Merhaba Serapcim,evet bu aralar burda da hava çok sıcak :)doktor bir şurup verdi,ama yine de öksürüyorGünaydın, çok güzel bir gün
Merhaba canım, balgam parçalayıcı bir şey vermedi mi doktor?? Şurup ya da suda çözünen tabletler var aslında. Doktora danış istersen tekrar.
Yani bir tek sen takıyorsun kafaya :26: Sen de al bir silikon kulak tıkacı, kullan bence. Madem herkes razı böyle yaşamaya....
Kitapta güzel bilgiler var. Diyette değilsin aslında. Sabah kahvaltısında bazen evde hazırlanmış meyve suyu, bazen reçel ya da tahin pekmez bazen de bal var. Hatta duruma göre en sevdiğimiz şey olan yumurta ve peynir bir arada bile olabiliyor. Öğle yemeğinde kıymalı makarna veriyor mesela. En önemlisi hep 1 dl ekmek ya da peynir kaç gr. olmalı, bir porsiyonun ölçüsü ne sorularına da cevap bulabildiğim için sevdim. Biliyorsun benim için en önemlisi diyette olmamak. Normal yaşantıma döndüğümde kilolarım da geri gelsin istemiyorum. O yüzden bana hitap ediyor. Adamı pek havalı bulduğum için ısrarla almıyordum kitabını, ama almakla iyi etmişim
Günaydın canımOh ne güzel.
Gözün aydın, darısı başımızaBugün menün güzelmiş. Havuç da tok tutar zaten hatta tıkar öğleni zor yersin. Hah ben de diyorum eksiklik var diye, lahana diyetini de yaparsak tamamdır Sen bir tartıl da bakalım canım.
Ay hayır olmadım yaaaa, davul gibiyim patlıcaaaam. İlaç da alamıyorum, ya hamileysem diye... Kaldım böyle bekliceem mecbur. Belki bugün olur.
Teşekkürler Dallidacım, çok güzel bir paylaşım olmuşPek sevgili Peygamberimizin sünnetidir suyu oturup içmek. Bilimin yeni keşfettiğini Allah' ın verdiği ilimle yüzyıllar öncesi biliyordu
Afiyet olsunBugün İstanbul çok güneşli, boğazın sisi hariç.... Yavaş yavaş açılmaya başladı neyse ki. Bu mevsimde gece gündüz sıcaklık farkından dolayı sis rutinimiz. Öğlene kadar açılır, biraz çıkıp hem yürüyeyim hem de güneşlenmiş olurum diye düşünüyorum.
Kahvaltımı yaptım:
2 yumurta
1 çb. ceviz
1 dl. peynir
8 zeytin
maydanoz-dereotu-1 dl. domat
Çay
Ellerine sağlık Serapcım,bu akşam okuyacağım...bugün eşimde evdedir,oğlum da....Eğer Karatay Diyetine başlamayı düşünüyorsanız;
1) Kitabını mutlaka okuyun. Mantığını anlıyorsunuz ve kafa olarak hazırlanıyorsunuz.
2) Ekmek-şeker olayı ile ilgili inanamama durumu için ise, 3 gün diyeti tam uygulayın ve bunu bir daha düşünün.
3) Bildiğiniz bir hastalığınız varsa önce doktora danışın. Kendisi de öyle söylüyor zaten. Hatta gıda entoleransı testini de bu diyeti yapıp kilo veremeyenlere öneriyor.
Bu diyet kalorinin değil, şekerin, yani glisemik indeksin peşinde.
(ALINTIDIR)
Dallidacım, hani Karatay yapıyorum ama kilo veremiyorum diyordun ya, 3. madde seninle ilgili olabilir diye düşündüğün için bu yazıyı Prof. Dr. Canan Karatay | Karatay Diyeti Karatay Diyeti Menüleri adresinden alıntıladım. Sen bu durumun üzerinde bir dur derim.
Rica ederim Belgincimserapcim leslie biliyorum videolari bendede var hepsi birara yapmistimda ama cok sikici geliyor bana o kadin benim icin en iyi ceza olabilir aslinda
haftasonu bir ogun odul gunu benim icin iyi olur cunku tatli hastasiyim diger gunlerde kendimi frenleyip o gun 1 tane ogunmu o seklide degerlendirebilirim diye dusunuyorum ama o hafta kacamak yaparsam odul gunude olmasin odul gununde yedigimi yakmak cin belki ekstradan yuruyus yapabiliriz kosu bandinda yada disarida
buarada belki hamulesindir insallah ole bir durum varsa bilgilendir bizide
dallida verdigin cok onemli bilgi icun tesekkur ederim sunnet biliyoruz hayatta ki onemnide cok iyi idrak edebilmek icin uygulamak sart.sayende yesilcayimi icerken hatirladim ve oturarak ictim cok sagoll
oglen yemegi az once yedm
dedigim gibi yemekten once ara ogun 11 gibi oldu 3 kayisi 2 ceviz yesilcay
yemekte 1 tabak koy mantari 1 kase corba ve yogurt suan kendimi cok tok hissediyorum aksama ne yerim bilmiyorum belki sade corba ve salata olabilr aksam yatmadan once de biberiye+zeytinyapragi cayi icerim 2 bardak yag yakimi ve seker dengeleyici oldugu icin
Günaydın bayanlar...
