmek 2 dilim peynir
domates salatalik yarim 3 zeytin 1 catal labne recel cemen 2 catal k.kavurma (bunlari nefsimi koretmek icin)serap yiyimmi yoksa yemeyelimmi sen sole 1 catala izin varmi
saat 10 da yesilcay icecem ara ogun 3 kayisi 2 ceviz yemege koy mantar yogurt
Oturarak Su İçmenin Faydaları
Yaşlılara dikkat ederseniz suyu içerken oturup bir elleri ile başlarını tutarak içerler.
insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya
onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar
bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer. Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil, birçok insan hastalıklarından korunmuş olur. Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu tehlikeye daha fazla maruz
kalırlar.
(ALINTIDIR)
Bu yazı dikkatimi çekti,paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?