Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bugün İstanbul çok güneşli, boğazın sisi hariç.... Yavaş yavaş açılmaya başladı neyse ki. Bu mevsimde gece gündüz sıcaklık farkından dolayı sis rutinimiz. Öğlene kadar açılır, biraz çıkıp hem yürüyeyim hem de güneşlenmiş olurum diye düşünüyorum.

Kahvaltımı yaptım:
2 yumurta
1 çb. ceviz
1 dl. peynir
8 zeytin
maydanoz-dereotu-1 dl. domat
Çay

Eğer Karatay Diyeti’ne başlamayı düşünüyorsanız;

1) Kitabını mutlaka okuyun. Mantığını anlıyorsunuz ve kafa olarak hazırlanıyorsunuz.

2) Ekmek-şeker olayı ile ilgili inanamama durumu için ise, 3 gün diyeti tam uygulayın ve bunu bir daha düşünün.

3) Bildiğiniz bir hastalığınız varsa önce doktora danışın. Kendisi de öyle söylüyor zaten. Hatta gıda entoleransı testini de bu diyeti yapıp kilo veremeyenlere öneriyor.

Bu diyet kalorinin değil, şekerin, yani glisemik indeksin peşinde.

(ALINTIDIR)

Dallidacım, hani Karatay yapıyorum ama kilo veremiyorum diyordun ya, 3. madde seninle ilgili olabilir diye düşündüğün için bu yazıyı Prof. Dr. Canan Karatay | Karatay Diyeti – Karatay Diyeti Menüleri adresinden alıntıladım. Sen bu durumun üzerinde bir dur derim.

Son düzenleme:
serapcim leslie biliyorum videolari bendede var hepsi birara yapmistimda ama cok sikici geliyor bana o kadin benim icin en iyi ceza olabilir aslinda
haftasonu bir ogun odul gunu benim icin iyi olur cunku tatli hastasiyim diger gunlerde kendimi frenleyip o gun 1 tane ogunmu o seklide degerlendirebilirim diye dusunuyorum ama o hafta kacamak yaparsam odul gunude olmasin odul gununde yedigimi yakmak cin belki ekstradan yuruyus yapabiliriz kosu bandinda yada disarida
buarada belki hamulesindir insallah ole bir durum varsa bilgilendir bizide
dallida verdigin cok onemli bilgi icun tesekkur ederim sunnet biliyoruz hayatta ki onemnide cok iyi idrak edebilmek icin uygulamak sart.sayende yesilcayimi icerken hatirladim ve oturarak ictim cok sagoll
oglen yemegi az once yedm
dedigim gibi yemekten once ara ogun 11 gibi oldu 3 kayisi 2 ceviz yesilcay
yemekte 1 tabak koy mantari 1 kase corba ve yogurt suan kendimi cok tok hissediyorum aksama ne yerim bilmiyorum belki sade corba ve salata olabilr aksam yatmadan once de biberiye+zeytinyapragi cayi icerim 2 bardak yag yakimi ve seker dengeleyici oldugu icin

Günaydın bayanlar...

özellikle sizin yazdıklarınızı okuyup ilham alıp başladığım sağlıklı düzenli dikkatli yeme hayatım(diyet demek istemiyorum bunun adına hiç diyet gibi değil) 1 hafta sonunda bana -1600 gr olarak döndü çok mutluyum hepinize teşekkürler.pek yazmasamda bir kaç haftadır takip ettiğim ve beni gaza getirip doğru yöntemi bulmamı sağlayan başlıklardan biriydi o yüzden farkında olmadan ben ve benim gibilere katkınız çok büyük

Merhaba Serapcim,evet bu aralar burda da hava çok sıcak :)doktor bir şurup verdi,ama yine de öksürüyor binadaki komşulara inşaatı sordum ama kimileri dedi ki uykusu ağır duymuyor bile...kimi dedi ki zaten erken kalkıyormuş...zaten bahsetmiştim,binadakiler hep 50 yaş üstü...eşimin de uykusu ağır,hiç duymuyor...ya,tıkaç da alamıyorum...7 yıl önce İstanbul'daki evime hırsız girdi...uyandığımda adamın birini yatak odasında dolaşıyordu...gün o gün hiç derin uykuya dalamıyorum
Buralarda bulabilirsem ben de alayım o kitabı :)bugün diyetimin 5.günü,13.günde tartılacağım inşallah...ya,bir lahana diyeti eksikti,değil mi?ama kararlıyım,deneyeceğim
Evet,su ile ilgili hadisi hepimiz biliyoruz...ama hayat o kadar hızlı akıyor ki...her şey koştura koştura yapıyoruz....
Afiyet olsun
Ellerine sağlık Serapcım,bu akşam okuyacağım...bugün eşimde evdedir,oğlum da....
Rica ederim Belgincimafiyet olsun

Merhaba GoldenVenus,bende Bayramını kutlarım
Tanışmasak da senin adına çok mutlu oldumben grubun yaramazıyım,beni örnek almahaberlerini beklerimRica ederim

Leslie yi ben de pek sevemedim. 2-3 kez yapmışımdır en fazla. Buna sevindim, demek ki ikimize de en güzel ceza olacak
Sen bilirsin, o halde kendine genel bir liste belirlemende fayda var. Makarna, pilav yiyecek misin mesela... Öğün planlaman nasıl olacak. Sana göre pilav serbest olur bana göre serbest değildir ceza vermeye kalkarım sonra
Afiyet olsun.