özellikle sizin yazdıklarınızı okuyup ilham alıp başladığım sağlıklı düzenli dikkatli yeme hayatım(diyet demek istemiyorum bunun adına hiç diyet gibi değil) 1 hafta sonunda bana -1600 gr olarak döndü çok mutluyum hepinize teşekkürler.pek yazmasamda bir kaç haftadır takip ettiğim ve beni gaza getirip doğru yöntemi bulmamı sağlayan başlıklardan biriydi o yüzden farkında olmadan ben ve benim gibilere katkınız çok büyük
serapcim leslie biliyorum videolari bendede var hepsi birara yapmistimda ama cok sikici geliyor bana o kadin benim icin en iyi ceza olabilir aslinda
haftasonu bir ogun odul gunu benim icin iyi olur cunku tatli hastasiyim diger gunlerde kendimi frenleyip o gun 1 tane ogunmu o seklide degerlendirebilirim diye dusunuyorum ama o hafta kacamak yaparsam odul gunude olmasin odul gununde yedigimi yakmak cin belki ekstradan yuruyus yapabiliriz kosu bandinda yada disarida
buarada belki hamulesindir insallah ole bir durum varsa bilgilendir bizide
dallida verdigin cok onemli bilgi icun tesekkur ederim sunnet biliyoruz hayatta ki onemnide cok iyi idrak edebilmek icin uygulamak sart.sayende yesilcayimi icerken hatirladim ve oturarak ictim cok sagoll
oglen yemegi az once yedm
dedigim gibi yemekten once ara ogun 11 gibi oldu 3 kayisi 2 ceviz yesilcay
yemekte 1 tabak koy mantari 1 kase corba ve yogurt suan kendimi cok tok hissediyorum aksama ne yerim bilmiyorum belki sade corba ve salata olabilr aksam yatmadan once de biberiye+zeytinyapragi cayi icerim 2 bardak yag yakimi ve seker dengeleyici oldugu icin
Günaydın bayanlar...
özellikle sizin yazdıklarınızı okuyup ilham alıp başladığım sağlıklı düzenli dikkatli yeme hayatım(diyet demek istemiyorum bunun adına hiç diyet gibi değil) 1 hafta sonunda bana -1600 gr olarak döndü çok mutluyum hepinize teşekkürler.pek yazmasamda bir kaç haftadır takip ettiğim ve beni gaza getirip doğru yöntemi bulmamı sağlayan başlıklardan biriydi o yüzden farkında olmadan ben ve benim gibilere katkınız çok büyük
Merhaba Serapcim,evet bu aralar burda da hava çok sıcak :)doktor bir şurup verdi,ama yine de öksürüyorbinadaki komşulara inşaatı sordum ama kimileri dedi ki uykusu ağır duymuyor bile...kimi dedi ki zaten erken kalkıyormuş...zaten bahsetmiştim,binadakiler hep 50 yaş üstü...eşimin de uykusu ağır,hiç duymuyor...ya,tıkaç da alamıyorum...7 yıl önce İstanbul'daki evime hırsız girdi...uyandığımda adamın birini yatak odasında dolaşıyordu...gün o gün hiç derin uykuya dalamıyorum
Buralarda bulabilirsem ben de alayım o kitabı :)bugün diyetimin 5.günü,13.günde tartılacağım inşallah...ya,bir lahana diyeti eksikti,değil mi?ama kararlıyım,deneyeceğim
Evet,su ile ilgili hadisi hepimiz biliyoruz...ama hayat o kadar hızlı akıyor ki...her şey koştura koştura yapıyoruz....
Afiyet olsun
Ellerine sağlık Serapcım,bu akşam okuyacağım...bugün eşimde evdedir,oğlum da....
Rica ederim Belgincimafiyet olsun
Merhaba GoldenVenus,bende Bayramını kutlarım
Tanışmasak da senin adına çok mutlu oldumben grubun yaramazıyım,beni örnek alma haberlerini beklerim Rica ederim
kucuk beyin dogum gunu kutlu olsun ama pastaya istirak edebilirsin ya soz cezadan saymam ozel gun indirimi olsun benden
aslinda dogru soyluyorsun once karar vermem gerekiyor
ben zaten pirinc pilavi ymiyorum ayni seyler olsun bence cisslar hamurisi tatli gibi hani receli 1 catal yiyorum o da bazi listelerde var zaten ben o bir catalsiz yapamam makarnada serbest olsun sen ne dersin
ara 3 kayisi 1 bardak sutlu nescafe ve bol su
aksam hicbirsey yiyemeyecegim cok sis hidssediyorum mantar beni bole yapiyor serapcim ben saat 6 dan sonrada kendime bir sinir ciziyorum geridi bana ceza olarak donsun
bugun biraz carsida yuruduk simdide karanlikta oglani parka getirdik gonlunu ediyoz
Serapcım,oğlunun doğum gününü kutlarım,mutlu yıllar dilerim!!!