Merhaba Golden Venüs. Hem bayram tebriğin hem de iltifatın için teşekkür ederim. Senin de bayramın kutlu olsun
Kilo kaybın için tebrik ederim Aramıza katılmana sevindim

Şurubun etken maddesi ne? Özelden yaz istersen bir bakalım neymiş...
Aaaa, geçmiş olsun. Adamlar ne rahat yaaa, kendi evleri gibi giriyorlar. Endişelenme artık, gece eve girmeleri halinde cinayete teşebbüsten yargılanıyorlarmış artık. Oğlum söylemişti.

Kitabın adı: Fark Etmeden Diyet/ Yazar: Selahattin Dönmez Kitapçılara bak, bulamazsan ben sana gönderirim. Yap şekerim, ne istiyorsan onu yap. Ben artık sana karışmıyorum Nickinin önüne bir de ben ekleyeceğim: Özgür Dallida
Teşekkür ederim.

Ara:
Sade Türk kahvesi

Öğle Yemeğim:
1 Kase tarhana çorbası
1 kase yoğurt

Akşam için de yemeği hazırladım. Fırında tavuk, brokoli salatası, yeşil salata...
Bugün oğlumuzun doğum günü, tabi ki de eve pasta gelecek, ama bu kez eşimi tembihledim tek kişilik pasta olsun diye. Umarım söz dinler Öğleden sonra yürüyüş işim yattı. Evde iş çıktı bana. Akşam çıkarız artık. Hem yürüyüş yaparız hem de fener alayına gideriz

kucuk beyin dogum gunu kutlu olsun ama pastaya istirak edebilirsin ya soz cezadan saymam ozel gun indirimi olsun benden
aslinda dogru soyluyorsun once karar vermem gerekiyor
ben zaten pirinc pilavi ymiyorum ayni seyler olsun bence cisslar hamurisi tatli gibi hani receli 1 catal yiyorum o da bazi listelerde var zaten ben o bir catalsiz yapamam makarnada serbest olsun sen ne dersin

ara 3 kayisi 1 bardak sutlu nescafe ve bol su
aksam hicbirsey yiyemeyecegim cok sis hidssediyorum mantar beni bole yapiyor serapcim ben saat 6 dan sonrada kendime bir sinir ciziyorum geridi bana ceza olarak donsun
bugun biraz carsida yuruduk simdide karanlikta oglani parka getirdik gonlunu ediyoz

İyi akşamlar
Bugün de bitti...fazladan 1 elma ve 20 tane üzüm tanesi yedim
Yarın sabah oğlanı dişçiye götüreceğim,oradan okula...sonra biraz işim var,geç yazabilirim...sevgiler....hayırlı geceler....
----------------------------------
Gurbet,Almanya'da kuvvetli fırtına olduğunu söylemiştin...iyi olduğunu umuyorumben seyretmedim ama kız kardeşim tv de seyretmiş...baya bir zarar varmış....

Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum

Teşekkürler Belgin. Pek küçük sayılmaz, 21 yaşını doldurdu Pastayı yedim

Kan gurubuna göre yiyebileceklerine bir bak, belki de mantar sana uygun değildir. Eee, sırayla bütün gün çocuk sizinle gezmiş şimdi de onun sırası
Saat 18-18.30 benim için de sınır aslında. O saatten sonra bir şey yemezsem kilo vermem kolaylaşıyor.

Serapcım,oğlunun doğum gününü kutlarım,mutlu yıllar dilerim!!!

Teşekkür ederim Dallidacım

Hmmm, umarım negatif etkisi çok fazla olmaz. Geçmiş olsun. Sadece kontrol olduğunu umuyorum..
Dün Sevgi ile konuştuk, Gurbet ile ilgili bir şey olsaydı söylerdi muhtemelen. Bu arada Sevgi' yi sobeledim Bundan bir kaç ay evvel de tam mantı yaparken üzerine aramıştım, o zamandan beri hiç hamur işi yememiş. Dün aradığımda da misafiri gelmiş hamur yoğuruyordu. İçime mi doğuyor ne, hamur işi yaptığı gün yakalıyorum Sevgiciğimi

Sevgiler benden sana

Son düzenleme:
sabah:
400 ml. su

Kahvaltım:
1 yumurta (pul biberle)
1 çb. ceviz
1 dl beyaz peynir
maydanoz-dereotu-nane
10 zeytin
Çay (karanfilli)

Ara:
Sade Türk kahvesi
800 ml. su (tabi ki hepsi birden değil, yemekten 45 dk. sonra başlayıp 20 dk. kala bitmek üzere 5 saat boyunca)

Öğle:
sebze çorbası
Salata
Yoğurt

Ara:
800 ml.
Acıkırsam 1 elma+1 sb süt

Akşam:
Tavuk
Salata

Ara:
400 ml. su

merhaba menumu yzayim hemen cikacagim okuldan geldum yenek yapiyorum ardina evi temizlicem oglani disari cikartacagim menum
sabah
1 k peynir 3 zeytin domates salatalij 1 catal labne recel cay
ara 1 elma 1 mandalina yesilcay su
ogle kuru faslye yogurt corba girusuruz

Hepinize cok tesekkür ederim arkadaslarim, beni merak etmissiniz, cok sükür iyiyim, ama gercektende cok kötüydü havalar, bugünde biraz rüzgar var ama yagmur yok, buna sükür, evet bende izledim bazi yerlerde iskeleler , evlerin catilari, agaclar felan ucmus, ama cok sükür bizim ev saglammis yalniz pencerelerden korktum sanki eve dogru yerinden firlayacak gibiydiler, neyseki gecti. ilginiz icin cok tesekkür ederim.
Bu gün 3 . orucumu tutuyorum, cuma demistim ama galiba yarin regl olacagim, bir hafta ara verip sonra bir kac gün daha devam etmek istiyorum, bakalim Allahtan birsey cikmazsa, bu aralar daha sakin hayat benim icin hava sartlari kötüya disari pek cikamiyoruz, aslinda tam diyet zamani, kis aylarinda pek evden cikmak istemem. serapcigim evet sevgi ablayla zannedersem gecen haftaydi konustuk, ama o zaman böyle firtina yoktu, bu konuyla alakali konusmamistik, bende özlüyorum, kendilerini
Gecen gün beni daha iyi anladigini yazmissin, misafirler oldugunda diyet yapmanin pek mümkün olmadigi konusunda , cok hosuma gitti, cok güldüm, gördünmü yaaaaa dedim

merhaba kızlar.evdeki interneti kapattık ondan giremiyorum.bina olarak internet hattı döşenecekmiş.yoksa aklımdasınız ama bu ara kaçamak yaptım inşallah bu haftayı kilo almadan kapatırım eve tekrar internet bağlansın bol bol yazarım.şimdi okuldan giriyorum.kendinize iyi bakın:)

Rica ederimsabah dişçiye gittik,saat 10 da randevumuz vardı...saat 10:30 oldu,biz hala bekliyorduk..sinirlendim randevuyu iptal ettimneymiş efendim,sistem yokmuş,yeni geldi...ama içerde bir sürü hasta vardı....eee,o zaman randevu vermeyeceksinzaten çok önemli bir şey değildi,dolgu kırıldığı için gittik...diş hafif da sallanıyor,belki çektiririz dedik ama olmadı..1-2 hafta sonra zaten kendinden düşer
Demek kiSevgi ablayı sobeledin2-3 gün önce ben de aradım,merak ettim...neyse ki iyidir çok şükür
Öpüldün
Kolay gelsinmenün güzel,afiyet olsun
Sen de kendine iyi bak

Merhaba arkadaşlar
Sabah 1 kahve+1 dilim ekmek
Öğlen:yeşil salata+200 gr salam
Kaçamak:1 salkım üzüm.....sinirimden yedim
Akşam:2 yumurta+1 havuç
Bugün 75 dakika orta tempoda yürüdümdün de yürüdüm oğlumla beraber 75 dakika :)ah,bir düzene girsem....bugün üzüm yemeseydim iyi olacaktı ama....neyse,yarın telafi ederim
-------------------------
Öpüldünüz

oruclarini Allah kabul etsin canim iyi olmana sevindim kendini toparladigin zaman devam ederiz

merhaba sanada interneti baglayinca gel bol bol yaz telafi edersin sende kendine ii bak

bu menu ile sen rahat 1.5 kilo verirsin ya masallah bende aslinda kahvaltida dereotu yemek istiyorum istahi kapatiyor ibrahim saracoglu tavgiyesi tiroidi dengede tutuyo ama birgun diikkaakat etsem diger gun yiyemiyorum serap bitkisel cay icmiyormusun bir sebebi varmi
ne buyuk tesaduf hamurislerinde sevgiyi yakalaman serapcim bizde telde gorussek hemen farkederdin benim yaramazliklar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…