İyi akşamlar
Bugün de bitti...fazladan 1 elma ve 20 tane üzüm tanesi yedim
Yarın sabah oğlanı dişçiye götüreceğim,oradan okula...sonra biraz işim var,geç yazabilirim...sevgiler....hayırlı geceler....
----------------------------------
Gurbet,Almanya'da kuvvetli fırtına olduğunu söylemiştin...iyi olduğunu umuyorumben seyretmedim ama kız kardeşim tv de seyretmiş...baya bir zarar varmış....
Rica ederimGünaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum
Teşekkür ederim Dallidacım
Hmmm, umarım negatif etkisi çok fazla olmaz. Geçmiş olsun. Sadece kontrol olduğunu umuyorum..
Dün Sevgi ile konuştuk, Gurbet ile ilgili bir şey olsaydı söylerdi muhtemelen. Bu arada Sevgi' yi sobeledimBundan bir kaç ay evvel de tam mantı yaparken üzerine aramıştım, o zamandan beri hiç hamur işi yememiş. Dün aradığımda da misafiri gelmiş hamur yoğuruyordu. İçime mi doğuyor ne, hamur işi yaptığı gün yakalıyorum Sevgiciğimi
Sevgiler benden sana
Kolay gelsinmerhaba menumu yzayim hemen cikacagim okuldan geldum yenek yapiyorum ardina evi temizlicem oglani disari cikartacagim menum
sabah
1 k peynir 3 zeytin domates salatalij 1 catal labne recel cay
ara 1 elma 1 mandalina yesilcay su
ogle kuru faslye yogurt corba girusuruz
Sen de kendine iyi bakmerhaba kızlar.evdeki interneti kapattık ondan giremiyorum.bina olarak internet hattı döşenecekmiş.yoksa aklımdasınız ama bu ara kaçamak yaptım inşallah bu haftayı kilo almadan kapatırım eve tekrar internet bağlansın bol bol yazarım.şimdi okuldan giriyorum.kendinize iyi bakın:)
oruclarini Allah kabul etsin canim iyi olmana sevindim kendini toparladigin zaman devam ederizHepinize cok tesekkür ederim arkadaslarim, beni merak etmissiniz, cok sükür iyiyim, ama gercektende cok kötüydü havalar, bugünde biraz rüzgar var ama yagmur yok, buna sükür, evet bende izledim bazi yerlerde iskeleler , evlerin catilari, agaclar felan ucmus, ama cok sükür bizim ev saglammisyalniz pencerelerden korktum sanki eve dogru yerinden firlayacak gibiydiler, neyseki gecti. ilginiz icin cok tesekkür ederim.
Bu gün 3 . orucumu tutuyorum, cuma demistim ama galiba yarin regl olacagim, bir hafta ara verip sonra bir kac gün daha devam etmek istiyorum, bakalim Allahtan birsey cikmazsa, bu aralar daha sakin hayat benim icin hava sartlari kötüya disari pek cikamiyoruz, aslinda tam diyet zamani, kis aylarinda pek evden cikmak istemem.serapcigim evet sevgi ablayla zannedersem gecen haftaydi konustuk, ama o zaman böyle firtina yoktu, bu konuyla alakali konusmamistik, bende özlüyorum, kendilerini
Gecen gün beni daha iyi anladigini yazmissin, misafirler oldugunda diyet yapmanin pek mümkün olmadigi konusunda , cok hosuma gitti, cok güldüm, gördünmü yaaaaa dedim
merhaba sanada interneti baglayinca gel bol bol yaz telafi edersin sende kendine ii bakmerhaba kızlar.evdeki interneti kapattık ondan giremiyorum.bina olarak internet hattı döşenecekmiş.yoksa aklımdasınız ama bu ara kaçamak yaptım inşallah bu haftayı kilo almadan kapatırım eve tekrar internet bağlansın bol bol yazarım.şimdi okuldan giriyorum.kendinize iyi bakın:)
sabah:
400 ml. su
Kahvaltım:
1 yumurta (pul biberle)
1 çb. ceviz
1 dl beyaz peynir
maydanoz-dereotu-nane
10 zeytin
Çay (karanfilli)
Ara:
Sade Türk kahvesi
800 ml. su (tabi ki hepsi birden değil, yemekten 45 dk. sonra başlayıp 20 dk. kala bitmek üzere 5 saat boyunca)
Öğle:
sebze çorbası
Salata
Yoğurt
Ara:
800 ml.
Acıkırsam 1 elma+1 sb süt
Akşam:
Tavuk
Salata
Ara:
400 ml. su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?